Projektina keittiöremontti!

Keittiöremonttiprojektini on virallisesti alkanut ja ottanut kunnolla tuulta purjeisiinsa! 🙂 Tavoiteaikataulu uutuuttaan hohtavan keittiön kunniaksi järkättyihin “tupareihin” on 6,5 viikkoa, mutta pakollista viivästysvaraa on aina joulua edeltävälle viikolle asti. Mittava remonttiprojekti alkaa ensi viikolla katossa olevien elementtisaumojen umpeen paklaamisella sekä katto- ja seinäpintojen maalauksella. Samassa yhteydessä lähtevät myös olohuoneen ja keittiön verhokiskot, jotka korvaan siroilla ja huomaamattomilla verhotangoilla. Aikaa on varattu remonttiin reilusti ja hyvä niin, sillä aina tulee eteen yllätyksiä, jotka sekoittavat liian tiukille kiristetyn aikataulun. 🙂

omakotivalkoinen_pohjakuva_remontti.jpg

Keittiön suhteen olen pyöritellyt useita erilaisia mallivaihtoehtoja ja voittajaksi valikoitui lopulta 110% varmuudella saarekkeellinen ja selkeä i-muoto, joka sopii kauniisti viistossa kulkevan eteisestä olohuoneeseen johtavan seinän kanssa. Saarekkeeseen haaveilen edelleen pöytätason alle sijoitettavia kalusteovellisia kylmäkoneita – jääkaappi vetolaatikostona ja pakastin perinteisenä pöytäkaappimallina. Yläkaappeja ei tule ollenkaan, ei edes ikkunaseinän puolelle. Seinälle ikkunoiden väliin haluan tyylikkään katseenvangitsijana toimivan liesituulettimen ja yläkoteloon on ajatuksena upottaa samanlaiset spottivalot kuin eteisen madalletussa katossa, jotta ulkoasu on yhtenäinen.

omakotivalkoinen_09822.jpg

omakotivalkoinen_keittio.jpg

Värimaailma tulee olemaan yllätys-yllätys valkoinen, hennolla ripauksella teräksen hohtoa ja mustaa, jota saa olla pieninä yksityiskohtina kodinkoneissa sekä hanassa. ♥ Kalustetilaus lähtee matkaan viikon kuluttua ja alustava asennusaika on varattu joulukuun ensimmäiselle viikolle. 

Matka suunnittelusta toteutukseen siis alkakoon! Ihanaa iltaa kaikille! 🙂

50 kommenttia “Projektina keittiöremontti!

 1. Pakko tykätä ja todella isosti. Meillä on nyt vuoden ollut yläkaapiton keittiö ja tykätään todella. Olemme kuitenkin suurperhe joten keittiössä on paljon laatikoita ja tasoa. Mutta me tykätään todella. Kaapistohen alalaitaan vedetyt ledit on mun ehdoton suosikki yksityiskohta varsinkin näin pimeään aikaan. Epäsuora valo on &hearts; <br />
  Kiitos inspiroivasta blogista!

  1. Emmi: Epäsuora valaistus on Suomen syksyssä parasta! &hearts; &hearts; Tuleva saareke peittää ikkunaseinällä olevat kalusteet taakseen joten sokkeliin asennettu valaistus ei ehkä toimisi meillä tarpeeksi näyttävästi, paitsi saarekkeen olohuoneen puolella… 🙂 <br />
   <br />
   Koteloon upotetut yläspotit tulevat tunnelmavalaistukseksi, perusvaloksi ajattelin lisätä saarekkeen päälle jotkin riippuvalaisimet, joita en ole vielä valikoinut. 🙂 Ihanaa kun pääsee kunnolla suunnittelemaan ja katselemaan uutta keittiötä, toivottavasti kaikki palaset loksahtaa paikoilleen ilman yllätyksiä. &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts;

 2. Tulee varmasti upea keittiö :)! Hyvältä kuulostaa suunnitelmat:)! Meilläkin on ajankohtaista keittiön valinta / päätösten hiominen rakennusprojektissa.. joten kiinnostaisi tietää mitä hanaa olet suunnitellut? Haluaisin ehdottomasti sellaisen ulosvedettävän hanan, mutta mistä sellaisen löytäisi, kauniin ja hyvän löytäisi.. oras aventa meillä on ollut aiemmin, ja oli käytössä hyvä, mutta haluaisin käydä kaikki mahdolliset vaihtoehdot läpi, jos löytyisi joku kauniimpi:). Joten jos olet löytänyt jonkun hyvän, niin voisitko vinkata?<br />
  <br />
  Oikein paljon onnea ja myötätuulta remonttiin:)!

  1. enkeli: Damixan hanat ovat kauniita ja mm. Osier mallissa on myös ulosvedettävä juoksuputki. Itse ihastuin Clover Easy High -malliin. &hearts;<br />
   <br />
   Kiitokset, toivotaan että kaikki menee niin kuin pitää, ilman yllätyksiä. 🙂

  2. vastaus enkelille: hyviä vaihtoehtoja. 🙂 Myös Damixalla on kauniita hanoja, joissa ulosvedettävä juoksuputki. Itse ihastuin Damixan Clover Easy High -malliin. &hearts; &hearts; &hearts;

 3. Varmasti kaunis valkoinen keittiö tulossa. Huomioita kuitenkin:<br />
  <br />
  Teetkö asennustöitä itse vai tuleeko täyden palvelun asennus?<br />
  <br />
  Tuleeko teille mikroa enää ollenkaan, vai sijoitetaanko sekin reiden korkeudelle?<br />
  <br />
  Kuinka tilava on tuollainen vedettävä jääkaappi? Ja kuinka käytännöllistä täyttää? Ja toisaalta ottaa tavaroita sieltä alhaalta kyykistellen?Onko siinä joku pakastinlokero myös?<br />
  <br />
  Sinulla ei taida olla paljoa astioita (tai kuivatavaroita tai muuta sellaista keittiössä säilytettävää), niin varmasti ok, mutta todella vähältä vaikuttaa kaappitila, kun alaosasta vie kuitenkin tilaa jääkaappi, astianpesukone, roskiskaappi. Vai piteneekö seinän i-osuus jotenkin?

  1. kiinnostaa keittiöremppa: Asennustyö tulee täyspalveluna, kodin muut pohjatyöt (katon pakkelointi ja maalaaminen sekä seinäpintojen maalaus) teen itse ennen rempan alkamista. <br />
   <br />
   Mikroa ei tule lainkaan, sille on vähän käyttöä muutenkin että vie vain turhaa tilaa. Iduktiolevyllä kiehauttaa vedet ja lämmittää ruat nopeammin kuin mikrossa. :)<br />
   <br />
   Laatikostomallisen jääkaapin vetoisuus on 119L ja sen energialuokka on A . Vaikka vetoisuus on normaalia jääkaappipakastinta hieman pienempi, saa laatikostoon ruoat ja juomat paremmin aseteltua. Hukkatilaa ei sisään jää lainkaan, toisin kuin perinteiseen jääkaappiin jossa hyllytasoja ja ovilokeroita on usein liian vähän jotta täyttöasteen saisi maksimoitua. :)<br />
   <br />
   Pakastin tulee erikseen, pöytätason alle asennettava kaappimallinen. Pakastustilaa on hieman enemmän kuin jääkaappi-pakastin yhdistelmän pakastimessa.<br />
   <br />
   Muuta kaappitilaa tulee kahden laatikoston ja yhden ulosvedettävän kaapin muodossa. Kuivaruoat menenvät yhteen, astiat yhteen ja kattilat, mausteet, padat ja pannut kolmanteen. Kaappien sisuksien toimivuus on tärkeämpi elementti kuin kaappien määrä. Kun laatikostot ja ulosvedettävät hyllytasot saa hyödynnettyä perimmäistä nurkkaa myöten, vähempikin riittää. :)<br />
   <br />
   Seinän i-osuutta ei voi pidentää sillä ruokailutilan puolella vastaan tulee ikkuna ja eteisen puolella betonipalkki, jonka jälkeen alkaa eteisen ikkuna. 🙂

 4. Tsemppiä remonttiprojektiin. Miten saarekkeeseen tuodaan sähköt kylmäkoneita varten? Tuleeko keittiön alueelle uusi lattia, vai onko niiden tuomiselle joku muu keino?

  1. Anna: Sähkö vedetään lattian kautta, eteisen vanhan seinän kohdalle laitetun paikkapalan alta, joka vaihdetaan uuteen. 🙂

 5. Oi kivalta näyttää suunnitelmat! Ajankohtainen aihe näköjään tämä keittiö 😉 Vähän hullu kun olen, aloitin meidän keittiörempan pienellä faceliftillä, joka tarkoittaa yläkaappien purkamista ja seinämaalia. Sen kyllä jo tietää, että jossain vaiheessa tämä tulee kehittymään isommaksikin rempaksi mutta saa vaan nähdä että milloin! 😀 En malta odottaa, että näen teidän uuden keittiön! Siitä tulee varmasti niin hieno..! ♥

  1. Jaana: Pienet freesaukset yleensä tuppaavat paisumaan isommiksi projekteiksi, koettu on. 🙂 Keittiörempan kanssa kävi myös hieman samoin, sillä alunperin ei pitänyt tehdä katolle mitään. 🙂 Aikani asiaa mietittyäni päätin kuitenkin tehdä kaikki kunnolla alusta loppuun, jotta tulevina vuosina ei tarvitse remppaa tehdä. :)<br />
   <br />
   Joulukuun alussa pitäisi olla valmista, en malta odottaa itsekään. 🙂

 6. Ihan hyvin pärjää ilman yläkaappeja, meillä on viisi (kohta kuusi) -henkinen perhe ja vain yksi maitolasinen vitriinikaappi seinällä. Ja ilman sitäkin pärjäisi 🙂 onpahan enemmän kaunista tapettia näkyvillä muualle asuntoon 🙂

  1. TiiMu: Alakaapit ovat käytännöllisempiä, ei tarvitse kurotella ja jokainen sentti tulee täytettyä kunnolla. 🙂

 7. Maitolasin valinnassa välitilaan kannattaa olla tarkkana. Tietyssä valossa se näyttää vihertävältä. Valkoinen maali alla vähentää hiukan vihreyttä, mutta ei ainakaan meillä poista sitä kokonaan. Meillä on keittiö tehty vuonna 2009, joten voi olla että maitolasit ja niiden &quot;sävyt&quot; ovat muuttuneet tuosta paljonkin. Halusin vaan kertoa, koska itseäni hiukan häiritsee tuo meidän välitila. Omissa kuvitelmissani luulin lasin olevan kauniin valkoinen, mutta totuus on toinen. 🙂

  1. Käsittääkseni rautaoksidi aiheuttaa lasin vihertävän värin. Luin jostain Optiwhite välitilalasista jossa tätä ongelmaa ei ole.

  2. Suosittelen välitilaan karkaistua lasia, vaikka se hieman kalliimpi onkin. Sukulaisilla räksähti tavallinen välitilan lasi rikki, kun oli unohtunut levy päälle. Joutuivat sitten ostamaan tavallisen särkyneen lisäksi sen karkaistun joten säästön sijaan kulut miltei tuplaantuivat – vaivasta ja harmista puhumattakaan. Kyse oli siis poikkeustilanteesta, mutta sattuuhan noita unohduksia paremmissakin piireissä.

 8. Hei! Et kirjoittanut mitään lattian vaihdosta, joten oletko harkinnut sen vaihtamista? Ajattelin vaan, kun suht isoa remonttia olet kuitenkin tekemässä, niin lattiahan menisi siinä samalla. Kaikki maksaa, se on tietysti otettava huomioon, mutta oletko ottanut selvää paljonko teidän kotiin maksaisi uusi lattia? Ajattelen jotenkin, että uuden ja hienon keittiön valmistuttua vanha lattia näyttää entistä vanhemmalta. Lattia on uskoakseni helpompi vaihtaa ennen keittiöremonttia kuin sen jälkeen. Miten laitat sähköt tuossa uudessa keittiössäsi? Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun en ymmärrä miten sähköt vedetään saarekkeeseen, vai tuleeko jääkaappi ja pakastin ikkunseinälle?

  1. Emilia: Parketti on hyvässä kunnossa joten sille ei tehdä mitään. Olen itseasiassa alkanut pitämään tuosta kolmesauvaisesta tammiparketista, vaikka sävyn suhteen tahtoisinkin sen olevan aavistuksen vaaleampi ja vähemmän kellertävä. <br />
   <br />
   Uuden lattian hintaan vaikuttaa moni asia, halvimman parketin saa reilulla tonnilla, kalleimpiin saa uppoamaan jopa 10 000€. Betoniin liimattu kunnon antiikkilankku olisi unelmani, mutta tähän kotiin sitä ei voi asentaa. Uskon että nykyinen lattia näyttää ihan siistiltä uuden keittiön kanssa. :)<br />
   <br />
   Sähkö vedetään lattian kautta, eteisen ja keittiön välissä olleen vanhan seinän kohdalta, jossa lattialla on nyt paikkapala. Se irroitetaan, sähköt vedetään sen alta ja paikkapala korvataan uudella tammparketin pätkällä. 🙂

  2. Huomasin keskustelua lattiasta. En muista tarkkaan, mitä siitä oletkaan aiemmin puhunut, paitsi että se ei niin kovin miellytä sinua. Oletko harkinnut vaihtamisen sijaan sen sävyttämistä? Naapurimme lattia (sellainen perinteinen 90-luvun tamminen mosaiikkiparketti) sävytettiin vaaleammaksi hiomisen yhteydessä. Väri on tosi kiva verrattuna entiseen kellertävän oranssiin. Heillä maksoi pari kolme tonnia (riippuen neliöistä ja kellä teettää), mutta koska summa koostuu suurimmaksi osaksi työstä, saa suurimman osan summasta laitettua kotitalousvähennyksiin 🙂 tietty nyt kotitalousvähennykset tulee sulla varmaan täyteen jo keittiörempasta tänä vuonna.

  3. Nanna: Parketti on tehdaslakattu, joten sen sävytys on todella hankalaa. Yksikään remonttiliike ei ota tuollaista työtä vastaan, sillä onnistumisprosentti tasaisesti sävytetylle parketille on liian pieni. Ainut vaihtoehto on repiä vanha parketti irti ja korvata uudella, enkä siihen raaski ryhtyä. 🙂

 9. Malttamattomana odottelen keittiöremppaasi. 🙂 Upeita ideoita ja ihanan valkoista. Mainitsit, että olohuoneen ja keittiön verhokiskot lähtevät pois. Olisiko sinulla antaa vinkkejä siroista ja huomaamattomista verhotangoista? Täällä olisi ostoslistalla verhotankojen hankinta.

  1. Johanna: En ole vielä ehtinyt etsimään verhotankoja vanhojen kiskojen tilalle, postaan aiheesta heti kun löydän jotakin varteenotettavaa. 🙂 Kirschillä on muutamia siroja malleja, ne ajattelin käydä ensimmäisenä läpi. 🙂

 10. Voi kun näkisi jo lopputuloksen! Oot miettinyt uutta keittiötä niin pitkään, että varmasti on kaikki nyt suunniteltu teille sopivaksi. 🙂 Itse tekisi nykyään niiiiin erilaisen keittiön kuin kolme vuotta sitten, tosin tietysti johonkin toiseen tilaan. Tässä kodissa huoneen malli saneli hyvin paljon, ja vaati useamman hieman tylsän kompromissin.

  1. Silja Maaria: Minulla vaihtui mielipiteet ja -halut moneen kertaan viimeisen kahden vuoden aikana. Välillä halusin L-mallia ja välillä saarekkeellista, myös valkoisen sävy on vaihtunut edestakaisin mattavalkoisen ja korkeakiiltovalkoisen välillä. 🙂 Nyt olen vatvonut asiaa perinpohjin ja ympäri ämpäri niin monet kerrat, että olen aivan 110% varma että tuleva malli tulee olemaan täydellinen, ainakin sen puitteissa mitä tähän kotiin voi tilan puolesta laittaa! &hearts; &hearts;

 11. Laita nyt aikuinen nainen kengät jalkaan! Ihan säälittää katsella aikuista NAISTA lenkkitossut jalassa. Ne sopii roskien vientiin ja puistoon. EI JULKISESTI JA KOKOAJAN.

  1. Olga: tennarit eivät ole lenkkeilyä varten ja jokaisella on oma tapansa ja halunsa pukeutua tai olla pukeutumatta esimerkiksi juuri näihin Conversen tennareihin, joihin viittaat kommentissasi. Se että banneri-kuvassa olen tennarit jalassa, ei tarkoita että ne ovat käytössäni aina. Olen viimeiset kaksi viikkoa käyttänyt lähes yksinomaan Hunterin kumisaappaita, tennarit ovat olleet jalassani vain kahdesti. <br />
   <br />
   Olet viime aikoina kirjoittanut minulle hyvin ikävästi ja tein päätöksen etten julkaise kommenttejasi ainakaan hetkeen. Ei ole mukavaa minullekaan että blogillani aiheutan sinulle ärsytystä, joka sitten purkautuu kommenttiboksin kautta ulos. Luen toki jatkossakin kaikki minulle kirjoitetut kommentit, joten viestisi tulevat perille vaikkei ne niitä postausten yhteydessä näykään.

  2. Hei Miia ja Olgakin!<br />
   Näin tässä blogissa nuo valkoiset, nahkaiset Converset ja ihastuin ikihyviksi. Pari viikko sitten sain ne hankittua myös itselleni. Olen niin supertyytyväinen. <br />
   Siinä on kengät, jotka ovat samalla kertaa siistin asialliset, mutta kuitenkin rennot. En minäkään noita kenkiä kaikkiin tilaisuuksiin laittaisi, mutta vaatteista riippuen, todella monen kanssa ne sopivat. <br />
   Kivat kengät.<br />
   Inspiroiva blogi. <br />
   Tykkään &hearts;

  3. Päivi: Converset ovat tennareiden klassikot ja arkikenkinä hirmuisen hyvät. 🙂 Nahkaisina ne ovat nimenomaan siistit ja asialliset, sopivat aikuisenkin naisen jalkaan esim tummien farkkujen ja siistin valkoisen t-paidan tai rennon paitiksen kanssa. :)<br />
   <br />
   Kiitokset! &hearts; &hearts;

  4. Täällä yksi viiskymppinen pitää nahkaisia tennareita sinisten farkkujen ja kevytuntsikan kanssakin ja jopa siistin mustan villakangastakin ja mustien farkkujen kanssa ihan kaupunkikäytössä. Ja menenpä vielä suht siistiä pukeutumista vaativaan työpaikkaanikin niissä.<br />
   Miksi Olgan tapaisten ihmisten pitää lukea blogeja ja vielä kommentoidakin blogeja, joista saa negatiivisia fiiliksiä. Tsemppiä Miia, ollaan omanlaisiamme, vaikket minun ikävuosiini vielä ylläkään :)<br />
   <br />
   Miia, tätä ei tarvitse julkaista, sinulle vaan tsemppiviestiä.

  5. Olivia: Tyylisi on melkein kuin omani, nahkaiset tennarit ovat siistit ja sopivat nimenomaan aikuisemmankin naisen jalkaan ilman että kokonaisuudesta tulee liian rento. :)<br />
   <br />
   Kiitos tsempistä! &hearts;

 12. Jes, nyt ollaan jännän äärellä! 😀 todella mielenkiintoista nähdä, kuinka upean keittiön osaatkaan suunnitella &hearts; odotan innolla postauksia aiheesta, toivottavasti niitä on luvassa paljon! Meilläkin olisi keittiöremppa toivottavasti ensi vuonna edessä, joten aihe kiinnostaa minua kovasti, kun kohta saa alkaa jo itsekin suunnitteluhommiin 🙂 Tsemppiä tähän projektiin!

  1. Nanna: Postauksia on tulossa sekä väliaikavaiheista että itse rempastakin, valmiista keittiöstä nyt puhumattakaan. 🙂 Viikonloppuna istun ajan kanssa alas suunnittelemaan ja kertaamaan vielä viimeisen kerran että kaikki palat loksahtavat varmasti paikoilleen niin kuin olen suunnitellut. 🙂 Kiitokset tsempeistä, sitä todella tarvitaan kun näin isosta remppailusta on kyse! &hearts; &hearts;

 13. Hei Miia! Kiva seurata projektiasi. Laitathan välivaiheista kuvia? Tuleeko sinulle astianpesukonetta ollenkaan? Minkä keittiöfirman kautta tilasit keittiösi? Onnea matkaan!

  1. Emmi: Taltioin koko prosessin tänne blogiin aina välivaiheista lopulliseen valmiiseen keittiöön. 🙂 Viikonloppuna käyn vielä extra tarkkaan läpi kaikki ideani ja suunnitelmani, jotta varmasti tulee jokainen mahdollinen ja mahdotonkin asia huomioitua. 🙂 Astianpesukone tulee, kalusteoven taakse piilotettuna. Paikka on sille sama kuin nytkin, eli vesiputkien suhteen ei onneksi tarvitse tehdä muutoksia tai siirtoja. 🙂 Kiitokset! &hearts;

 14. Hei,<br />
  <br />
  Uusi keittiö näyttää kyllä kauniilta, mutta on mielestäni hyvin epäkäytännöllinen. Olisin sen verran kommentoinut tuohon laatikostojen ja kaappien vähyyteen, että ajatteletko lainkaan asunnon tulevia ostajia lainkaan, jos joskus laitat sen myyntiin? Ymmärrän, että sinulla on kovin vähän astioita. Minulle tuo säilytysmäärä keittiössä olisi esim. ehdoton ei asunnon ostopäätökselle, koska minulla on paljon astiota ja kuivaruokaa tms. vaikka lapsia onkin vain yksi. Eli kannattaa ajatella myös asunnon mahdollista myyntiä, jos ette aio siinä ikuisesti asua. Pienet säilytystilat palvelevat toki omia tarpeitasi, mutta hyvin harvoja muita.<br />
  <br />
  Eikö lattia kannattaisi uusia nyt modernimpaan, kun siihen olisi otollinen tilaisuus? Uusi lattia sopisi paljon paremmin sisustustyyliisi kuin vanha kellertävän oranssi parketti. Uusi lattiakin nostaisi asunnon arvoa.

  1. Suvi: En ihan hirveästi mieti asunnon mahdollisia tulevia omistajia, sillä harvoin maku muutenkaan on 100% samanlainen. Monet tekevät asunnon ostamisen yhteydessä mittavia muutstöitä ja remontteja, vaikka kyseessä olisi suht tuorekin kohde tai vastaremontoitu koti. Uudesta kodista haluaa kuitenkin jokainen tehdä omanlaisensa ja omaa silmää miellyttävämmän, joten keskityn itsekin siihen että keittiö vastaa minun tarpeitani ja on ulkoisesti niin kaunis että itseäni itkettää onnesta. :D<br />
   <br />
   Ystäväni remontoi vuosi sitten ostamansa kodin uudenkarhean tammipuisen (ihan nätti ja tyylikäskin) keittiön lattiasta kattoon, sillä ei pitänyt siitä itse. Edellisen omistajan tekemät uudistukset eivät vastanneet ystäväni makua, joten tavallaan tuo myyntiä varten tehty keittiöremontti meni aivan harakoille. <br />
   <br />
   Lattiaa en halua uusia koska vanha on hyvässä kunnossa. Värisävy ei ole täydellinen, mutta olen itse oppinut elämään sen kanssa enkä pidä sitä enää rumana. En usko lattian uusimisen vaikuttavan asunnon mahdolliseen myyntihintaan nostavasti, tai ainakaan sen perusteella mitä tästä talosta on asuntoja myyty viimeisen vuoden aikana. Myyntiajat ovat taloyhtiössämme kohtuullisella tasolla ja vaikka taloustilanne on Suomessa heikonlainen, on ostotoimeksiantojakin kiinteistöstä jonossa useampia. Pari kauppaa on tehtykin ostotoimeksiantona, ilman että asuntoa on laitettu koskaan virallisesti myyntiin. 🙂 Olen siksi ihan luottavaisin mielin myös tulevaisuuden osalta, vaikka koskaanhan ei voi olla varma mistään kun asuntokaupoista ja kysynnästä on kyse. 🙂

 15. Vitsi, tulee ihan kade olo kun lukee suunnitelmiasi. Itselläni on hyvin pieni keittiö ja olen miettinyt laattikko jääkaappia ja pakastinta kun vanha jenkkikaappini hajoaa (kestänyt lähes 10v eli tuskin enään on kovinkaan pitkäikäinen)…en vain ole löytänyt näitä tuoteita mistään eli kysyisinkin mistä meinaat hankkia ja osaatko sanoa kuinka kalliita ovat versus &quot;normaaliin&quot; jääkaappipakastimeen verrattuna? Kiitokset ihanasta blogista 🙂 jään mielenkiinnolla odottelemaan millainen ihanuus keittiöstänne tulee

  1. RiTi: Laatikkomallinen jääkaappi on Gigantista, heillä on valikoimassaan malli johon saa kalusteovet eli jääkaapin saa kokonaan integroitua kalusteisiin. Perinteisten jääkaappien hintahaarukka on tosi laaja, aina 200 eurosta 2000 euroon. Laatikostomalli sijoittuu tuohon puoliväliin, eli kustantaa enemmän kuin edullisimman perusmallit, muttei ole kuitenkaan kalleimpien laitteiden ryhmässä. :)<br />
   <br />
   Kiitokset kivasta kommentistasi! &hearts; Viikonloppuna tulossa lisää keittiöjuttuja. 🙂

 16. Viimeinkin keittiöremppa, jeee 🙂 hei oletko tietoinen lattian lakkauksesta sävytetyllä lakalla? Tee ihmeessä ainakin olohuone/keittiö alueen lattialle hionta ja uudelleen lakkaus. Parin päivän homma ja jos haluat teetättää sen ammattilaisella maksaa noin 30€/neliö. Ja suurin osahan tästä on työtä eli menee kotitalousvähennyksiin 😉

  1. sanna: Olen kysynyt myös tuota lakkasävytystä, mutta sekin vaatii vanhan lakan hiomisen jotta tehdaslakan päälle saa tasaisen sävyn uudella lakalla. Tehdaslakattu parketti on koiraperheissä todella todella hyvä ratkaisu, sillä se kestää painavammankin koiran kynsiä ilman että parkettiin tulee vauhtiviivoja tai painautumia. Jälkikäsittelyn osalta se on kuitenkin painajainen, kukaan remppamies tai lattialiike ei halua työstää tehdaslakattua parkettia sillä he eivät voi antaa takuuta työlleen. 🙁

 17. Tuli vielä mieleen että ovatko uudet keittiön kalusteet samankokoiset kuin entiset? Parkettiahan ei yleensä ole kalusteiden alla joten jotain fixausta voi joutua kuitenkin tekemään lattian kanssa?

  1. Emmi: Uudet kalusteet ovat seinällä saman kokoiset eli reilut 270cm, mitä tuohon keittiön ikkunan ja eteisen puolella olevan betonipalkin väliin mahtuu. Meidän taloyhtiössä on osakkaiden toiveesta asennettu parketti ennen kiintokalusteita, eli myös keittiökalusteiden alta löytyy parketti. 🙂 <br />
   <br />
   Keittiömme oli alunperin U-muotoinen ja siitä on purettu pari vuotta sitten U:n siivekkeet jo pois. Tätä emme olisi tietenkään tehneet mikäli parkettia ei olisi kaappien alla ollut. Myös eteisen peiliseinän mittainen kiintokaapisto sekä molempien makuuhuoneiden kiinteät vaatekaapit on purettu muutama vuosi sitten, alta löytyi parkettia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *