Måla & More – Annie Sloan Chalk Paint® -maalauskurssilla

Minulle tarjoutui upea mahdollisuus osallistua blogiyhteistyön merkeissä sisustusvärien erikoisliikkeen Måla & Moren omistajan Christel Holmlundin järjestämälle Annie Sloan Chalk Paint® -maalauskurssille. Kurssilla opin useita erilaisia maalaustekniikoita Annie Sloanin Chalk Paint® -maaleja hyödyntäen, kuten krakleerausta, antiikkipatinointia ja shabby chic -kulutuskäsittelyä. 3,5 tuntinen kurssi oli erittäin tiivis ja hyödyllinen tietopaketti kalustemaalauksen saloihin. <3

IMG_6593.jpg

malaetmore_maalipurkit_kapea.jpg

IMG_6585.jpg

piiIMG_6656.jpg

Chalk Paint® soveltuu lähes kaikenlaiseen maalaamiseen erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta. Sillä voi maalata seiniä, lattioita, huonekaluja sekä pienesineitä oman tarpeen ja luovuuden mukaan. Se sopii lähes kaikille materiaaleille, kuten metalli, rauta, posliini, tiili, sementti, muovi, lasi, puu ja rottinki. Voit hyödyntää Chalk Paint® -sarjan maaleja myös kankaiden värjäämiseen sekä kuviopainantaan. Maalilla voit sisustaa sekä sisä- että ulkotiloissa. Koska maali on täysin hengittävä, se soveltuu erinomaisesti sellaisiin kohteisiin, joissa on tärkeää säilyttää pintojen hengittäminen kuten perinnekohteet, hirsitalot, vanhat rakennukset ja talvisin kylmillään olevat kesäasunnot. Maalipinnan voi kulutuksille alttiissa kohteissa (pöytien pinnat, huonekalut jne.) käsitellä joko värittömällä tai tummalla vahalla (tummalla jos pintaan halutaan patinaefektiä). Vahan käyttö antaa maalipinnalle suojaa ja helpottaa käytettävyyttä. Ulkokohteissa on tärkeää jättää pinnat vahaamatta, jotta pinnat saavat hengittää vapaasti. Chalk Paintilla saa luotua monenlaisia efektejä sisustukseen, esimerkiksi vanhaa ranskalaista 1700-luvun tunnelmaa, patinaa ja kuviointeja, joissa vain mielikuvitus on rajana.

IMG_6584.jpg

IMG_6581.jpg

IMG_6577.jpg

pIMG_6622.jpg

Chalk Paint® on ekologinen, lyijytön, liuotteeton, hajuton ja turvallinen valinta. Se sopii erinomaisesti myös lasten lelujen ja -kalusteiden maalaamiseen, sillä se ei sisällä lainkaan haitallisia aineita. Ainoan poikkeuksen tekee Annie Sloan Soft Wax -suojavahat, joissa on mukana hieman liuotinta. Liuottimen määrä on kuitenkin vähäinen, sen ollessa vain noin 1/3 sallitusta arvosta. Vahauskäsittelyä ei kuitenkaan suositella lasten leikkikaluihin tai lastenkalusteisiin.

IMG_6578.jpg

IMG_6576.jpg

IMG_6586.jpg

Englantilaisen Annie Sloanin kehittämä tuoteinnovaatio Chalk Paint® -maali ei yleensä tarvitse pölyjen pyyhkimisen lisäksi muuta esikäsittelyä (hiontaa, pohjamaaleja…). Maali on hyvin riittoisaa ja litran purkilla maalaat noin 13 neliötä. 1dl pikkupurkeilla voit testata täydellisen sävyn löytymistä tai maalata pienempia kohteita, kuten jakkaroita, maljakoita, ruukkuja sekä kehyksiä. Maali on koostumukseltaan paksua ja sen pigmentti- ja kuiva-ainepitoisuus on suuri, joten tummatkin puupinnat peittyvät vaalean maalin alle useimmiten kertasivelyllä. Maali kuivaa erittäin nopeasti ja pintakuiva se on alle tunnissa. Voit halutessasi aloittaa jatkotyöstämisen (päällemaalaus, patinointi, shabby chic -kulutuskäsittelyn yms) heti pinnan kuivuttua, mikä nopeuttaa kokonaiskäsittelyaikaa ja antaa tilaa luovuuden toteuttamiselle ilman pitkiä kuivumisaikoja ja ikävää odottelua.

pIMG_6566.jpg

IMG_6595.jpg

Chalk_Paint_Colors_32.jpg

Maalattu pinta on kuivuttuaan samettisen mattainen ja vapaasti hengittävä. Täysmattapinta ja luonnollisen pehmeät värisävyt luovat sisustukseen levollisuutta ja harmonista tunnelmaa. Värikartta pitää sisällään 32 erilaista Annie Sloanin tarkoin valikoimaa valmissävyä. Sävyjä voi vapaasti sekoitella myös keskenään, jolloin voit luoda itsellesi täydellisesti sopivan oman sävyn hennoista pastelleista intensiivisimpiin klassikkosävyihin. Maali vanhenee erittäin kauniisti eikä se irtoa lastuina, kuten perinteiset maalit. Kalkkipohjainen maali kuluu puuterimaisesti ohentuen, kestäen kuitenkin hyvin aikaa. Maali säilyy purkissaan vuosia ja sitä voi tarpeen mukaan ohentaa tilkalla vettä tai paksuntaa jättämällä kannen yöksi auki. Pakkasessa tai suorassa auringonvalossa se ei purkitettuna kuitenkaan viihdy, joten varastointia ulkotiloissa ei suositella. Vesiohenteisena ja luonnonmukaisena tuotteena myös työvälineet puhdistuvat helposti pelkällä vedellä. 

IMG_6671.jpg

IMG_6605.jpg

IMG_6606.jpg

Måla & Moren maalauskurssi sopii sekä harrastajalle että ammattilaiselle, eikä aikaisempaa maalauskokemusta tarvita. Perustason kurssilla käydään läpi erilaisia maalaustekniikoita ja tutustutaan väreihin, maaleihin ja vahan monipuoliseen käyttöön Christelin opastuksella. Kurssit sopivat myös esimerkiksi työ- tai kaveriporukoille, illanvietteeksi ja lahjaksi, kun halutaan oppia ja kokea jotakin uutta. Maalauskurssi on tuunailijan taivas ja sellainen elämys, että suosittelen sitä lämpimästi kaikille sisustuksesta ja tuunailusta kiinnostuneille. 🙂 Lisätietoa Chalk Paint® -maalauskurssista löydät Måla & Moren nettisivuilta! Maalaamiseen liittyvät kysymykset ja maalauskurssille ilmoittautumiset voitte lähettää Christel Holmlundille osoitteeseen: info(a)malaetmore.fi

IMG_6571.jpg

IMG_6570.jpg

IMG_6573.jpg

IMG_6569.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-06-11%20koht

Annie Sloan Chalk Paint® -maalia ja muita Annie Sloan tuotteita löydät myös Måla & Moren verkkokaupasta! Tuoteuutuuksien ja -tarjousten osalta pysyt kätevästi ajantasalla tykkäämällä Måla & Moren Facebook-sivusta, mistä löydät myös inspiroivia maalausideoita. 🙂 

piIMG_6652.jpg

Kohta aloitan pinnatuolien maalaamisen ja ne ovat parin tunnin kuluttua jo käyttövalmiit, voitteko kuvitella??? 🙂 Minunlaiselle sisustushätähousulle nämä Chalk Paint® -maalit ovat toiveiden täyttymys, sillä perinteisen kalustemaalin vuorokauden mittainen kuivumisaika tuntuu lähes kidutukselta. 😀 Huomenna postailen teille näistä pinniksistäni ja loppuviikosta patinointi- ja krakleeraustöistäni, joista tulikin muuten niin upeat ettei siskoni meinannut uskoa että olen ne itse tehnyt tavalliseen vaneriin. 🙂 

Kaunis kiitos Christelille ihanasta kokemuksesta ja kivasta yhteistyöstä! Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

(Postaus toteutettu yhteistyössä Måla & More -sisustusvärien erikoisliikkeen kanssa!)

29 kommenttia “Måla & More – Annie Sloan Chalk Paint® -maalauskurssilla

 1. Mä juurikin tänään tutkailin heidän nettisivuaan ja mietin, että mä niin haluaisin heidän maalauskurssilleen. Rauharentolassa, kun aina löytyy jotain maalattavaa. Oli varmaan mukava kokemus.

  1. satu: Kurssi oli aivan loistava ja opin monta uutta tekniikkaa joita varmasti tulen hyödyntämään oman kodin tuunausprojekteissa. Varsinkin krakleeraus oli todella mielenkiintoista enkä olisi arvannut että sellaista halkeilevaa vanhaa pintaa saa tehtyä niinkin näppärästi. 🙂 Christelin kanssa juttelimme siitä, että kurssin jälkeen katselee kalusteita ihan uusin silmin, Ikeassakin on paljon kauniin muotoisia kalusteita joista saa koristekäsittelyllä tehtyä industrialisia ja todella rouheita, juuri sellaisia ikivanhan näköisiä aarteita joista kirppareilla pyydetään satasia. Suosittelen erittäin lämpimästi tätä maalauskurssia! &hearts; &hearts;

 2. Oi vitsit! Tosi mielenkiintoinen maali ja tosi hyvin ja kattavasti kerroit tuotteesta. Tuotahan voisi itsekin jossain kohtaa harkita. Onko toi maali jonkinlaista kalkkimaalia?

  1. Irina: Tämä maali on ihan täydellinen minulle, kun olen niin malttamaton ihminen. 😀 Annie Sloan kehitteli maalin aikoinaan omiin tarpeisiinsa. Hänellä oli rajallisesti aikaa ja hän halusi tehdä maalausprojektinsa lapsen päiväunien aikana, vähän kuin minäkin aikoinaan kun tyttö vielä nukkui päikkäreitä. 😀 Maali kuivaa niin nopsaan, että se on kuivunut lapsen herätessä tirsoiltaan. 🙂 <br />
   <br />
   Maali on kalkkimaalia. Annie Sloan on rekisteröinyt tuotteilleen Chalk Paint-nimen (eng. kalkkimaali) ja siksi sitä kutsutaan Annie Sloan Chalk Paint -maaliksi. 🙂

 3. Tuohan kuulostaa unelmamaalilta. Onko totta, että tuolla voisi maalata kangasta, meinaan tuolissa olevaa? Olisi tarpeen löytää sellainen maali. Varmana oli inspiroiva kurssi.

  1. Mysterious M: On totta. 🙂 Maali sopii todella hyvin kuviointiin ja esim sabluunan kanssa maalia voi töpöttää kankaaseen. Christel on maalannut useammankin tuolin päällisen, joten kannattaa kysyä tarkempia niksejä suoraan häneltä info@malaetmore.fi. Maalauskurssilla keskityimme puupintojen käsittelyyn, joten en ole itse vielä kokeillut tuota kankaan kuviopainantaa. 🙂

 4. Kuulostaa upealta, täytyykin tutustua tarkemmin, täälläkun odottaa yksi ja toinen maalausprojekti… 🙂 Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

  1. Jenni: Maalauskurssin antimet on yksi parhaista jutuista mitä olen sisustuksen saralla koskaan oppinut. Todella mielenkiintoinen ja opettavainen kurssi, varsinkin krakleeraus (eli halkeileva vanhan näköinen pinta) oli sellainen wau-elämys. 🙂

 5. Voi hitsit! Mä olen täällä etsinyt monen monta kuukautta just tollasta &quot;tee vanhan näköiseksi&quot;-maalauskurssia tuloksetta :/ Tuollaselle olis tosi kiva päästä.

  1. Mia: Christelin Chalk Paint-kurssilla opetellaan juurikin tuota vanhaksi käsittelyä ja erilaisten kulutuspintojen tekoa. 🙂

  1. Voi hyvinkin olla hyvälla suomen kielellä krakelointia eikä krakleerausta.<br />
   Siiitä kukaan ei ole ennen maininnut, Kiitos siitä.

 6. Et ilmeisesti enää julkaise mitään kommentteja, jos niissä ei ylistetä sinua, kotiasi tai lastasi? Olen pitänyt blogistasi, mutta nyt halveksin tapaasi toimia. Ymmärrän, ettet julkaise törkeitä kommentteja, mutta mikä sai mimosamielesi estämään kommentin, jossa kysytään mainostamasi tuotteen hintaa???

  1. Ella: Menin sanattomaksi vihamielisestä kommentistasi. Voin vain todeta, että julkaisen kommentteja niissä olevan sisällön perusteella ja jos yhtään olet seurannut kommenttibokseja, on jokaisessa postauksessa paljon muutakin kuin ihastelua. Ikävää arvostelua tai haukkumista en blogissani missään muodossa suvaitse, varsinkaan oman tyttöni osalta. Tälläiseen purkautumiseen voi hyödyntää internetin keskustelupalstoja, mikäli kokee tarvetta saada kritisoida blogiani tai minua asiattomasti. <br />
   <br />
   Maalien hinnat näet Måla &amp; Moren verkkokaupasta:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://malaetmore.kotisivukone.com/tuotteet.html&quot; target="_blank">http://malaetmore.kotisivukone.com/tuotteet.html</a><br />
   <br />
   1dl pieni purkki maksaa 12 euroa, isompi 1L kokoinen purkki jolla maalaa noin 13m2 kustantaa 37 euroa.

 7. Hmm! Minulla on ruokapöytänä tummanruskea lastulevypöytä. Muutaman kynsienlakkailun sekä poiston jälkeen on pöydänpinta aivan uskomattoman ruma koska lakka on kulunut pois 😀 jos siis tuolla valkoisella sen maalaisisin niin miten tumma vaha siihen laitetaan? Ja kauanko se vahapinta kestää? Tarvitseeko uusia? 🙂

  1. Minnu: Eli ekana pyyhit pölyt ja mahdolliset rasvatahrat huspois ja sen jälkeen maalaat valkoisella Chalk Paint -maalilla kahteen kertaan. Maalauksessa kannattaa käyttää pensselin lisäksi pientä telaa, jolla saat nopeasti pöytälevyn maalattua. <br />
   <br />
   Kun maali on kuivunut viimeisen kerroksen jälkeen kokonaan, voit vahata sen ns. valkoisella vahalla joka on kirkas. Tämä vaha sopii kaikille värisävyille ja se ei juurikaan muuta maalisävyä. Toinen vahavaihtoehto on musta, sitä älä laita jos haluat pöytäsi olevan kokonaan valkoinen. Mustaa vahaa voi käyttää siinä tapauksessa jos haluat tehdä pöydästäsi antiikkisen näköisen jossa kulunutta kulmaa yms. :)<br />
   <br />
   vahapinta suojaa maalin ja lisää kestävyyttä. Meillä ei ollut Christelin kanssa puhetta siitä että vahakäsittelyä tarvitsisi tehdä toiste, joten uskon että tuo kerta käsittely riittää pitämään pöydän kunnossa vuosikaudet. :)<br />
   <br />
   Jos kaipaat varmistuksen asiaan, voit olla yhteydessä suoraan Christeliin: info@malaetmore.fi. 🙂

 8. Kiitos myös minunkin puolesta! =) Tämä helpottaa tämän hetkisen projektin kulkua kovasti! =) (ja vähentää aikaakin ;D)

  1. Tintti: Tämä maali on minunkin pelastukseni. 🙂 Tavallisien kalustemaalien kuivumisaika on niin pitkä että tuolin maalaamisen saa varata vähintään sen kolme kokonaista vuorokautta ennen kuin tuolin voi ottaa käyttöön. Chalk Paintillä aika kutistuu muutamiin tunteihin ja tälläiselle hätähousulle kuten minä, se on luksusta parhaimmillaan. Lisäksi olen aivan rakastunut tuohon kalkkimaalin mattaisen puuteriseen pintaan (ilman vahausta siis), sellaista ei perinteisillä maaleilla saa aikaan mitenkään. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 9. Kuulostaa liian täydelliselle maalille!! Hinnassahan se sitten näkyykin :)<br />
  Olen maalaamassa kiikkutuolia, jossa on jonkilainen lakka päällä. Tarvitseeko sitä hioa vai voisiko pelkästään päälle maalata tällä maalilla? Ja mitä luulet, riittäisikö litran purkki koko keinuun? Keinu ei ole niitä suurimpia vaan melko pienehkö.

  1. Tiia-Tuulia: Maali kuullosti minunkin korvaan liian hyvältä ollakseen totta, mutta niinpä vain se osoittautui juuri niin hyväksi kuin sanottiin. :D<br />
   <br />
   Maali tarttuu lakkapintaan vaihtelevasti, joskus hyvin ja toisinaan vähän huonommin. Suosittelisin varmuuden vuoksi tekemään edes kevyen hionnan, jotta maali tarttuisi kestävästi kiinni eikä tuolia tarvitisi myöhemmin maalailla uudestaan. Jos haluat ottaa riskin ja mahdollisesti paikkamaalailla sitä myöhemmin, voit maalata sen suoraankin ilman hiontaa. Itse olen niin hätäinen, etten koskaan mitään hio ja hyvin on silti maalit pysyneet kiinni, en voi kuitenkaan suositella tätä oikeana tapana toimia, hihii. :D<br />
   <br />
   Litran purkki riittää varmasti keinun kahden kerroksen maalaamiseen. 🙂

 10. Hei,<br />
  SUosittelisitko ko. maalia portaiden maalaukseen? Ne ovat tällä hetkellä ruman tummuneen puun sävyiset ja jokin lakka päällä. Haluaisin niistä valkoiset. Ongelma on että kuivuminen pitäisi olla suht nopeaa koska meillä asuu kolme pientä ja yläkerrassa on makuuhuoneet. Entä miten luulet että toimii keittiön kaapin oviin?

  1. Heidi: Maali kuivaa todella nopeasti ja on nopea työstää. Maalikerroksia tarvitsee varmasti vähintään kaksi ja hyvänä puolena onkin se että kun on saanut ensimmäisen kerroksen maalattua, voi heti aloittaa maalaamaan toista kerrosta aloituskohdasta alkaen uudelleen. :)<br />
   <br />
   Annie Sloanin maali pysyy joissakin lakatuissa pinnoissa todella hyvin ilman hiomista tai muuta pohjatyötä, mutta ihan varmaksi en uskalla pysyvyyttä arvioida näin blogin kautta. Jos olisin sinä, ostaisin pikkupurkin maalia ja tekisin testimaalauksen yhteen kohtaan selvittääkseni kuinka hyvin se pysyy ja miten monta kerrosta maalia pitää laittaa jotta se peittää tumman puun alleen. Valkoisin Pure White -maalisävy ei ole aivan niin peittävää kuin kaksi muuta valkoista Old White ja Original White. Minä maalasin omat tummanruskeat osittain lakkapintaiset pinnatuolini sävyllä Old White ja kaksi kerrosta riitti tekemään tuoleihin kauniin tasaisen maalipinnan.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/diy-valkoiseksi-maalatut-pinnatuolit&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/06/diy-valkoiseksi-maalatut-pinnatuolit</a><br />
   <br />
   Maali on pysynyt kiinni eikä se ole lohkeillut vaikken tehnyt mitään pohjatöitä. :)<br />
   <br />
   Jos haluat, voit kysyä lisäinfoa Måla &amp; Moren Christeliltä, hän tietää Annie Sloanin maaleista kaiken. 🙂 info(a)malaetmore.fi

 11. Maalasin keittiön pöydän kahteen kertaan harmaalla.Ensimmäisellä kerralla tuli tasainen tulos,nyt toisella jäänyt pöydän pintaa vaaleampia jälkiä,joten väri on epätasainen.Miten jatkan ? Jos sen hion,tasaantuuko se väri? Entä laitanko päälle lakan vai vahan,koska pöytä on kovalla koetuksella koko ajan?

  1. Minna: Maali on ollut joko epätasaisesti sekoittunut tai jos maalasit telalla niin tela on ollut liian kuiva. 🙁 Itse en lähtisi hiomaan vaan sekoittaisin maalin äärettömän hyvin reunoja myöten ja maalaisin uudestaan. Maalasitko telalla vai pensselillä? Jos maalasit pensselillä, suosittelen pöydän kansilevyyn pientä telaa, sillä saa tasaisempaa jälkeä ja maalaaminen on myös nopeampaa. Clas Ohlsonilta saa hyviä pieniä kalustemaalaustelasettejä.<br />
   <br />
   Kirkas vaha olisi parempi suoja kalkkimaalin kanssa, kannattaa ottaa huomioon että se saattaa hieman tummentaa maalin sävyä, tosin vahan kuivuttua se on vaaleampi kuin heti levityksen jälkeen joten ei kannata huolestua tummaa tulosta vahaa levittäessä. <br />
   <br />
   Voit kysyä neuvoa myös Måla et Moren Christeliltä: <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.malaetmore.fi/#!yhteydet/c11m6&quot; target="_blank">http://www.malaetmore.fi/#!yhteydet/c11m6</a><br />
   <br />
   Hän osaa takuuvarmasti kertoa miten kannattaa menetellä maalin ja vahan kanssa. &hearts; &hearts;

 12. Hei! Millä valkoisella värillä kolmannen kuvan tuoli on maalattu? Ja onkohan siihen käytetty jotain erikoista maalaustekniikkaa? 😊

  1. Lotta: Kyseinen tuoli on Måla &amp; Moren Christelin tuunaama, varman tiedon saamiseksi suosittelen olemaan yhteydessä suoraan häneen sähköpostitse tuon kuvan kanssa (kopioi ja liitä mukaan postiin). Uskoisin tuolin olevan maalattu Old White -sävyllä, kuivumisen jälkeen tuolin reunoja on hiottu hellästi jotta on saatu tuo patina esiin. En ole kuitenkaan täysin varma sävystä, saattaa olla myös Original White tai Pure kyseessä. :)<br />
   <br />
   Christelin tavoitat osoitteesta info@malaetmore.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *