Viherkasvit kulhoissa!

Tein isompaan By Lassen Kubus-kulhooni viherkasvi-istutuksen yhdistäen traakkipuun ja viirivehkan samaan multaan. Tämä on yksi kivoimmista sisustusviritelmistäni, joka on samaan aikaan sekä käytännöllinen että ulkomuodollisesti pätevä. 🙂 

IMG_7152.jpg

IMG_7168.jpg

IMG_7162.jpg

IMG_7149.jpg

iIMG_7148.jpg

Näin pitkään tyhjillään lojunut Kubus sai järkevän käyttötarkoituksen kukkaruukkuna. Viirivehkan ja traakkipuun hoito-ohjeistus on lähes identtinen, joten uskalsin yhdistää ne samaan ruukkuun toivoen että traakkipuuni piristyisi uudesta kaveristaan. 🙂 Kaktukset ja mehikasvit näyttäisivät Kubuksessa myös todella hyvältä, erityisesti kolmen koplana. 🙂

IMG_7156.jpg

IMG_7161.jpg

IMG_7155.jpg

IMG_7167.jpg

Raikkaan vilpoista iltaa kaikille ja huomiseen! <3

10 kommenttia “Viherkasvit kulhoissa!

 1. Raikkaalta näyttää! 🙂 Onko noissa kubuksissa reikää pohjassa? Ei varmaan? Meinaan että pitää maltilla kastella että ei mätäne, kun ei pääse vesi valumaan pois.. Mä itse olen tukehduttanut niin monta kukkaa kun olen laittanut pelkkään koristeruukkuun.

  1. jonsku: Kubukset ovat ihan umpinaiset, eli ei ole reikiä pohjassa. Pienemmässä kulhossa on ollut rönsylilja jo pitkään ja hyvin on viihtynyt. Kastelen sen kerran viikossa noin 2-3 dl vettä ja sormella kun kokeilin niin multa kuivahtaa viikossa myös pohjalta. Toistaiseksi ainakin on kaikki hyvin, vaikka pohjassa ei olekaan reikiä haihduttamassa liikoja vesiä pois. 🙂

 2. Upealta näyttää, vihreä ja valkoinen on kaunis yhdistelmä!<br />
  <br />
  Tulikin By Lassenin kulhoista mieleeni, että olen ajatellut maalata harmaan Kubus-kulhoni valkoiseksi. Uskoisitko sen onnistuvan aiemmin postaamillasi Chalk paint-maalilla? Niitä on ilmeisesti vain pensseli-muotoisina, ei sparyna, vaiko? Spraylla kyllä varmaan tulisi siistempää, vai mitä mieltä olet? Jos päädyn noihin Chalk paint-maaleihin, mikä valkoisen sävy niistä olisi mielestäsi lähinnä aitoa Kubuksen valkoista (ihan vitivalkoisia eivät mielestäni ole)? Minulla nimittäin on myös valkoinen By Lassenin kynttilänjalka ja toivoisin sävyjen tietysti olevan mahdollisimman liki toisiaan. Jos sinulla olisi joitain hyviä vinkkejä liittyen suunnitteilla olevaan diy-projektiini, ottaisin ne ilolla vastaan! 🙂 Itsellä kun ei ole aiempaa kokemusta vastaavasta, tai ylipäätään mistään maalaamisesta.

  1. Janna: Jos kulhoa on tarkoitus käyttää kosteassa käytössä, kuten ruukkuna tai tarjoilussa, en usko että Chalk Paint pysyy liukenematta kiinni. Tavallinen kalustemaali olisi parempi vaihtoehto. Kubuksen valkoinen ainakin minulla taittaa ihan aavistuksen lämpimään, eli ei ole kopiopaperia vastaava puhtaanvalkoinen. Chalk Paintin sävy Old White olisi aika täydellinen valinta kyllä, mutta itse maalaisin sen mielummin vaikka Tikkurilan tai Clas Ohlsonin kalustemaalilla. Maalaamisen suosittelen tekemään pienellä telalla, jolla saa kauniin tasaista jälkeä teräspintaan. Maalaa kevyesti ohuehkolla kerroksella kahteen / kolmeen kertaan niin saat uutta valkoista Kubusta vastaavan tuloksen. 🙂

 3. Riskinä on todellakin ettei kastele liikaa. Vaikka kukat olisivat hoidoltaan &quot;samanlaiset&quot; ei näiden juuret kyllä pääse kasvamaan. aivan liian pieni purkki!<br />
  Entä jatkokäyttö, oliko sinulla joskus jotain slaattia näissä kulhoissa? Eyt kai sä vaan enää ruokaa laita näihin:)

  1. niih: Jos näyttävät nuupahtamisen merkkejä niin vaihdan ne omiin ruukkuihinsa. Toistaiseksi ovat viihtyneet oikein hyvin yhdessä. :)<br />
   <br />
   Salaattia olen kahdesti tarjoillut isosta Kubuksesta, ennen kuin tein siitä ruukun. Hyvällä pesulla saa kulhoista myöhemminkin ruokakäyttöön sopivat, mikäli multa ei kestovärjää ruukun sisäpintaa 🙂

 4. Hyvältä näyttää! Jotenkin kevyeltä ja pirtsakalta.<br />
  Meillä suurin osa kukista on istutettu reiättömiin ruukkuihin ja hyvin porskuttavat…. Tosin mieheni hoitaa kastelun, minulta ne kuolisivat varmasti, viis ruukusta 😀 .

  1. Kirsi: MInullakin on ollut yksi kasvi pienessä Kubuksessa jo jonkin aikaa ja hyvin on tykännyt olla umpinaisessa ruukussa. 🙂

 5. Hauskan näköistä! Mitä materiaalia kulho on? Etkö pelkää, että multa pinttyy kulhoon? Pienet mehikasvit ovat suloisia. Onko sulla ollut niitä? En saanut omiani pysymäään hengissä. Pitää varmaankin yrittää uudelleen 🙂

  1. Hani: Ruukku on jauhemaalattua terästä, enkä pelkää mullan värjäävän kulhoa. Universal Stonella ja ihmesienellä olen saanut monesti multavärjääntymät pois ja toivon että sama konsti tepsii jatkossakin jos tarvetta. 🙂 Ihan minikokoisia mehikasveja minulla ei ole, mutta keskikokoisia on muutama. Ne on kivoja ja aika helppohoitoisiakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *