Uusi tummempi lookkini!

Sain kasvatettua vajaassa vuodessa oman hiusvärini takaisin ja ensimmäistä kertaa 19-vuoteen minulla oli täysin luonnolliset ja värjäämättömät hiukset. Kesän auringonpaahde sai kuitenkin tummanruskeat hiukseni vaalenemaan kolmella asteella, jonka seurauksena ne olivat voimakkaasti punaiseen taittavat haaleahkot kinuskinruskeat. Olen aina ollut voimakkaiden kontrastien ihminen ja vaikka omasta tummanruskeasta väristäni pidinkin, ei se haalistumisen jälkeen tuntunut yhtään omalta. Terävälinjainen polkkatukka tarvitsee minusta syvyyttä myös värin kautta eikä auttanut kuin suunnata hiusvärikaupoille. 🙂

IMG_0425.jpg

IMG_0419.jpg

IMG_0420.jpg

IMG_0418.jpg

Yritin etsiä mahdollisimman hellävaraista suklaanruskeaa väriä, mutta hylkäsin luomu- ja hennapohjaiset värit niiden epävarmojen väritulosten vuoksi. Normaalit markettiväritkään eivät innostaneet ja soitin lopulta kampaajaystävälleni, joka ehdottikin heti värjäystä Elumenin suoraväritekniikalla. Väritulos perustuu sähkövaraukseen, eikä se sisällä ammoniakkia, hapetteita eikä fenyleenidiamiineja, jotka ovat hiesvärien yleisimmät allergeenit. Hiusväristäni tuli todella intensiivinen ja ehkä aavistuksen tummempi kuin mitä toivoin. Väri on silti ehdottomasti parempi kuin TÄSSÄ postauksessa vilahtava haalistunut punaruskea. 🙂

Aurinkoista syyspäivää kaikille!

36 kommenttia “Uusi tummempi lookkini!

 1. Heippa!<br />
  Tosi upea ja syvä väri. Itse en ole vielä löytänyt sellaista tummansuklaan väristä sävyä, joka ei omissa hiuksissani haalistuessaan taittuisi punaiseen. <br />
  Hyvin sopii sinulle tuo ja tuohon leikkaukseenkin ehdottomasti tuollainen jämäkämpi väri.

  1. Päivi: Suklaansävyissä on aina mukana punaista väripigmenttiä, joka haalistuessaan korostuu. Saman ongelman kanssa olen itsekin paininut. 🙂

 2. Sopii hyvin tuo kova, tumma väri tuohon muutoin pehmeään hiuslookkin. Itsekin värjäilin ennen omia hiuksiani tummaksi Elumenilla, mutta kyllästyin, kun väri haaleni parissa-kolmessa viikossa 🙁 Nykyään värjäilen Herbatintin-luonnonmukaisella eläinkokeettomalla hiusvärillä, joka pysyy hiuksissa yhtä hyvin kuin esim. Lorealin kestoväri. Ja sieltä löytyi juuri oikea värisävykin 🙂

  1. Hei Elli, kerrotko mistä tuollaista väriä saa? (Löysin vain ulkomaisia linkkejä, saisiko jostain ihan Suomesta…?) Olisin tosi kiinnostunut! Voiko tuolla laittaa itse värin päähän vai onko se joku kampaamoväri? Onko kallis, siis kalliimpi kuin tavalliset kaupan kestovärit?<br />
   <br />
   Ja Miia, tosi ihana on tuo sinun tukkamalli. Tahtoisin itselleni just tuollaisen, olen sitä miettinyt jo pitkään, mutta en meinaa millään uskaltaa leikata… jos se ei vaikka sitten sovikaan. Hiusten värjäys myös mietityttää, tahtoisin väriä – nyt on aika lailla oman värinen, kun olen kasvattanut värit pois, eli maantie… – mutta värien myrkyt mietityttää. Tuota samaa väriä (Elumen) mullekin kampaaja kerran ehdotteli, mutta jätin vielä sikseen, ja nyt mietityttää sen kestävyys, jos se todella haalenee noin pian kun Elli kertoi. Mulla kun ei tosiaan ole varaa värjäillä alvariinsa ja käydä kampaajalla. Olisi siis kiva kuulla kokemuksiasi tämän värin pysyvyydestä vaikkapa muutaman viikon kuluttua!

  2. Elli: Elumenin sävyt pysyvät todella hyvin vaalennetussa hiuksessa, joka onkin tosi hyvä esim liukuvärjäyksen kanssa. Minulla kun oli täysin värmäätön hius, on väriä lähtenyt jonkin verran pesuissa pois. Värituloksessa se ei vielä näy, mutta kuukauden kuluttua hiuspehkoni on varmasti haaleampi kuin nyt. 😀 Herbatin -värejä en ole vielä kokeillut, täytyy laittaa muistiin seuraavaa kertaa ajatellen. &hearts;

  3. Heli: Herbatint -värejä saa ainakin Ruohonjuuresta ja Ekolosta;<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ekolo.fi/merkki/herbatint/35/&quot; target="_blank">http://www.ekolo.fi/merkki/herbatint/35/</a><br />
   <br />
   Väri on hieman kalliimpaa kuin markettivärit yleensä, mutta siltikin mielestäni ihan kohtuuhintaista. <br />
   <br />
   Elumen on tosi hellävarainen ja pysyy kyllä päässä kohtuullisen hyvin, paremmin kuin esim Castings kevytsävytteet värjäämättömässä hiuksessa. <br />
   <br />
   Voin tehdä postauksen parin viikon päästä ja kuvata miltä oma ennen värmäätön hius siinä vaiheessa näyttää. Väriä on pesun jälkeen lähtenyt pyyhkeeseen hieman, mutta väritulos on hiuksissa edelleen yhtä vahva kuin heti värjäämisen jälkeenkin. Oma värini saakin kyllä haalistua hieman, ei haittaisi yhtään. 🙂

 3. Tumma on kiva väri, mutta ollakseen luonnollinen, pitäisi ehostusta joko olla tai sen pitäisi olla paljon voimakkaampi. Ellei ole, niin tulos näyttää juurikin värikypärältä.

  1. Helmet: Tässä olen kanssasi eri mieltä. Minulla on luonnostaan tummat hiukset sekä kulmat ja vaalea iho. Olen tietysti tottunut itseäni katselemaan peilistä joten olen myös tottunut &quot;lumikkilookkiin&quot;, mutta jos esim katsoo japanilaisia tai kiinalaisia naisia, niin he ovat tyrmäävän upeita ilman vahvaa meikkiäkin. &hearts;

 4. Kiva väri, mutta minunkin silmääni kasvojen ehostuksen tulisi olla voimakkaampi, jottei tumma hiusväri hyppää silmille tai aiheuta &quot;draqula&quot;-efektiä yhdisttetynä vaaleaan ihoon. Myös otsatukkaa lyhentäisin paremmin sopivaksi terävään polkkaan. Pehmeämpään polkaan käy pidempikin. Mutta tämä tottakai vain yhden ihmisen mielipide, pääasia, että itse viihtyy 🙂

  1. Tuuli: Otsatukka ja oikeastaan tuo koko tukka oli vielä hetki sitten paljon lyhyempi, leukalinjaan asti ulottuva polkka. 🙂 Minun hiukset kasvavat hirmuista vauhtia ja vaikka parin viikon välein lyhennänkin otsatukkaa, kasvaa se yhtä nopeasti takaisin. Otsis on leikattu Habitare-messujen ensimmäisenä aamuna kulmakarvojen yläpuolelle 10.9 ja nyt se on taas venähtänyt sentillä. 🙂 Itse tykkään siitä että otsatukka ei ole suora viiva vaan pitenee hieman sivuille, selkeälinjaisena kuitenkin eli ei rikottua linjaa kuitenkaan. 🙂

 5. Tykkään. Hyvännäköinen kokonaisuus. Hiusten malli ja väri sopii hyvin sun tummien pokien kanssa. Itselläni sama hiusmalli &quot;punertavana&quot; (pokatkin aika samanlaiset :)) eli nyt kyllä menee mullakin hiusväri vaihtoon 🙂

  1. Krisse: Tummien kehysten kanssa tumma hiusväri sopii kivasti yhteen eikä kehykset hyppää kasvoilta niin pahasti esiin. 🙂

 6. Hyvä väri, miltä tuntuntusi selkeämpi ja terävämpi linja kun olet &quot;selkeälinjainen ihminen&quot; (tai mikä olisi oikea sanavalinta; huumorilla) muotolinja leuan linjaan ja otsis terävämpi, kauniit silmät ja kulmakarvat tulisivat esille? tv. entinen kampaaja

  1. Jaana: Polkka oli vielä hetki sitten terävälinjainen eteenpäin pitenevä ja leukaan asti ulottuva, mutta minun hiuspehkoni kasvaa jostakin ihmeen syystä älyttömän nopeasti ja takatukka on jo kuukaudessa kasvanut ulos mallista. 🙂 Ei pitäisi valittaa siitä että tukka kasvaa, mutta näissä lyhyissä malleissa se on kyllä aikamoinen riesa. 😀

 7. Hyvä väri, arvosteluja ja ehdotuksia tulee aina, tässä yksi. Selkeälinjainen polkka tummaan väriin; muotolinja leuan tasalle ja otsis terävämpi (luonteen mukaisesti?)? t:Jaana

 8. Oikein sulle sopiva väri! Ei ole liian jyrkän musta. Kulmasi ovat tummat ja uusi väri sopii hyvin. Itsekin Elluun ihastunut – turvallinen ja kiva, luova väri, jossa sävyjä voi sekoittaa keskenään. Hoitaa hyvin hiusta. Eräälle valitsin Ellun sävyn painoväriviuhkan perusteella, ja hän marssi Pantone-viuhkan kanssa kampaajalle – oikea luumun sävy löytyi ja keräsi ihastelua tummalle iholle ja persoonalle sopivasta väristä 🙂

  1. Pau: Pantonen värikartan mukaan sävyttäminenkin onkin hauska idea. 🙂 Elumenissa on sävymahdollisuuksia lähes rajattomasti ja siitä tykkään erityisesti. Myös tuo hellävaraisuus on ehdoton valtti hiusvärimarkkinoilla. 🙂 Minun ruskeassa värissä on myös aavistus luumua mukana, taittamassa punaisuutta hieman intensiivisempään suuntaan. Tummuusaste värissä oli kolmonen, mutta väri nappasi niin hyvin kiinni että kakkonen siitä tuli. 😀

 9. Kaunis väri, kaunis oli kyllä omasikin. Oma kokemus noista Elumenin väreistä on, että päästävät väriä joka pesussa, kaikki pyyhkeet väritahroissa ja märistä hiuksista tippuu väriä myös vaatteille. Ilmeisesti tämän estämiseksi on olemassa jokin erikoisshampoo.

  1. Minttu: Erikoisshampoosta en itse ole kuullut, mutta jonkinlainen väriä blokkaava shampoo varmasti sopisi Elumenin kanssa tosi hyvin. Minullakin irtoaa väriä pyyhkeeseen, viime pesussa onneksi tosi vähän. Hiukset eivät ole värin irtoamisen myötä ainakaan vielä haalistuneet, mutta luulen että jonkin verran tulee haalistumaa olemaan kun pesukertoja on alla kymmeniä. 🙂

 10. Erittäin hyvä ja kaunis väri, eikä mielestäni ole sinulle liian tumma. Ja itse tykkään myös tästä vähän pidemmästä mallista enemmän kuin siitä lyhyestä polkasta. 🙂

 11. Oot hirmu tätimäisen näköinen,vaikka olet ilmeisen nuori ihminen.jotenkin liian tummat hiukset ja nuo rillit saa väsähtäneen näköiseksi.ja terävät linjat.jotain vaaleampaa,rikkonaisempaa,pehmeyttä tarviit.

  1. Nina: Kolmekymppinen kai saakin jo näyttää tätimäiseltä välillä? 😀 Minulle ei pehmeät värit ja rikotut linjat sovi kovinkaan hyvin, minulla on niin tummat piirteet ja nuo oudon vihreät silmät korostuvat hieman rumasti pehmeämpien ja punertavien sävyjen kanssa. Vaikka hiukset ovatkin nyt asteen verran liian tummat, on tämä ylitummakin parempi kuin postaukseen linkkaamani vanhan postauksen lookkini, jossa hiukset olivat auringon vaalentamat. makukysymys ehkä tämäkin, mutta itse viihdyn paremmin näin ja mielestäni mustien kehyksien kanssa hiustenkin pitää olla selkeän sävyiset, joko tummat, punaiset tai ihan vaaleat. 🙂

  2. Nina: Lisään vielä, että en halua enää hiusvärikierteeseen jolloin pitää värjätä tyvikasvun vuoksi hiuksia parin kuukauden välein. Tämän tumman kanssa sitä ongelmaa ei tule olemaan ja voin huoletta olla värjäämättä tukkaani seuraavaan syksyyn… Ensi kesänä minulla tuskin on enää jäljellä tästä värjäyksestä milliäkään hiusta, joten kesäaurinko vaalentaa hiukseni samalla tavoin myös ensi kesänä. 🙂

 12. Minusta tämä pidempi on tosi hyvännäköinen sinulla! Tuo enemmän pehmeyttä lookkiin kuin se lyhyempi. Myös tuo väri on tosi hyvä! Ei tippaakaan liian tumma! Tykkään! 🙂 <br />
  <br />
  Hyvää viikonloppua!

 13. Ehdottomasti tämä tummempi passaa sinulle paremmin. Itse olen myös kovin haljun näköinen kulahtaneessa hiusvärissä tai värittömässä päässä 🙂

  1. Tiina: Minulla ei vuosiin ole ollut värjäämättömiä hiuksia ja kesäauringon vaalentava vaikutus oli totaalinen ylläri. Oma värini on ihan kiva, sellainen punertava tummanruskea, mutta haalistumisen seurauksena hiukset olivat liian punaiset ja vaaleat, vähän kuin maantienharmaiden hiuksien epäonnistunut sävytys punaisella. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *