Nopeasti valmistuva jauhelihakeittoresepti

Maanantait ovat minulle kiireisiä, sillä tavallisten työ- ja arkiaskareiden lisäksi reissaamme harrastamassa tytön kanssa. Tälläisinä päivinä aika on kortilla ja ruoka on saatava pöytään mahdollisimman vaivattomasti ja nopeasti, mielellään itsestään valmistuen, jotta hellan edessä vietetyn ajan voin käyttää hyödyksi tekemällä muita asioita samanaikaisesti. Kasvispohjaisen keittoruoan kanssa häärääminen on perunan ja kasvisten kuorimisen sekä pilkomisen vuoksi usein työlästä, mutta pakasteena myytävää peruna-keittojuuressekoitusta hyödyntäen valmistusaika lyhenee yli tunnilla. 🙂

Nopeasti_valmistuva_jauhelihakeitto.jpg

IMG_8094.jpg

iIMG_8053.jpg

Nopea_jauhelihakeitto_ohje.jpg

Tiskiä tulee normaalia vähemmän, sillä jauhelihan voi paistaa suoraan kattilassa. Paistamisen jälkeen lisää kattilaan 2L vettä ja 3kpl liemikuutioita. Kun vesi kiehuu, kippaa 1,5pss Peruna ja keittojuuressekoitusta sekä kourallinen kokonaisia maustepippureita joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä itsekseen 30 minuuttia. Reseptilläni saa 4L keittoa, josta nelihenkinen perhe syö kahdesti.

IMG_8111.jpg

iIMG_8115.jpg

iIMG_8113.jpg

iIMG_8126.jpg

Perunat ja kasvikset ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita, erityisesti porkkanat. <3 Samalla tavalla voi valmistaa myös nakki- ja kasviskeittoa, korvaamalla jauhelihan muilla ainesosilla oman maun mukaan. Keittokasvispakaste sopii myös kermaisen ja täyteläisen kasvissosekeiton pohjaksi jättämällä jauhelihan kokonaan pois, vähentämällä vesimäärän puolella ja korvaamalla liemikuutiot suolalla ja yrteillä. Keitto-operaation jälkeen pippurit poimitaan pois, lisätään 1dl kermaa ja soseutetaan sauvasekoittimella tai muusinuijalla. 🙂

Mukavaa uutta viikkoa kaikille! <3

14 kommenttia “Nopeasti valmistuva jauhelihakeittoresepti

 1. Heips! Ei liity postaukseen, mutta pystyisitköhän auttamaan minua Miia, tai joku lukijoista? Yritän etsiä samaa Dyson-imuria, jonka omistat, mutta en löydä sitä myynnistä mistään! ://

  1. Jenniina: Yritin etsiä Dyson Cityä, mutta en löytänyt. Suosittelen soittamaan suoraan maahantuojalle ja kysymään saako kyseistä mallia enää mistään vai onko sen valmistus lopetettu:<br />
   <br />
   Suomen Sähkötuonti Oy<br />
   Elimäenkatu 9 B<br />
   00510 Helsinki<br />
   <br />
   Puhelin 020 7411 660<br />
   <br />
   Fax 020 7411 667<br />
   <br />
   Sähköposti info(at)sahkotuonti.fi<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.sahkotuonti.fi/lomakkeet/yhteystiedot/&quot; target="_blank">http://www.sahkotuonti.fi/lomakkeet/yhteystiedot/</a&gt;

 2. Toivottavasti postaus on höystetty sarkasmilla. Vihannekset pakasteesta, lihaliemukuutiot ja kasvisten keitto ylikypsiksi… Niin ja nakkejakin voi kokeilla. Jestas sentään..

  1. eemeli: Ei ollut sarkasmia. 🙂 Minunlaisiani kokkeja on melkoinen määrä täällä sivistys-Suomessakin, tavallinen ruoka kelpaa meille oikein hyvin eikä ruoanlaittoon ole suurta paloa. 🙂 Hyvän ruoan ei tarvitse olla monimutkaista tai hienoa täyttääkseen tehtävänsä. Itse syön saadakseni energiaa ja pysyäkseni hengissä, en herkutellakseni pihvejä ja muita hienouksia päivittäin tai edes viikottain. Lempiruokani on kaiken lisäksi tavallinen makaroonilaatikko Meiran halpisketsupilla (ketsupin merkki on tässä se juju :D), voittaa kaiken maailman pala lihaa ja kaksi risua ristissä -gourmeeannokset. 😀

 3. Ihan vinkkinä vaan, että Apetitin vastaava tuote on paljon parempi sekoitus. Kerran ostin tuota Rainbow'ta ja väkevää lanttua oli melkein puolet pussista.

  1. Maija: Omissa pusseissani on ollut todella paljon perunaa ja porkkanaa ja melko vähän muita aineksia. Apetitia en ole kokeillutkaan, täytyykin seuraavaksi ostaa sitä. Kiitos vinkistä! &hearts;

 4. Keitto on hyvää perusruokaa, mutta eikö ole huonohko ajankohta mainostaa pakastevihanneksia kun on satokausi meneillään ja kasvimaat ja kaupat ovat täynnä kotimaisia tuoreita vihanneksia, joiden nauttiminen on osa Suomen lyhyttä kesää.

  1. Maria: Postauksen aiheena oli kiire, johon helpostusta tuo pakastesoppakasvikset. Kiire ei katso vuodenaikaa, valitettavasti, ja vaikka itsekin haluaisin tehdä kaiken aidoista luomuaineksista, ei aika anna siihen myöden ihan joka kerta kun ruokaa pitää valmistaa. <br />
   <br />
   Mielummin syömme tytön kanssa pakasteesta tehtyä ravinnerikasta kasvispohjaista keittoa kuin esim ranskanperunoita ja lihapullia uunissa tehtynä. 🙂

 5. Keitätkö noita ihan tosi 30min!? Nehän menevät ihan muusiksi. Ei kyseiset pakastevihannekset vaadi kuin 10min kiehuvassa vedessä, niin jää vähän jotain pureskeltavaakin…

  1. mari: Keitän ja niistä tulee ihana pehmeitä. 🙂 Ovat silti kauhoessa ihan kiinteässä muodossa eli eivät ne pehmeydestään huolimatta hajoa hipaisuun. 🙂

 6. Jaa joillakin on ollu taas huono päivä… Eiköhän anneta kaikille lupa kiireisen päivän nopeaan ruoanvalmistukseen vaikka sitten pakastekasviksilla.

  1. maija: Olen tunnetusti aika huono kokki, mutta haluan silti postailla ruokajuttujanikin välillä. Itse olin oikein innossani tätä postausta kirjoittaessani, en suinkaan itse reseptin vuoksi vaan pakastekeittokasvisten joiden olemassa olosta sain tietää vasta kuukausi sitten. 🙂 Huippukeksintö, nopea, terveellinen ja maukaskin vielä. Nam! 🙂

 7. Moi!<br />
  Myös minä tykkään keitoissa erittäin ylikypsistä kasviksista! Oma inhokkini ovat juurikin nuo pureskeltavat, mutta jokainen makunsa mukaan<br />
  Saatan laittaa omaan keittooni rosamundaa ja mahdolliset pakasteet laitan mukaan heti alussa, että ehtivät muussaantua.<br />
  Kyllä meillä kuitenkin syödään pureskeltaviakin kasviksia, kaikki tuoreena ja käsittelemättöminä: kukkakaalta, lanttua, kesäkurpitsaa, naurista, porkkanaa, kaalta jne.<br />
  <br />
  Vaikka teenkin ruokani pääsääntöisesti alusta alkaen itse, niin parempi vaihtoehto tällainen keitto on kuin eines! Joskus käytän myös pakasteita, kun on todella nopeasti saatava ruokaa pöytään. Taaperoikäisten usein käytetty &quot;eines&quot; oli mulla pakastevihannekset ja sei. Keitin ne kypsäksi ja lisäsin voita ja muussasin. Purkkiruokaa käytin vain äärimmäisessä hädässä.<br />
  Kiitos vaatteiden organisointi -kirjoituksestasi! Ihanaa loppukesää!

  1. Kirsi: Minäkin tykkään keitoissa pehmoisista kasviksista, rapsakkuus kuuluu enemmän kasvislisukkeisiin ja kasvistikkuihin yms. <br />
   <br />
   Olen samaa mieltä kanssasi myös tuosta pikaruokapuolesta, mielummin ravintoarvoiltaan parempaa ja terveellisempää keittoa (vaikka sitten pakastealtaasta poimittuna :D) kuin pakasteranskalaisia ja nugetteja tai lihapullia. Ovathan ranskikset ja nugetit tietysti hyviä, mutta tavallisena arkiruokana syömme mielummin muuta nopeasti valmistuvaa ja helppoa murkinaa. :)<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi ja aurinkoista loppukesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *