Yrtit kotona! :)

Puoliksi herkuteltu ja kaljuuntunut Design Lettersin B-mukissa asustava basilika sai tänään uusia yrttikavereita. 🙂 Neljän aakkosmukin mittaisia sanoja tavailin tosi pitkään, ennen kuin päädyin perustavalliseen ja kauniiseen KOTI-sanaan. Muita vaihtoehtoja oli mm. englanninkieliset herb, home, pure ja love. Suomenkielisistä sanoista äiti oli aika vahvoilla myös, mutta koti sopii paremmin yrttiteemaan. 🙂

iIMG_5695.jpg

IMG_5696_KORIANTERI.jpg

IMG_5697_OREGANO.jpg

IMG_5698_TIMJAMI.jpg

IMG_5700_BASILIKA.jpg

IMG_5687_HERNEENVERSO.jpg

iIMG_5680.jpg

IMG_57033.jpg

iIMG_5679.jpg

I-mukiin en löytänyt i-kirjaimella alkavaa täytettä, mutta haitanneeko tuo… I-muki sai asukikseeen ihanan basilikan, joka on yrteistä meidän perheen suosikki. Sitä syödään sekä salaatissa, kastikkeessa kuin leivälläkin. 🙂 Lisää yrttiaakkosia löydät aikaisemmasta postauksestani TÄÄLTÄIhanan helteistä iltaa ja huomiseen! <3

4 kommenttia “Yrtit kotona! :)

 1. Sinulla oli aiemmin ne Eva Solon yrttiruukut niin minkälaiset ne sitten käytössä loppupeleissä olivatkaan? Talvella mietin, että olisin niitä tilannut, kun sinulla niitä näin, mutta sitä pienempää kokoa ei löytynyt ja asia jäi hautumaan. Olikohan sitten hyvä tuuri, jos eivät olleetkaan niin toimivia?<br />
  <br />
  Yrttejä pidän itse varmaan noiden aakkosmukien kokoisissa tavisyrttipurkeissa (tosin ovat mustavalkoiset, hih) ja niissä säilyvät sen ajan, mitä niistä syötävää riittää. Minulla on yrteissä lähinnä se ongelma, että kisut menee naposteleen ja repiin ne niin olen miettinyt sitä Ikean kasvihuonetta, johon yrtit saisi näppärästi turvaan 🙂

  1. Rita: Eva Solot on todella loistavat, niissä minulla on parhaillaan itämässä yrttien siemeniä. 🙂 Saa nähdä jaksaako ne alkaa kasvamaan vielä tähän aikaa kesästä… <br />
   <br />
   Suosittelen Evoja edelleen yhtä lämpimästi kuin aina, jatkan itsekin niiden keräilyä ja tänä vuonna olisi tarkoitus ostaa kaksi uutta ruukkua. Jo kolmatta vuotta niiden kanssa elelen ja kahden ruukun vuosi vauhdilla niitä keräilen. :)<br />
   <br />
   Yrttejä voi napostella kunhan ei napsi lehtiä enempää kuin puolet. Siksi minulla on aina useampia basilikoita, koska se on meillä syödyin yrtti. B-kupissa olevasta basilikasta on napsittu lehtiä jo neljästi, uutta versoa puskee jo kovaa vauhtia tilalle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *