Ikean ostoksia

Lähdimme tänään isolla porukalla extempore-visiitille Ikeaan ja samalla tuli koluttua läpi pari muutakin liikettä. Kaksi viherkasvia rikkaampana (köyhempänä :D) tulin kotiin ja rehusia alkaakin olemaan nyt sopivasti viherkeidastani varten. 🙂 

iIMG_6757.jpg

iIMG_6756.jpg

En voinut vastustaa tätä todella vekkulin näköistä Himalaya Senecio -rotuista viherhapsiaista, jonka löysin Ikeasta. Se näyttää ihan tekokasvilta, mutta kostea multa paljasti sen olevan ihka aito. Hoito-ohjeen mukaan se on keskivertovaikea, eli puolivarjosta pitävä pari kertaa viikossa kasteltava tapaus. Yksi suloisen omituinen hapsiainen lisää minun hapsiaiskokoelmaani. 🙂

IMG_6760.jpg

IMG_6764.jpg

iIMG_6763.jpg

IMG_6761.jpg

Pikkuruisen traakkipuun nappasin myös mukaani sen edullisen hinnan vuoksi. Traakkipuut eivät ole aikaisemmin meidän kotona viihtyneet, mutta jospa tällä kertaa olisi parempi tuuri. Hoitamisen ja kastelun suhteen olen nykyisin paljon säntillisempi, sillä asenteeni kukkia ja kasveja kohtaan on kolmessa vuodessa muuttunut totaalikieltäytyjästä superfanitukseen 🙂

HOMEGARDEN46627.jpg

Viherkasveja on tällä hetkellä 10kpl, joiden lisäksi on vielä kolme yrttiä ja parvekkeella asustelevat sitruspuu, laventeli, kierrevihvilä, puksipuu, muurikello ja se tähden muotoinen jonka nimeä en vieläkään tiedä. Tykkään kovasti! <3

Ihanat viikonloput kaikille ja huomiseen! 🙂

8 kommenttia “Ikean ostoksia

 1. Ihania kasveja olet löytänyt 🙂 meillä on ollut kolmeen otteeseen tuo ikean traakkipuu, mutta se ei ole kauaa elossa meillä pysynyt 🙁

  1. saparo: Ikean traakki oli niin halpa, että uskalsin ostaa sen vaikka sille tulee todennäköisesti käymään samoin kuin edeltäjilleensä. Minulla on irronnut niistä kaikki lehdet, osa kuivuneina ja osa ehkä ylikastelusta johtuen. Traakkipuut on tosi hankalia hoidettavia, mutta niin nättejä. 🙂

  2. Mulla myös lehdet niistä lähtivät pikkuhiljaa kaikki pois, ja ylikastelusta uskon sen myös meillä johtuneen..

  3. saparo: Minun vastaostettu traakki näyttää nuupahtamisen merkkejä jo nyt. Yhyy. :/ En takuulla ole sitä ylikastellut tällä kertaa, mutta liian kuivakaan se ei ole, koska pintamulta on oikealla tavalla nihkeän kostea. Mikähän ihme näissä traakeissa on kun eivät viihdy meillä…? 🙁

  1. veera: En ole kastellut omaani tuon enempää, mutta silti ne kuukahtavat. Uutta traakkiani olen kastellut vain kerran ja uskon sen olevan sopivan kostea. Silti sen lehdet ovat alkaneet roikkua alaviistoon. En ymmärrä mitä teen väärin… 🙁

 2. Niin ja traakkipuu on ollut elossa jo puolisen vuotta, joka on minulle kasvintappajalle erittäin paljon 😀

  1. veera: Olen ihan kade sinulle! 🙂 Traakkipuut on tosi nättejä, mutta meillä ne ei syystä x viihdy. Onkohan liian valoisaa tai lämmintä? Kastelusta en usko johtuvan, ainakaan tällä kertaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *