Puolet paksumpi tukka :)

Olen kuukauden ajan pessyt hiukseni pelkästään Erittäin Hieno Suomalainen -sarjan tuotteilla ja huomannut suuren muutoksen hiuskuontalossani. Hiukseni ovat paljon tuuheammat kuin ennen, eikä hiuksia irtoa juuri lainkaan, mikä on todella outoa (ei, en ole raskaana :D).  Myös hiusten kasvu on kiihtynyt rasittavuuden tasolle, sillä polkkatukkaa on muutenkin vaikea ylläpitää hiusmallin ylikasvamisen vuoksi. Parhaiten tuon kasvuvauhdin kiihtymisen huomaa otsahiuksista, jotka ovat kuukauden aikana venähtäneet huimat 2cm. Uskon tämän johtuvan EHS:n tuotteista, sillä muita muutoksia ei ole tapahtunut, edes ruokavalion suhteen, eikä kesäkausikaan ole koskaan vaikuttanut hiustenkasvuvauhtiini.

piIMG_7118.jpg

piIMG_7132.jpg

Aurinko on ehtinyt kesän aikana vaalentamaan hiuksiani asteen verran ja korostunut punapigmentti saa hiukset hehkumaan. Mieleni tekisi heittää suklaanruskea hiusväri päähäni tasoittamaan tuota punaisuutta, mutta yritän pitää kiinni uusista periaatteistani ja välttää turhaa kosmetiikkaa ja myrkkyjä. Onneksi hiukset ovat tyvestä latvaan tasaisesti auringon raidoittamat, joten ainoa ongelma on tuo punaisuus josta itse en niin pidä. En edes muista milloin viimeksi minulla olisi ollut oman väriset hiukset, ehkä joskus 10-vuotiaana, ennen kuin aloitin kevytsävytteillä värjäilyn. 🙂

iIMG_7137.jpg

iIMG_7141.jpg

Nyt annan hiusten kasvaa vapaasti syksyyn saakka ja katson sitten haluanko pätkäistä polkkatukkani takaisin vai en. Paksuista pitkistä hiuksista olen joskus haaveillut, mutta hiukseni ovat olleet sen verran lirut latvoista etten ole tykännyt kasvattaa hiuksia kovinkaan pitkiksi niiden hiirenhäntämäisyydestä johtuen. Nyt jos tämä uusi omituinen tuuheustaso hiuksissani säilyy, voi olla etten raaski leikata hiuksia, vaikka tiedänkin tulevaisuudessa kaipaavani polkkatukkaa ja sen helppohoitoisuutta. 🙂 

iIMG_7129.jpg

Pakko on iloisesti ihmetellä hiusten hyvää nykykuntoa ja tuplasti paksumpaa ponnaria. 🙂 En uskalla vannoa että nämä tuotteet toimisivat kaikilla samalla tavoin kuin minulla, mutta suosittelen kokeilemaan pullollisten verran mikäli hiuslaatusi on perisuomalainen latvoista oheneva liuru kuten minulla. 🙂

Kivaa tiistaipäivää kaikille! <3

23 kommenttia “Puolet paksumpi tukka :)

 1. Itse käytän tuota koivushampoota pelkästään, olin erittäin hämmästynyt kun se riitti yksinään ilman hoitoainetta! En ole ikinä ennen saanut harjattua hiuksia selväksi jos hoitoaine on vahingossa jäänyt välistä, mutta koivushampoon kanssa selkiintyy kyllä. En tiedä mistä se johtuu.. Taitaa sarja tosiaan olla kehitetty meidän suomalaisten hiuksille 😀

  1. HannaK: Veikkaan että se on koivu-uute joka pehmentää hiuksia ja tekee niistä helposti kammattavat. 🙂 Mustikkashampoo on myös tosi hyvä, sillä kun pesee niin saa vieläkin pehmoisamman pehkon. 🙂

 2. kokeile hopeashampoota tai muita hopeahiustuotteita, ne ei ole tarkoitettu vain vaaleille hiuksille vaan ne poistaa lämpöä (keltaista, oranssia ja punaista vivahdetta) myös tummista hiuksista:)

  1. NiinaPi: Minulla on niin runsaasti punaista pigmenttiä ettei tummassa tukassani hopeashampoolla pestynä näy värissä eroa. Hopeashampoo on yleensä sinistä joka taittaa parhaiten keltaista vivahdetta pois, oranssinpunaiseen pigmenttiin ei ainakaan Lorealin hopeashampoo tee mittään. Punaisuus korostuu enimmäkseen vain auringossa ollessa, joten yritän pärjätä tämän kanssa vaikka tekisi mieli heittää väripurkki päähän. 😀

  2. Se on totta että hopeashampoo ei juurikaan oranssia tai punaista väriä hiuksista pois taita mutta siinä olet väärässä että sininen väri taittaisi parhaiten keltaista. Taittoasioissa sininen väri on tarkoitettu oranssille, violetti keltaiselle ja vihreä punaiselle. <br />
   <br />
   Muutenkin on ihan pakko kommentoida kun olen lukenut joitain väittämisiäsi hiuksista/kosmetiikasta/kauneudenhoidosta niin aika monissa on ollut huomattavia virheitä (huolimatta ilmeisistä hiusalan opinnoistasi) joita itse kymmeniä vuosia alalla olleena ja alan tutkijana hieman kauhulla olen lueskellut ja toivonut että lukijasi eivät ihan ottaisi kirjaimellisesti. Omat mielipiteet ovat tietenkin asia erikseen mutta niihin en nyt tässä kommentissa viittaa.<br />
   <br />
   Toivottavasti osaat ottaa palautteeni vastaan rakentavasti. Kiitos muuten inspiroivasta blogista! Hyvää kevään jatkoa!

  3. parturi-kampaajamestari: hopeashampoo toimii hyvin vaaleassa hiusvärissä mutta ei taita ns. luonnollisen vaaleaksi vaalennetun hiuksen keltaisuutta ja tämä on ihan tiedossani. Olen testannut itse jos jonkinlaisia taittovärituotteita ja Lorealin hopeashampoo on ollut pigmentiltään tehokkain, myös hieman tummassa vaaleansävyssä. Toki on varmasti olemassa parempiakin tuoteita joista minulla ei ole kokemusta, vaaleista hiuksista ja kampaajantöistä kun aikaa on jo vierähtänyt jonkin verran. :)<br />
   <br />
   Olen opiskellut sekä kampaajaksi että meikaaja-maskeeraajaksi, joten tietotaitoa on jonkin verran kertynyt plakkariin. 🙂 Postauksissa kerron omakohtaisista kokemuksistani (sekä minun että asiakkaideni), mutta melko suppeasti, sillä blogini keskittyy sisustukseen ja muoti- ja kauneusjutut ovat vain satunnaisaiheita silloin tällöin. Olisi mukava kuulla jokin detalji tälläisestä virheellisesti kerrotusta asiasta, jotta osaisin ottaa siihen kantaa. Ilman esimerkkiä en voi todeta tähän oikeastaan mitään, sillä syvempää keskustelua asian tiimoilta (ammattitaidosta tms.) on mahdoton aloittaa. Omista opinnoistani on jo aikaa ja uskon myös kauneudenhoitoalan kehittyneen eteenpäin siinä missä muutkin alat. 🙂 Kiitos kuitenkin asiallisesta palautteestasi ja aurinkoista kevättä! &hearts;

 3. Nuo tuotteet eivät minulle käy ollenkaan, tekevät tukasta niin koppuran, että sitä on vaikea saada kammattu ja hiusta irtoaa tosi paljon. Myös miehelle tulee ihottumaa kaulan ja kasvojen alueelle noista shamppoista. Olen kuullut myös tuttavilta huonoja kokemuksia.

  1. Hilima: Ihottumasta en ole itse koskaan kuullut että EHS olisi aiheuttanut, mutta ainesosien yliherkkyys on aina mahdollista. EHS:n shampoissa ei ole käytetty tunnettuja allergeenejä lainkaan ja itse olen huomannut nyt sen että esim Tigin shampoo aiheuttaa minulle kutinaa päänahkaan. Olen vähentänyt kosmetiikkatuotteiden käyttöä niin rajusti, että sietorajani on varmaankin laskenut. Valitettavasti myös Diorin meikkivoiteestani sain viime viikolla kutinaa ja nokkosrokon näköistä näppyä. Erittäin Hieno Suomalainen -sarjan tuotteista ei ainakaan parin kuukauden käytöllä ole vielä tullut mitään oireita eikä minulla muutoinkaan ole niistä negatiivista sanottavaa. <br />
   <br />
   Kaikille hiuslaaduille nämä EHS:n aineet eivät tietenkään sovi. Runsaasti vaalennetut tai paljon värjätyt hiukset tarvitsevat huomattavasti hoitavampia tuotteita, Redken on oma suositukseni siinä tapauksessa. 🙂

  1. Mari: pesen hiukset noin joka toinen päivä. Nyt kesällä kun hikoilee kokoajan niin päivittäinkin saatan pestä. 🙂 Koivu- ja mustikkasahampoo sopii päivittäiseenkin pesuun.<br />
   <br />
   Minusta hiukset on hyvä pestä silloin kun ne alkavat näyttämään rasvoittuvuuden merkkejä. Joillain se on päivittäin ja toisilla voi mennä neljäkin päivää pesukertojen välissä. Itselläni on keskivertorasvoittuva päänahka, eli useamman kerran viikossa on tukka pestävä. Siskollani on vuorostaan todella heikko rasvan- ja hieneritys päänahassa ja hänen ei missään nimessä tarvitse eikä kannatakaan pestä hiuksia shampoolla kuiin kahdesti viikossa. Päivittäisestä pesusta ei ole haittaa, joten jos tukka tuntuu tyvestä öljyiseltä ja näyttää likaiselta niin pestä kannattaa. 🙂

 4. Ikävä että noissa on sodium laureth sulfatia. Kannattaa googlata nimi. Tykkään tervashampoon tuoksusta,ja en ole koskaan kuulluut mitään huonoa näistä. Nää on varmaan ainaki 20 vuotta vanhoja tuotteita. Ja halpojakin.

  1. ämäl: SDS:ää käytetään shampoissa, hammastahnoissa ja muussa kosmetiikassa vaahtoamisen vuoksi. Kyseisen aineen turvallisuudesta on kiistelty iät ja ajat, mutta minkäänlaisia aukottomia tutkimuksia sen haitoista ei ole vielä pystytty todentamaan. SDS:ää käytetään myös luonnonkosmetiikassa, osittain sen vuoksi että sen tiedetään (ainakin toistaseksi) olevan hyvin siedetty ja ns. turvallinen ainesosa, osittain sen edullisuuden vuoksi. Erittäin hieno suomalainen -sarjan shampoissa on SDS:ää huomattavasti vähemmän kuin shampoissa yleensä. Sen huomaa tavallinen kuluttaja jo vaahtoutuvuudestakin, siinä missä esim wellan ja tigin shampoot vaahtoavat älyttömästi, jää EHS:n vaahto hyvin maltilliseksi. Itse en ainakaan toistaiseksi karsasta kyseistä ainetta. Luonnonkin kannalta se on suhteellisen turvallinen, sillä se hajoaa jo putkistossa huuhteluveden mukana eikä se keräänny luontoon kuten moni muu vaahtoutumiseen käytetty ainesosa kosmetiikkateollisuudessa. <br />
   <br />
   Tervashampoo on ihanan tuoksuista ja sillä saa todella muhkean tukan. Viimeksi lauantaina pesin sillä hiukset kun kävin saunomassa. 🙂

 5. Aion kyllä kokeilla koska mun hiirenhäntä kaipaa tuuheutta ja oispa hienoa jos hiustenlähtö vähenis. Edullista, joten ei tipu korkeelta jos ei toimi 🙂

  1. Pia: Ei ole kallis investointi vaikka menisikin hukkaan. 🙂 kannattaa pari viikkoa pestä vain Erittäin hieno suomalainen shampoolla, jotta saat kunnon tuntuman siihen ja näet mikä sen vaikutus on hiuksille. Itse huomasin eron siinä kolmannen viikon kohdalla kun tajusin että lattiakaivoin hiussihti oli lähes tyhjä eikä harjassakaan ollut irtihiuksia kuin muutama hassu. 🙂

 6. Taidanpa minäkin kokeilla tuota shampoota. Olen muutaman kuukauden pessyt palashampoolla, mutta ei taida sopia pitkäaikaisessa käytössä hiuksilleni. Vaatii ainakin välillä jotain muuta. Aluksi tuuheutti tosi paljon.<br />
  <br />
  Kirjoittelit aikaisemmassa postauksessa shampoiden sisältämistä silikoneista. Kampaajani kertoi, että kampaamotuotteet sisältävät vain veteen liukenevaa silikonia, eivätkä siksi ole haitaksi hiuksille. Marketshampoot taas liukenematonta silikonia, joka kertyy haitallisesti hiuksiin. (Siis osa tietysti, tuo postauksessasi olevahan on silikoniton.) Tämä oli minulle uusi tieto. Pitääköhän paikkansa, onko sinulla asiasta enemmän tietoa?

  1. Sanna: Olen kokeillut muutaman eri merkin palashampoita, mutta ne kuivattivat hiusten latvoja liikaa. Tuuheaksi tuli tukka kyllä mutta latvat näyttivät kananpeffalta. 😀 Kannattaa ainakin kokeilla, koivushampoo on hyvä perusshampoo ja jos hiuksesi ovat latvoista kuivat tai värjäät niitä, on mustikka parempi. :)<br />
   <br />
   Silikonimolekyylejä on monenlaisia, osa on parempia kuin toiset mutta omaan tukkaani en halua enää mitään ylimääräistä jos vaan on vaihtoehtona olla ilman. 🙂 Silikonilla on taipumus jäädä hiuksiin enkä itse ole kuullut että yksikään silikoni liukenisi kokonaan hiuksista pois. En kuitenkaan uskalla väittää kampaajasi olevan väärässäkään, voi olla etten vaan ole tietoinen tälläisestä kokonaan liukenevasta silikonista. Silikonin tarkoitus on silottaa, kiillottaa ja pehmentää hiuksia, luoden hiuksen pintaan kevyen kalvon joka tämän illuusion luo. Siksi hylkäsin Erittäin Hieno Suomalainen -sarjan mustikkahoitoaineen, sillä siinä on oieni määrä silikonia mukana. EHS:n mustikkashampoossa (tai EHS shampoissa sekä valkoisessa hoitoaineessa yleensäkään) ei silikonilisää ole, se on koivushampoon kanssa suosikkini. &hearts;

 7. Kuulosta lähes liian hyvältä ollakseen totta! 🙂 Ihan pakko kokeilla, itselläni on nimittäin sellainen perussuomailainen luirutukka. Hiuksia on paljon, mutta yksittäinen hius on ohut ja lasimainen, joten tukka menee pitkin päätä. :/ En tiedä osaatkohan auttaa, mutta mietin tuota koivushampoota omalla kohdallani, kun olen koivun siitepölylle allerginen, että mitenköhän tuossa oleva koivu-uute vaikuttaa?

  1. CatJuska: Kokeilla kannattaa, menetys ei ole euroissa kovin suuri jos osoittautuukin ettei EHS ole sinulle oikea tuotesarja. 🙂 Minullakin on lasimaiset hiukset, piikkisuorat ja tyvestä littanat. EHS on toiminut minulla tosi hyvin enkä todellakaan olisi uskonut että näin halpa shampoo menee ja päihittää kampaamomerkit. :D<br />
   <br />
   Jos sinulla on paha allergia, voi olla että koivushampoosta saat oireita. Sitä voi kokeilla kerran tai kaksi mutta jos oireet ilmantuvat niin lopeta heti ja käytä loppushampoo vaikka käsisaippuana. Käsien kautta käytettynä en usko sen allergisoivan, sillä imeytyspinta on pienempi ja pesuaika käsissä lyhyempi. Mustikkashampoota suosittelen kyllä enemmän, se ei ainakaan allergisoi mutta on tosi hyvä sekin. 🙂

 8. Minäkin olen kuullut hyviä kokemuksia noista, ja olen nyt viikon verran itsekin käyttänyt. Katsotaan mitä tapahtuu 😉

  1. Melissa: Tulethan kertomaan millainen sinulla on ollut vaikutus. Onko tukka tullut tuuheammaksi ja latvat pysyneet silti pehmeinä. &hearts;

 9. Vaikea uskoa todeksi, kun tällaisen rotanhännän kanssa aina elänyt ja vaikka mitä kampaamotuotteita tullut kokeiltua ilman tuloksia. Ehdottomasti siis seuraavalla kauppareissulla lähtee koivushampoot minunkin kärryyni!

  1. Tia: Shampoot ja hoitoaineet ovat usein liian hoitavia mikä tekee häntämäisestä liuruletistä vieläkin liiskaantuneemman. Suosittelen kokeilemaan, sillä jos tämä toimii sinullakin, saat vuodessa suuren säästön hiuskosmetiikan hinnasta ja ihanan ilmavan tukan. &hearts;

 10. Suuret pahoittelut etten ole vastannut tämän postauksen kommentteihin. &hearts; &hearts; &hearts; Postaus oli jostakin syystä jäänyt kokonaan välistä, kun kävin läpi kesäkuun postauksia ja kommentteja. Huomenna tulloo vastauksia, aina kun istahdan alas blogin ääreen (eli kaffetauoilla ja klo 16 jälkeen). 🙂 Anteeksi, anteeksi, anteeksi! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *