Syksyistä tunnelmaa pienillä muutoksilla

Syksyisin sisustus saa olla runsaampi ja pienilläkin muutoksilla kodista saa pehmeämmän ja kutsuvamman. Tekstiilien lisääminen on yleisin keino lisätä lämpöä kotiin, mutta kotoisuutta voi luoda myös viherkasvien ja pienesineiden kautta. Runsaampi sisustus ei aina tarkoita tavaramäärän kasvua, sillä illuusion runsaudesta voi luoda myös muulla tavoin. Laittelin eilen illalla kotia syyskuntoon ja omasta mielestäni onnistuin luomaan erityisesti olohuoneeseen todella viihtyisän “runsaamman” tunnelman.

IMG_9456.jpg

iIMG_9411.jpg

Kahden ison Pappelina -maton yhdistelmä peittää lattiapinnan lähes kokonaan tuoden tilaan lisää valoisuutta. Vaikka matot ovat sileäpintaista muovipunosta eivätkä muhkeaa karvalankaa, nousee kodikkuusaste silti heti toiselle tasolle. Sohvan alle ylettyvä matto tekee olohuoneesta kokonaisuutena eheämmän ja sitoo kalusteet paremmin yhteen. Yksinäinen sohvapöytä ei näytä lainkaan irralliselta elementiltä, vaikka se on ympäröivään tilaansa nähden pienehkö. 

iIMG_9406.jpg

iIMG_9440.jpg

Keväästä asti verhot ovat olleet auki ja harkitsin vakavasti niiden vähentämistä. Onneksi en kuitenkaan alkanut riisumaan ikkunaa, sillä kiinni olessaan verhot pehmentävät olohuoneen ilmeen. Pellaverhot päästävät päivällä kauniisti luonnonvaloa sisään ja illan pimeydessä ne luovat ihanan utuisen tunnelman. Sohvalla olevat koristetyynyt vuorostaan pehmentävät terävälinjaisen sohvan muotoa.

iIMG_9446.jpg

iIMG_9412.jpg

Tavaramäärä ei ole varsinaisesti kasvanut kuin ikkunan edessä olevan Artekin ritiläpenkin ja sen päällä majailevan kesälomalta palanneen talolyhdyn osalta. Penkki oli aikaisemmin eteisessä, mutta saadakseni runsaamman tunnelman tarvitsin keveän laskutason ikkunan eteen viherkasveilleni. Viherkasvien ripottelulla pitkin olohuonetta on suuri vaikutus tilan yleisilmeeseen, samalla tavoin kuin kukkamaljakoilla on kodikkuuden luomisessa. Viherkasvien vaikutus on uskomaton, jopa minun valkoisessa kodissani. 🙂

iIMG_9457.jpg

iIMG_9404.jpg

Omat syyssisustusvinkkini ovatkin mattopinta-alan kasvattaminen, verhojen sulkeminen tai muu uudelleenasettelu sekä piensisustustavaroiden ryhmitteleminen kahteen tai kolmeen kohtaan sisustettavaa tilaa. Extrasilauksen voi luoda lisäämällä muutamia koristetyynyjä, kynttilöitä ja torkkupeiteitä käden ulottuville. Sen ihmeempää taiturointia ei tarvita! <3

Kivaa päivää kaikille! <3

17 kommenttia “Syksyistä tunnelmaa pienillä muutoksilla

 1. hei, olen hetken ajan seuraillut blogiasi ja tykkään! normaalille kukkarolle sopivia juttuja 🙂 kysymykseni.. mistä olet ostanut olohuoneesi verhot? t. Terttu

  1. Terttu: Kiva kuulla että tykkäilet. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Verhot ovat Villa Stockmannin, ikkunassani olevaa 260cm pituista mallia ei ole enää saatavilla, mutta hieman pidempi malli solmimisnauhoilla varustettuna löytyy:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/valmisverhot/valmisverhot/villa-stockmann-pellavaverho-155904–11392/11446?itemId=125360&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/valmisverhot/valmisverhot/villa-stockmann-pellavaverho-155904–11392/11446?itemId=125360</a><br />
   <br />
   Myös Himlalta löytyy ihania pellavaverhoja, esim Himla Ebba on todella kaunis ja ulkonäöltään lähes identtinen Villa Stockmannin pellavaverhojen kanssa. &hearts;

 2. Kaunista on kaikissa kuvissa, kuten aina! Tykkään erityisesti noista HAY:n tuolin takaa otetuista kuvista, niin tasapainoisen ja kutsuvan kodikkaan näköistä!

 3. Ihanan näköistä, niin valoisaa!! Oletko pessyt sun pellavaverhot? Ajattelin kun pellava yleensä kutistuu aika paljon pesussa.

  1. Monica: Olen pessyt ja pituussuunnassa verho kutistui noin 10cm. 🙂 Pesun jälkeen ylipitkänä roikkunut verho on ylettää juuri lattiaan asti muttei yhtään yli, tytön huoneessa on pestyt pellavaverhot ja ne ovat kuin mittanauhan kanssa huonekorkeuteen lyhennetyt. 😀

 4. Niin kaunista ja harmoonista! Meillä harmaa valtaa alaa, mutta toisaalta valkoinen olisi niin kaunista… Ihanaa viikkoa!

  1. Aikku: Lattialla on kaksi mattoa vierekkäin, yhden maton koko on 180x260cm. Olkkarin lisäksi Pappelinaa löytyy makuuhuoneesta, jossa on 70x240cm kokoinen matto. Eteisessä on kynnysmattona 70x90cm. Ihan paras matto kautta aikojen, pysyy puhtaana ja on helppo puhdistaa jos tulee likaa tai tahroja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *