Japanilaista tunnelmaa parvekkeelle

Olen ihastunut japanilaisten tapaan sisustaa puutarhojaan sekä pihojaan. Japanilaishenkisyyttä voi helposti luoda supisuomalaiselle kaupunkiparvekkeellekin koristekivien ja erilaisten istutuksien ryhmittelyllä. Monivuotiset viherkasvit ja erilaiset puulajikkeet sopivat tähän tyyliin paremmin kuin värikkäät kesäkukat. Kalusteissa japanilaiset suosivat matalaa istuinkorkeutta, lattiatyynyjä, sekä selkeitä värejä, joilla luodaan pehmeä ja intiimi tunnelma yhdessä valaistuksen ja kynttilöiden kanssa. Sisustuksessa tärkeintä on rauhallisen tunnelman luominen. <3 

IMG_7489.jpg

IMG_7482.jpg

Ikean PS-kaappi muutti parvekkeelta pois ja ikkunan edustalle tuli tyhjää tilaa ruukkupussukoilleni, joista rakentelen eri korkuisten kasvien asetelman. Essent´ialin pussituolia siirsin lähemmäs nurkkaa, jotta sain tarjotinpöytää vedettyä keskemmälle parveketta. Näin sain isoille lattiatyynyille vapautumaan tilaa pöydän ympäriltä ja yleinen kalustekorkeus putosi silmämääräisesti noin 20cm. Vihviläni muuten otti ja jätti minut, byäää. En saanut sitä enää palautettua henkiin, vaikka kuinka yritin elvyttää paahteen kuivattamaa kasvia. Vihvilän ympärillä ollut iso Lechuza-ruukku nököttää nyt tyhjillään, mutta ei pitkään sillä suunnittelin hankkivani siihen bonsaipuun. 🙂

IMG_7486.jpg

uashmama.jpg

Uashmaman pussukoita tarvitsen muutaman lisää, jotta saan parvekkeen lattialle luotua kasvikokoelman japanilaisella tyylillä. L-kokoiset pussukat ovat loistava valinta, sillä niiden pohja on riittävän suuri isommallekin kasville ja pussilla on tarpeeksi korkeutta, jotta saan korkeuseroja kasveille. Postailen viherkeitaastani viimeistään ensi viikolla kun saan kaiken valmiiksi… 🙂

Touhukasta torstaita kaikille!

14 kommenttia “Japanilaista tunnelmaa parvekkeelle

 1. Tykkään itse myös japanilaishenkisestä puutarhasta ja meillä onkin pieni pätkä sitä fiilistä takapihalla; valkoista koristekiveä ja 4 eri havulajiketta; tuija, marjakuusi ja 2 jotain maanpeittohavua, joiden nimeä en muista. Ne ovat yhdellä seinustalla, jonka reunaa koristaa harmaat tiilet. Se on kyllä kivoin kohta meidän pihalla! <br />
  <br />
  Bonsai-puu on kyllä äärimmäisen vaikea hoidettava, (nimim. yhden tappanut!) ja vaikka kysyin viheralan ammattilaiselta hoito-ohjeita ja ravitsin oikeilla,vain bonsai-puille tarkoitetuilla aineilla, se vaan kuoli pois. Toivottavasti sulla käy parempi tuuri!! 🙂

  1. Blondi: Japanilaisten tapa vihersisustaa on todella kaunista ja rauhoittavaa. &hearts; Jos minulla olisi piha, laittaisin sen japanilaistyyliseksi ja ehdottomasti haluaisin sinne myös pienen suihkulähteen, sellaisen luonnollisen näköisen kivirykelmän keskeltä virtaavan. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Bonsaipuut on tosi nättejä mutta niiden hoitaminen tuntuu olevan kaikille haastavaa. Minulla se varmaan kupsahtaisi nopeasti mutta siltikin haluan sellaisen parvekkeelle. 🙂

 2. Kivan näköistä! <br />
  <br />
  Nostan kyllä hattua miten jaksat jatkuvasti vaihtaa kalusteiden paikkaa huoneesta / tilasta toiseen. Välillä kyllä käy mielessäni, että miten sulla riittää aikaa tuohon? Teetkö näitä huonekalujen siirtoja, kun tyttö nukkuu vai kuinka? Meillä elämä lasten kanssa on niin hektistä, että vastaavaan ei jää aikaa ollenkaan 🙂

  1. Rose: Moni ajattelee että järjestyksen vaihtaminen on aikaa vievää puuhaa ja usein kai se onkin. 🙂 meidön kotona on kuitenkin niin vähän tavaraa että kalusteiden paikkoja vaihtaa siinä samassa kun siivoileekin. Ps-kaapin sisällä ei ollut mitään joten se oli helppo purkaa ja kantaa pois parvekkeelta. Aikaa meni purkamiseen pari minuuttia (ps-kaapissa ei ole ruuveja lainkaan). :)<br />
   <br />
   Tyttö on yleensä omassa huoneessaan leikkimässä kun huseeraan muualla kotona. Joskus tyttö osallistuu ja auttaakin, rullaa mattoja ja auttaa sänkyjen petaamisessa yms. 🙂 Nopsaan käy kaikki hommat. 🙂

 3. Moi, <br />
  toivon ettet pahastu kommentistani, en tarkoita tätä mitenkään pahalla. Saatko ostaa tuotteet (esim hienot ja kalliit designtavarat) sisäänostohinnoin kun samalla mainostat niitä blogissasi?Selittäisi sen miten sinun kannattaa niitä niin tiheään hankkia ja myydä entinen alta pois.<br />
  <br />
  Blogiasi on kiva seurata vaikkei minulla designtuotteisiin olekaan varaa. Saan silti ideoita omaan kotiini ja sovellan edullisempiin tuotteisiin :)<br />
  <br />
  Oikein hyvää kesää!

  1. Marmelaadi: En pahastu. 🙂 Voi kumpa saisinkin tavarani halvemmalla… 😀 Minulla ei ole yritystä joten kaikki ostokseni ovat minun itseni ostamia (tavallisena kuluttujana alveineen) ja maksan niistä saman hinnan kuin muutkin asiakkaat. Hyödynnän usein kauppojen alennuskampanjoita, esim Finnish Design Shopin ja Stockmannin -20% alepäiviä yms. Myyn tavarani edullisesti eteenpäin ja pyydän niistä sen hinnan mitä itse olisin valmis maksamaan niistä käytettynä. Takkiin siitä tulee kyllä, eli jään tappiolle ostoksistani enkä todellakaan tee voittoa myymällä vanhaa tavaani pois. Tämä ei haittaa minua, sillä koen että se summa minkä olen menettänyt on sopiva summa siitä ajasta ja hyödystä minkä olen kyseisestä tavarasta saanut. Joitakin arvottomampia tavaroita ja ketjukauppojen tavallisia vaatteita annan ilmaiseksi eteenpäin.<br />
   <br />
   Olen säästänyt kaikki kuitit ostoksistani koko blogihistoriani ajalta (skannatuna koneelle), jotta tarvittaessa voin todistaa ostaneeni ne ihan itse ns. täydellä hinnalla, eikä myynnistä ole tullut veronalaista voittoa. Olen tosi tarkka omasta kirjanpidostani. :D<br />
   <br />
   Blogini kautta olen saanut joitakin juttuja osana yhteistyökampanjaa. Näistä tapauskohtaisesti maksetaan verot (esim. karkkipussista tai parin kympin maalipurkista ei tarvitse maksaa veroa, sillä niillä ei ole käyttö- eikä jälleenmyyntiarvoa) ja ne näkyvät omassa verotuksessani. Moni ajattelee että blogin kautta saa kaiken ilmaiseksi, ja ehkä jotkut saavatkin, mutta itse olen tehnyt aika vähän yhteistyöjuttuja tavaraperusteisesti. Olen todella tarkka siitä minkälaiseen yhteistyöhön lähden ja rajavetoni on hyvin yksiselitteinen, en mainosta mitään mikä ei kiinnosta minua ja mistä en olisi itse asiakkaana valmis maksamaan (vrt. Annie Sloan maalit, Rosendahl astiat, Sini siivoustuotteet..). :)<br />
   <br />
   Ihana kuulla että olet saanut blogistani inspiraatiota! &hearts; &hearts; Tykkään todella paljon skandinaavisesta designista, mutta tarkoitukseni ei olla pelkkä designblogi. Olen harkinnut tekeväni sellaisia &quot;panosta-säästä&quot; tyyppisiä inspispostauksia, jossa olisi kaksi samanalaista sisustustoteutusta kahdesta eri hintaryhmästä (edullinen, arvokkaampi). Syksyllä voisin alkaa työstämään tätä ideaani enemmän, mikäli kiinnostusta lukijoilla löytyy. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kesää! &hearts; &hearts;

  2. Kiitos sinulle Miia vastauksestasi. Ilolla ainakin minä ottaisin vastaan kaavailemasi panosta-säästä inspispostaukset :)<br />
   Hyvää viikonlopun jatkoa!

  3. Marmelaadi: Ensi viikon lopulla on tulossa ensimmäinen postaus panosta tai pihistä sarjaan. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kesäsunnuntaita! &hearts;

 4. Minusta tuli Japani-fani, kun reilu vuosi sitten reissattiin siellä muutama viikko kirsikankukkien aikaan. Se on uskomaton maa, johon jää kaipailemaan takaisin. Japani-aiheet siis aina jotenkin inspiroi. Japanissa kun on aika täyttä, niin puutarhahan usein rakennetaan ihan minimaalisen tilaan, pienelle takapihalle, parvekkeelle tai ikkunalaudalle. Niissähän usein jäljitellään luonnon elementtejä pienessä tilassa, kun oikea luonto on ehkä saavuttamattomissa. En todellakaan ole mikään aiheen asiantuntija (tuskin länsimainen ihminen voi edes ymmärtää japanilaista sielunmaisemaa, johon puutarha ilmeisesti kuuluu)mutta minusta olit jo alunperin sattumalta luonut vähän japanilaista kivipuutarhan tunnelmaa &quot;uudelle&quot; parvekkeellesi. Mutta: mitä jos Lechugan ja pussukoiden sijaa hankkisit jonkun laakean kiviruukun, johon laittaisit viherkasvi/kiviasetelman? Voi olla, että vähän toisenlainen lyhty ja joku vesiaihe voisivat myös tuoda lisää japanilaista tunnelmaa.

  1. Tuuli: Japani on yksi matkakohteista, joissa haluan käydä. &hearts; &hearts; &hearts; Japanissa minimalismi on viety ihan äärimmilleen ja ihailen heidän arkkitehtuuriaan ja innovaatioita, joilla pieneenkin yksiöön on saatu neljän huoneen ja keittiön verran funktioita. &hearts; Youtubesta olen katsellut videoita näistä asunnoista, joissa on liikkuvia seiniä, järjettömän upeasti toteutettuja tilaratkaisuja äänentoistoineen ja valaistuksineen. &hearts; <br />
   <br />
   Kiviruukkukin olisi kiva, mutta joudun siirtämään kasvit talveksi siätiloihin ja minun pitää huomioida myös se. Ulkona viihtyviä tuijia ja vastaavia voi tietysti pitää talvehtimassa myös parvekkeella, mutta bonsaipuut, sitruspuut ja muut vastaavat kuolevat kylmyyteen joten (jos ne pysyvät hengissä) ne muuttavat talvehtimaan sisälle kotiin osaksi sisustusta. 🙂 Vesijuttuja ei parvekkeelle saa varmaankaan laittaa, ainakaan suihkulähteeseen ei heru taloyhtiöltä tai hallitukselta lupaa… Muuten kyllä ihan mieluusti laittaisin pienen puron solisemaan parvekkeelle. &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Vesiaiheenhan ei tarvitse olla mitenkään iso, se voi olla joku kivien/viherkasvien yhteydessä oleva ihan pieni juttukin, joka tuo solisevan puron parveekkeellesi – tai mielikuvan siitä. Samalla tavoin, kuin kivi symboloi vuorta.

  3. Tuuli: Puron solinaa olisi kyllä aivan ihana kuunnella parvekkeella istuessa. &hearts; &hearts; &hearts; Keksisinköhän mie jotain pientä kivaa miten voisin tuon toteuttaa…. Täytyykin alkaa miettimään tätä oikein kunnolla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *