Syksyiset sisustusvinkit!

Cuponationin Virpi Väkeväinen haastatteli minua syksyisten sisustusvinkkien tiimoilta ja haastis on mielestäni niin kivasti toteutettu, että haluan jakaa sen myös teille! 🙂

Miten sisustaa syksyllä?

Syksyllä valon määrä vähenee, ja villasukat sekä kauniit torkkupeitot kutsuvat viettämään aikaa kotona. Miten luoda kotiin rauhallista, syksyistä tunnelmaa? Haastattelimme Oma koti valkoinen, sisustus & lifestyle -blogin, Miiaa ja kysyimme häneltä vinkkejä syksyisen sisustuksen luomiseksi.

Miia suosii omassa sisustuksessa raikkaan valkoista väriä, josta ei tarvitse luopua syksylläkään, kun lisää kodin valonlähteitä ja tuo sekaan väripilkkuja sisustusesineiden, viherkasvien ja itse tuunattujen yksityiskohtien avulla. Kauden hengen mukaisesti myös Miia käyttää luonnonmukaisia kuoseja ja värejä tämän hetkisessä sisustuksessaan.

syksyiset_sisustusvinkkini.jpg

Miten syksyllä kannattaa sisustaa?

”Syksyisin sisustus saa olla runsaampi ja pienilläkin muutoksilla kodista saa pehmeämmän ja kutsuvamman. Valaistuksen tärkeys usein unohtuu, vaikka juuri se on yksi tärkeimmistä tunnelmallisuuteen vaikuttavista tekijöistä. Itse pidän nyrkkisääntönä sitä, että perusvalaistuksena toimivien kattovalaisimien lisäksi tilassa olisi pimeään vuodenaikaan vähintään kaksi epäsuoraa ja pehmeää valonlähdettä tilan koosta riippuen. Tasapainoinen valaistus syntyy hyödyntämällä pöytä-, seinä- ja lattiavalaisimia, joiden avulla voi kauniisti häivyttää pimeitä nurkkia ja vaikuttaa huoneen mittasuhteisiin, korostamalla valon avulla yksittäisiä katseenvangitsijana toimivia kiinnekohtia. 

Toinen tärkeä tunnelmaan vaikuttava yksityiskohta on suurten tekstiilipintojen tuoma pesämäinen pehmeys. Hyvänä esimerkkinä toimii suurikokoinen sohvan alle ylettyvä matto, joka tekee olohuoneesta kokonaisuutena eheämmän ja sitoo myös kalusteet paremmin yhteen nostaen kodikkuusasteen heti toiselle tasolle. Extrasilauksen voi luoda lisäämällä muutamia koristetyynyjä ja torkkupeitteitä käden ulottuville.”

syksynvarit.jpg

Miten syksy näkyy omassa kodissasi?

”Oman kotini pääsisustusväri valkoinen pysyy vuodesta toiseen vakiona, sillä koen sen rauhoittavan kotiympäristöäni hektisen lapsiperhearjen pyörityksessä. Vaaleaan perusväritykseen on helppo lisätä värikkäitä yksityiskohtia piensisustusesineillä ja kausitekstiileillä vuodenaikojen ja fiilisten mukaan. Luonnollisuus ja luonnonmukaisuus on yksi tämän syksyn vallitsevista sisustustrendeistä ja se näkyy myös minun syksyisessä sisustuksessani. Olen innostunut murretuista vihreän sävyistä sekä lämpimästä harmaasta, joita lisään hillitysti sisustukseen viherkasvien, luonnosta poimittujen oksien ja käpyjen, sekä koristetyynyjen muodossa.”

OKV_Cuponation.jpg

Miten voi sisustaa kauniisti mutta edullisesti?

”Vihersisustus on edullinen ja ekologinen tapa täydentää kokonaisuutta ja viherkasvien vaikutus tilan yleisilmeeseen sekä kodikkuuteen on merkittävä. Sisustukseen sopivien tyyliltään yhtenäisten ruukkujen avulla yleisilme pysyy rauhallisena, vaikka kasveja olisi reilustikin. Myös luonnonantimia kannattaa hyödyntää sisustuksessa, esimerkiksi pihlajanmarjaoksista ja kävyistä tehdyt asetelmat sopivat tilaan kuin tilaan. Nahkaisella vyöllä yhteen nivotut risut näyttävät vuorostaan upealta korkeassa maljakossa ja lisäefektiä voi luoda helposti metallihohtoisen spraymaalin avulla.”

“Tuunaaminen ja kierrätys kasvattaa suosiotaan muoti-ilmiön tavoin ja vanhojen tavaroiden sekä kalusteiden uudistaminen maalin avulla on helppoa sekä edullista. Väärän värinen tuoli tai lipasto muuntuu tuunamalla kuin uudeksi,  ja tuo sisustukseen mielenkiintoa sekä persoonallisuutta.”

Posted By Virpi Väkeväinen / Cuponation on Syys 18, 2014

Syksyiset sisustussuunnitelmani ovat kovassa vauhdissa ja monenlaiset luonnonantimia hyödyntävät tuunausideat odottavat rakennusmateriaalien löytymistä lähimetsiköstä. Pari hyvää risunippua olen saanut jo kerättyä läheisen ulkoilualueen ojanpenkalta, mutta lisää vielä tarvitaan. Iso kuivunut karahkakin olisi tavoitteena löytää, sen ympärille haluaisin rakentaa risuista, kävyistä ja kynttilöistä kauniin asetelman lähempänä joulua… Millaisia sisustussuunnitelmia teillä on syksyksi? Aiotteko muuttaa kodin sävymaailmaa tai tuunata jotakin syksyistä koristusta kotiin?

10 kommenttia “Syksyiset sisustusvinkit!

 1. Tosi kiva postaus ja haastis! 🙂 Samaa mieltä valaistuksesta ja valonlähteistä. Meillä ei ikinä käytetä kattovaloa, vaan tunnelmaa luo 3-4 eri valaisinta, joita voi säätää himmentimellä. <br />
  <br />
  Itse yritän pitää palan luontoa kotona vuoden aikojen mukaan. Keväällä raahasin kotiin hiirenkorvalla olevia koivunoksia ja pajunkissoja, kesällä luonnonkukkia ja syksyllä risuja ja käpyjä. Talvella jäkälää ja sammalta, joista saa ihania jouluisiakin asetelmia. Huomasin eilen juuri kävynmentävän kolon asetelmassani, onneksi voi mennä koirien kanssa metsään! 🙂

  1. Heidi: Tuo jäkälä ja sammal on loistava vinkki, taidampas napata sen sinulta. 🙂 Ruskan värjäämät vaahteranlehdetkin ovat tosi kauniita, niitä ajattelin mennä etsimään myös. &hearts;

 2. Hei!<br />
  Tiedustelisin mikä valonlähde on tuossa talolyhdyn sisällä pikkukuvassa?Näyttää nii kivalta:)Kiitos vastauksesta.

  1. Peppi: Valonlähteenä on Clas Ohlsonin johdosta ja halogeenilampusta tuunattu roikkavalaisin, jonka laitoin talolyhdyn sisään. 🙂 Johto kulkee ovenraosta ja töpseliin ja on sisätiloissa turvallisempi käyttää kuin kynttilät. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/07/diy-valaisimen-viimeistely-ja-taydellinen-lopputulos&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/07/diy-valaisimen-viimeistely-ja-taydellinen-lopputulos</a&gt;

 3. Mukava artikkeli! Itselläni on etsinnässä valkoinen laidallinen tarjotin, jonka avulla voisi käyttää rahia sohvapöytänä. Ensimmäisessä pikkukuvassa näkyvä tarjotin näyttää tosi kivalta. Mikä tarjotin on kyseessä ja mistäköhän sellaisen löytäisi?

  1. Hippu -76: Kyseinen tarjotin on 40x40cm kokoisen teräksisen Hay Tray -pöydän pöytälevy. 🙂 Niitä ei myydä pelkästään ilman jalustaa, valitettavasti. Löysin kuitenkin kiva vaihtoehdon, Alessin Vassily-tarjottimen joka on valkoiseksi maalattua terästä kuten tuo Hayn Tray-pöytäkin. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/kattaus/kaatimet-ja-tarjoiluastiat/kaatimet-ja-tarjoiluastiat/alessi-vassily-tarjotin?itemId=920828&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/kattaus/kaatimet-ja-tarjoiluastiat/kaatimet-ja-tarjoiluastiat/alessi-vassily-tarjotin?itemId=920828</a&gt;

  2. Kiitos vinkistä! Tuo löytämäsi Alessin tarjotin on ehdottomasti varteen otettava vaihtoehto. Plussana siinä on nuo kantokahvatkin. Täytyy poiketa katsomaan tarjotinta livenä.

  3. Hippu-76: Tiiätkö mitä?!? Rakastuin tuohon tarjottimeen itsekin ja ostin sellaisen. 😀 Se on luonnossa aivan uskomattoman ihana, todella kevyt, siro ja kauniin valkoinen. Ei näytä yhtään teräkseltä vaan puulta. &hearts; &hearts;

  4. Hei!<br />
   Muutamaan otteeseen olen käynyt kuolaamassa tarjotinta. Pohdintaa on aiheuttanut sekä tarjottimen koko että hinta. Tarjotin näytti kaupassa hieman pienemmältä, kuin olin ajatellut. <br />
   Tänään tarjotin lopulta päätyi omistukseeni Hullujen Päivien täysihintaisena sivuostoksena. Olen nyt nauttinut ensimmäiset teet tarjotinta apuna käyttäen ja olen todella tyytyväinen ostokseeni :)<br />
   Kiitos siis kovasti ongelmani ratkaisemisesta!

  5. Hippu-76: Menin itsekin ihastumaan siihen ja pariin otteeseen olen kahvit (ja yhdet glögit :D) juonut tarjottimen kanssa. 🙂 Muoto ja materiaalivalinta ovat suunnittelussa menneet aivan nappiin. &hearts;<br />
   <br />
   Minun pitäisi oikeastaan kiittää sinua, sillä ilman kommenttiasi en olisi tarjotinta löytänyt itsekään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *