Maailman paras matto!

Pappelinan muovimatot ovat varmasti jo tulleet kaikille blogiani lukeville tutuiksi niiden ulkonäön ja helppohoitoisuuden suhteen, joista jaksan vuodesta toiseen suitsuttaa ja hehkutella. 🙂 Monelle saattaa kuitenkin tulla yllätyksenä se, että täydellisyyttä hipovien ominaisuuksiensa lisäksi ne ovat myös ekologinen valinta.

iIMG_6869.jpg

IMG_6873.jpg

IMG_6871.jpg

Pappelinan tuotteet on suunnitellut ruotsalainen Lina Rickardsson ja ne valmistetaan ympäristövastuullisesti Ruotsissa sijaitsevassa pienessä tehtaassa vuonna 1948 kehitettyä ja 1999 uudistettua kudontamenetelmää käyttäen. Pappelina on yhdessä CMF:n (Centre for environmental business development) kanssa luonut EU:n säädöksien mukaiset ekologiset arvot, jotka määrittelevät valmistusmateriaalien ja tuotantotapojen turvallisuuden. Pappelinan tuoteet ovat myrkyttömiä eivätkä ne sisällä haitallisia raskasmetalleja, käsittely- tai suojausaineita. Pappelinan tuotteissa painotetaan kestävää kehitystä, korkeaa laatua sekä ajattomuutta. Matot ovat lähes huoltovapaita ja sopivat sekä sisä- että ulkotiloihin.

IMG_6876.jpg

IMG_6870.jpg

IMG_6898.jpg

Mattojen lisäksi Pappelinalla on valikoimassaan keittiötekstiilejä, tyynynpäällisiä, torkkupeitteitä sekä valaisimia, joissa kaikissa toteutuu Pappelinan tarkasti määrittelemät laatuvaatimukset. Alla muutamia inspiraationa toimivia tuotekuvia Pappelinan omilta sivuilta:

pappelina1.jpg

pappelina8.jpg

pappelina4.jpg

pappelina9.jpg

pappelina3.jpg

pappelina10.jpg

pappelina2.jpg

pappelina5.jpg

pappelina6.jpg

pappelina7.jpg

Mikäli et ole tutustunut Pappelinan mattoihin ja niiden helppohoitoisuuteen, voit käydä lukemassa aikaisempia Pappelina-postauksiani alla olevista linkeistä:

Pappelina Svea Metallic White

Uusi matto makuuhuoneessa

Maailman helpoin tapa puhdistaa matto

Toivepostaus – Pappelinan matto

Siivottu eteinen

Kivaa päivää kaikille!

 

22 kommenttia “Maailman paras matto!

 1. Olet saanut postauksillasi minut vakuttuneeksi joten tilasin maton. Nyt se on kaunistanut meidän olohuonetta muutaman viikon enkä luopuisi siitä mistään hinnasta! On kyllä jokaisen euron arvoinen!

  1. Antsa: Pappelina on kaiken hehkutuksensa arvoinen. 🙂 Itsekin aika pitkään aikoinaan vatvoin sen ostamista, koska se on niin kallis eikä kokemuksia oikein mistään päin nettiä löytynyt. Onneksi uskalsin tilata sen, koska parempaa mattoa en ole oman kokemukseni tai kaupan sormihypistelyn kautta onnistunut vielä löytämään. 🙂

 2. Hei, meille hankitiin Pampeliina matto keittiöön huhtikuussa. Juuri kehujesi ansiosta. Olen myös myyty tälle matolle. Tämän helppohoitoisempaa ja pehmeää mattoa saa hakea ja vielä valkea. Perheessämme vipeltää Bishon Frise poika Romeo, joka haluaa nostaa kaikki syötävänsä matolle ja syödä siitä. Tämä alusta toimii siinä loistavasti:)

  1. Margit: Lähes kaikki markkinoilla olevat muovimatot ovat sellaista kovantuntuista muovipunosta, vähän kuin pöytätabletit. Niiden rakosiin jää irtokivet ja roskat jumiin eikä imuroinnilla saa mattoa aina puhtaaksi. Pappelina on sen verran tiivistä kudetta että sen loimen sekaan ei irtoroskat kovin hyvin mahdu. Parempaa ja helppohoitoisempaa mattoa en tiedä. 🙂 Meillä koira kantaa ruokansa matolle myös, ottaa aina suuntäydeltä ja matkustaa matolle niitä lajittelemaan. 😀 Pappelinaan ei jä tahroja eikä itseasiassa jälkeäkään koiran ruokailuepisodista. 😀

 3. Hei!<br />
  <br />
  Olen miettinyt samaisen maton (Pappelinan Svean) hankkimista ruokailutilaamme. Koira-lapsi -kotitaloudessa matolta vaaditaan lähes mahdottomia, mutta ehkä muovimaton puhtaanapito onnistuisi. Oletko miten pessyt mattoa? Mattoahan voi ilmeisesti pestä myös pesukoneessa. Entä miten mattoon tarttuu lika ja kuinka helposti sen saa pois? Lähteekö esim. lapsen matolle viskaamat mustikkasoseet pyyhkimällä pois ilman, että mattoon jää jälkiä? Itse keittiöön olen puolestaan ajatellut hankkivani Rug Solidin muovimaton, joka käy ko. tilaan mitoiltaan Pappelinaan Sveaa paremmin. Ei sinulla Rug Solidista sattuisi olemaan kokemuksia?;)<br />
  <br />
  Kiitos vastauksestasi (ja täten myös avustasi) jo etukäteen. Teillä on todella kaunis koti!

  1. Christina: Pappelina on ainut matto joka on pysynyt erittäin siistinä kuratassusta, oksenteluista ja tytön vahingossa aiheuttamista ruokatahroista huolimatta. Paikalliset tahrat kuten koiran oksennukset olen putsannut miedolla yleispuhdistusaineella tai laimennetulla fairyllä ja rätillä. maton alapinta kannattaa silloin suojata esim pyyhkeellä, jotta lattiaan ei pääse kosteutta. Kovaa hankausta ei tarvitse tehdä, kevyt pyyhkiminen riittää ja matto on taas kuin uusi. :)<br />
   <br />
   Kahta pienempää eteismattoani olen pessyt koneessa 30°c lämpötilassa, säätänyt linkouksen minimiin ja kuivannut vaakatasossa kuivaustelineen päällä. Isompia mattojani olen mopannut puhtaaksi kuten lattiatkin, eli levymopilla jossa mikrokuituinen kostutettu lattiapesin (miulla on Sinin mikrokuitulevymoppisetti). Vanhempi iso matto on ollut lattialla yli 2 vuotta putkeen ja kahdesti olen sen puhdistanut moppaamalla. Mikään muu matto ei ole koskaan ollut näin helppohoitoinen ja pysynyt koira- ja pikkulapsiperheessämme uudenveroisena. Uuden ja vanhan ison Pappelinani välillä ei ole vuosien saatossa kehkeytynyt edes sävyeroa. Tämä on matolta jo sellainen saavutus, etten olisi todeksi uskonut ellen olisi omin silmin tehnyt vertausta niiden välillä. :)<br />
   <br />
   Rug Solidista ei itselläni ole kokemusta mutta tutullani on sellainen ja hän sanoi Pappelinan olevan pehmeämpi ja hieman paksumman tuntuinen kuin hänen mattonsa.

 4. Täällä myös yksi, joka on huomannut Pappelinojen loistavuuden. Varsinkin vessaan se oli todella hyvä valinta; nyt ei haittaa lasten likaiset jalanpohjat. 🙂 Kolmatta Pappelinaa suunnittelen. 🙂

  1. Mallu: maton voi pestä samalla kun pesee muksutkin, hihii. 😀 Kuraan riittää pelkkä vedellä huuhtaisu tai pyyhkiminenkin jos kuraa on vain askeleen verran. Itse yleensä kuivata kurat eteismatolle, imuroin ne kuivana pois ja jos tarve vaatii, pyyhkäisen rätillä perään. 🙂

 5. Kyllä muovi on aina muovia eikä se minun mielestäni olohuoneeseen sovi! Minulla on keittiössä ja eteisessä Pappeliinan Svea-matot. Ovat samantasoisia kuin esim. Askon Tähti-muovimatto, mutta tuhottomasti kalliimpi! . Kun muovimatolle astuu, tietää heti sen olevan muovia- ei niin laadukasta muovimattoa olekaan.

  1. anonyymi: Pappelinan Svea-malliston matot eivät näytä muovilta, se on tässä se jujun juoni. 🙂 Jos en olisi koskaan kertonut mattojeni olevan muovista valmistettuja, ne menisivät ihan täydestä paperinarumattoinakin. 🙂 Toki tämäkin on makukysymys, toiset eivät muovia lattioilleen halua vaikka se kuinka tuntuisi lämpimältä ja pehmeältä jalan alla. Koiran ja lapsen kanssa on vaan pakko keksiä sellaisia ratkaisuja, että matto näyttää hyvältä myös viikon ja kuukauden päästäkin. Tähän ei kovin moni matto sovellu, kokeiltu on. <br />
   <br />
   Askon tähti-matto on kovempaa muovia ja harvempaa kudontaa kuin Pappelina. Tämän olen itse todennut. Pappelinaa ja Tähteä ei voi alkuunkaan verrata toisiinsa, sitä paitsi Pappelina ei haalistu edes suorassa auringonvalossa toisin kuin mustavalkoinen Askon Tähti-matto, joka on ystäväni kotona. Jos haluaa pitkäikäistä ja erittäin helppohoitoista valkoista (tai värillisä) mattoa, suosittelen Pappelinaa nyt ja aina! &hearts;

 6. Siis minuakin nyt kiinnostaa tämä matto! Ikinä en ole livenä nähnyt. Mutta meilläkin kotona keittiössä pieni muovimatto, enkä ikinä voisi moista kuvitella olohuoneeseen. Se on liian kova. Koiran tassuista ei kuraa taas irtoa, koska aina ulkoa tullessa kuivaan tassupyyhkeeseen tassut 🙂 <br />
  <br />
  Onko tämä Pappelinan matto siis pehmeä, vaikka onkin muovia? En missään nimessä tuomitse mattoa, koska en ole ikinä nähnyt muutakuin kuvissa. Mutta pakostikin MUOVI sana saa mieleen kovan tuntuisen materiaalin :/<br />
  <br />
  En mitenkään vihamielisesti kirjoita, vaan kummastellen 😀 On niin suosittu matto nykyään, että onko se kova muovi sitten niin kiva oleskelutilassa..

  1. Jas: Iso Pappelina on pehmeän tuntuista kudetta, minusta se on pehmoisemman tuntuinen takapuolen alla kuin paperinarumatot. Itse vertaisin sitä pepputuntumalla räsymattoihin, jotka ovat litteitä mutta pehmeitä. :D<br />
   <br />
   meidän koiralla on sen verran pitkät karvat että varsinkin syksyihin ja keväisin kun tassut kastuvat ulkona, ne kuivuttuaan rapistelevat hiekkaa lattioille vaikka kuinka tassupyykkäisikin. Ihan kaljuksi en koirulin tassuja raaski ajella, vaikka se tietysti olisi ratkaisu ongelmaan, mielummin säädän ja taistelen mattojen kanssa. :)<br />
   <br />
   Pappelinan matot ovat muovia, sellaista pehmeää muovikudetta jotka on kudottu samalla tavoin kuin räsymatot. Muovi on materiaalina kamalan kuulloinen, mutta mattoina Pappelinat ovat kaikkea muuta kuin kamalat. Ei niitä uskoisi muovimatoiksi jos ei tietäisi asiaa ja kokeilisi kädellä maton tuntumaa. &hearts;<br />
   <br />
   Suosio johtuneen Pappelinan helppohoitoisuudesta ja siitä että ne eivät ole muovimaton näköisiä. Svea-mallin matoissa on hentoinen metallinhohtava kimallekin, joka viistottaisessa valossa näkyy. Jos haluaa pitkään uudenveroisena kestävän lähes huoltovapaan maton koira- tai/ja lapsiperheeseen, ei parempaa vaihtoehtoa olekaan kuin muovipunosmatot. 🙂

  1. Laura: vanhemman ison mattoni ja makuuhuoneessa olevan pitkulaisen maton olen ostanut Sisustus Saganista. Pienemmän eteismaton ostin Seita Shopista. Isomman eteismaton löysin Primaveran sisustusmyymälästä tammikuussa ja tämä uusin iso mattoni on tilattu Royal Designista. :)<br />
   <br />
   Hintahaarukka on pienimmän ja isoimman maton välillä 35-595€. Royal Designissa on edullisin hinta mitä googlen kautta löysin vertailtavaksi. 🙂

 7. Heippa :). Täälläkin yksi, joka postauksillasi sait vakuuttuneeksi Pappelina Svea matosta :). Meillä isoin versio valkoisesta matosta ollut käytössä kuukauden verran ja täytyy vakuuttaa, että lapsi- ja koiraperheessä stressitön vaihtoehto. Teen myöhemmin myös uuden postauksen matosta, kun lisää käyttökokemuksia kertyy ;). Hyvää Juhannusta!

  1. kotiporstua: Älä muuta sano. 😀 Pappelinan kanssa ei tarvitse aina olla silmä tarkkana sotkujen, syömisten ja koiran puuhastelujen osalta. Ja puhdistus on niin helppoa ettei siitä oikein osaa ottaa huoltakaan, varsinkaan vanhoihin nukkamattoihin tai paperinarumattoon verrattuna. Hinta on aika karvas, mutta käyttökokemus puoltaa sitäkin ja siksi annan itse matoille täyden kympin kaikkien mittareiden mukaan. :)<br />
   <br />
   Hyvää Juhannusta! &hearts; &hearts;

 8. Kiitos vastauksestasi (ja täten avustasi mattovalintaa tehdessä). Tassupyyhekommentoijalle sen verran, että toki meilläkin tassupyyhe kovassa käytössä, mutta sellaista (ainakaan karvaista) koiraa ei maa päällään kanna, joka ei likaa sisälle mukanaan toisi! Se on sitten eri asia kuinka paljon tuo lika sisutuksessa näkyy (tumma sisustus vs. vaalea sisustus) tai kuinka paljon siitä kukin välittää. Toisia häiritsee enemmän, toisia vähemmän. Meillä myös vaalea sisustus, kaksi karvaista koiraa ja pieni lapsi. Tämä yhtälö tosiaan tarkoittaa, että matolta vaaditaan lähes mahdottomia, jos sitä puhtaana mielii pitää. Muovimatot keittiöön ja ruokailutilaan tilaukseen siis!:)

  1. Christina: Meillä pyyhitään kurakeleillä tassut Natusanin peppupyyhkeilläkin sisään päästyä, mutta silti sitä kuivaa hiekkaa rapisee niihin kohtiin missä koira nukkuu tai viettää aikaa pitempään kuin pyrähdyksen. 🙂 Meillä vaaleampi sisustus pysyy puhtaamman näköisenä kuin aikaisempi tummanpuhuva (mustavalkoinen), koska koira on vaalea. Tummissa tekstiileissä näkyi pöly ja rapsuttelun aikana katkeilleet koirankarvat ärsyttävän hyvin ja selkeästi jo kauempaakin. Valkoisessa ne eivät näy läheskään niin pahasti. Materiaalit ovat eläinperheessä värejä tärkeämmät kriteerit, nahkasohva on ollut pelastus karvaongelmaa vastaan. 😀

 9. Hei, miten Pappelinan pinta kestää kovaa kulutusta eteisessä? Varsinkin syksyllä, keväällä ravataan likaisilla kengillä monta kertaa päivässä. Valkoinen on ehkä väärä väri, näkyy kaikki kuraa. Ja kuinka hyvin kestää pakkasta? Muovimatto kun kovenee pakkasessa. Kiitos ihanasta blogista! 🙂

  1. Monica: Hyvin kestää kulutusta, meillä on pieni eteismatto ollut eteisessä tammikuusta asti ja kaksi kertaa olen pessyt pesukoneessa 30°c ohjelmalla. Koiran omistajana meille tulee varsinkin kevään ja syksyn loskakelien aikaan kuraa ja hiekkaa sisälle asti, eikä Pappelinat ole olleet moksiskaan moisesta. :)<br />
   <br />
   Pappelinasta lähtee kuivanut kura pois imuroimalla ja jos jotakin tahraa jää niin ne on helppo pyyhkäistä rätillä tai kostealla talouspaperilla pois. Helpompihoitoista mattoa en keksi kuin Pappelina. &hearts;<br />
   <br />
   Pakkasesta en osaa sanoa, sillä en ole omaa mattoani pitänyt pakkaskelissa. Sitä ei varmastikaan suositella, mutta en usko että muutaman asteen pakkasesta olisi haittaakaan. <br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts;

 10. Hei! Kiinnostava matto, meillä on erityshaasteena helposti tassujaan venäyttävä Saksanpaimenkoira, tassut leikattu ja pitäisi saada venähdykset pois kivilattialla, ja esim. puuvillaräsymatot eivät anna tukea vaan liukuilevat mutkissa kurvaillessa pahasti. Pysyykö tämän maton materiaali normaalia paremmin kiinni kivilattiassa ? Emme haluaisi mennä liukuesteisiin mattojen alla.

  1. Risto Inkoosta: Meillä matot ovat pysyneet todella hyvin lattialla paikoillaan ilman alusverkkoja. Koira on meillä riehunut ja juossut kurvit suoraksi viikottain ja silloin pienemmät matot (70x240cm) saattavat mennä hieman ryttyyn toisesta päästä, mutta isommat 180x260cm kokoiset matot eivät ole moksis siitäkään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *