Simple changes!

Tein makuuhuoneeseen muutaman pienen muutoksen minimalismin hengessä – kultainen valaisin vaihtui valkoiseen, sängyn vieressä ollut Hayn tarjotinpöytä Artekin jakkaraan ja oksarekkini Hayn Loop -naulakkoon. 🙂

iIMG_7325.jpg

iIMG_7347.jpg

IMG_7331.jpg

iIMG_7340.jpg

iIMG_7339.jpg

IMG_7333.jpg

iIMG_7344.jpg

Valkoinenmakuuhuone0707.jpg

Valaisimen vaihto kävi sukkelaan, kun ei tarvitse muuta tehdä kuin kiivetä sängylle seisomaan, löysätä suojakuvun ruuvia, irroittaa töpseli ja napata vanha valaisin pois ripustinkoukusta. Uuden laitto tilalle toimii samalla kaavalla käänteisessä järjestyksessä. Näppärää. 🙂 Sängyn vieressä olevalle Artekin jakkaralle saan viherkasvin viereen hyvin mahtumaan puhelimeni (toimii herätyskellona), muuta en makkarissa yöaikaan tarvitsekaan. 🙂

Aurinkoista ja helteistä alkuviikkoa kaikille! <3

20 kommenttia “Simple changes!

 1. Ihanan pelkistettyä ja kaunista! Blogisi inspiroimana olen aloitellut meilläkin sellaisen vähemmän on enemmän -karsinnan tavoitteena luopua kaikesta turhasta, nimimerkillä hamsteri jo pienestä pitäen. En ole selannut vielä koko blogiasi läpi, niin kysyn minkälaiset vaatesäilytysratkaisut teillä on? Vaatehuonetta/kaappeja?

  1. Enni: Kiitoksia! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Olen karsinut vuosien saatossa myös vaatteet ja kengät ihan minimiin. Ne mahtuvat yhteen korkeaan kaappiin kaikki ja kausivaatteet säilytän varastossa. 🙂 <br />
   <br />
   Kaappeja olen vähentänyt sitä mukaa kun sisältökin on vähentynyt. Tämä on ollut hyvä keino välttää uusien ostelua kun säilytystila kaventuu samaa vauhtia vähenevän tavara- ja vaatevuoren kanssa. Elfan tai Ikean vastaava korijärjestelmä on kätevä, sen voi liittää normaalin kaapin sisälle ja näin saa enemmän hyllytilaa vaatteiden järkevälle organisoinnille. Myös lisähyllyjen ostaminen on hyvä vaihtoehto, tällöin vaatepinoista ei tule liian korkeita ja voi paremmin lajitella topit, t-paidat, pitkähihaiset trikoot, neuleet yms omiin pinoihin. Tällä tavalla kaapit pysyvät paremmin ojossa, kun pinoja ei tarvitse penkoa niin paljoa. Kenkien osalta käytin Ikean Skubb-kenkälaatikoita, joista näkee etureunasta läpi. Kenkälootia sai pinottua päällekkäin ja kengät olivat sulassa sovussa kaapin perukoilla. Nykyisin minulla on vain muutamat kengät (nahkasaappaat, kumpparit, kahdet tennarit, korkkarit ja kolmet ballerinat) jotka mahtuvat eteisen kenkätelineeseenkin. 🙂

  1. LE: Ei ole uusi. Nappasin sen olohuoneesta kokeillaksi miltä valkoinen valaisin näyttää makuuhuoneessa. 🙂

 2. Kiitos Miia vinkeistä! &hearts;Joku kaunis päivä mää voin tulla sanomaan että nyt oon onnistunut, mutta siihen menee kyllä vielä aikaa. Ja ku sais vielä miehen houkuteltua mukaan luopumaan turhista tavaroista 🙂

  1. Enni: Karsiminen ja tavaran lajittelu vie aikaa, itselläkin on mennyt useampi vuosi että olen päässyt nykytilanteeseen. 🙂 Tavaramäärän vähentyessä kodin siisteyttä on helpompi ylläpitää ja siivoamiseen menee vähemmän aikaa. Tämä on yleensä se asia joka miehiä alkaa inspiroimaan ajan kanssa, kun huomaavat kaikki hyödyt. 🙂

  1. Vilijonkka: Kultaisen lampun siirrän jossakin vaiheessa takaisin makkariin, syksyllä se on taas kuin uusi kun hetken aikaa katselee jotain muuta siinä tilalla. 🙂

 3. Mä laittaisin sen vakan kyllä tohon mieluummin yöpöydäksi (ja vain iso pieni). Trayssä ja jakkarassa on molemissa se ongelma että niiden jalkojen välistä paistaa rumasti pistorasia (mulla sama ongelma kotona). Laskutasokin ois oikealla korkeudella – jakkara on musta nyt liian korkealla verratuna sänkyyn.<br />
  <br />
  Enemmän mä pidän tosta valkoisesta lampusta kun siitä kultaisesta.

  1. Maaria: Vakka ei peitä pistorasiaa myöskään, pistorasia on sen verran sivussa. Sänky on keskitetty kattovalaisimen ja parvekkeelle avautuvan ikkunan kanssa, sitä en halua siirtää lähemmäs huoneen ovea ja pistorasiaa, saadakseni ruman töpselssönin piiloon. :)<br />
   <br />
   Itse tykkään jakkarasta yöpöytänä, minusta se on siro ja korkeudeltaankin tosi hyvä sängyn vieressä. 🙂

 4. Edelliseen postaukseesi liittyen kysyisin, minkäkokoinen ja mikä tyyny sinulla on Hay hee lounge tuolin selkänojan pehmusteena? Onko tuo sinun tyyny mielestäsi hyvänkokoinen tuohon tuoliin?Minulla on myös ko. tuoli ja on hirmu vaikea löytää sopivaa pehmustetyynyä siihen. Ja tyynyn pitää olla minun tuoliini ehdottomasti valkoinen. 😉

  1. SatuS: Minulla on Hay Heessä tyynynä 40x60cm kokoinen höyhentäytteinen sisätyyny. Se on tosi kivan näköinen vaikka onkin mitoiltaan muutaman sentin liian kapea tuolin selkänojan nähden. Sisätyynyn päälle löytyy 40x60cm kokoisia tyynynpäällisiä, esim H&amp;M:llä on muutama kaunis valkoinen vaihtoehto, samoin Casa Stockmannilta löytyy kivoja. 🙂

 5. Moikka. Noista valkoisista hengareista kysyisin. Onko ne mistä? Makuuhuone on kaunis ja kutsuu hyvään uneen 🙂

  1. Emmi: Valkoiset henkarit ovat Hayn Wire-henkareita. Valkoisena niitä ei mistään tunnu enää löytyvän, ilmeisesti niiden valmistus on lopetettu. Normann Copenhagenilla on tismalleen saman mallisia henkareita, mutta ei valkoisena. Ne on kuitenkin helppo maalata valkoiseksi spray-maalilla jos haluaa. Normannin vaaleanhopeinen henkari on minusta kiva ihan sellaisenaankin, sopii hyvin valkoiseen sisustukseen. :)<br />
   <br />
   Kaunis kiitos! &hearts; &hearts;

 6. Olen kyllä todella kade, että pärjäät noin vähällä vaate- ja kenkämäärällä!<br />
  Itse olen karsinut kenkiä pois vuoden aikana hurjan määrän ja samoin vaatteita.<br />
  Vielä teen syksyllä superkarsinnan ja myyn kaikki pitämättömät pois ja samalla tyhjennän kaikki kaapit kaikesta turhasta!<br />
  Se autuus ja tyytyväisyys, kun saa kotiin lisää tilaa ja tuntuu siltä, että hengittäminenkin sujuu paremmin:-)

  1. Susu: Vaatemäärä on pienentynyt tasaisesti useamman vuoden aikajaksona ja nykyinen tilanne on tosi hyvä. 🙂 Mitään ei oikeastaan puutu ja lähes tilaisuuteen kuin tilaisuuteen löytyy kivaa päällepantavaa. Vaatekriisejäkään ei ole pahemmin enää ollut. 🙂 <br />
   <br />
   Paljon tsemppiä vaatevuorien taltutukseen! &hearts; &hearts; Täydellinen vaatekaappi syntyy aika vähällä ja kun sen saavuttaa, ei tee mieli pahemmin ostellakaan sinne uusia juttuja. Heräteostokset on minulla vaatteiden osalta loppuneet melkein kokonaan, siitä olen tosi iloinen. 🙂

 7. Kiitos Miia! <br />
  Lähinnä teini-ikäisiä lapsiani mietin tuossa kun heille on rekkejä lupailtu, niin asiaan kuuluvat kevyet hengarit on jossain vaiheessa ajankohtaiset ostoslistalla 🙂

  1. Emmi: jos mustat, siniset, pinkit tai limenvihreät aavistuksen vielä näitä ohuemmat teräshenkarit kelpaavat, myy Tiger-ketju niitä tosi edullisesti. 🙂

 8. Kadehdittavan avara koti sulla, tykkään blogistas tosi paljon. Monia tuntuu ärsyttävän tavaroiden nopea kierto, mun mielestä on hienoa että saat toteuttaa omia mielihalujasi ja ideoita ja oot tarpeeks rohkea tekemään asiat omalla tavallasi! 🙂 se mun piti kysyä että mistä toi makuuhuoneen hengarinaulakko on, ootko ollut tyytyväinen? En puhelimella jaksa selata vaikka varmaan se jossain postauksessa lukee. T tiina

  1. Tiimu: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Itse olen aika vauhdikas kierrättäjä ja kun huomaan jonkun tavaran tai vaatteen olevan turha tai ne muuten vaan alkaa kyllästyttämään, pistän ne heti eteenpäin. 😀 Paljon tulee ihmettelyä ja negatiivistakin kommenttia asian tiimoilta, mutta se on täysin ymmärrättevää. :)<br />
   <br />
   Naulakko on Hayn Loop Stand Hall, niitä myy mm. Finnish Design Shop ja moni moni muu paikka. Suosittelen googlettamaan, mikäli haluat nähdä naulakon livenä myymälässä. Jos nettishoppailu on ok, on Finnish Design Shop kätevin, sillä naulakon kotiinkuljetus on ilmainen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *