Suloinen huonekuusi!

Viikottainen visiittini kukkakauppaan poiki tällä kertaa tuomisiksi huonekuusen, josta hyvällä huolenpidolla kasvaa jopa parimetrinen. Taimi on vielä kovin hentoinen ja pieni, mutta jouluun mennessä sen pitäisi olla sen verran kasvanut ja vahvistunut, että siihen voi ripustaa muutamia pieniä koristeita. 🙂

IMG_9418.jpg

iIMG_9435.jpg

Hoito-ohjeeksi sain suosituksen sijoittaa huonekuusen varjoiseen paikkaan, jossa ei ole suoraa auringonpaistetta ja kastelun 10 päivän välein. Talvehtiessaan huonekuusi ei tarvitse paljoakaan vettä ja se viihtyy myös kuivahkossa sähkölämmitteisessä huoneilmassa, jatkaen kasvuaan talvikauden aikanakin. Meidän joulupuu onkin nyt sitten hankittuna, ei tarvitse erikseen lähteä kuusiostoksille jouluruuhkaan. 😀 Ihanaa iltaa kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

12 kommenttia “Suloinen huonekuusi!

 1. Onpa ihana kuusi! Ja kuulostaa siltä, että saattaisi selvitä myös minun hoidossani. Pitääkin katsoa, jos tuollainen löytyisi meillekin.

  1. Casa 23: Kukkakaupan myyjän mukaan huonekuusi on yksi helppohoitoisimmista kasveista mitä löytyy. 🙂 Eikä maksanut kuin vitosen, joten menetys ei ole suuren suuri, jos käykin niin että se kuukahtaa pois. 😀

 2. Minulla on ollut tuollainen huonekuusi jo keväästä lähtien. Kesän se asui lasitetulla parvekkeella ( on edelleen siellä )ja hyvä jos olen muistanut sitä edes kastella. Todella helppo hoitoinen ja aivan ihana. 🙂

  1. Mirva: Minun pieni kuusen taimeni on edelleen hengissä, se on minulle jo saavutus. 😀 Kasvuvauhti ei ole kovin nopeaa, joten helmiä suurempia koristeita ei siihen jouluksi voi ripustella. Täytyypi ostaa isompi huonekuusi joulua varten. 😀

 3. Suloinen rääpäle 🙂 Meilläkin on muutama kukkaruukku, jotka kaipaisivat täytettä, tämänhän voisi olla hyvä vaihtoehto.<br />
  <br />
  Ihanaa viikkoa!

  1. Vekarus: Rääpäle on edelleen voimissaan… ja edelleen myös rääpäle. 😀 Kasvua ei ole tullut kuin 2cm, mutta eipä tuo haittaa kun pieni taimi on niin suloinen sellaisenaankin. 🙂

  1. Nanna: Niin on! &hearts; &hearts; Vauvakuusi on alkanut haparoimaan eteenpäin, mutta ei osaa ihan vielä kontata… Niin pikkuinen se vieläkin on, vain 2cm on kasvanut. 🙂 🙂

 4. Oi miten loistava idea jouluun. Omassa kukkakaupassani en ole sattunut kyseistä näkemään joten tiedustelisin kainosti mistä kuusesi on hankittu 😉

  1. aava: Tänä vuonna näitä pieniä huonekuusi tuntuu olevan myynnissä vähän joka puolella, läheisessä S-marketissakin oli toissa viikolla. 🙂 Kukkakauppojen lisäksi suosittelen kurkkaamaan Prisman kukkaosaston valikoiman, saa hieman edullisemmin nimittäin Prismasta. 🙂

 5. Minäpä sain tuollaisen myös ja nyt ihastelen sen rauhoittavaa olemusta viileän ikkunan läheisyydessä. Joulu saa tulla!<br />
  Vuosi sitten kävitte keskustelua, mutta miten huonekuusenne nyt voi?

  1. Metsätyttö: Oma huonekuuseni kuukahti, luultavimmin kuivan huoneilman takia. Hoito-ohjeita noudatin orjallisesti, mutta harvoin nämä sisustukseen jalostetut minikuuset tuntuvat kestävän hengissä pyoltavuotta pitempään. Nyt minulla on uusi kuusi, kooltaan isompi, sellainen keskimittainen noin 60cm korkea. Se voi toistaiseksi hyvin ja ihanan vihreä. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *