Grey is the new black!

Harmaansävyt ovat tämän syyskauden hittimittarin mukaan kärkikastissa metallisävyjen sekä murrettun vihreän kanssa, enkä lainkaan ihmettele tämän kestosuosikin suurta suosiota. Syksyisiä sisustuskuvia katsellessa huomaa että pehmeä tummanharmaa on ohittanut suosiossaan melkein jo klassikkoväri mustan. Skandinaaviset designtalot ovat alkaneet valmistamaan klassikkokalusteitaan harmaassa värissä ja uskon että ainakin osa tuotteista tulee jäämään perusvalikoimaan pitemmäksi aikaa. Poimin muutamia lemppareitani pehmeän sävymaailman omaavaksi kuvakokoelmaksi… 

Shadesofgrey4.jpg

Yllä olevan kuvan tuotteille antaisin heti kodin, jos parketti ei olisi kellastunutta tammea. Valkoisen tai harmaansävyisen lattian kanssa tunnelma olisi meillä aivan mieletön, nuo harmaat yksityiskohdat pehmentäisivät kauniisti valkoista miljöötä. ♥

Shadesofgrey1.jpg

Louis Poulsen AJ lattia- ja pöytävalaisin, Muuto Unfold -riipuvalaisin, Muuto Leaf -pöytävalaisin

Shadesofgrey3.jpg

J.F by Finlayson Emilie pellavapussilakanasetti, Normann Copenhagen Pocket -säilyttimet, Muuto Wicker -korit, By Lassen Kubus -kulho, Luhta Home Solmu -istuinpehmuste, Pappelina Svea -matto, Normann Copenhagen Folk -kynttilänjalkasarja

Shadesofgrey2.jpg

Muuto Dots -ripustimet, Hay Tray -pöytä, String Pocket -seinähylly, Muuto Around -pöytä, Artek 60 -jakkara, Muuto Visu ja Nerd -tuolit

Harmaansävyt sopivat kauniisti vaaleisiin puulajeihin, tummanharmaa tekee kauniin kontrastin koivun kanssa ja vaaleanharmaa pehmentää tammipuisia kalusteita sekä lattiapintaa, ellei kyseessä ole ajan patinoima pahasti kellastunut tai oranssiin taittava sävy kuten meillä. Pieni ripaus harmaata sopii onneksi meillekin, piensisustusesineinä ja hillittyinä tekstiilipintoina, jotka eivät ole suorassa kosketuksessa lattian kanssa. 🙂

50524a45c98c7e9a16001334.jpg

Mukavaa viikonalkua kaikille!

(Tuotekuvat: Muuto, Normann Copenhagen, Artek, Hay, String, By Lassen, Pappelina, Luhta Home, Finlayson, Louis Poulsen, Tikkurila. Postaus sisältää mainoslinkkejä)

14 kommenttia “Grey is the new black!

 1. Viime viikkoisella Ikean reissulla tuo harmaus näkyi myös. Mäkin tykkään esimerkiksi juuri valaisimissa ja muissa pienissä yksityiskohdissa. Maltti on kuitenkin tässäkin valttia :).

 2. Mä rrrrakastan harmaata! 🙂 Mutta se kyllä näkyykin meidän kodissa! 🙂 Voisin ottaa noista minkä tahansa meille.

 3. Mä en ole oikein ikinä tykännyt harmaasta sisustuksessa, mutta tänä syksynä olen poikkeuksellisesti katsellut harmaita mattoja sillä silmällä.<br />
  <br />
  En sen takia, että tykkäisin siitä nykyisin… Vaan koiran kuratassujen jäljet näkyisi vähiten siinä :D<br />
  Mutta. Harmaat matot ei yhtään käy tuon beigen muovimaton kanssa…

  1. Minsku: beige ja harmaa on vaikea yhdistelmä, ne korostavat toisiaan ristiriitaisesti – beigestä tulee kellertävämpi ja harmaasta usein sinertävä. Onko musta liian suuri kontrasti? Se sopisi beigeen ja siinäkään ei kuratassujen jäljet näy ihan niin hyvin kuin vaaleissa sävyissä? &hearts;

  2. Kyllä. Olet oikeassa, beigeä ja harmaata ei oikein tahdo saada yhdisteltyä. Siinä käy juuri noin kuin sanoit. <br />
   Juu, meillä on musta matto eteisessä, ja siinä muuten näkyy kaikki ulkoa tuleva todella hyvin. Jokaikinen hiekanjyvä yms. mikä tulee kengistä, tassuista yms.imuroida saa useamman kerran päivässä, vaikka miten yrittäis pyyhkiä jalkoja yms. Musta siis oikein korostaa murusia.<br />
   Ruskea olisi hyvä väri, mutta olen niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin totaalisen kyllästynyt siihen väriin.

  3. Minsku: Mustassa kyllä näkyy kaikki vaaleampi roska, olet oikeassa… Ruskea olisi yksi vaihtoehto, tai sitten jos löytyisi ns. greigen sävyinen mattom joka on beigen ja harmaan välimuoto. Löytyisiköhän oikeanlaista mattoa goolettamalla harmaanruskea tai nougat matto??<br />
   <br />
   pappelinalla on yksi tosi kaunis mudan sävyinen matto, jossa on aavistus helmiäishohtoa mukana kuten minunkin Svea matoissani:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.lannamobler.se/fi/muovimatot/pappelina-plastmatta-svea-metallic-mudmud&quot; target="_blank">http://www.lannamobler.se/fi/muovimatot/pappelina-plastmatta-svea-metallic-mudmud</a><br />
   <br />
   Värisävy sopisi beigen kanssa, muttei olisi kuitenkaan ihan perinteinen ja tylsä ruskea…

 4. Ihania, voisin ottaa nuo kaikki kotiini ;)<br />
  <br />
  Osaatko vinkata mistä löytäisin noita Solmu-istuintyynyjä?

  1. Johanna: Niin minäkin. :)<br />
   <br />
   Solmua löytyy ainakin Sokoksen ja suurimpien Prismojen valikoimista. 🙂

  1. kyselijä: Pappelinan Svea on aika litteä, päätyjen kanttauksen paksuus on noin 2cm ja itse maton noin 1cm. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *