Luhta Home & Orsi -monitoimikorit

Olen kesästä asti pitänyt silmäni auki valkoisten teräskorien varalta, mutta oikean kokoista tai -näköistä ei tuntunut mistään löytyvän. Teiltä lukijoilta sain monta hyvää vinkkiä, mm. Menun sekä Ferm Livingin Wire-koreista, Housen variaatiosta sekä Luhdan Orsi -korisetistä, johon lopulta päädyin. Kuvien perusteella en ollut aivan satavarma Orsi-korien sopivuudesta, mutta jouluista lehtijuttua varten jouduin tekemään nopean ratkaisun, joka onneksi osoittautui hyväksi valinnaksi. 🙂

omakotivalkoinen_1031.jpg

omakotivalkoinen_1026.jpg

omakotivalkoinen_1021.jpg

Isompaa (Ø 53cm, kork.39cm) ja pienempää (Ø 43,5cm kork.34cm) koria voi kätevästi säilyttää sisäkkäin, silloin kun niille ei ole käyttöä. Koria voi hyödyntää myös sohva- tai sivupöytänä sekä jakkarana kääntämällä korin ylösalaisin. Materiaali on valkoiseksi maalattua terästä, aivan kuin Hayn Hee-tuolit ja String-sarjan sivupaneelit. Orsi-koreja saa valkoisen lisäksi myös mustana ja niitä myydään sekä kahden korin settinä että erikseen S ja L -kokoisina. 

LuhtaHomeOrsiKorit.jpg

omakotivalkoinen_1023.jpg

omakotivalkoinen_1028.jpg

Omissa koreissani säilytän pääasiassa koristetyynyjä sekä rullaksi käärittyjä torkkupeittoja, mutta käyttötapoja on monia muitakin. Jos eteisessämme olisi enemmän kenkiä esillä, voisin laittaa ainakin osan niistä tuohon pienempään koriin. Isompi kori sopisi tytön pehmoleluille ja voisihan tuota käyttää myös ison viherkasvin koristeruukkuna, kun sisään laittaa vedenkestävän alustan tai muoviruukun, jonka ympärille käärii hopeista foliota peitoksi. Tarvittaessa saan niistä myös lisää istuintilaa olohuoneen pöydän ympärille… Ei lainkaan hullumpi ostos, vaikka epävarmalta pohjalta sen teinkin. 🙂

Kivaa päivää kaikille!

9 kommenttia “Luhta Home & Orsi -monitoimikorit

 1. Minä innostuin näistä koreista kovin markkinoille tultuaan. Kävin parissa kaupassa näitä hypistelemässä, mutta huonon laadun vuoksi jäivät kauppaan ja hylkäsin ostosuunnitelmat 🙁 siis joka ikisessä kappaleessa oli lohkeillutta maalia jossain kohtaa ja alta paistoi tumma teräs. Joitain kohtia oli yritetty tökeröstä paikata maalilla, mutta ero alkuperäiseen ehjään kohtaan oli tosi selkeä. Harmitti kyllä, kun olin jo ehtinyt innostua näistä kauniista ja monikäyttöisistä koreista!<br />
  <br />
  Nyt siis ehkä uskallan innostua uudestaan, josko laatuongelmista olisi päästy eroon. Miten arvioit korien laatua näin lyhyen tuttavuuden jälkeen? Entäs onko muilla lukijoilla millaisia kokemuksia näiden korien laadusta? Pelkään, että vaikka löytäisinkin kaupasta ehjän yksilön, maalit alkaa rapisemaan jossain kohtaa pois, ja varsinkin valkoisissa koreissa, joita itsekin ajattelin ostaa, tämä näkyy heti.

  1. Nanna: Minä tilasin omani settinä HobbyHallista ja tulivat ilmeisesti Luhdan omalta varastolta koska pakkaus oli sen mukainen… Toisessa korissa on pieni lohkeama, näkyy kakkoskuvassa (lähikuva) Luhta-merkin oikealla puolella. Itse raaputtelin kyseistä kohtaa, mutta ei lähtenyt lohkeamaan enempää ja toivottavasti ei lähde tulevaisuudessakaan. :)<br />
   <br />
   Omasta mielestäni laatu vaikuttaa ihan hyvältä, tuota pientä lohkeamaa siis lukuunottamatta, joka ei ainakaan viikon kokemuksellani näytä lohkeavan enenmpää. Luhdan tuotteeksi minusta oikein passeli ja hintaansa nähden hyvä. Jos maali alkaa rapistumaan, teen toki reklamaation ja kerron asiasta teillekin, mutta korit ovat niin kivoja että korjausmaalaan ne itse joko paikkamaalina tai sitten kokonaan. 😀

 2. Kivoja ovat korisi ja niin myös koko blogisi! Sinä kun olet niin näppärä löytämään ratkaisuja, niin keksitkö jotain minun tämän kertaiseen pulmaani. Nimittäin haluaisin ison Oltermannijuuston (tai muun saman kokoisen) säilytykseen näppärän ratkaisun. En haluaisi säilyttää muovipussissa vaan jossain kivassa rasiassa, muovi, lasi tai posliini sopivat. Juustokupu lautasella olisi tietysti paras (en ole löytänyt riittävän korkeaa) tai sellainen rasia, jossa juusto köllöttelisi &quot;kannen&quot; päällä ja varsinainen rasia olisi kupuna tiiviisti päällä. En haluaisi alkaa pilkkomaan juustoa pienemmiksi kappaleiksi. Minut kun on vallannut hintatietoisuus (hih!), niin siitäpä pulma. Aiemmin ostin pieniä viipalepakkauksia, kunnes katsoin, mitä tulee kilohinnaksi (huh!).

  1. Arja: Vaikean kysymyksen pistitkin tulemaan. 🙂 Hyvältä näyttäviä juustokupuja ei ole vastaani koskaan tullut, varsinkaan Oltermanin kokoiselle mötikälle. Googlella etsiskelin ja sellainen jonka itse kelpuuttaisin on LSA:n Lotta Cake / Cheese Dome. Ostopaikkoja saattaa olla muitakin kuin Houzz, jos innostuit ehdotuksestani niin kannattaa etsiä tuotteen nimellä muita ostopaikkooja. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.houzz.com/photos/4567520/LSA-Lotta-Ash-Base-Cake-Cheese-Dome-contemporary-serveware-other-metro&quot; target="_blank">http://www.houzz.com/photos/4567520/LSA-Lotta-Ash-Base-Cake-Cheese-Dome-contemporary-serveware-other-metro</a&gt;

 3. Minulla on ollut nämä useamman kuukauden, eikä maali ole lähtenyt lohkeamaan enempää. Minunkin koreissani oli parissa kohdassa lohkeama, mutta maalasin valkoisella, ja on pysynyt.

 4. Hei! Luin tuolta aikaisemmasta kirjoituksestasi, että kodissanne on Askon block matto. Onko tuota mattoa tarvinnut vielä pestä ja jos on niin miten värit säilyivät pesussa – levisikö musta vakeaan? Oma mattoni päästi todella paljon väriä ja värjäsi valkeita raitoja sinertäviksi. Kuivatin maton niin, että vesi valui raitojen suuntaisesti mutta peli oli menetetty jo ihan heti, kun matolle pääsi vettä… :/

  1. Kata: Meillä kävi hiamn samalla tavalla, koira kirmasi pesun jälkeen märkänä maton päälle riehumaan ja piehtaroimaan ja matto kostui. Mustaa väriä levisi valkoisiin raitoihin märimmistä kohdista, raitojen raja levisi paikoitellen valkoisen värin puolelle. 🙁 En tehnyt reklamaatiota, joten en tiedä onko tuo ollut yleistäkin vai rajoittuuko mustan värin irtoaminen joihinkin tietyn valmistuserän mattoihin. 🙁 Tosi harmillista. 🙁

 5. Hei!<br />
  <br />
  Millasia kokemuksia sinulla on näistä nyt parin kuukauden käytön jälkeen? Onko tullut lohkeamia? Löysin näitä pienellä tarjouksella, mutta kaikissa myyntikappaleissa on pieni lohkema 🙁 Mietin uskallanko ostaa…

  1. cicii: Kokemukseni on oikein hyvä, ei ole tullut lohkeamia eikä naarmujakaan. Maalipinta on pysynyt kunnossa vaikka tyttökin on korien kanssa leikkinyt ja käyttänyt niitä leikeissään mm. junan vaunuina. :D<br />
   <br />
   Omassa korissani oli myös pieni lohkeama ostovaiheessa mutta se ei ole lähtenyt lohkemaan reunoiltaan enempää. Jos kuitenkin käy niin että maalipinta alkaa rapistumaan / lohkeamaan, ajattelin paikkamaalata ne valkoisella maalilla. <br />
   <br />
   En osaa oikein tämän enempää asiaan sanoa, sillä en uskalla suositellakaan Orsi-koreja. 🙂 Minusta itsestäni ostos on ollut ihan hyvä, mutta jos maali olisi lohjennut käytössä, olisin ollut täysin päinvastaista mieltä… En itse ostaisi kovin pahasti tärvääntyneitä koreja, mutta pienen naarmun voin hyväksyä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *