DIY – jakkaran comeback!

Viime syyskuussa löysin kaksi selkänojallista jakkaraa nettikirpparilta pilkkahintaan ja tuunasin ne silloisen sisustusvisioni mukaisesti mustaksi. Toisen jakkaroista myin myöhemmin ystävälleni, joka kaipaili siroa ja tyylikästä istuinta eteiseensä, ja tämän jäljelle jääneen jemmasin varastooni odottamaan uutta maalipintaa. Annie Sloanin maaleista innostuneena sudin juhannuspyhien aikana jakkarani valkoiseksi ja näin se sai uuden mahdollisuuden kaunistaa meidän kotia. 🙂

IMG_7115.jpg

iIMG_7110.jpg

iIMG_7112.jpg

Jakkaran selkänojan muoto on minusta todella kaunis ja saatan hyödyntää sitä varatuolin lisäksi myös jonkinlaisena sivupöytänä. Sovittelin jakkaraa vertailun vuoksi makuuhuoneeseen sekä tytön pöydän ääreen ja varsinkin keltaista seinää vasten se on edukseen. <3

Diytuoli22893.jpg

IMG_7106.jpg

IMG_7107.jpg

Suunnitelmissanihan oli maalata tämä jakkara violetiksi, mutta kyseinen Clas Ohlsonilta ostamani maalipurkki saa nyt toistaiseksi jäädä unholaan. Valkoinen maalipinta tässä jakkarassa on niin upea, ettei mikään värivaihtoehto maailmassa näyttäisi minun silmissäni paremmalta. 🙂

Kivaa viikonalkua kaikille!

24 kommenttia “DIY – jakkaran comeback!

  1. Minna L: Keltaista seinää vasten tuo jakkara on aivan ihana. &hearts; &hearts; Selkänojan muoto korostuu niin kauniisti. 🙂

 1. Olen lukenut blogiasi joskus pari vuotta sitten, mutta sun silloinen hopea-kristalli-tähti -sisustus ei ollut mun juttu ja blogisi seuraaminen sitten jäi. Nyt kuitenkin googlen kautta jotenkin eksyin tänne taas ja en heti tajunnutkaan, että on kyse samasta blogista. Kotisi tyyli on muuttunut todella paljon ja nyt kyllä tykkään! Ajattelin lueskella vanhoja postauksiasi läpi, mutta mulla ei kyllä millään pistä silmään sellainen 'nappula' mistä saa edellisen/seuraavan päivityksen avattua? Olenko vain puusilmä vai pitääkö oikeasti aina klikkailla tuolta arkistosta haluamansa vuosi, sitten kuukausi ja sitten postaus? Yhyy, hankalaa. :-/<br />
  <br />
  Sitten toinen kysymys (en tiedä oletko aihetta käsitellyt blogissasi, kun en vielä tosiaan ehtinyt kunnolla lueskella läpi). Nimittäin tuo sun lattia (meillä on samanlainen). Mitä sinä olet siitä mieltä? Mielestäni tuo lattian puunväri on kaunis olohuoneesi/keittiösi valkoisuuden rinnalla, mutta entä tyttäresi huoneen keltainen sisustus? Kun haluaisin itsekin maalata/kalustaa lapseni huoneeseen jotain keltaista ( mustaa ja valkoista), mutta minusta tuo keltainen riitelee lattian puun oranssisuuden kanssa. Oletko koskaan ajatellut vaihtaa lattioita tai esim. maalata niitä? Tämän kysymyksen ei ole tarkoitus olla mitenkään ilkeä, mutta häiritseekö sua tuo puu kaiken valkoisuuden rinnalla vai olisiko jo _liian_ valkoista jos lattiakin olisi valkoinen? <br />
  <br />
  Tuo sun 1000 tavaran haaste on aivan mahtava! Aloin kelata omiakin tavaramääriä (joita ei kuitenkaan mitenkään hirvittävän paljon ole) ja ainakin yhden nollan saa kevyesti lisätä luvun loppuun. Meillä kyllä on 4 henkeä perheessä, joten jo lasten lelut ja vaatteet tuo aikamoisen tavaramäärän. Innostun ehkä sun seuraamana laskeskelemaan (ja karsimaan lisää) näitä meidän rojuja. <br />
  <br />
  Hauskaa kesää!! <br />
  <br />
  -juuri-

  1. Juuri: Vuosien varrella on tapahtunut todella suuri muutos sisustuksessa ja muussakin elämässäni. 🙂 Greigen ja kromin yhdistelyn kuvittelin olevan sitä mitä omalta kodiltani haluan, olin vuosia haaveillut sellaisesta ylellisestä hotelimaisesta sisustustyylistä. Se ei kuitenkaan valmistuttuaan tuntunut niin oikealta kuin toivoin ja päätin rohkeasti palata kymmennen askelta taaksepäin ja aloittaa alusta kodin laittamisen. 😀 Vaiva ja riski kannatti sillä en ole koskaan tykännyt omasta kodistani enemmän kuin nyt. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Edellisen ja seuraavan postauksen nappuloita on toivottu ja ne ovat työn alla tekniikan puolella. En osaa sanoa koska muutos saadaan toteutettua, sillä se on ymmärtääkseni haastava homma saada kyseiset nappulat lisättyä niin että ne toimisi ongelmitta. Tämä toive on kuitenkin kuultu ja toivottavasti saamme kyseiset nappulat pian käyttöön. :)<br />
   <br />
   Siihen asti helpoin tapa navigoida läpi vanhoja postauksia on napsauttaa sivupalkissa oleva Oma Koti -tägiä, josta saa auki suurimman osan oman kodin sisustusjuttuja. Postaukset ilmestyvät listana aikajärjestyksessään ja postauksista paluunappia painamalla pääsee aina takaisin listaan. :)<br />
   <br />
   Meidän tammiparketti on vuosien varrella hieman tummunut ja se ei ole ihan sellainen kuin toivoisin. Parkettimme on tehdaslakattu, joka vaikeuttaa kaikenlaista sävy- ja maalikäsittelyä niin paljon, ettei kukaan ammattimiehistäkään uskalla alkaa lattiaa hiomaan ja sävyttämään. Siispä olen opetellut hyväksymään lattian sellaisena kuin se on. 🙂 Valkoisen kanssa se on omaan silmääni jo ihan kauniskin, keltaisen kanssa kaikki lattiansävyt näyttävät vähän… öööö… pahalta. Keltaisella on taipumus vääristää muita värejä, vitivalkoisesta tulee kermanvalkoista ja puulattiat saavat kaikki hieman oranssiin vivahtavan lisäefektin (myös vaalea tammi / koivu). Valkoiseksi maalattu lattiakin vääristyisi kermaan vivahtavaksi, joten asialle ei oikein voi mitään. Keltainen on hankala. :D<br />
   <br />
   1000 tavaran haasteeni on ollut tosi mielenkiintoinen ja raskaskin projekti. Tavaroiden laskeminen ja listaaminen on avannut silmäni ymmärtämään tätä hillitöntä tavarapaljoutta joka hallitsee elämää ja tekee myös kustannuksia. Moni muuttaa vuosien varrella isompaan ja isompaan kotiin (kuten minäkin olen tehnyt) ja tavaramäärä kasvaa huomaamattomasti mitä enemmän on säilytystilaa. Tavarahaasteen kautta olen onnistunut hieman järkevöittämään ostelua ja myös ajattelemaan tavaroita tavaroina ilman suuria tunteita. 😀 Tytön huone on ainut mikä puuttuu laskuistani, sen kun saan tehtyä on aika ryhtyä päätöspostauksen tekemiseen ja ajatusten purkuun tavaran ja sen tuottaman hyödyn / haitan miettimiseen. :)<br />
   <br />
   Kiitos että laitoit kommenttia, ihana kuulla että olet eksynyt blogiini uudestaan vuosien jälkeen. &hearts;

  2. Kiitos kattavasta vastauksestasi. 🙂 Olen lueskellut noita vanhoja juttujasi nyt läpi ja huomaan, että lattia-asiaa on käsitelty paljonkin. Samankaltaista pohdintaa on ollut itselläkin lattian suhteen. Toisaalta ihan pidän tästä lattiasta, mutta toisaalta se asettaa omat rajoituksensa muun sisustuksen suhteen, kuten esim. juuri se lastenhuoneen keltainen seinä. Valkoinen lattia antaisi vapaat kädet käyttää värejä muualla miten huvittaa. Mutta minustakin tuo tammi valkoinen on raikas yhdistelmä ja aion vastaisuudessa hyödyntää sinun vinkkejäsi ja lisätä ripauksen tammea myös muualle. 🙂 <br />
   <br />
   🙂

  3. juuri: Vanhahtava ja kellastunut parketti ei ole kovin suuri ilo silmälle, ja kuten sanoit, se asettaa omat haasteensa sisustuksellekin. 🙂 Muutama pieni ja kevyt tamminen yksityiskohta riittää sitomaan lattian osaksi kokonaisuutta ja saa sen näyttämään himppasen kivemmalta. Itse olen nykyisin melko sinut lattiamme kanssa, vaikka olen vihannut sitä vuosi kaudet. 😀

 2. Hei! Olen maalaamassa keittiön porrasjakkaraa. Paljonko tuota maalia siihen arvioisit kuluvan? On tosi hienoja nuo maalaamasi tuolit.

  1. Päivi: Riippuen porrasjakkaran koosta ja askelmien määrästä, arvoisin kahden kerran maalaamiseen kuluvan noin 1-2 dl maalia. 🙂 Omaan selkänojalliseen jakkaraani meni aikalailla tasan 1dl. 🙂

  1. karin: Kuten varastopostauksessani kerroin, kannoin kaikki varastoon kuulumattomat tavarat kotiin. Osa niistä tuli käyttöön ja osa meni kierrätykseen. Muutama juttu tulee myyntiin blogikirpparille, ellen kanna niitä siskon kanssa perinteiselle kesäkirpparille. 🙂

 3. Tänään nappasin mukaani Clas Ohlsonilta mustaa huonekalumaalia. Oletko käyttänyt sitä? Ainakin teit ko. maalisarjasta postauksen joskus. En ole aikaisemmin itse maalannut huonekaluja. Hiotko vanhan maalin pois vai maalaatko sen päälle uuden maalipinnan?

  1. LennuKoo: En ole vielä käyttänyt Clasulta ostamaani maalia, joten en osaa käyttökokemusta kertoa. 🙂 En ole koskaan hionut kalusteita kun olen maalannut, tavallisillakaan kalustemaaleilla siis. Maalit ovat pysyneet ainakin toistaiseksi kiinni, mutta suositeltavaa on että edes kevyen pintahionnan tekisi mikäli maalaa tavallisilla kalustemaaleilla kuten Clas Ohlsonin maalit. 🙂

  2. LennuKoo: Hionta tekee aina maalipinnasta tasaisemman ja kestävämmän, joten suosittelen… (vaikka itse toiminkin toisin kuin neuvon, hihii. :D). &hearts;

 4. Vau, upea löytö ja näyttää sopivan teille todella hienosti. Muistuttavat Tapiovaaran jakkaroita.. Olen nähnyt samanlaisen selkänojan aikaisemminkin, mutta eipä nyt tule mieleen mikä jakkara on kyseessä.

  1. Anna Maria: Hieman on kyllä havaittavissa Tapiovaaramaista vibaa tässäkin jakkarassa. 🙂 Tämä on aika vanha jakkara, umpipuuta ja ilmeisesti Martelan tuotantoa vuodelta nakit ja muusit. Varma en ole kuitenkaan sillä alkuperäinen omistaja ei enää muistanut mistä aikoinaan oli jakkaransa ostanut. 🙂

 5. Kävin eilen aiemman maalauspostauksesi innoittamana ostamassa purkin tuota kalkkimaalia. Minulla on vain yksi aiempi maalauskokemus ja silloin projektiin epäonnistui. Toivon, että nyt onnistun tällä maalilla saamaan hyvää jälkeä aikaiseksi.<br />
  T: lukijasi Turusta

  1. Liisukka: Chalk Paint on maaleista helpoin, se tasoittuu todella hyvin eikä siihen jää pensselin vetoja näkyviin kuten tavallisilla kalustemaaleilla helposti käy. Itse maalaan aika reippaalla otteella ja paksuhkolla maalikerroksella, kuitenkin niin että maali ei jää valumaan. Hyvin se menee! &hearts; &hearts; &hearts; Tulehan kertomaan sitten miten onnistui ja miltä maalaaminen tuntui. 🙂

 6. Toinen tuoli on hyvässä kodissa, rakastan sitä älyttömästi 😉 Todella hyvältä näyttää myös sen sisko valkoisena! Älä vaan maalaa violetiksi 😉

  1. Suvi: Se on niin täydellinen teillekin, ihanan simppeli muoto ja jos väriin kyllästyy se on helppo sutaista uudelleen ja uudelleen. 🙂 Valkoisena on ja pysyy, ainakin ensi kesään. 😀

  1. Minna: En laittanut vahaa ollenkaan, kuten en myöskään pinnatuoleihin jotka maalasin samalla maalilla. Hyvin on pysynyt maalit pinnassa ja pinta kauniina. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *