Ihana olla kotona!

Vihdoin kerkesin puuhastelemaan jotain omissa kotinurkissakin ja pääsin kokeilemaan miltä kaksi isoa Pappelinan mattoa näyttää vieretysten olohuoneessa. 🙂 Tykkään suuresta valkoisesta mattopinnasta todella paljon ja siitä miten se sitoo kaiken niin kauniisti yhteen. <3 Matot jäävät näin miten ne nyt ovat ja ruokapöydän alusta on taas paljaana, hihii. 😀 Kolmatta isoa Pappelinaa siis odotellessa… vähintäänkin ensi vuoteen saakka. 😀

iIMG_7306.jpg

iIMG_7276.jpg

iIMG_7298.jpg

iIMG_7299.jpg

Saan kympin aikaan vieraita ja vaikka emme aiokaan syöpötellä mitään superhienoa, halusin kattaa pöydän kauniiksi. Tarjolla on salaattia sekä “tortillamättöä”, joka pitää sisällään tortillasipsejä, paistettua jauhelihaa, taco-kastiketta, cheddaria sekä guacamolea uunipellille sekaisin levitettynä ja 200°c vartin verran lämmitettynä. On kuulkaa niin namia, että tätä voi syödä halkeamispisteähkyilyn ylitsekin, mistä juontaakin liikanimi “mättö”. 😀

iIMG_7281.jpg

iIMG_7255.jpg

iIMG_7270.jpg

iIMG_7272.jpg

Päätin hemmotella itseäni hyvän seuran, ruoan ja juoman lisäksi kauniilla perjantaipuskalla, jonka kipaisin hakemassa juuri ennen kuin kukkakauppa meni kiinni. Valkoisia kimppuja tai ruusuja ei ollut enää jäljellä, joten tuoksuvilla liljoilla mennään. <3

iIMG_7296.jpg

iIMG_7308.jpg

iIMG_7312.jpg

iIMG_7288.jpg

Ihanaa iltaa ja aurinkoista alkanutta viikonloppua kaikille! <3

Ps. Pyydän suuresti anteeksi kommenttivastausteni viipymistä. Kulunut vauhtiviikko on vaatinut veronsa enkä ole normaaliin tapaani jaksanut iltaisin pysyä hereillä. Olen varannut viikonlopulle blogiaikaa, jonka pyhitän täysin kommenttivastausten ajantasalle saattamiseen. <3 Kiitos kärsivällisyydestänne! <3

39 kommenttia “Ihana olla kotona!

 1. Kauniin näköistä! Matot näyttävät upeilta rinnakkain!<br />
  <br />
  Oletko koskaan kokeillut, miltä pikkupöytä näyttäisi, jos se olisi lähempänä sohvan etureunaa? Näin siihen saisi esimerkiksi helpommin laskettua jotain sohvalla istuttaessa.<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua!

  1. Vekarus: Olen kokeillut pöytää lähempänä sohvan etureunaakin, mutta turvallisuussyistä pidän sitä hieman taaempana varsinkin silloin kun siinä on maljakkoa tai ruukkukasvia. 🙂 Sohvan käsinoja on niin leveä, että siihen saa läppärin ja lautasenkin tarvittaessa. :)<br />
   <br />
   Ihanan helteistä viikonloppua sinulle myös! &hearts;

 2. Hei!<br />
  Onko tuo kuvissa näkyvä johto jääkaapin johto? Voisitko kuvata eteistä niin, että jääkaappi näkyy kuvassa myös?

 3. Minusta ruokapöytä on nyt liian sumpussa kun on ihan ikkunassa kiinni. Pääseekö sinne ihan ikkunan viereen kunnolla istumaankaan kun keittiön kalusteet on selässä kiinni? Sinuna siirtäisin pöytää keskemmälle lattiaa.

  1. Vilijonkka: Ikkunan puolella ei ole tarkoitus istua laisinkaan, sinne jää noin 20cm tilaa verhojen liikuttelua varten. Pöytä on linjassa hyllyseinän kanssa eikä sitä voi siirtää lähemmäs olohuonetta, muuten voi tulla keinuessa törmäys jos ottaa kovat vauhdit. 🙂

 4. Ihanasti sopii matot &hearts; Tosiaankin sitoo kaiken yhteen kauniisti, eikä vain leiju keskellä lattiaa. Kuulostaa muuten niin hyvältä tuo teidän tortillamättö! Olen kaiken suolaisen ystävä, joten ihan herahti vesi kielelle!

  1. LadyBlue: Tuo leijuminen onkin loistava sana kuvaamaan aikaisempaa yhden maton tyyliä, ihan totta että matto oli irrallinen ja sohvakin hieman. :)<br />
   <br />
   Tortillamättö on niin niin hyvää, kannattaa kokeilla. 🙂 Tässä vielä ohje:<br />
   <br />
   – Levitä uunipellille tortillasipsejä reilu kerros<br />
   – Paista 400-700g jauhelihaa ja mausta se kevyesti suolalla ja pippurilla. Joukkoon voi lisätä myös sipulia halutessaan. Lisä jauheliha tasaisesti tortillasipsien päälle.<br />
   – Laita punaista taco sause -kastiketta, keltaista Cheddar-soossia ja vihreää guacamolea ruokalusikalla kaiken päälle vuorotellen.<br />
   – Paista uunissa 200°c noin vartti ja lappaa lautaselle. 😀

  2. Oi kiitos ohjeesta, jotain vastaavaa olenkin vuosia sitten tehnyt, mutta siitä on jo liian pitkä aika! Pitää kokeilla tämä!

 5. Hyvin toimii. Kuvissa on hieno tunnelma. Onko teillä kesäasuntoa/mökkiä? Olisi hauska nähdä kuinka sisustat sen. Samaan tyyliin kuin kaupungissa vai jotain aivan muuta. Oletko muuten menossa asuntomessuille Jyväskylään? Sun raportti sieltä olisi mielenkiintoista lukea.

  1. hani: &hearts; &hearts; Ei ole kesäasuntoa eikä kesämökkiä, mutta jos olisi niin sisustaisin sen todennäköisesti Riviera Maisonin hengessä valkoisella hieman maalaisromanttisemmalla teemalla. Jyväskylän messujen osalta en osaa vielä sanoa menenkö, riippuu saanko tytölle hoitopaikan ja suunnitelmat ovat vielä avoinna. 🙂

  1. Nanna: &hearts; &hearts; &hearts; Valoisaa on kyllä, iltaisin on tosi haasteellista kuvata vastavalosta johtuen, mutten valita. 😀

 6. Hyvältä näyttää. Enpä ole tajunnut, että yhden jättimaton sijasta voisi ostaa kaksi pienempää, ovat helpompia siivotessa.<br />
  Minusta vastailet kommentteihin todella hyvin ja ihmettelin jonkun ilkeää kommenttia aiheesta. Itse pärjäisin ilman vastauksia jos en ole selkeästi kysynyt jotain mutta onhan se kiva kun vaivaudut vastaamaan turhiin höpötyksiinkin :)<br />
  Parvekepostaustesi innostamana sain sisustettua vähän omaa parvekettani, ei mitään kummoista mutta tästä se alkaa!

  1. Minttu: Kiitokset! &hearts; Kahdella matolla saa kätevästi yhden ison, kunhan maton reuna on siististi yhdistettävissä viereiseen. Minulla oli aikaisemmin kaksi valkoista nukkamattoa yhdistettynä, niiden raja oli todella huomaamaton. :)<br />
   <br />
   Pyrin vastaamaan kaikille, sillä arvostan sitä että lukijat kommentoivat. Kommenttivastaukset vievät kuitenkin aikaa melkoisesti ja siksi jään joskus jälkeen vastauksien osalta. Postauksen tekemiseen ei yleensä mene kuin vartti, joten postailu on nopsaa puuhaa. Kommentteihin haluan vastata keskittyneesti, joten aikaa menee huomattavasti enemmän. Yritän tasapuolisesti vastailla kaikille, sekä blogin kommenttibokseissa (vanhat ja uudet postaukset), sähköpostitse että muita kanavia pitkin. Joskus unohdan vastata, varsinkin vanhempiin postauksiin, mikä tietysti harmittaa itseänikin. &hearts;<br />
   <br />
   Heinäkuuksi on lupailtu hyviä kesäilmoja, joten parvekkeella varmasti tulee vietettyä aikaa. Pienelläkin vaivannäöllä parvekesisustuksessa saa jo suuren muutoksen. 🙂 &hearts; &hearts;

 7. Hei, kivalta näyttää!<br />
  Kokeile miltä näyttäisi, jos molemmat pöydät olisivat sohvapöytinä vierekkäin sohvan edessä.<br />
  Ikäänkuin sarjapöytänä ja pöydälle matalia kukkasia tai tarjottimelle kynttilöitä.

  1. Susu: Vierekkäisinä ne näyttävät hieman hassulta koska ovat yhtä korkeat. Voin kyllä tehdä siitä postauksen myöhemmin ja näyttää kuvien kautta millainen se on. 🙂

 8. Oletko lisännyt lack hyllyjä tuohon seinälle? Mistä sä niitä aina pöhkäset? ja sitten ovat taas hetken kukuttua pois 😀 olen jotenkk visioinut päässäni että ns. Ylimääräisiä huonekaluja pidät sielä sun verkkokellarissa mutta sekin oli niin tyhjä kun kuvasit sitä tänne. Eikös noista jää isot reijät seinään ku ottaa pois? millä oot peittänyt ne? 🙂 olen aivan rakastunut tuoho sun pöytään♡

  1. ama: En ole lisännyt hyllyjä aikoihin, joskus vuosi sitten laitoin yhden hyllyn lisää tuonne ihan ylös, sen kuudennen siis. :)<br />
   <br />
   Minulla on Lackeja ollut iät ja ajat, joskus niitä oli molemmissa makuuhuoneissa ja olohuoneessakin. Niitä sitten olen siirtänyt tuohon keittiöseinälle, viimeisimpänä tosiaan se kuudes hylly joka oli viimeinen varastossa ollut hyllyt. Olohuoneen Lackit myin pois ja enempää ei jemmoja ole. :D<br />
   <br />
   Ei jää isoja reikiä, ihan normikokoisia vain ja ne saa valkoisella remppatasoitteella ja paikkamaalilla paklattua piiloon kokonaan. 🙂

  1. Niih: Minusta sohva ei ole lähelläkään rumaa, vaikka se ei täydellinen olekaan. Sen selkämyspuoli ja erityisesti putkityynyt ovat aivan ihanat, sellaiset haluan tulevaisuuden sohvaanikin. 🙂 Tuo Interfacen sohva ei ollut minun makuuni.

  2. Hyvä Niih, en yleensä kommentoi toisten kommentointia mutta nyt on aivan pakko. Olen huomannut, että sinulta tulee tänne toistuvasti enemmän tai vähemmän ilkeän sävyisiä kommentteja. Eri mieltä voi olla ja mielipiteensä saa kertoa, mutta esim. sohvan nimittäminen rumaksi ja vanhanaikaiseksi on mielestäni huonoa käytöstä. Omasta mielestäni on kivempaa, jos koko sisustus ei näytä siltä, että olisi samaan aikaan hankittu. En myöskään pitänyt ollenkaan linkittämistäsi Interfacen sohvista.

  3. Hyvä Kotirouva, eikö sitä saanutkaan olla eri mieltä?<br />
   Käyppä kurkkaamassa Vauva lehden keskustelua koskien Miian hankintoja, se keskustelu siellä jos joku on huonoa käytöstä.<br />
   Olen aiemminkin todennut että Miia osaa kylää itse puolustaa itseään jos on tarve.<br />
   Hyvää päivän jatkoa sinullekin!

  4. Kotirouva: Yritän pitää kommenttiboksini siistinä ja julkaista vain sellaisia kommentteja, joissa ei ylitetä asiallisuuden rajaa ainakaan kovin räikeästi. Ei ole kiva lukijoillekaan joutu lukemaan negatiivisia juttuja kommenttilokeroista. Mielipiteitä mahtuu maailmaan, mutta totta on että yllä olevan kommentin olisi voinut muotoilla nätimminkin. Sohvani ei ole enää ihan tätä päivää, mutta siinä on paljon kivoja juttuja, jonka vuoksi sohva ei vaihdu lähiaikoina, tykkää taikka ei. 🙂

  5. Niih: Toivon että kommenttiboksissani ei aloiteta riitaa. Kotirouva varmasti tietää että osaan puolustautua itsekin, kyse ei ollut nyt siitä. Lukijan asemassa on yhtä kurjaa lukea negatiivista arvostelua kuin miltä minusta tuntuu bloggaajanakin. <br />
   <br />
   Ei se että jossakin julkisella palstalla minua haukutaan ole oikeutus tulla sanomaan rumasti tänne blogin puolelle. Puhuit hyvin suoraan sohvastani ilman ylimääräistä hienovaraisuutta enkä loukkaantunut kommentistasi, mutta asian olisi voinut ilmaista toisinkin. Sohva on mitä on. Se ei ole sinun makusi mukainen, eikä ihan täysin minunkaan, mutta toistaiseksi tällä mennään. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista helleviikkoa!

  6. Varmaan kommenttini ei ollut pahimmasta päästä mitä olet julkaissut.<br />
   Ja valinta oli Miia sinun että julkaisit sen.<br />
   Joskus lukijana myös kaipaa vähän kriittisempää mielipiteen vaihtoa, sehän ei ole riitelyä. <br />
   Viittaus keskustelualueelle oli VAIN esimerkki mitä Miia sinusta puhutaan ja sinulle nauretaankin. <br />
   Mutta tämä oli tässä minun osaltani.En tule enää kommentoimaan joten arvoisa hoviväki voi olla rauhassa:)

  7. Niih: Ei varmasti ollutkaan eivä varsinkaan kauheimmasta mitä päivittäin saan. Julkaisin kommenttisi omasta päätöksestäni ja kuten kirjoitin, olit suora ja ilmaisit mielipiteesi ilman hienostelua. Hienotunteiseksi sitä ei kuitenkaan voi kuvata ja sisällön olisi voinut toisellakin tapaa ilmaista. En loukkaantunut ja minulle on täysin ok että sohva on sinusta ruma. <br />
   <br />
   Minun kommenttiboksini on hyvinkin kriittinen, en muista koska olisin viimeksi saanut postaukseeni pelkästään positiivisia kommentteja. Asiallisesti ilmaistut kritiikit ja mielipiteet päästän läpi, muunlaiset negaatiot päätyvät romukoppaan.<br />
   <br />
   &quot;Viittaus keskustelualueelle oli VAIN esimerkki mitä Miia sinusta puhutaan ja sinulle nauretaankin&quot;<br />
   <br />
   Mitä tällä ajat takaa? Pitäisikö minun pahoitella olemassa oloani ja muuttaa itseäni ja blogiani sellaiseksi ettei kukaan voisi sanoa minusta mitään pahaa tai nauraa jutuilleni? En voi vaikuttaa siihen mitä muut minusta ovat mieltä tai miten ja missä purkavat mielipiteitään minusta. Sen verran sinut olen itseni kanssa, etten jaksa tuollaisesta välittää tuon taivaallista. Keskustelupalstojen jutut ovat ihan höpöhöpöä, outoja juoruja, salaliittoteorioita kulissielämästä ja kulissikodistani ja lukuisia muita väitteitä joissa todellisuusarvo on täydet nolla. 😀 Jos joku tosiaan tulee iloiseksi vääntämällä mustaa huumoria ja naureskelemalla ivallisesti minun jutuilleni niin nauttikoot ilonsa. 🙂 En kaipaa toisten hyväksyntää enkä liiemmin ymmärrystäkään ollakseni reippaasti se mitä olen, eli minä. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista ja helteistä kesää! &hearts;

 9. Heippa,<br />
  Jos pöydät ovat samankorkuisia, niin eivät ehkä sovikaan vierekkäin.<br />
  Jotenkin kuvittelin, että pienempi pöytä on korkeampi.<br />
  Hyvältä näyttää kotisi; raikas, kodikas ja tyylikäs.<br />
  Ja sohva on minusta kaunis:-)<br />
  Oikein ihanaa kesää sinulle ja tyttärellesi!

  1. Susu: Ovat ne ja siksi ne näyttävätkin hassuilta. 🙂 Pienempi pöytä näyttää korkeammalta, pienemmän kansilevyn vuoksi. Jalat ovat tosiaan identtiset mitoiltaan. Sohvassa on paljon hyviä puolia ja vaikkei se nyt enää ole täysin tyydyttävä ja aika on hieman ajanut sen ohi, en halua sitä vaihtaa toiseenkaan juuri nyt. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista viikkoa! &hearts; &hearts;

 10. Todella hyvin sopii nuo matot vierekkäin olohuoneeseen. Tuli mielestäni kodikkaamman näköinen. Liljat ovat todella kauniita kukkia. Kannattaa muuten laittaa niille enemmän vettä. Veden olisi hyvä ulottua lähes puoleen väliin varsia. Tälläisen hoito-ohjeen netistä bongasin, kun ostin viime viikolla ensimmäistä kertaa liljoja maljakkoon. Ovat nyt kestäneet kauniina 1,5 viikkoa.

  1. jennie: Niinkö paljon pitää vettä laittaa liljoille? Kukkakaupassa ne olivat matalahkossa vedessä ja kukkamyyjä sanoi että muutama sentti vettä maljakkoon sen ravinnepussin kanssa. Ompas erilaisia ohjeita, mikähän on nyt sitten se oikeimmista oikein? 😀 3cm minulla on vettä nytten, mutta lisään sinne pari senttiä ihan varuiksi vaikka hyvin näyttävät viihtyvän (ainakin toistaiseksi) vähemmässäkin vedessä. 🙂

  2. Netin ihmeellisestä maailmasta luin useammastakin lähteestä, että liljoille kannattaa laittaa viileää vettä lähes puoleen väliin vartta ja vesi pitäisi vaihtaa päivittäin ja uudet imupinnat leikata joka toinen päivä. Vaikuttaakohan liljan lajike hoitoon jotenkin? Mutta ehkä se ei ole kovin tarkkaa kuinka paljon sitä vettä on, kuhan sitä vain on koko ajan 🙂 Itsehän ostin liljani Lidlistä, joten jouduin netistä tutkimaan mitenkä niitä nyt sitten hoidetaan 😀

  3. jennie: Minäkin gooletin ohjeita ja löysin juurikin tuon mainitsemasi vesimäärän monesta liljojen hoito-ohjeistuksesta. Lisäsin vettä äsken kotiin tultuamme oikein reippaasti maljakkoon, ihan puoliväliin en laittanut kun maljakko on niin suuri, mutta melkein. 🙂 Kiitos kun tulit kertomaan tästä vesiasiasta, toivottavasti liljani pysyvät nyt pitempään elossa kuin aikaisemmin. &hearts; &hearts; &hearts;

  4. Ei mitään. Osui vain silmiin, kun juuri itselläkin liljoja maljakossa 🙂 Toivotaan, että sinunkin liljasi pysyvät kauniina pitkään.

  5. jennie: Toistaiseksi ovat pysyneet elossa ja tosi kauniisti on nyt uudet nuputkin alkaneet avautumaan. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *