Kotimme valaisimet!

Syksyisen illan iloksi ajattelin tehdä pienen katsauksen valaisinkokoelmani tämänhetkiseen tilanteeseen. Muutoksia on tapahtunut melkoisesti kahden vuoden aikana – kaikki kristalliset ja kromatut valaisimet ovat vaihtuneet vähäeleisimpiin valkoisiin, jotka sulautuvat lähes huomaamattomasti osaksi sisustusta. ♥

Omakotivalkoinen_Happylights_snowball.jp

Koristevaloja edustaa Happy Lightsin valkoinen pallovalosarja, jonka virittelen paikoilleen ensi viikolla. Se tulee joko olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen, riippuen siitä miltä se tulee näyttämään. 

omakotivalkoinen_louisPoulsen_aj_lattiav

Makuuhuoneessa valaisimia on yhteensä kolme, joista lukulamppuna käytetty Louis Poulsenin Aj-lattiavalaisin on suosikkini. 

Omakotivalkoinen_Artek_a330s.jpg

Makuuhuoneen katossa roikkuu Artekin valkoinen A330s -riippuvalaisin, joka pienen ja siron kokonsa ansiosta päästää ikkunoista maksimimäärän luonnonvaloa sisään. Suurempi valaisin tukkisi massiivisen sängyn yläpuolella koko huoneen ja katon madalluksen vuoksi jopa 35cm halkaisijalla varustettu valaisin näyttäisi liian suurelta. 

omakotivalkoinen_muuto_leaf.jpg

Valkoisen valaisinperheeni uusin tulokas Muuton Leaf on himmentimellä toimiva valaisin, joka tuo kaunista tunnelmaa iltaisin. Sen päätoiminen tarkoitus on palvella minua aamuapulaisena, jotta saan meikattua hyvässä kirkkaassa valossa. 🙂

Omakotivalkoinen_LouisPoulsen_aj_poytava

Omakotivalkoinen_LouisPoulsen-aj.jpg

Olohuoneessa tunnelmavalaistuksena toimii Louis Poulsenin Aj -pöytävalaisin. Tämän valaisimen ostin alunperin tytön työpöydälle, mutta en ole raaskinut sitä sinne vieläkään viedä. 🙂 Tytön huone kaipaileekin työvaloksi sopivaa pienikokoista pöytävalaisinta ja sen etsintä on parhaillaan käynnissä. By Rydensin klipsikiinnitteinen taivutettava lukulamppu voisi olla aika kiva ratkaisu, se on kooltaankin sopivan pieni…

Omakotivalkoinen_Artek_a330s_olohuone.jp

Omakotivalkoinen_Artek.jpg

Olohuone ja makuuhuone sijaitsevat lähekkäin ja niihin on molempiin suora näköyhteys makuuhuoneen oven ollessa auki, joten halusin valaisimien olevan samanhenkisiä. Itse päädyin muutaman variaation kautta siihen, että valaisimet saavat olla täysin identtisiä ja siksipäs olohuoneenkin katosta roikkuu nyt Artekin A330s -valaisimet, jollainen löytyy myös makuuhuoneesta. 

Omakotivalkoinen_andtradition_milk_diy.j

Keittiössä valaistus on vielä tällä hetkellä hyvin heikoissa kantimissa, mutta ideat ovat onneksi valmiina. Seinähyllyllä sijaitseva &Traditionin Milk -pöytävalaisin on toistaiseksi riittänyt valaisemaan ruokailutilan, joten uuden kattovalaisimen hankinnalla ei ole kiirettä. 🙂

omakotivalkoinen_ClasOhlson.jpg

spottikuvia778345.jpg

Parvekkeella tunnelmasta vastaa Clas Ohlsonin spottivalosarja, joka tosin lakkasi toimimasta. :/ En usko että paloaika on vielä kuluttanut spotteja loppuun, joten veikkaan jonkinlaista kosketushäiriötä. Spotit ovat ulkokäyttöön ja maa-asennukseen hyväksyttyjä, joten kosteudesta ne tuskin ovat meidänkään lasitetulla parvekkeella säikähtäneet. Asia on selvityksen alla ja toivottavasti saan parvekkeelle piakkoin toimivat valot. 🙂

Omakotivalkoinen_TuplaKupla_s.jpg

Tytön huoneesta löytyy Eero Aarnion S-kokoinen Tupla Kupla sekä Muuton keltainen Myy -riippuvalaisin. Myystä en löytänyt hyvälaatuista kuvaa, joten se jää postauksestani uupumaan. 🙂

Valaisimia löytyy jos jonkinlaisia, yhdistävänä tekijänä valkoinen väri ja ajattomuus (poikkeuksena Myy :D). 

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille ja huomiseen! <3

20 kommenttia “Kotimme valaisimet!

 1. Mulla on tässä juuri valaisimien hankintoja alla, koska kotimme sähköpuoli ei kestä näin paljon kuormitusta, mitä meillä nyt on. Valaisimissa on monta polttimoa, ja nyt mun pitää vaihdella noita hehkulamppuvalaisia sellaisiin, missä on pienet polttimot. Nimittäin on räjähdellyt miljoonaksi osaksi välillä nuo hehkulamput(varasto täynnä vanhanaikaisia hehkulamppuja), ja koko ajan paukahtelee just vaihdetut.<br />
  <br />
  Lisäksi on tarvetta jollekin pöytälampulle, missä on hyvä valaisevuus.<br />
  <br />
  En vain tiedä mitä tyyliä haluan. Se kromi/kristalli on tosi päheetä tyyliä, ja juuri tuollaisen kattokruunun joudun poistamaan käytöstä. Tälläkin hetkellä viidestä lampusta palaa vain kolme, enkä uskalla vaihtaa ehjiä tilalle. Pamahti pari päivää sitten niin lujaa nuo kaksi rikki. <br />
  <br />
  Haluanko yksinkertaista vai näyttävää… en tiedä. Ainoastaan tiedän, että valaisimella saa olla kokoa, ja sen pitää valaista hyvin. <br />
  <br />
  Sulla on kyllä niin selkeä maku, että varmaan et koe mitään ristiriitoja valinnoissa? Tiedät heti minkälaisen hankit, kun tarvetta jollekin ilmenee?

  1. Minsku: Onko sinulla halogeenipolttimoilla toimivia valaisimia? Minun kristallivalaisimissa oli, G9-kantaiset ja makkarin kristalliplafondi söi peräti 11kpl niitä. 🙂 Halogeenit voisi korvata vähäenergisillä ledeillä, ne säästävät sähköä melkoisen määrän:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.airam.fi/tuotteet/lamput/led-lamput/led-gu102/&quot; target="_blank">http://www.airam.fi/tuotteet/lamput/led-lamput/led-gu102/</a><br />
   <br />
   Airamin sivuilla on hyvä yleisohje lampunvalintaan, kannattaa vaihtaa hehku- ja halogeenihehkulamput energiansäästölampuiksi, 7W Longlife (iso E27 kanta) on ihan hyvä perusvalaistuksessa, valaisee lähes yyhtä hyvin kuin 60w, mutta käyttää käyttää alle puolet normaalin hehkulampun energiamäärästä. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.airam.fi/tuotteet/lamput/lamppuinfo/lamppuvalinna/&quot; target="_blank">http://www.airam.fi/tuotteet/lamput/lamppuinfo/lamppuvalinna/</a><br />
   <br />
   En tiedä millaista tyyliä tahtoisit makuuhuoneeseen, haluatko edelleen blingbling-tyyliä vai tahdotko siirtyä perinteisempään huomaamattomampaan valaisimeen. Valkoiset valaisimet tuplaavat valon määrän, joten niiden valaisuteho on melko hyvä riiippuvalaisin mallinakin. Mitä isompi kupu, sen laajempi on valokeila. Omia suosikkejani ovat mm:<br />
   <br />
   Gubi Ronde 40cm:<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-riippuvalaisimet-ronde-valaisin-valkoinen-p-7216.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-riippuvalaisimet-ronde-valaisin-valkoinen-p-7216.html</a><br />
   <br />
   Muuto Studio 39cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-riippuvalaisimet-studio-lamppu-valkoinen-p-5094.html&quot; target="_blank">http://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-riippuvalaisimet-studio-lamppu-valkoinen-p-5094.html</a><br />
   <br />
   Artek TW002 24cm<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/valaisimet/katto-ja-seinavalaisimet/artek-riippuvalaisin-tw002–11392/363613?itemId=535877&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/valaisimet/katto-ja-seinavalaisimet/artek-riippuvalaisin-tw002–11392/363613?itemId=535877</a><br />
   <br />
   jos haluaa hieman juhlavuutta, on Artekin kromiraitainen mehiläispesä A331 aivan super kaunis, halkaisija 33cm:<br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/valaisimet/katto-ja-seinavalaisimet/artek-riippuvalaisin-a331–11392/363613?itemId=20069&quot; target="_blank">https://stockmann.com/fi/koti/sisustus/valaisimet/katto-ja-seinavalaisimet/artek-riippuvalaisin-a331–11392/363613?itemId=20069</a><br />
   <br />
   Pöytävalaisin kannattaa valikoida kattovalaisimen jälkeen, jotta ne sopivat varmasti toisilleen ja samaan tilaan. 🙂 Kattovalaisimen valinta on aina vaikeampaa, joten aloittaisin ratkomaan ongelmaa siitä. Auttaako lamppujen vaihto poksumisongelmaan, voisiko vanhan valaisimen säästää vaihtamalla polttimot energiansäästöversioihin? Jos ei voi, pitää miettiä millaisen valaisimen haluat vanhan tilalle. Kun tämä on hoidossa, on aika alkaa etsimään pöytävalaisinta, ja niitä onkin sitten sellaiset määrät että helpolla ei pääse. 😀 Muuton Leaf on osoittautunut käytössä superhyväksi, se on niin &quot;hengetön&quot; että sopii lähes kaiken kanssa… Muuta en osaa sinulle tässä vaiheessa vielä ehdottaa. :)<br />
   <br />
   Toivottavasti tästä oli jotakin apua! &hearts;

 2. Kauniita valaisimia, kertakaikkiaan. Mitä sille makuuhuoneen kullanväriselle A330S:lle tapahtui? Minusta se oli ihan piste iin päälle valkoisessa huoneessa. Toki tuo valkoinenkin on ihana. Meillä on täysin valkoinen makuuhuone ja oon miettinyt sinne tuota kullanväristä A330S:ää. Nyt katossa roikkuu mummolla peritty kristallikruunu. Kiitos sulle kivasta blogista, jota jaksat päivittää niin usein! &hearts;

  1. Satu: Kultainen valaisin oli aivan ihana, mutta kuten aina, se oli liian yksinäinen ja alkoi pistämään silmään. 😀 Valaisin muutti uuteen kotiin white&amp;black -blogikotiin, jossa se pääsee paljon kauniimmin esille ja valaisimen parhaat puolet tulevat esille mustaa seinää vasten, kurkkaa: <a rel="external nofollow" href="http://whiteandblack.casablogit.fi/lue/2014/08/valaisin-saapui-artekin-a330s&quot; target="_blank">http://whiteandblack.casablogit.fi/lue/2014/08/valaisin-saapui-artekin-a330s</a><br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Ihanaa syysviikkoa! &hearts;

 3. Hei Miia!<br />
  Ensinnä kiitos aivan ihanasta blogistasi, josta olen saanut valtavasti inspiraatiota, hyvää mieltä ja hyviä vinkkejä itselleni… Toinen siivous-/järjestysaddikti ilmoittautuu täällä!;D Haluaisin nyt kysyä tuosta Artekin A330s-valaisimesta. Onko siinä sinun mielestäsi tarpeeksi tehokas valaisuteho makuuhuoneeseen? Olen pohtinut oman makuuhuoneemme valaistusta, huoneessa on neliöitä hieman enemmän kuin tuossa sinun makkarissasi ja huonekorkeus on hieman normaalia korkeampi, en nyt muista tarkkaa mittaa. Tarvitsisin hyvän yleisvalon, joka valaisisi sen verran tehokkaasti, että aamulla näkee vaatekaappiin, mitä laittaa päälle 😉 Olin harkinnut jonkinlaista spottivaloa, mutta niiden kiinnityssysteemi on lähes kaikissa sellainen, ettei se meille käy (katossa pitäisi olla ns. &quot;vastakappale&quot;, &quot;levy&quot;, johon valaisin porataan kiinni, mutta meillä ei sellaista ole, enkä arvaisi lähteä näin vain porailemaan kattoa). Normaali koukkukiinnitys on siis meillä. Katsoin stokkalla tuota valaisinta juuri viikonloppuna ja siihen taisi tulla 60W lamppu? Mietin, että onko se tarpeeksi tehokas, vai &quot;syökö&quot; tuo kupu osan valosta? <br />
  Kiitos, jos jaksat vastata tähän kilometriviestiini ja ihanaa syksyn jatkoa! 🙂

  1. Mai: A330s valaisin on aika pieni ja se on siinä ja siinä riittääkö valoteho yksinään meidän makuuhuoneeseen. Mitä ylempänä se roikkuu, sen paremmin se valaisee. Olohuoneessa (20m2) on kaksi sellaista ja valoteho on riittävä, siihen vaikuttaa varmasti myös se että valaisimet ovat ylempänä kuin makuuhuoneessa, jossa katon madallus. <br />
   <br />
   Makuuhuoneenne on kooltaan omaani suurempi, joten luulen että yksi valaisin on riittämätön. Toisaalta pöytävalaisimilla saa tilaan lisävaloa ja se onkin järkevää sisustuksenkin kannalta – tunnelmavalaistus kannattaakin luoda epäsuorasti usealla eri valopisteellä. <br />
   <br />
   Sanoisinkin siis, että siivousvaloksi tuo a330s on riittävä, mutta meikkaamiseen ja muuhun valaistusta kaipaavaan puuhaan ei. Vaatekaappiin varmasti näkee, mutta kaappien ja valaisimen välimatkasta riippuen valoteho voi olla liian heikko. <br />
   <br />
   Vaatekaappeihin ja -laatikoihin voi myös asentaa liiketunnistimella toimivat valolistat. Ikeasta löytyy paristokäyttöisiä ja sähköpisteekkeen kytkettäviä versioita led-valolistoista, jotka ovat turvallisia käyttää myös vaatekaapeissa:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50126605/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50126605/</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70180762/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70180762/</a><br />
   <br />
   Tälläisellä ratkaisulla voisi kiertää kattovalaisinongelman, mikäli a330s on sellainen jonka haluaisit huoneen kattoon. :)<br />
   <br />
   Kaunis kiitos kommentistasi!&hearts; Tunnelmallista syksyn aikaa! &hearts;

 4. Hei Miia, satutko tietämään onko noi Happy Lightsit turvallisia? Meinasin ostaa vastaavia Stokkalta mutta sieltä kerrottiin ettei sarjaa myydä heillä enää koska sähköjohto ei mennyt turvallisuustestiä läpi, (jos johtoa vetäisi esim. pieni lapsi kun se oli pistorasiassa niin johto kipinöi) no good. Himottais tuollaiset ihan sairaasti! 🙂 🙂

  1. Ninnitys: En mene aivan takuuseen, mutta Happy Lightseja ei mielestäni Stockmannin valikoimassa ole ollut, vaan heidän pallovalot olivat niitä La case de cousin paul -valoja… <br />
   <br />
   Oma Happy Lightsin valosarjani vaikuttaa turvalliselta, jos yksi pikkulamppu lakkaa toimimasta, ei muutkaan toimi. Mitään kipinää ei ole ollut eikä pallovaloni sähkösarja ole edes kuumentunut. Vertaisin sitä pieni polttimoiseen Airamin valosarjaan. Turvallisin mielin kytken sen päälle. :)<br />
   <br />
   Jos asia mietityttää, voit ratkaista ongelman ostamalla pelkkiä Happy Lights irtopalloja ja laittamalla ne esim Airamin Tähtitaivas -tyyliseen valosarjaan:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/tahtitaivas–minisarja-1580422–malli&quot; target="_blank">http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/tahtitaivas–minisarja-1580422–malli</a><br />
   <br />
   Kaksi polttimoa yhteen palloon, irtopalloja löytyy mm. täältä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.seitashop.fi/happy-lights-pallovalosarjat-irtopallot-c-111_142.html&quot; target="_blank">http://www.seitashop.fi/happy-lights-pallovalosarjat-irtopallot-c-111_142.html</a><br />
   <br />
   Toivottavasti tästä oli apua sinulle. 🙂

 5. Nyt on pakko tulla sanomaan, että aivan hui-ke-a banneri! Se kaikessa yksinkertaisuudessaan kuvastaa niin hyvin, että mikä tämä blogi oikein on ja mitä se pitää sisällään. Paljonpaljonpaljon parempi kuin edelliset bannerisi 🙂

  1. Ella: Kiitokset! &hearts; ihana kuulla että tykkäät. &hearts; &hearts; Halusin tuoda bannerilla hieman utuista ja jouluistakin fiilistä blogiin, tuo kuvaa minustakin tosi hyvin tyylillisesti sekä sisustusta että lifestylea, ja on sopivan yksinkertainen. 🙂

  2. Minunkin piti kehua banneria! 🙂 Ensimmäinen kerta kun näen blogissa niin hienon bannerin, että haluan laittaa asiasta kommentin! <br />
   <br />
   Onko Myy- valaisimesta ollut ikinä kuvaa? Oli minulle tuntematon ja piti googlata ja onkin mainio lamppu varsinkin lastenhuoneeseen! Olisi kiva nähdä miltä se näyttää teidän kotona.

  3. K-K: Vitsit, ihana on kyllä kuulla että banneri meni ihan nappiin. 🙂 Minustakin se on tosi ihana, mutta itse aina katselee asioita erilaisella tavalla kun kuvat ovat omia ja kaikki niin tuiki tavallista ja arkistakin. :)<br />
   <br />
   Myystä löytyy joitakin kuvia, vanhat kuvat on kaikki hieman huonolaatuisia räpsyjä eivätkä anna lainkaan oikeutta söpölle pikku-Myyn hiuksien muotoiselle valaisimelle. :D<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/uusi-lamppu-muuton-myy&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/uusi-lamppu-muuton-myy</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/tyton-uusittu-huone&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/05/tyton-uusittu-huone</a&gt;

 6. Voi miten kauniita kaikki valaisimet on!<br />
  <br />
  Meidän terassia tulee kyllä matkalla ikävä, siellä on niin ihanat tunnelmavalot näihin syksyn pimeneviin iltoihin. Uusi yläbannerisi on muuten superhieno!<br />
  <br />
  <br />
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net

  1. Miia &hearts; Gia: Tunnelmavalaistus on Suomen syksyssä ihan parasta! &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Kiitokset! 🙂 Ihanaa matkaa! &hearts; &hearts;

 7. Itsekin olen tuota Artekin A330s -valaisinta suunnitellut joko makuuhuoneeseen (1 kpl) tai eteiseen (2 kpl). Toistaiseksi on jäänyt vain suunnitteluasteelle, sillä itsellä vaatimuksena on riittävä valoteho (11 W) ja kirkas valoinen valo (4000 K). Tuohon Artekin valaisimeen käy pienikantaiset lamput (E14) ja näillä spekseillä olen joutunut tilaamaan lamppuni, sillä ei ihan tavallisista kaupoista tunnu löytyvän (tämän vuoksi tein päätöksen, ettei enää pienikantaisia valaisimia meille, mutta voi olla, että pyörrän päätökseni). <br />
  <br />
  Mutta siis kiinnostaa, että mikä lamppu sinulla on tuossa valaisimessa (halogeeniko?) Minkälaisesta valon värilämpötilasta yleensä tykkäät (en muista, onko sinulla ollut postausta aiheesta, ja jos ei niin kiinnostaisi sellainen). Kun tykkäät sisustaa valkoisella niin voisin kuvitella, että tykkäät valonakin valkoisesta. Vai onko (valon) värillä väliä?

  1. juuri: Minun A330s lampuissa on E27 eli se isompi kanta, lamppuina on energiansäästöhalogeenit jotka ovat mielestäni kirkkaat. Valonsävy on suht neutraali, ei liian lämmin muttei sinertäväkään, ihan tyytyväinen olen siis. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/03/miellyttava-valaistus-himmea-k2700&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/03/miellyttava-valaistus-himmea-k2700</a><br />
   <br />
   Oma suosikkini on 3000K kieppeillä, se on riittävän valkoinen muttei liian kirkas spottivalo kuten 4000K, joka taittaa usein sinertävään sävyyn. Ledeissä valonsävy on valkoisin, halogeneissa vaihtelee lämpimän ja kylmän vivahteen välillä. Yleensä lamppuni ovat kuitenkin 2700K astetta, joka sopii 3000K:ta paremmin tunnelmavalaistukseen. 🙂

 8. Moikka, olen miettinyt, että mitä kun noista Happy Lightseistä varmaan palaa lamppu joskus? Onko niihin ihan vaihtolamput olemassa? Ettei käy niinkun jouluvaloille että osa paloi ja osa ei kun ei pystynyt vaihtamaan…<br />
  <br />
  Kiitos vastauksesta jo etukäteen! 🙂

  1. jenna: hehkulamppusarjaan voi vaihtaa lampun, niihin käy marketeista saatavat irtolamput. 🙂 Led-versioon ei lamppua voi vaihtaa, mutta ne ymmärtääkseni toimivat vaikka yksi lampuista palaisi keskeltä… Minulla on hehkusarja juuri tuon vuoksi, mutta tulin eilen kokeilleeksi valkoisten pallojen laittamista Airamiin tähtitaivas -valosarjaan ja hyvin sopivat Happy Lightsin pallot myös markettivaloihin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *