Tytön asupostaus

Minun pieni superstarani halusi esiintyä blogissani asupostausmannekiinina enkä tohtinut sanoa eitä. 🙂 Hän piilottelee Hollywood-tähtien tyyliin isojen aurinkolasiensa takana, tosin meidät tunnistaa Helsingin kaduilla aika helposti tuosta tytön kissalaukusta, joka pitää ottaa mukaan kaikkialle. 🙂

neidinasukuva55277818.jpg

Tytön asukokonaisuus on asusteita myöten hankittu H&M:stä – mustavalkoiset pilkkulegginsit ovat ihanan pehmeää ja ohutta trikoota, aluspaita samaa materiaalia. Palmikoidun puuvillaisen neuletakin nauha on solmittu söpöksi rusetiksi selkään. Kissalaukku ja kärpäslasit ovat tytön itsensä valikoimat ja ne pitää sovittaa asuun kuin asuun. 🙂

neidinasukuva883665728.jpg

Tyttö on melkoinen linssilude johtuen ehkä siitä että kamera on hänen syntymästään alkaen ollut luonnollinen osa arkea. Lähes päivittäin kuvailen tänne blogiin sisustusjuttuja ja samassa yhteydessä napsaisen aina pari kuvaa neitinäpsäkästä. Kuvia kertyykin viikossa useampi sata, jotka tallentuvat arkistojen aarteisiini. Säännöllisin väliajoin karsin huonoimmin onnistuneet sekä ns. tuplakuvat pois, mutta siitä huolimatta minulla on lähes 30 gigaa kuvia tallessa. Näistä noin 25% on blogikuvia, jotka pidän tallessa arkistoissani tulevaisuutta ajatellen. Vuosien päästä on varmasti mukava palata muistelemaan tätäkin ajanjaksoa ja blogipuuhiani. 😀

Tänään suuntaan töppöseni kohti maalauskurssia ja mikäli illalla vielä virtaa piisaa, postailen teille kurssin antimia sekä loppuviikon projektisuunnitelmiani. 🙂 Viettäkäähän kiva päivä! <3

23 kommenttia “Tytön asupostaus

 1. Ihana neiti ja tutunnäköisiä balettiposeerauksia. 🙂 Tämän ikäisillä alkaa olla jo vahva oma maku (ja tahto!), meillä on parempi kysyä jo mielipidettä ostettavasta vaatteesta, ettei jää kaappiin käyttämättömänä… <br />
  <br />
  Mukavaa kurssipäivää!

  1. Jenni: Oma maku alkaa todella muodostua, ihan mikä tahansa äitin valitsema vaate ei enää kelpaakaan päälle kuten ennen. 🙂 Meilläkin on kaapissa nättejä mekkoja ja kesävaatteita, mutta ihan turha on yrittää neuvotella niiden kanssa. Vihreä suosikkimekko on sellainen että sen pistäisi päällensä vaikka joka ikinen päivä, samoin nuo mustavalkoiset pilkkulegginsit, joita meillä onneksi on kolmet. :D<br />
   <br />
   Eilinen kurssi oli todella mielenkiintoinen ja opin uusia maalaustekniikoita. Tänän on tulossa aiheesta postausta, kun saan kuvat käytyä läpi ja karsittua kuvamäärän noin 12 kappaleeseen. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista päivää! &hearts;

 2. Ihana tyttö! &hearts; Meillä ollaan jo todella tarkkoja vaatteista, ja neidin täytyy itsellä olla mukana vaateostoksilla. Se onkin kivaa ajanvietettä niin tytölle kuin äidillekin 😉

  1. Heli: Minäkin otan neidin nykyisin mukaan vaateostoksille, jotta tulee varmasti sitten sellaisia vaatteita joita myös käytetään. Keväällä ostamani kesämekotkaan ei kelpaa päälle kuin pakosta ja jos tytöltä kysytään niin mieluiten ei silloinkaan. 😀

  1. Mari: Minulla on käytössäni pilvipalvelu (esim icloud, Dropbox ja vastaavat) sekä automaattisesti varmuuskopioiva ulkoinen kovalevy, eli tuplana on turvassa kaikki materiaali. 🙂

 3. Ihana että jaksat kuvata tyttöä ahkerasti. Meillä teini-ikäiset silloin tällöin katselevat lapsuuskuviaan, ja paljon mukavia hetkiä muistuu mieleen!:) Meillä ei ullakot ja kellarit pursua vanhoja leluja/vaatteita (lue: muutamaa valikoitua lukuun ottamatta kaikki on pistetty kiertoon), mutta kuvia lapsista eri ikäisinä löytyy ihan mukava määrä. Kiva niitä on itsekin istahtaa selailemaan, ja ihmetellä kuinka aika rientää – meidän linssiluteet kun ovat jo minua pitempiä!

  1. T: Olen samoilla linjoilla kanssasi, meilläkään ei ole säilytetty kuin yhden laatikollisen verran muistotavaraa ja loput on kuvien muodossa tallennettuna. 🙂 Just kuvasin tytön piirustuksia yli 50 kuvan verran talteen, koska hän piirtää niin paljon eikä niitä paperipinoja kuitenkaan koskaan tulisi plärättyä läpi. Parhaimmat ja tärkeimmät piirustukset on kansiossa, mutta vähemmän tärkeät kuvasin ja yhdessä ne sitten tytön kanssa laitettiin pois tilaa viemästä. :)<br />
   <br />
   Kuvien kautta on ihana muistella menneitä, se on yksi bloggaamiseen johtanut syy minulla. Kuva kertoo niin paljon enemmän kuin kirjoitetut sanat tai yksittäiset tavarat. &hearts; &hearts;

 4. Ihana tyttö ja aivan loistavat poseeraukset :)<br />
  Ja legginssit on meidänkin vajaa 5-vuotiaalla ja on todella mieluiset.<br />
  Olen joskus miettinyt, että mitä ajattelet siitä kun oman yksityisyyden lisäksi tyttösi on menettänyt yksityisyyden blogisi vuoksi? Kasvot on ollut esillä useinkin, samoin etunimi. Bittiavaruus on armoton ja kuvat ja tiedot voivat jäädä ikuisiksi ajoiksi sinne talteen niin mitä jos tyttäresi jossain vaiheessa (ymmärtäessään tämän) onkin sitä mieltä, ettei olisi halunnut kasvojaan ja tietojaan näin julkisiksi. Ja tämä kysymys on tarkoitettu vaan puhtaasti kysymykseksi, koska en ymmärrä tätä toimintatapaa ja haluan kuulla mitä bloggaajat siitä ajattelevat. En siis tarkoita tätä ilkeilynä tai muutenkaan pahalla.

  1. Sirppa: Nuo H&amp;M:n pilkkulegginsit on tytön lempparit, ne on niin ihanan pehmoiset. Meillä on niitä kolmet ja yksivärisiä muutamat lisää. Ihan parhaat leggarit! &hearts;<br />
   <br />
   En koe että tyttöni olisi blogini vuoksi menettänyt yksityisyyttään. Hänestä olen kertonut kuitenkin hyvin vähän täällä ja kuviakin on vain marginaalisesti jaettuna. Tästä aiheesta olen keskustellut perheeni kanssa ja meillä on yhteinen linjaveto siitä mitä asioita kerrotaan ja kuvataan, ja mitkä jäävät blogini ulkopuolelle. En halua enkä aio piilotella tyttöä yksityisyyden oikeuteensa vedoten, mutta olen erittäin tarkka siitä mitä jaan hänestä tuntemattomille. En koe että kertomillani jutuilla olisi mitään haittaa hänelle edes aikuisena, ellei hän sitten satu myöhemmin häpeilemään bloggailevaa äitiään. 😀 <br />
   <br />
   Nykypäivänä elämä on muuttunut julkiseksi somen kautta lähes kaikilla alle 25-vuotiailla ja se on tekniikan ja kehityksen ansiota. Nuorimmat somepalveluiden käyttäjät ovat 10-vuotiaita, heilläkin vanhemmat vastaavat jaetusta materiaalista ja opettavat toimimaan nettietiketin mukaisesti (kuvake, mikroblogipalvelut). Ihmiset haluavat kuvata ja jakaa asioitaan erilaisissa palveluissa ystävilleen, tuttavilleen ja sukulaisilleen sekä edellämainittujen kaverilistoilla oleville (mm. Facebook), eikä siinä ole mitään väärää tai paheksuttavaa. Lapsi on lapsi, on hän sitten 4-v tai 12-v. Kummassakin tapauksessa se on vanhemmat jotka päättävät jakaako lapsestaan / lapsi itse luvan kanssa kuvia ja kuulumisia nettiin. Itse koen nettitoiminnan pelkästään positiivisena asiana, koska maailma muuttuu vuosi vuodelta internetpainotteisemmaksi. On tärkeää että lapsi oppii jo varhaisessa vaiheessa netin sanomattomat kultaiset säännöt ja sen mistä sinne voi kertoa ja mitkä asiat tulee pitää yksityisinä. Kauniit kuvat ja kevyet kuulumiset eivät haittaa lasta, ovat ne sitten lapsensa itse nettiin lataamia tai vanhempien. Ja rehellisyyden nimissä on sanottava, etten usko 5-10 vuoden kuluttua sellaista lasta olevankaan joka ei haluisi käyttää somepalveluita. Kavereiden kanssa juttelu ja muu yhteydenpito on kätevä hoitaa netin välityksellä, siihen on menty jo nyt, haluamme me vanhemmat sitä tai emme. <br />
   <br />
   Palatakseni vielä asiaan, oman tyttöni osalta en koe loukanneeni hänen yksityisyyttään ja vanhemman oikeudella sekä vastuulla hänestä tänne blogiin silloin tällöin kirjoitan. Rajat ovat tiukat ja seisomme koko perheen voimin näiden päätöksiemme takana. &hearts; &hearts;

 5. Moi taas!<br />
  Kaunis prinsessahan sulla siellä poseeraa! Ja söpöt on vaatteetkin. Tytöille on tosi kivoja vaatteita kaupoissa, mutta pojille valitettavasti vähemmän (kaksi nuorimmaistani ovat poikia).<br />
  Olin tulossa kertomaan eriävän mielipiteeni siitä, että voiko pieni lapsi päättää mitä päälleen pukee ja some-asiastakin, mutta tajusin olevani sua vanhempi, niin omat kasvatustapanikin ovat varmaankin erilaiset ihan iästä johtuen (olen 41-v).<br />
  Lapsia minulla on 4 ja vanhimmat (kohta 13-v.) käyttävät vasta nyt somea enemmän. Koulutehtäviä tehdään joskus koneella, mutta netissä meillä &quot;roikutaan&quot; edelleen vähän. Tytöt ovat mieluummin kavereiden kanssa ulkona tai lukevat esim. kirjoja (lukutoukkia kuten minäkin).<br />
  Saa nähdä, miltä maailma näyttää viiden vuoden kuluttua, mutta ihmeitä saa tapahtua, ennenkuin annan poikienikaan käyttää kaveriden kanssa viettämäänsä aikaa virtuaalimaailmassa.<br />
  T: äiti, joka katsoo blogisi päivittäin ja tekee verkko-ostoksia, päivittää usein omaa faceaan 😀

  1. Hih, mä oon 39 ja kyllä meilläkin 4v valitsee itse vaatteensa 😀 Eli ei taida olla äidin ikään sidottu toi tapa 😀 Toki, minä teen viimekädessä päätöksen vaatteista, mutta koskaan en osta vaatetta, jota lapsi ei halua, koska eipä hän niitä kuitenkaan käyttäisi! Ja yllättävän järkeviä ja yhteensopivia valintoja tytsy aina tekeekin, eli ei meillä kiiri erimielisyyttä vaatteista tule.<br />
   <br />
   Ja sujuvasti tuo 4v kyllä käyttää someakin. Selaa Instagramia, käyttää Skypeä ja pelaa tabletilla 😀 Joskus jopa näppärämmin kuin äiti…

  2. Kirsi: Meillä ei vielä notkuta koneella, mutta päivittäin neitini katselee iPadilta joko piirrettyjä (pikku kakkosen sovellus) tai pelaa / piirtää neljän vanhoille sopivia pelejä / piirustusohjelmia. Kyllä meilläkin viihdytään ulkosalla, mutta mitä näitä nuoria esiteinejä naapurustossa katselee niin he viettävät aikaa sisällä tai istuvat ryhmissä näppäilemässä älypuhelimiaan. 😀 Ennen vanhaan ei ollut muuta tekemistä kuin porhaltaa ulkona kavereiden kanssa, kun ei ollut nettejä saati mobiililaitteita. Muistelen lapsuuttani hyvällä ja toivoisin että sellaista olisi edelleenkin. Tämän päivän lapset ovat kuitenkin osittain toista mieltä ja heille on tärkeää verkostoitua kavereiden kanssa myös sosiaalisessa mediassa. helposti jää myös ulkopuoliseksi jos ei tiedä mistä kaverit puhuvat tai jos ei ole mukana jutturingeissä mitä nämä pienet ryhmäviestittelijät nykyään harrastavat. :D<br />
   <br />
   Jokaisella vanhemmalla on samanlainen vastuu ja vapaus kasvattaa omia lapsiaan. En koe että olisi oikeaa tai väärää tapaa päättää mikä on kohtuullista netin käyttöä tai kohtuutonta. Itse en tule äitinä hyväksymään sitä että notkuttaisi pelkästään koneella päivät pitkät. Raitista ulkoilmaa ja fyysistä aktiviteettiä tarvitaan päivittäin ja tulen pitämään siitä kiinni että myös ulkopuuhaa pitää pystyä kavereiden kanssa keksimään. En kuitenkaan tule kieltämään netin käyttöä, vaan keksin sitten aikanaan siihen selkeät säännöt joita myös noudatetaan. 🙂 Tämä ei ole ihan vielä minulla ajankohtaista, koska tyttöni on tosiaan vasta 4-v eikä käytä somea vielä vuosiin. 🙂

  3. Teija N: En usko että lapsen omatoimisuus vaatevalinnoissa liittyy äidin ikään tai tapaankaan. Jotkut lapset haluavat saada vaikuttaa omiin asioihinsa jo varhaisessa vaiheessa, toiset vasta myöhemmin. Tytöille on usein tärkeämpää että vaatteet ovat &quot;oikeat&quot;, pojat ymmärtääkseni luottavat vanhempien sanaan vaatteiden suhteen pidempään. 😀 Mutta on niitä pikkupoikiakin, joilla on tarkka oma tyyli. Ystäväni kuuden vanha kummipoika on &quot;rokkari&quot; eikä tosiaankaan pukeudu pikkuvauvojen vaatteisiin. 😀 Veljen tyttöni 6-v on myös todella tarkka vaatteistaan, hän ihailee Haloo Helsingin Ellin tyyliä ja haluaa pukeutua hieman rokahtavammin kuin ikäisensä pikkutytöt yleensä. Siistejä ja lapselle sopivia &quot;rokkivaatteita&quot; käyttävät toki molemmat, eli repaleiseen äijärock-tyyliin ei sentään heru lapsosille lupaa. 😀

 6. Ihana linssilude!<br />
  <br />
  Meillä lapset, ihan kaikki neljä, pojat ja tytöt ovat just tuossa iässä alkaneet itse valitsemaan vaatteita kaapista ja vaatekaupassakin ollaan tähän asti oltu samoilla linjoilla. Mun teini-ikäiset pojat tekevät vieläkin vaateostokset mielellään mun kanssa:D <br />
  <br />
  Mun mielestä niin kauan kuin lasten kuvat on fiksuja niin ei ole mitään syytä olla julkaisematta. <br />
  <br />
  Mukavaa kesän alkua sinulle!

  1. Sissi: Teinit luottavat sinun arvostelukykyysi siis. 🙂 Se on hieno piirre ja voit oikeasti kätellä itseäsi tuosta saavutuksesta joka on melko harvinainen. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Olen täysin samaa mieltä kanssasi, niin kauan kuin vaatevalinnat ovat asianmukaisia ja säähän sopivia, ei niihin tarvitse pahemmin puuttua. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kesää sinulle myös! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *