Herkullisen terveellinen omena-kanelipuuro

Puurot ovat olleet aamujemme energiabuustereita jo parisen vuotta ja aina silloin tällöin tulen keksineeksi uudenlaisen terveellisesti valmistetun makuyhdistelmän. Olen kokeillut lukemattomia variaatioita erilaisista marja- ja hedelmäpuuroista, lisännyt puuroihini pähkinöitä, siemeniä ja rouheita, ja olenpas kerran maustanut puuron ilmakuivatuilla kinkkusuikaleillakin (oli muuten hyvää!). 🙂 

iIMG_6968.jpg

iIMG_6958.jpg

iIMG_6959.jpg

Herkullinen omena-kanelipuuro (4:lle)

 • 1L maitoa
 • pieni liraus kermaa (noin 0,5dl)
 • 4dl Elovena kaurahiutaleita
 • ripaus suolaa
 • 3kpl isoja omenoita muussattuna soseena
 • kanelitankoa raastettuna oman maun mukaan

Kuori ja muussaa omenat valmiiksi. Mittaa maito kattilaan ja lisää puurohiutaleet kylmään maitoon. Kiuhauta maito ja säädä lämpötilaa pienemmäksi koko ajan sekoittaen (suosittelen teräskattilaa ja teräsvispilää). Lisää kermatilkka ja anna puuron kuplia miedolla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Muista sekoittaa koko ajan. Ota puuro pois levyltä, lisää suola ja omenasurvos, raasta joukkoon kanelitankoa. Sekoita hyvin ja anna hautua rauhassa kannen alla vielä noin 5 minuuttia (ei lämpölevyn päällä).

Omenalla ja kanelilla maustettu puuro on yksi perinteisimmistä makuyhdistelmistä, mutta taivaallisen siitä tekee ylikypsien omenoiden ja aidon kanelitangon käyttäminen. Minulla oli kolme isoa ja hieman löllöksi muuttunutta ylikypsynyttä omppua jotka kuorin ja muussasin haarukalla. Omenamössön ei tarvitse olla hienojakoista sosetta, suutuntuma on kivempi jos siihen jää erikokoisia paloja pureksittavaksi puuron joukossa. 🙂 Varsinaisen kaurapuuron keitin maitoon. Omenasoseen aiheuttamaa vetisyyttä kompensoin lurauttamalla pienen tilkan kermaa joukkoon. Voit halutessasi lisätä puuron joukkoon sokeria mikäli kaipaat lisämakeutta, mutta ylikypsien omenoiden tuottama makeus oli omaan suuhuni juuri sopivalla tasolla. 🙂

iIMG_6963.jpg

iIMG_6964.jpg

Jumankekka kun tuli kuulkaa hyvää aamupuuroa, enkä ole edes kovin suuri kanelin kannattaja. 😀 Tämä jos mikä maistui “terveelliseltä”, sopivan makeaa ja raikasta samaan aikaan. 🙂

Täällä on vietetty ihanan hidasta aamua – nukuttu pitkään, syöty tukevasti, juotu kolme kuppia kahvia ja katseltu piirrettyjä sohvalla röhjäten. Oma aikani alkaa tosin käydä vähän pitkäksi, yletön valuminen ja “ei minkään tekeminen” ei sovi minulle kahta vuorokautta pitempään. Taidankin laittaa pesukoneen pyörimään ja lähteä koiran kanssa kunnon lenkille jättäen nämä muut makoilemaan tuohon töllön ääreen. 😀

Ihanaa juhannuspäivää kaikille! <3

Edit: Hui mikä myrsyinen rae-sadekuuro iski minuutti sitten, koiralenkki saa odottaa ainakin hetken… 😀

6 kommenttia “Herkullisen terveellinen omena-kanelipuuro

  1. Eve: Raastin, raavin, raaputin… Mikä noista nyt onkaan oikea sana kuvaamaan tätä asiaa. 🙂 <br />
   <br />
   Omenat olivat jotakin punakeltakuorista edullista lajiketta, en muista tarkempaa. Hyvin muussantui haarukalla omenan puolikkaat jotka olin kuorinut ja ottanut sen keskiosan (mikä se nyt olikaan :D) pois. Kuoriminen oli vaikeaa kun omenat oli niin pehmeitä että liiskaantuivat käsiin.

 1. Omppuhan tummuu kovasti, kun se on kuoritta. Laitoitko siihen sitruunaa tms, kun lopputulos on noinkin vaalea?

  1. Jenska: Käytin ne heti kuorimisen jälkeen, joten eivät ehtineet tummua. Omenat olivat sellaiset tumman kerman kellertävät, kuten puurokin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *