Olohuone ilman sohvaa!

Olohuone on kooltaan 20m2, mutta massiivinen sohvani saa sen näyttämään pienemmältä ja pitkulaisemmalta 110cm syvyytensä vuoksi. Samalla kun vaihdoin sohvan jalkojen pohjaan uudet huopatarrat, kokeilin miltä olohuone näyttäisi pelkillä Hay Hee Lounge -nojatuoleilla. Nojatuolien kanssa efekti on täysin päinvastainen, olohuoneesta tuli halli. 😀

piIMG_7653.jpg

iIMG_7660.jpg

iIMG_7659.jpg

Jotain kivaa tässä kuitenkin on, vaikka kaksi Hay Hee Loungea ei riitäkään pikkupöydän kanssa täyttämään 4x5m kokoista tilaa. Tuoleja pitäisi olla vähintään yksi enemmän ja taustaseinälle pitäisi keksiä jotakin täytettä, jolla saisi hieman kodikkaampaa ilmettä. Ideana tämä on kuitenkin täysin kelvollinen ja varsinkin pienemmässä olohuoneessa uskon tämän kaltaisen kalustuksen toimivan todella hyvin. Postailin teille helmikuussa ajatuksiani sohvattomuudesta ja vaikka tämä ei tälläisenään omassa olohuoneessani toimikaan, vahvistui mielipiteeni siitä että sohva ei ole välttämätön huonekalu edes tilavassa kodissa. 🙂

Illalla tulossa toivepostaus vaatteiden karsimisesta ja erilaisista tavoista päästä karsintaprojektissa alkuun. Olkaahan siis kaikki vaatevuorien kanssa painivat kuulolla! Letkeää lauantaita! 🙂

19 kommenttia “Olohuone ilman sohvaa!

 1. Halli tosiaan, mutta ihan kiva halli. 🙂 Muuton Stacked, jota taidatkin jo keräillä, voisi sopia hyvin taustalle? <br />
  Iloista lauantaita! 🙂

  1. Jessica: Kokeilin Stackedia takaseinälle, mutta se on vielä liian pieni kokonaisuus (130cm leveä). Tämä oli vain testaus, sohva on jo uusine tassuineen vanhalla paikallaan ja toinen nojatuoleista parvekkeella. 🙂 Tulevaisuudessa tulen varmasti toteuttamaan jotain tämän tyylistä, en usko että uutta sohvaa tulen ostamaan sitten kun vanha alkaa olla huonokuntoinen… Voisin silloin keksiä jotakin kivaa pelkistä nojatuoleista. 🙂

  2. Totta, vaatisi tietysti aika ison kokonaisuuden hyllyä, mutta voisi olla todella toimiva. 🙂 Sohva mielletään niin 'pakolliseksi kalusteeksi' olohuoneessa (sorrunhan tähän itsekin:) että on vaan niin piristävää, kun uskalletaan ajatella valtavirtaa vastaan. 🙂

  3. Jessica: Vaistomaisesti aina tulee hankittua sohva, jopa yksiössäkin asuessa sellaisen omistin ja käytin kolme viikkoa pienen sohvan etsintään aikaan. 😀 Ikean Klippan oli silloin markkinoiden pienin sohva ja vaikken siitä hirveästi tykännytkään, menin paremman puutteessa sen ostamaan. 😀 Paljon paremmin olisi sopinut kaksi Hay Heen kaltaista nojatuolia, mutta sellaista vaihtoehtoa en tullut edes ajatelleeksi. 😀

 2. Olen samaa mieltä, näyttää hallilta tai joltakin lääkäriaseman odotustilalta. Ei kodin olohuoneelta. Olohuoneessa pitää olla jotakin pehmeää, kodikasta, tekstiilejä, lämpöä.. Aivan liian kliiniseltä näyttää. Eli sohva takaisin asap 🙂

  1. Laura: Ei tämä tälläisenään tietenkään toimi, mutta idea on pohjaltaan toimiva. 🙂 Yksi tai kaksi tuolia lisää, takaseinälle jotakin ja erilaiset verhot, niin alkaa jo näyttää kotoisammalta. :)<br />
   <br />
   Sohva on takaisin paikoillaan uusine tassuineen, tämä oli vain kokeilumielessä toteutettu juttu. 🙂

 3. Muuton Stacked näkyi edellisessä asupostauksessa. Miksi salailet ostoksiasi ja olet siirtänyt sen esim tästä kuvatsa pois?

  1. Kati: Muuton Stacked kokonaisuudestani olen tehnyt kaksi postausta sekä useamman ostamista koskevan postauksen. En sanoisi sitä salailuksi. 🙂 Stackedia kokeilin olohuoneen ikkunan eteen siksi, että olen kyllästynyt katselemaan rumaa patteria. 😀 Hylly oli mitoiltaan väärä joten palautin sen takaisin tytön huoneeseen, jossa se on ollut toukokuusta asti:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/05/tyton-huoneessa-tapahtuu&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/05/tyton-huoneessa-tapahtuu</a&gt;

 4. Hei!<br />
  <br />
  Tämä nyt ei mitenkään liity tähän olohuoneen sohva-aiheeseen, mutta onko Ikealla jotain samankaltaista vastinetta tuolle Muuton Stacked – kokonaisuudelle?<br />
  Yritin etsiä Ikean sivuilta, mutta en ainakaan heti löytänyt mitään.<br />
  Silti minulla on hämärä muistikuva siitä, että olisit joskus esitellyt Ikeasta jotain vastaavaa, jota harkitsit silloin joko olohuoneen tai tytön huoneeseen. Muistaakseni sitä sai eri väreissä, ja silloin suunnittelit keltaista väriä. Olikohan se joko kausituote Ikeassa, vai muistanko koko asian ihan väärin? En löytänyt sitä poistaustasi täältä blogista, mutta niitä on niin toivoton edes etsiä, kun tekstejä on niin miljoona. =D

  1. Jonna: Tein aikoinaan postauksen Ikean Tutemo-hyllystä, mutta niitä on vain yhtä kokoa. Oma ehdotukseni edulliselle hyllykokonaisuudelle on Kodin1 Combi:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/hyllyt–lipastot-ja-kaapit/hyllystö-combi–5884291–malli&quot; target="_blank">http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/hyllyt–lipastot-ja-kaapit/hyllystö-combi–5884291–malli</a><br />
   <br />
   Osista voi Stackedin tapaan kasata omanlaisen kokonaisuuden ja yhden ison Stacked-moduulin hinnalla saa koko setin Kodin1:ltä. 🙂

 5. Olohuoneessa ei todellakaan tarvitse olla sohvaa, tila on paljon ilmavampi ilman. Haaveilen joskus toteuttavani idean Woodnotesin K-tuoleilla raheineen. Kaipaan tuoleihin pehmeyttä ja nuo ovat tarpeeksi selkeät kuitenkin. Olikos sinulla muuten idea Hay Hee tuolien istuintyynyksi? Ostin tuolin työpöydän ääreen ja mies kaipaisi siihen tyynyä 🙂

  1. hani: Oijoi, woodnotesin K-tuolit on aivan ihania! &hearts; &hearts; &hearts; Jos ei olisi näitä kahta muksua (koira ja tyttö) saattaisin uskaltaa itsellenikin ostaa tv-tuoliksi yhden K:n. &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   40x40cm kokoiset istuintyynyt sopivat siihen tosi hyvin, esim valkoiset tarssituoleihin tarkoitetut. Myös tavalliset 40x40cm tai 45x45cm kokoiset koristetyynyt voi hyödyntää peffanpehmikkeenä. Joku kiva napakasta kankaasta tehty tyynynpäällinen van päälle niin avot. H&amp;M:n kanvaasipäälliset on hyviä, jos haluaa tosi simppelin valkoisen istuintyynyn. 🙂

  2. hani: Unohdin sanoa, että koristetyynyn voi nostaa pystyyn selkänojaa vasten silloin kun tuoli on levolla ja laittaa sen vaakatasoon vain silloin kun istuu päälle. 🙂 Tuplakäyttöä parhaimmillaan. &hearts;

 6. Jokainen sisustaa omien tarpeiden mukaan.Jos ei tarvitse sohvaa,mikäs siinä!Itse en kuuna päivänä osaisi olla ilman löhösohvaa.Meillä belluksen 3,5 m pitkä divaanisohva ja tässä mahtuu köllöttelemään:)koko perhe.

  1. Nanna: Belluksen sohvat on loistavia pötkötyskavereita, oma nahkasohvanikin on Bellus, kuten myös edeltäjänsä musta alcantarakankainen kulmasohva. &hearts;

 7. Näyttää ihan kivalta mutta ilman sohvaa en ikinä osaisi olla, ihan vain siksi että kotona käydessä olen tottunu makoilemaan äidin vieressä jalat hänen sylissä vaikka aikuinen olenkin 😀 Ilman sohvaa ei oisi sama läheisyyttä !

  1. sannii: Läheisyyttä ei nojatuolella saa, olet täysin oikeassa. &hearts; Ihanalta kuullostaa teidän pötkötys, toivottavasti oma tyttönikin vielä aikuisena tykkää rötvätä sylissäni. &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *