Ripsuttavat maustemyllyt

Ärsyttääkö teitä maustemyllyjen pohjasta pöydälle rapisevat suolat ja pippurit? 🙂 Myllyistäni jää pöytätasolle aina pieni keko myllyn suulle jäänyttä maustetta, joista suola on pahin. Keittiössä on massiivipähkinää oleva taso ja huomasin viime viikolla että suolamyllyn kohdalle on muodostunut kuiva ja haalistunut myllyn kokoinen ympyrä. Onneksi keittiö tasoineen on niin elähtänyt ettei se pahemmin nostanut verenpainettani, mutta pisti miettimään miten olisin suhtautunut jos taso olisi ollut uusi ja ihana… 😀

iIMG_7243.jpg

Muuton myllyni ovat sisustuksellisesti huippukivat, mutta käyttöpuolessa olisi hiottavaa. Myllyjen koneisto on alkanut jumittamaan pehmeissä pippureissakin, suolaa on turha edes enää yrittää jauhaa sillä terä jää totaalisesti jumiin. Suolan olenkin siirtänyt tammiseen Sagaformiini ja Muuton myllyissä on musta- ja valkopippuria. Kävin ostamassa pienen Artekin Siena-sarjan tarjottimen pikaratkaisuksi ongelmaan nro 1. Ripsutelkoon jatkossa murusensa tarjottimen päälle, se on sentään helpompi puhdistaa kuin mausteinen pöytätaso. 😀

iIMG_7246.jpg

Tarjottimen päälle myllyjen kanssa laitoin Design Lettersin B-mukissa olevan basilikan jämäni, joka edelleen jaksaa puskea uutta vartta ja lehteä. Sisukas tapaus tämä yrtti B. 🙂 Taustalla oleva Alessin sitruspuristin on jo monen monta vuotta vanha ja aina vaan yhtä rakas, vaikken ole joulun jälkeen puristanut sillä ainuttakaan sitruunaa. 🙂 Men in Black -leffan avaruusalusta muistuttava puristin on keittiövälinesuosikkini, puhtaasti ulkonäöllisistä syistä. 🙂

iIMG_7251.jpg

Saimme eilen muutettua siskon perheineen uuteen ihanaan kotiin. Siskon tyttö nauroikin, että olisi pitänyt ottaa videokuvaa muuttourakasta, kun kaksi rimpulaista lyhyttä naista kantaa yhtä painavia huonekaluja ja laatikkokasoja kuin kaksi riuskaa lihaksikasta muuttomiestä. 😀 Siskon kanssa ollaan aika samanlaisia, me ei voida odotella ja seisoa sivussa tekemättä mitään vaan pistetään hihat heilumaan. Rekkalastillinen oli tavaraa ja koko muuttoon lastaamisineen ja uudessa paikassa sisään kantamisineen meni tasan kolme tuntia. Reippaina naisina emme suinkaan lopettaneet siihen, vaan asensimme pesutornin käyttökuntoon ja purimme eilisillan aikana yli puolet tavaroistakin suoraan omille paikoilleen. Illalla menen vielä sen verran auttelemaan, että saamme varastoon menevät ylimääräiset kalusteet ja tavarat kannettua pois eteisestä. 🙂

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille! <3

8 kommenttia “Ripsuttavat maustemyllyt

  1. Vilja: Menua on moni kehunutkin, täytyy varmaan seuraavaksi ostaa sellaiset kun Muutot vetävät viimeisen henkosensa (ellen sitten ehdi menettämään hermojani ennen sitä ja nakkaamaan nuo myllyt roskikseen :D).

 1. Kuulostaa tuo muutto vähän samalta, kuin mun siskon muutto. Minä (150cm) kannoin puista, suurta ja mun korkuista, kissan kiipeilytelinettä jossa on vielä pitkä pätkä puunrunkoa raapimapuuna portaita kolmanteen kerrokseen. 😀

  1. Elvenpath: Hihii, osaan kuvitella miltä näytit sivullisen silmissä, pieni ihminen kanniskelee riuskalla otteella itseään isompaa tavaraa. 😀

 2. Tuo Artekin tarjotin on niiiiin kaunis… Ja maustemyllyt ovat ylipäätään raivostuttavia. Meillä on ollut vissiin yksi sellainen,joka ei väsähdä jo suht lyhyen käytön jälkeen. Siitä ainokaisesta hyvästä mä luonnollisestikin hukkasin jonkun supertärkeän ja pikkuriikkisen osan pestessäni sitä, joten ei sitäkään enää voi käyttää. Yritettiin etsiä uutta samanlaista, mutta ei sellaista enää löydy…

  1. Dara: Eiiii, oliko se se pieni kiristinpylpyrä siitä myllyn pohjasta jolla säädetään karkeutta ja lukitaan myllyn koneistovimpain paikoilleen? Ne on niin ärsyttäviä, ärgh. Minulla on kerran jousi pompsauttanut sen irti ja se sinkosi suoraan lavuaariin kohti reikiä. Just sain kopattua sen kiinni ennen kuin olisi hujahtanut sisään viemäriin, josta sitä ei olisi saanut enää pois (ainakaan ilman putkimiestä). 😀

 3. Hei, nyt oli pakko kommentoida myllyasiaa. Saman ongelman olen todennut itsekin monen myllynn kohdalla. Ikealta kuitenkin löytyi suosikit, jotka eivät tiputtele: 365 IHÄRDIG. Jauhavat sekä karkeat suolat että pippurit, kestäneet jo vuosia. Ja selvyys tietty, etteivät maksa maltaita :). Kiitos muuten mukavasta blogista!

  1. Pesänrakentaja: Loisto vinkki! Kiitos! &hearts; Laitan korvan taakse kun kuitenkin joudun uusimaan myllyt tulevaisuudessa. 🙂 Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *