Kuukauden Shoppailut – Syyskuu!

Kuukausittain ilmestyvä postaussarjani Kuukauden Shoppailut saa jatkoa syyskuun koontipostauksella. Ostoksia tuli tehtyä hieman vähemmän kuin elokuun aikana, mutta olin silti yllättynyt että määrä oli lopulta näinkin suuri. Kohtuullisuuden rajoissa kuitenkin pysyttiin ja monta ostosta tuli tehtyä tarveperusteisista syistä. 

KuukaudenShoppailut.jpg

SyyskuunShoppailut_Sisustus.jpg

Sisustuspuolella tein harkittuja ostoksia ja ainoa heräteostos oli euron hintainen huonekuusi. Alessin Vassily -tarjottimen kanssa ei mennyt ihan täyttä viikkoa, jonka olen asettanut itselleni harkinta-ajaksi, mutta siitä huolimatta se on yksi parhaimmista tänä vuonna tekemistäni hankinnoista. Normann Copenhagenin Flip -peilin ostin puhtaasti tarpeeseen, samoin kuin Muuton Leaf -valaisimen, jotka molemmat toimivat apuvälineinä meikkaamisessa. Everyday Designin lehtitelineen rungon ostin osana tuunausprojektiani, kuten myös kaksi valkoista kartonkia. The White Companyn Winter -tuoksukynttilät ostin blogiarvontaa ajatellen, ihana tuttavani osti nämä Lontoolaisesta myymälästä puolestani. <3

SyyskuunShoppailut_Vaatetus.jpg

Vaatepuolen ostoksia tein kaksi – Marimekon Tasku -monitoimipussukan sekä Tiger of Swedenin Cayla Coat -villakangastakin. Takin osalta jäin kuitenkin nuolemaan näppejäni, sillä tilaamani takin vetoketju oli muutaman hakasen kohdalta vääntynyt ja sen vuoksi jumissa. Takki meni reklamaationa palautukseen ja kauniin Caylan etsiminen oikeassa koossa jatkuu…

SyyskuunShoppailut_sekalaiset.jpg

Sekalaiseen sakkiin kuuluvia ostoksia tuli tehtyä 7kpl. Tytölle ostin Design Lettersin lyijykynäpakkauksen ja kaksi muistikirjaa, joista toinen on jo täynnä tytön aakkosharjoituksia ja muita taideteoksia. 🙂 Itselleni ostin muotoilun historiasta kertovan designaiheisen kirjan, jota ei löytynyt kirjaston valikoimasta. Clas Ohlsonilta kävin hakemassa purkillisen kalustemaalia tuunailujani varten. Muita kodin tarpeellisuuksia olivat Musta5101 -sarjan mustikkainen siivoussuihke sekä Rainbown parkettilattialle soveltuva pesuaine. 

Yhteenvetona sanoisin, että ostokset ovat varsin onnistuneita. Ainoastaan designkirjan osalta olisin mielummin turvautunut kirjastosta lainaamiseen kuin oman ostamiseen, mutta onneksi kirja oli sisällöllään äärimmäisen mielenkiintoinen ja hyvin tehty, ei mennyt rahat hukkaan. 🙂

Ihanaa illanjatkoa kaikille ja huomiseen! <3

(Tuotekuvat valmistajien)

26 kommenttia “Kuukauden Shoppailut – Syyskuu!

 1. Hei, saisinko ehkä lainata tätä ideaa omaan blogiini : ) ? Välillä sitä ei itsekään pysy kärryillä, että mitä on tullut ostettua, joten tämä olisi hauska tapa pitää kirjaa omista shoppailuista : ).

  1. Tiia: Tottakai saat, nappaa mukaasi vaan. 🙂 Olen tehnyt excel-muotoista listaa tuloista ja menoista jo iäsyyden, viitisen vuotta suunnilleen. Kauppakuittien euromäärät ei kuitenkaan kerro totuutta aivan samalla tavoin kuin mitä tälläinen kunnon erittely, jossa ei pääse unohtamaan mihin raha on mennyt. 😀

 2. Huhhuh miten paljon olet ostanut! Täytyy olla aika hyvä palkkainen duuni jos tosta pystyy vielä säästämäänkin…

  1. Ennen kun tulee tänne kommenttiboksiin näsäviisastelemaan, kannattaa ensin tsekata faktat: kyseessä oli SYYSkuun ostokset ja ainakin sen kalenterin, jonka mukaan itse elän, olivat Hullarit LOKAkuussa. Omaan nilkkaan siis taisi kalahtaa nämä viisastelut, hahhah! <br />
   <br />
   Anteeksi, Miia, tällainen negatiivissävytteinen kommentti, ottaa vaan niin päähän nämä jatkuvat viisastelijat! Ihmetten kovasti, jos joku ei vedä &quot;mistä luovuit nämä saadaksesi&quot; – ja &quot;laskitko nämä 1000 tavaran haasteeseen&quot;- valttikortteja esiin…HUOH! <br />
   <br />
   Tsemppiä Miia sulle näiden kanssa, jaksat aina niin ihailtavan rauhallisen ystävällisesti vastata näiden viisastelijoiden kommentteihin! Olet selvästi heidän yläpuolellaan.

  2. Hullarit: Hullut Päivät -ostokseni tulevat lokakuun erittelyssä, tai siis se yksi ainut ostos eli juurikin tuo jakkara. 🙂

  3. Omaan nilkkaan viisastelu…: Hän varmaankin huomasi myöhemmin, että kyseessä oli syyskuun ostokset, eli Hullareiden jakkara-ostokseni tulee vasta lokakuun erittelyssä ulos. :)<br />
   <br />
   Tulin itseasiassa luopuneeksi aika suuresta määrästä tavaraa Kaapelin Kirppiksellä, joten ulos virtasi enemmän kuin sisään, syyskuun ja lokakuun aikana (tähän mennessä siis). 🙂 Ajattelin että tuostakin voisi ottaa tavaksee mainita postauksessa, jotta tavaran liikkumisestakin jäisi jokin pysyvä merkintä. 🙂 Kirppiksellä myin pääasiassa tytön pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä, muutamia leffoja ja pari sisustusjuttua. Yhteenlaskettu lukumäärä oli kappaleina jotain 30kpl luokkaa. :)<br />
   <br />
   Kiitokset! &hearts;

  4. Minä en kyllä huomannut nimimerkin Hullarit kommentissa mitään negatiivissävytteistä tai viisastelua. Mielestäni tuo on ihan neutraali kysymys siitä, eikö bloggaaja lopulta ostanutkaan aikomaansa/aikomiaan tavaroita. Eipä tuollainen passiivis-aggressiivinen näsäviisaaksi syyttelykään kovin hyvää käytöstä ole…

  5. J: Tässä on saattanut käydä klassinen väärinymmärrys puolin ja toisin, niin helposti käy kun toisiaan tuntemattomat kirjoittavat ajatuksiaan tekstimuotoon. Ihan samalla tavoin on monesti käynyt myös itselleni, joskus on vaikea lukea kirjoituksesta mielialaa, onko kyseessä vilpitön kysymys vai ns. provomielessä kirjoitettu argumentti. Tästä syystä itse tykkään käyttää hymiöitä tekstini joukossa, ne vahvistavat vallitsevaa tunnetilaa joka ei ehkä ilman hymiötä aina aukeaisi lukijoille asti. Hymiöt edustavat nyansseja, joilla tuoda selvästi ilmi esimerkiksi hyväntahtoisuutta tai iloisuutta. 🙂

 3. Sinulle tuli myös lokakuussa se uusi sohvapöytä? Vai saitko sen maksutta? On tietysti helpompi olla ostamatta, jos tarpeita saa tyydytettyä vastaanottamalla tavaraa 😉

  1. Pöytä: Et ole ainut. 🙂 Itsellänikin menee ja siksi tämä postaussarja onkin niin loistava, pakko on kaivaa kaikki kuitit ja eritellä ostokset, eikä pääse unohtumaan enää mitä milloinkin on ostettu. :D<br />
   <br />
   Listalle joutaa kaikki mikä ei ole ruokaa, hammastahnoista ja vessapaperista alkaen. 🙂

 4. Ai sulla oli tällainenkin postausjutska. Pitääpä käydä kurkkimassa edellisiä kuukausia.<br />
  <br />
  Hitsi, saisinkohan pidettyä aisoissa ostokset ja tavaran kiertoon laittaminen, jos pistäsin sitä varten blogin pystyyn tällaisilla postauksilla. <br />
  Tänään kävin kaupoilla, ja säästin 10 euroa, kun laitoin vähän aikaa kantamani verhot takaisin ale-koriin. Ja poistin Sokoksen nettitilauksen ennen kuin hyväksyin sen. Säästin noin 60 e.<br />
  Hyvä minä! Säästin 70 e. Ja kolmen euron karkkipussinkin jätin ostamatta.<br />
  <br />
  Mutta… Ostin Alkosta kaksi glögiä 21 e, S-marketista valkoiset lapaset 8 e ja suklaa 1 e…. Sitten tilasin Livboxin kolmeksi kuukaudeksi alella, ja lopuksi tilasin pesukoneen :/ Niin että…….. Se siitä säästöstä…. 😀

  1. Minsku: Vasta elokuussa aloitin, joten kaksi kuukautta on nyt eriteltynä. 🙂 Molemmat kuukaudet ovat olleet melko runsaita, sillä elokuulle osui tytön talvikauden vaateostokset ja syyskuulle tuo valaisin ja peili -setti, jotka saavat listat näyttämään hurjalta. :D<br />
   <br />
   Livbox on minusta ihan hyvä ostos, alehintaisena varsinkin. Minusta listallasi ei ollut mitään todella turhaa… 🙂 Tiedän tunteen, hups, mitään en ostanut mutta silti ostin vaikka mitä. 😀

  2. No oikeastaan olisin pärjännyt ilman kaikkia noita ostoksia, mutta pesukone on suuri helpotus, koska terveys reistailee niin paljon, että talon pesutuvassa juoksentelu ei iske. Olisin pärjännyt ilman, kun olisin vaan viitsinyt, mutta kyllä se on koira/lapsiperheessä hyvä olla oma kone. Jaksoin mä muutaman kerran juosta tuollla, ennen kuin pyörsin päätökseni 😀 huono itsekuri…

  3. Minsku: Itsekin olen taloyhtiön pesutuvassa joutunut juoksemaan, se ei ole herkkua. Oma pesukone helpottaa arkielämää tuntuvasti, loistavan ostoksen teit! &hearts;

 5. Ostatko joka kuukausi tuon verran?ja sinusta vähän?huhhuh.minusta paljon tavaraa,eikä kaikki halvimmasta päästä.

  1. Nappi: Omasta mielestäni en osta, mutta totuus selvinneen muutamien kuukausien aikana. 🙂 Syksy tosin on ostamisen suhteen aina runsaampaa, vaatetta tarvitsee enemmän (yleensä syksyllä ostan tytölle reilummin vaatteita, joilla mennään pitkälle kevääseen asti, sekä omat sukkahousuvarastoni täydennän yms) ja on tuo joulukin tuossa joka rokottaa loven lompakkoon. 😀

  2. Menemättä siihen mitä nuo maksavat, niin onhan tuossa aika tosi vähän tavaraa jos tosiaan on kaikki ostokset miinus ruoat. Ja ajatellaanpa nyt tuota takkia ja laukkua, ne varmaan kestää todella kauan. Ja maali menee varmaan jo johonkin olemassa olevan kalusteen maalailuun? Ehkä sinä ostat sitte todella vähän, ja vilpittömästi ihmettelet. Itse ihmettelen miten ilkeän oloisia kommentteja täällä on. 😀

  3. mm: Ainoastaan ruoat jätin laskematta. 🙂 Mitään shampoita tai vessapapereita en ostanut koko kuuna. 🙂 Takki harmittaa kovasti, se istui niin kauniisti harteista ja jopa takaa, vaikka minulla pitkät villakangastakit usein sojottavat takahelmasta kuin pingviinin peräsin. 😀 Voi olla mahdollista että Tiger of Swedenille olisi tulossa Caylaa lisää, sitä uutista parhaillaan odottelen. :)<br />
   <br />
   Maalilla maalasin aikaisemmin tuunaamani Hayn Hee nojatuolin, jotta sain siihen saman kiiltoasteen kuin alkuperäisessä valkoisessa Heessä on. Samalla hoitui myös diy-jakkarani uudelleenmaalaus sekä käpyjen tuunaus. 🙂 Maalia on puolikas purkki vielä jäljellä, joten tuunausta varten ei tarvitse hetkeen kipaista maaliostoksilla. 🙂

 6. Hyviä ja tarpeellisia ostoksia kaikki! En ymmärrä miksi sinulle kommentoidaan hinnoista. On eri asia jos talous ei ole tasapainossa, mutta sinulla näyttää olevan kaikki kunnossa. Täytyykin lähteä etsimään taas uutta huonekuusta. Jotenkin se edellinen vaan kuoli pystyyn. 😀

  1. Jutta: Ihmettely juontaa varmasti ainakin osittain juurensa reilu vuoden takaiseen aikaan, jolloin pistin vanhan sisustustyylini tavarat kiertoon ja ostin paljon uutta tilalle. 🙂 Ostaminen on nykyisin huomattavasti vähäisempää, mutta se vie oman aikansa ennen kuin se näkyy selkeästi täällä bloginkin puolella harvoin vaihtuvana järjestyksenä ja samoina kalusteina viikosta ja kuukaudesta toiseen. :)<br />
   <br />
   Höh, miten se huonekuusen rontti nyt meni tuommoisen tekemään… Olikohan jo valmiiksi kuivakka? 😀 Minulla vielä on voimissaan, mutta kasvua ei ole niin paljon tullut kuin mitä ennustettiin. Aika pieni sinttihän tuo on vieläkin ja jos ei kasvuvauhti kiihdy, ei se jouluna jaksa kannatella pikkuisia helmiä suurempia koristeita. 🙂

 7. Tykkäsin tästä postausideasta viimeksikin ja tykkään yhä. Kaipaan silti myös sitä toista näkökulmaa: mitä olet malttanut laittaa kiertoon, jotta koti ei taas täyty tavarasta? 🙂

  1. J: Kiertoon meni lähinnä tytön pieniä vaatteita, jotka myin Kaapelin Kirpparilla. Tein ennen kirppistä pienen listan, jossa reilu puolet myydyistä jutuista, kopioin sen sinulle tähän:<br />
   <br />
   Pinkki Reima 68cm<br />
   Clean white woods tuoksu<br />
   Dior pitkulainen tuoksu<br />
   Dior rusettituoksu<br />
   Marimekko Oiva kannu<br />
   Marimekko Oiva pannu<br />
   Zara valkoinen neule XS<br />
   Vila toppi ruskea XS<br />
   Twin Peaks -boksi<br />
   Ciraf sydänkuvioitu toppatakki 104cm<br />
   Luumunpunertava takki ja housut 104cm<br />
   Musta toppis 98cm<br />
   Pinkki toppis 104cm<br />
   Reiman mustat housut 98cm<br />
   Ohut välikausihaalari 104cm<br />
   Sofia colegehaalari 104cm<br />
   4 x anniina ballerina DVD<br />
   Madagasgar 3 blu ray<br />
   Zhu zhu pets bluray<br />
   Luistimet x 2<br />
   Ensiaskel kengät Kavat koko 19<br />
   Kumpparit Bungaard 25<br />
   Ballerinat valkoiset hm 26<br />
   Pinkit Kuomat 25<br />
   Punamustat kuomat 26<br />
   Prinsessa aapinen<br />
   Pinkit thinsulaten tumput 1-3-v<br />
   Lupilun trikoopaidat 2kpl 104cm<br />
   Tummanpunanen sydäntoppis 98cm<br />
   Harmaat blig-tasku farkut 104cm<br />
   Tyllimekko ballerina 98cm<br />
   <br />
   Jatkossa teen erittelyn myös poistuneista tavaroista ja vaatteista. Voisin liittää joukkoon myös loppuneet pesuaineet ja muut kosmetiikkatuotteet, sillä lisaan ne myös ostettaessakin. 🙂

 8. Hei Miia! Olen aloittanut oman tavarankarsinnan jo jokin aika sitten pikkuhiljaa ja nyt taas rankemmalla kädellä. Lueskelin aikaisemman postauksesi karsinnasta ja olen huomannut itsekin samoja juttuja: osasta tavaroita on mahdottoman vaikea luopua, vaikka ei niitä tarvitsisikaan, samoin kuin lahjoista tms. Mulla on myös aviomies, joten ihan kaikkea (jota haluaisinkin) en voi kiertoon laittaa, koska asumme yhteisessä kodissa. Kiitos siis karsintapostauksista, joita silloin tällöin lueskelen inspiraation vuoksi. 😉 Muakin muuten kiinnostaa tavarat, joita olet laittanut tavalla tai toisella kiertoon; kenties samanlainen postaus niistä jossain vaiheessa? Ymmärrän, ettei joka kuukausi tule luovuttua, mutta antaisi mukavasti perspektiiviä tavarakiertoon…

  1. Zana: Yhdistän ostoserittelyyn jatkossa myös kierrätyslistan. 🙂 On totta että paremmin pysyy perillä asioista kun molemmat löytyvät samasta postauksesta. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä karsimisprojektin pariin! &hearts; &hearts; Se on rankka työ mutta onneksi se myös palkitsee. &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *