Nopeasti valmistuva jauhelihakeittoresepti

Maanantait ovat minulle kiireisiä, sillä tavallisten työ- ja arkiaskareiden lisäksi reissaamme harrastamassa tytön kanssa. Tällaisinä päivinä aika on kortilla ja ruoka on saatava pöytään mahdollisimman vaivattomasti, nopeasti ja mielellään itsestään valmistuen, jotta hellan edessä vietetyn ajan voin käyttää hyödyksi tekemällä muita asioita samanaikaisesti. Kasvispohjaisen keittoruoan kanssa häärääminen on perunan ja kasvisten kuorimisen sekä pilkomisen vuoksi usein työlästä, mutta pakasteena myytävää peruna-keittojuuressekoitusta hyödyntäen valmistusaika lyhenee yli tunnilla. 🙂

Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto resepti Omakotivalkoinen
Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto resepti Omakotivalkoinen
Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto resepti Omakotivalkoinen
Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto resepti Omakotivalkoinen

Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto

Tällä reseptillä keittoa valmistaessa tiskiä tulee normaalia vähemmän, sillä jauheliha paistetaan kypsäksi suoraan kattilassa. Valmista keittoa tulee kokonaisuudessaan 4 litraa, josta nelihenkinen perhe syö kahdesti.

Ainekset:

  • 600-700g naudanjauhelihaa
  • 2 litraa vettä
  • 1,5 pss peruna- ja keittojuureksia (pakaste)
  • 3kpl lihaliemikuutioita
  • kourallinen maustepippuria

Valmistusvaiheet:

1. Paista jauheliha kypsäksi suoraan kattilassa. Sekoittele ja pienennä jauhelihaa paistamisen aikana puulastalla.

2. Paistamisen jälkeen lisää kattilaan 2 litraa vettä ja 3kpl liemikuutioita.

3. Kun vesi kiehuu, kippaa 1,5 pussillista peruna- ja keittojuuressekoitusta sekä kourallinen kokonaisia maustepippureita joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä itsekseen 30 minuuttia. 

4. Annostele lautasille ja tarjoile ruisleipäviipaleen kera. Lopun keiton voit nostaa jäähtyneenä kattiloineen jääkaappiin ja syödä myös seuraavana päivänä. Keittojen aromit vaan paranevat yön aikana ja uudelleen lämitetty jauhelihakeitto on mielestäni parempaa kuin vastavalmistunut. 🙂

Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto resepti Omakotivalkoinen
Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto resepti Omakotivalkoinen
Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto resepti Omakotivalkoinen
Nopeasti valmistuva jauhelihakeitto resepti Omakotivalkoinen

Täydellinen kasviskeittopohja ilman jauhelihaa

Perunat ja kasvikset ovat ihanan pehmeitä ja maukkaita, erityisesti porkkanat. Samalla tavalla voi valmistaa myös nakki- ja kasviskeittoa, korvaamalla jauhelihan muilla ainesosilla oman maun mukaan.

Keittojuurespakaste sopii myös kermaisen ja täyteläisen kasvissosekeiton pohjaksi jättämällä jauhelihan kokonaan pois, vähentämällä vesimäärän puolella ja korvaamalla liemikuutiot suolalla ja yrteillä. Keitto-operaation jälkeen pippurit poimitaan pois, lisätään 1dl kermaa ja soseutetaan sauvasekoittimella tai muusinuijalla. 🙂

Mukavaa uutta viikkoa kaikille!


Comments are closed.