Pyöreän pöydän ääressä…

Vuoden 2009 Ikea PS-mallistoa oleva Thomas Fredrikssonin suunnittelema Kvarnsten-pöytä on kaunis! <3 Sen virtaviivainen muotoilu tuo mieleeni Artekin Lento-sarjan ja ulkonäkönsä perusteella on vaikea uskoa kyseessä olevan “ihan vaan Ikean pöytä”. 🙂 Onneksi ymmärsin ajoissa pöydän potentiaalin ja ehdin nappaamaan sen omaan käyttööni Sortti-asemalle päätyneestä roskiskuormasta. <3

IMG_8029.jpg

iIMG_8019.jpg

iIMG_7995.jpg

iIMG_7990.jpg

Pöydällä on tosi hyvin tilaa kohtisuoraan valaisimen alla, mutta omasta mielestäni se näyttää paremmalta ensimmäisessä kuvassa, jossa se on enemmän keskilattialla. Valaisimen kohdistuksen kanssa säätäminen on yksi ärsyttävimmistä sisustushommista enkä siihen jaksa nyt ryhtyä. Mikäli päädyn pitämään pöydän lähempänä keinua kuin ikkunaa, otan valaisimen kokonaan pois katosta roikkumasta. 😀

piIMG_8023.jpg

IMG_7971.jpg

Pöydän keskeltä löytyy koristeellinen reikä, joka on varsin erikoinen ja hauskannäköinen yksityiskohta. Haluan luoda illuusion suoraan pöydästä kasvavasta viherkasvista / kukasta ja yritänkin parhaillaan etsiä reikään sopivaa valkoista reunallista muovipurkkia tai muovikannua, jota voisin käyttää ruukkuna.  

iIMG_8026.jpg

iIMG_7968.jpg

Pöydän jalat ovat valkoiseksi maalattua terästä, pöytälevy tuntuu teräkseltä mutta on ilmeisesti ainakin osittain puuta… Pöytää on vuosien varrella kohdeltu kaltoin – pyöritelty sorahiekassa pitkin pihaa ja kovin ottein siirrelty paikasta toiseen. Vaurioita ei kuitenkaan ole yhtä pientä kolhua lukuunottamatta ilmaantunut, joten tämä tosiaankin kestää äidiltä tyttärelle. 5-vuotta vanhasta pöydästä on saatavana hyvin niukasti tietoa, mutta alkuperäinen omistaja muisteli että pöytä on säänkestävä ja sopii myös ulos. Kenties ensi keväänä se löytyy parvekkeelta… 🙂

iIMG_7975.jpg

iIMG_8022.jpg

Pöytä on kuin täydellinen kirppislöytö, sillä erotuksella että pöytä oli ilmainen ja roskakuormasta löydetty aarre. <3 Letkeää launtaita kaikille ja huomiseen! <3

26 kommenttia “Pyöreän pöydän ääressä…

 1. Älä ota ihanaa lamppua pois! Omaan silmään näyttää kivalta, kun pöytä on valaisimen alla.

  1. saparo: Tuo lamppu on ihana! &hearts; &hearts; Saa nähdä siirränkö pöydän takaisin sen alle… Harmi kun kattopistoke on tuollaisessa hassussa kohtaa, hirmu lähellä ikkunaa… En haluaisi porailla kattoon uusia reikiä että saisin lampun roikkumaan pöydän päälle siihen kohtaan missä itse pöytä näyttää parhaimmalta. 😀

  1. anna: Niin on, ystävän varastossa on majaillut ja roskikseen oli muuton yhteydessä matkalla, kunnes sen lennosta itselleni pelastin. 🙂

 2. Hyihyi. pöytä on aivan liian pieni tuohon tilaan. vanha sopi paremmin mutta kyllähän sinut tunnetaan siitä että mikään tavara ei kuukautta kauempaa ole paikallaan. jos oikeasti haluaisit olla ympäristöystävällinen ja mimimalistinen ja keep forever- tyylinen niin antaisit tuon pöydän jollekkin sellaiselle jolla sellaista ei vielä ole ja pitäisit vanhan.

  1. minea: Olisiko ollut ympäristöystävällisempää kärrätä pöytä Sorttiaseman kautta suoraan kaatopaikalle? Ystäväni on tarjonnut pöytää 3-vuoden aikana ilmaiseksi ties kenelle, yrittänyt saada sen eteenpäin tori.fin kautta ja Fidaankin oli yhteydessä mutta Fidasta käymään tullut tavarannoutaja ei huolinut pöytää mukaansa (vei kyllä muuta tavaraa, mutta käytetty Ikea ei kelvannut). Kenelleköhän tuo pöytä olisi pitänyt lahjoittaa kun kukaan ei sitä halunnut? Itse sain tietää pöydän olemassa olosta vasta muutton yhteydessä ja minusta pöytä on aivan ihana, suurella ilolla sen itselleni pelastin. &hearts; Oma tamminen pöytäni on varastossa, se ei ole suinkaan lähtenyt kiertoon tai päätynyt kaatopaikalle maapalloa kuormittamaan. Mikäli pyöreä pöytä minulta lähtee aikanaan eteenpäin, on sille jo useampi ottaja jonossa. Tammipöydästäni en ainakaan vielä halua luopua ja uskon että myöhemmässä vaiheessa kaipaan sitä vielä takaisin. 🙂

  2. Niin eli jos sille pöydälle on jo useampi ottaja niin miksi et sitten anna sitä niille jotka sitä tarvitsee? ethän sinä sitä pöytää tarvitse koska sinulla on jo. Jos haluat jatkuvasti vaihtaa tavaraa ja haalia uusia niin voit kyllä lopettaa täällä blogissa hehkuttamisen siitä kuinka ympäristöystävällinen olet ja aiot pitää ostamasi tavarat aina ja ikuisesti..

  3. Minea: Ympäristöystävällisyys on paljon muutakin kuin sisustusta, jokainen eläköön tavallaan. Jokaisella joka pöydän tarjoitui ottamaan, on olemassa oleva pöytä itsellään, joten ihan samassa veneessä hekin kanssani ovat. Harjoitan hyväntekeväisyyttä lahjoittamalla sekä rahaa että tavaraa / vaatetta, tästä kyseisestä pyöreästä pöydästä vänkääminen ei muuta asiaa suuntaan eikä toiseen. Ja mistä sitä vielä tietää vaikka minulla olisi tarvetta kahdelle ruokapöydälle, mikäli keväällä haluan laittaa tämän valkoisen pöydän parvekkeelle…

 3. Ihana pöytä ja loistavaa vaihtelua. Istuu myös tyyliisi hienosti! 🙂 Ja jos joskus päätät pöydästä luopua niin täällä ostajaehdokas ilmoittautuu! 🙂

  1. Jessica: Pöytä on tosi nätti, sen jalat ovat siinä parasta. &hearts; Laitan sinut mieleeni. 🙂

 4. Ihanan näkönen ja ehdottomasti paras paikka lähempänä keinua. Valaisin ei häiritse yhtään! Kaiken ei tarvitse aina olla niin symmetriassa eikä kesällä tarvitse käyttää juurikaan pöytävaloja. Itse pitäisin tämän kesäpöytänä ja tammisen laittaisin talveksi Pappeliinan maton kanssa! Aikoinaan kun tämä tuli ikealle myyntiin katselin sitä, mutta silloin ei ollut paikkaa sille, nyt olisi 😉 Muistelen että ikean kuvastossa se oli sekä sisä- että ulkokäytössä ja tuossa reiässä oli yhdessä kuvassa purkki jossa oli kyniä tms . Voi olla että muistan ihan väärin 😀

  1. Doris: Tälläinen suunnitelma minulla alustavasti onkin, pyöreä pöytää ehdin jo kokeilemaan parvekkeelle ja se mahtuu sinne hyvin jos toisen tuoleista, esim hayn heen laittaa sisälle… Nyt haluan hetken aikaa ihailla pyötää keittiössä, se on kivaa vaihtelua ja tyttökin tykkää siitä kovasti &quot;kurkistusreiän&quot; vuoksi. :)<br />
   <br />
   Tuollaista purkkia juuri etsinkin, haluaisin istuttaa siihen kukan / viherkasvin… Täytyy mittanauhan kanssa mennä Ikeaan etsimään josko sieltä löytyisi jokin purnukka mikä reikään mahtuisi ja olisi reunoiltaan sellainen että se pysyisi siinä upotettuna. 🙂

 5. Ikean pöytä on mukavan ilmavan oloinen. Tammipöytä oli mielestäni liian kiinni ikkunaseinässä ja teki tukkoisen vaikutelman. Tuolit tosin istuivat paremmin tammipöydän kanssa. Nyt tuolin jalat näyttäisivät osuvan pöydän jalkoihin. Sirommat tuolit, esim DSR olisivat sirommat pyöreän pöydän kanssa mutta järjetöntä lähteä nyt uusia tuolia hankkimaan vain sen takia että sai ilmaisen pöydän 🙂

  1. Vilijonkka: Ilmaisen pyödän vuoksi en aio uusia tuoleja ja Hayn Heet ovat onneksi ihan kohtuullisen passelit. 🙂 DSR:n jalat ovat itsessään niin näyttävät, että en ehkä pöytään yhdistäisi niitä, mutta jokin kevyempi sirojalkainen tuoli olisi varmasti parempi vaihtoehto kuin omat Hee-tuolini. Myös Artekin lento-tuolit voisivat olla aika kivat, koska niissä on samaa henkeä. Pyöreän pöydän kanssa jopa Artekin pyöreä jakkarat sopivat tosi kivasti, yhtä jakkaraani kokeilin ja näytti tosi hienolta ja kevyeltä. Kolmijalkainen jakkara olisi vinkeä yhdistää pöytään, mutta ne ovat ilmeisesti hieman kiikkanoita… 🙂

 6. Tosi hauska pöytä:)! Mielestäni näyttää aivan ihanalta juuri ikkunan luona, lampun alla (ainakin näistä kuvakulmista katsottuna)♥

 7. Onko tuo pöytä muuten alun perin tarkoitettu terassi- ja parvekekäyttöön? Tuo reikä keskellä on nimittäin sellaista varjoa ja sen jalkaa varten. 🙂

  1. Siru: Suunnittelijan inspiraationa pöydän suunnittelussa toimi myllynkivet, joten reikä on peruja siitä. Materiaali on valittu sekä sisä- että ulkotiloihin sopivaksi, Ikean omat inspiraatiokuvat ovat kaikki sisätiloista. Pöytää voi siis käyttää molemmissa, sisällä että ulkona. 🙂

  2. Piina Maria: Pöydässä oleva reikä on kyllä melko reilun kokoinen tavalliseen aurinkovarjoon, mutta sellaiseen isoon terassivarjoon ja sen tankoon se on sopiva. 🙂

 8. Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi saannollisen epasaannollisesti. Vaikken itse perusta taysin valkoisesta sisustuksesta blogistasi saa paljon inspiraatiota! Ruokailutila ja sen muutokset on yksi inspiraation lahde ja itse tykkaan kovin pyoreista poydista, kiva nahda se ko tuolien kanssa. good job on your blog 🙂

  1. sam: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; Pyöreä pöytä oli mieletön löytö, se näyttää tosi kauniilta keittiössä ja on toiminutkin tosi hyvin meidän arjessa. Vielä täydellisempi se olisi, josa valkoisen teräksen sijaan materiaali olisi leveäsyistä massiivitammea, siinä vasta olisikin skandinaavista designia ja sopivasti luonnonläheisyyttä. &hearts; &hearts; Jos voitan joskus lotossa, teetän takuulla puusepällä tuollaisen samanmuotoisen graafisilla jaloilla olevan tammipöydän. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *