Syksyn suuri takkipostaus!

Omistan tällä hetkellä vain kaksi takkia, paukkupakkasilla käytettävän pitkän untuvatakin sekä mustan arkisen ulkoilutakin. Törmäsin vakavaan takkiongelmaan toissapäivänä, kun aamuseiskan aikaan lähdin ulos ohuella ulkoilutakillani ja meinasin jäätyä pystyyn kahdeksan asteen lämpötilassa. Untuvatakkia en viitsi ihan vielä korkata käyttööni enkä haluaisi palellakaan, joten päätin viimein hankkia itselleni keskilämpimän välikausitakin. 🙂

Valkoinen villakangastakki - Suuri takkipostaus

Valkoinen villakangastakki

Rakastan valkoisia takkeja ja ihastuin tähän Elloksen rentoon ja hieman army-henkiseen polvimittaiseen villasekoitetakkiin. Sävy on kaunis antiikinvalkoinen ja pystykauluksen sisään mahtuu tarvittaessa viskoosihuivi.

Valkoinen parkatakki - Suuri takkipostaus

Valkoinen parkatakki

Parka-malliset takit ovat tänäkin syksynä muodissa ja valikoimaa löytyy lähes jokaiselta merkiltä. Elloksen valkoisessa Parka-takissa on pehmoinen tekoturkisreuna ja hihansuussa resorit, joista tykkään. Kaunis takki rentoon ulkoiluun, yhdistettäväksi farkkujen sekä Converse-tennareiden tai kumppareiden kanssa.

Beige parkatakki - Suuri takkipostaus

Vaalean beige parkatakki

Selected Femmen vaalean beige Maddy-parka* on myös kiva. Vyötäröllä ja helmassa olevien kiristysnauhojen avulla takin muotoa voi säädellä ja irroitettava karvavuori tekee takista monikäyttöisen. Tätä takkia olen kokeillut ja parkalle ominaiseen tyyliin se on reilua mitoitusta, itselleni takki ylettyi piirua vaille polviin.

Viistohelmainen villakangastakki - Suuri takkipostaus

Viistohelmainen villakangastakki

Tiger of Swedenin Nora-takissa* on näyttävä kaulus sekä epäsymmetrinen helma, jotka tekevät villakankaisesta hieman viittaa muistuttavasta mallista rennon. Paukkupakkasilla kauluksen voi nostaa pystyyn ja se toimii pään ja kasvojen suojana kuin huppu. Tätäkin kävin sovittamassa ja tykkäsin kovasti.

Viittamainen villakangastakki - Suuri takkipostaus

Viittamainen villakangastakki

Mangon viitta on syksyisiin ilmoihin neulepaidan kanssa täydellinen valinta. Viitta sopii erinomaisesti juhlatakiksi mekkojen kanssa käytettäväksi, mutta se taipuu myös arkisempaan menoon. Tämä edullinen viitta yllätti positiivisesti, sillä materiaalina on käytetty peräti 50% villaa. 

Musta villakangastakki - Suuri takkipostaus

Klassinen villankangastakki

Laura Clement* on itselleni täysin uusi merkki ja se edustaa perinteistä klassista pukeutumistyyliä. 60% villaa olevan tyylikkään takin hintalaatusuhde vaikuttaa hyvältä ja kokovaihtoehtoja löytyy 34-50 väliltä. 

A-helmainen villakangastakki - Suuri takkipostaus

A-helmainen villakangastakki

Tämä toinen Laura Clementin* takkimalli on enemmän minun makuuni, helman mitta on pitempi ja takin saa sidottua kauniisti vyötärölle. Kauluksessa oleva kultainen yksityiskohta tekee takista tyylikkään.

Klassinen villakangastakki - Suuri takkipostaus

Tyköistuva villakangastakki Espritiltä

Espritin* vartalonmyötäinen viskoosisekoitteesta valmistettu takki edustaa hieman lyhyempää linjaa. Ajaton ja tyylikäs perusmalli sopii kaikkeen menoon syksystä kevääseen.

Laadukas villakangastakki - Suuri takkipostaus

Skandinaavisen minimalistinen klassikko

Filippa K:n Ines-takki* pomppaa laatutasossaan täysin uudelle portaalle. Tämä 100% villaa oleva tyylikäs takki kestää takuulla kovaakin käyttöä vuodesta toiseen ja kuten Filippa K:n oma sanonta kuuluu: Takki on skandinaavisen minimalismin ilmentymä osana harkittua ja muodikasta vaatekaappia.

Täydellinen villakangastakki - Suuri takkipostaus

Laadukas Tiger of Sweden Vida Coat

Myös Tiger of Sweden edustaa kestävyyttä ja skandinaavista laatua. Malliston uusi Vida Coat* on yksi tämän syksyn suosikkitakeistani. Tätä takkia kävin varta vasten sovittamassa heidän omassa liikkeessäänkin ja olisin sen ostanut välittömästi, jos olisi ollut yhtä kokoa pienempänä jäljellä. Kolusin läpi myös Stockmannin ja lukuisat muut Tiger of Swedeniä myyvät paikat, mutta moni muukin on mennyt rakastumaan tähän takkiin ja kokoja on jäljellä melko heikosti. Byäää.

Unisex mallinen villakangastakki - Suuri takkipostaus

Unisex mallinen villakangastakki

Takkidilemmani ratkesi onneksi parhain päin löytäessäni korvaavan herkkupalan Tiger of Swedenin valikoimasta. Korkeakauluksinen klassisuutta edustava Cayla Coat* on 80% villaa ja sen piilonapitus tekee takista ajattoman. Takki on malliltaan väljähkö enkä ole koskaan aikaisemmin ajatellut että minun päälläni tälläinen takki näyttäisi hyvältä. Takki oli kuitenkin ennakkoluuloistani huolimatta aivan ihana, eikä tehnyt minusta teletapin näköistä pygmiä. 😀 Koot vastaavat mielestäni normaalimitoitusta, mutta sovittamani takki oli hartioista aavistuksen väljä. Verkkokaupasta löytyi onneksi yhtä kokoa pienempi takki ja näppäilin myymälässä nettitilauksen menemään. 🙂 Extrahuomiona kaikille lyhyille ja pienille ihmisille mainittakoon, että Tiger of Swedenin vaatteita saa myös koossa 32!

Tiger of Sweden villakangastakki - Suuri takkipostaus
Tiger of Sweden villakangastakki - Suuri takkipostaus

Takki sopii minusta kivasti myös nuorekkaaseen ja rennompaan tyyliin, kun sen yhdistää pillifarkkuihin ja mustiin nahkaisiin Converseihin tai jopa Hunterin kumppareihin. Tässä takissa ei ole mitään ylimääräistä – ei näkyviä nappeja, ei solkia, ei vetoketjuja eikä edes päälle ommeltuja taskuja. Ajaton valinta tuleville vuosille untuva- ja ulkoilutakkini rinnalle! Postaan teille uudesta takistani ulkona napsittujen asukuvien kanssa ensiviikon lopulla. 🙂

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Tuotekuvat: Tiger of Sweden, Ellos, Mango, Filippa K, Esprit, Laura Clement, Selected Femme, *sisältää kaupallisen linkin


Comments are closed.