Kesäinen haaste!

Sain Kotiovella -blogin Jennalta kivan kesähaasteen, joka sopiikin helteiseen sunnuntaipäivään erinomaisesti. Haasteessa vastataan viiteen piha- / puutarhasisustusta koskevaan kysymykseen. Asustelemme kerrostalon viidennessä kerroksessa, joten pihan sijaan vastaukseni käsittelevät lasitettua parvekettamme. 🙂

IMG_49722.jpg

1) Mikä on pihasi parvekkeesi paras paikka?

Parveke on melkoisen pieni, joten yksittäistä paikkaa on vaikea valita. Eniten aikaa tulee kuitenkin vietettyä Hayn Hee Lounge -tuolilla istuen ja merinäkymää ihastellen.

IMG_5733.jpg

2) Millainen on sinun ihana kesäpäiväsi?

Ihanin kesäpäiväni olisi pilvettömän aurinkoinen ja sopivan lämmin (noin 25-27°c). Matkaisimme ystäväperheemme kanssa lautalla Suomenlinnaan picnikille. Picknic-korista löytyisi raikkaita salaatteja, kuten tomaatti-mozzarella, feta-oliivi sekä mansikka-halloumisalaattia, tuoretta itsetehtyä täysjyväpatonkia, itse appelsiineista puristettua tuoremehua, keksipohjaan tehtyä viileää mustikkarahkapiirasta, kahvia sekä kesän lempparijuomaani Villi-vadelma BonAquaa. <3 Lapset leikkisivät ulkoleluilla ja me vanhemmat nauttisimme auringosta höpötelle ja lehtiä selaillen. Taustalla soisi tunnelmallista kesämusiikkia ja kaikilla olisi rento ja hyvä mieli. <3

IMG_5736.jpg

3) Onko sinulla jokin erityinen / erikoinen taito? Viherpeukalo?

Omana erityistaitona pidän kykyäni kuolettaa kaikki kasvini kaktuksista alkaen. 😀 Vaikka noudattaisin hoito-ohjeita orjallisen tarkasti, menee aina jokin pieleen ja kasvini joko nuupahtavat kuivuuteen tai hukkuvat ylikosteuteen. Olen viime kuukausina onnistunut pitämään kasvini hengissä paremmin kuin koskaan, mutta myönnettävä on että menetyksiäkin on mahtunut joukkoon. Molemmat vihviläni ovat päätyneet biojätteeksi jo aikaa sitten, laventelini ei taida enää herätä eloon (en ole vielä heittänyt toivoani) ja myrttipuunikin tuntuu jättävän hyvästejä. 😀

IMG_4915.jpg

4) Mitä värejä suosit sisustuksessa sisätiloissa ja mitä ulkona?

Sisätiloissa valkoinen on selvässä enemmistössä, sen kanssa yhdistelen tammea, vihreää sekä pieniä ripauksia mustaa. Ulkona eli parvekkeella toistuu tämä sama värimaailma sillä erotuksella että valkoisen, vihreän ja mustan rinnalla on sinertävää tummanharmaata. Tummanharmaa ei ole oma valintani, vaan talon julkisivun aikaansaama pakote, jonka vaihtaisin mieluusti johonkin toiseen väriin jos se olisi mahdollista. 🙂

iIMG_7633.jpg

5) Lempikasvisi?

Kukkalajikkeista lemppareitani ovat valkoiset liljat, kallat, tulppaanit sekä ruusut. Viherkasvisuosikkejani ovat mm. monet puulajikkeet, yrtit, mehikasvit sekä tämä alla olevan kuvan ihana rönsyilevä eliö, jonka nimeä en muista. 🙂

iIMG_7676.jpg

iIMG_7640.jpg

iIMG_6016.jpg

Kiitokset Jennalle haasteesta! <3 Haluan välittää tämän eteenpäin kolmelle inspiroivia piha- ja puutarhapostauksia sisältävälle blogille:

White & Black

Kolmen Tähden Koti

Willa Olivia

Ekologista_piensisustamista5.jpg

Kun kesä aikanaan vaihtuu talveksi, siirtyy parvekkella oleva viherkasvipuutarhani sisätiloihin. Viherkasveista tulee hyvälle mielelle ja ne täydentävät kauniisti vähäeleistä kotia! <3 <3 Aurinkoista kesäsunnuntaita kaikille! Palaan iltasella uuden postauksen voimin asiaan! 🙂

4 kommenttia “Kesäinen haaste!

    1. J: Ihana postaus, tykkään niin paljon tuosta grillikatoksesta ja ruukkukasveista sohvaryhmän ympärillä! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *