Kaunis Epoq-keittiöni! ♥

Perjantai-iltaani kuuluu rentoa kotoilua ja keittiösuunnitelman työstämistä kotisohvalta käsin. ♥ Valitsin yhteistyökumppanikseni Epoq Keittiön, joka tarjoaa monipuolisen kokoelman tyylikkäitä kalustevaihtoehtoja sekä laajan sisustukseen sopivan kodinkonevalikoiman alan johtavilta valmistajilta. Suomessa Epoq-keittiöitä välittää Gigantti ja koko paketin saa kätevästi saman katon alta erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Valintaani vaikutti myös se, että voin ideoida keittiöni täysin itse hyödyntämällä Epoq -suunnitteluohjelmaa, jonka jälkeen oma keittiöneuvojani ottaa yhteyttä ja auttaa minua suunnitelman ja valmiin keittiön välillä, varmistaen kalusteiden sopivuuden sekä mahdolliset muut rajoitukset ja huomioitavat seikat. 

Omakotivalkoinen_114999.jpg

Omakotivalkoinen_1139.jpg

Epoq_2.jpg

Epoq3.jpg

Epoq -keittiösuunnitteluohjelman parissa olenkin tänä iltana viihtynyt ja suunnitelma on nyt valmis. 🙂 Olen käyttänyt useita erilaisia keittiösuunnitteluohjelmia vuosien varrella ja Epoqin suomenkielinen ja yksinkertaiseksi tehty ohjelma on yksi helpoimmista ja nopeimmista kotisuunnittelun apulaisista. Kodinkoneiden osalta suunnitelman työstäminen oli erityisen helppoa, sillä vasta jääkaapin tai uunin mallivalinnan jälkeen päätetään sen ympärille rakentuva kiintokaluste viimeistelyineen. Suunnitelmani on hyvin realistinen, ainoat erotukset 3D-luonnosten ja lopullisten valintojeni välillä ovat Savon liesituuletin sekä Boschin valkoinen induktiotaso, joita ei löytynyt suunnitteluohjelman tuotevalikoimasta. 

Keittio1.jpg

Rakastuin tuohon Savon 86530 -uutuusmallin liesituulettimeen Vantaan Gigantissa, se on kaunis, klassinen, ajaton ja sirolinjainen. <3 Boschin valkoiseen pyrolyysipuhdistustoiminnon sisältävään kalusteuuniin sekä induktiotasoon päädyin puhtaasti ulkonäkösyistä ja erinomaisesta hinta-laatusuhteesta. 

Keittio4.jpg

Boschin astianpesukone integroidaan kalusteoven taakse, joka näyttää ulospäin kolmeosaiselta laatikostolta, seinustalla olevien kalusteiden yhtenäisen ilmeen vuoksi. Altaan haluan olevan valkoinen ja työtason kanssa saumattomasti yhdistyvä, Avonite White on minun makuuni täydellinen! Damixan korkeasti kaartuva Clover easy -hana sekä pöytätasoon upotettava Damixan elektroninen astianpesukoneen sulkuventtiili olivat liesituulettimen tavoin rakkautta ensi hetkestä. Venttiiliä kävin hipelöimässä ensi kertaa Epoq-keittiöiden Habitare 2014 -messupisteellä ja se on kaikessa yksinkertaisuudessaan älyttömän h-i-e-n-o! 🙂 

keitti%C3%B65.jpg

Kylmäkoneet piiloutuvat kätevästi saarekkeeseen ja pitkäaikainen unelmani kalusteovellisesta pöytätason alle asennettavasta laatikostojääkaapista toteutuu. Liebherrin 119L nettotilavuudella varustettu jääkaappi vaikuttaa käytönnölliseltä ja kompaktilta paketilta. Olen käynyt kolmesti sitä tutkailemassa Gigantin myymälässä Epoq-keittiöiden pisteellä ja monipuolisten sisäosien ansiosta jääkaappiin saa mahtumaan hurjan määrän erilaisia ruoka- ja juomatarpeita. Pakastin on perinteisempi kaappipakastin, joka asennetaan kalusteovella varustettuna työtason alle jääkaapin tavoin. Toiminnallisuuden vuoksi haluan saarekkeeseen tason sisään upotettavan Powerportin teleskooppipistorasian, sen saa yhdellä painalluksella nousemaan näkyville silloin kun saarekkeen päällä haluaa käyttää keittiön pienkoneita tai vaikkapa ladata iPadiin virtaa. 🙂

keitti%C3%B66.jpg

Lopullinen kalustevalintani on maalattu valkoinen Integra-sarja. Päätökseeni vaikutti erityisesti se, että Integrassa on minimalistinen ja huomaamaton vedinura sekä uv-suojalakkaus, joka estää ovien kellastumisen auringon vaikutuksesta. Tasoksi valitsin Avoniten valkoiseksi läpivärjätyn ja saumattomaksi käsiteltävän komposiittitason, joka jatkuu saarekkeessa myös sivujen peitelevynä ja kehystää saarekkeen kauniiksi kokonaisuudeksi. 

Omakotivalkoinen_1141.jpg

Omakotivalkoinen_1153.jpg

Ensi viikon alkupuolella lähtee kaluste- ja kodinkonetilaukseni eteenpäin, jännittää! 🙂 Komposiittitaso tehdään mittojen mukaan käsityönä, joten sen toimitusaika on noin 6 viikkoa, joka määritteleekin melko pitkälle keittiön muun aikataulutuksen. Mietin hetken aikaa että olisin asentanut keittiöni itse ja ostanut vain sähkötöitä varten ammattilaisen palvelut, mutta totesin lopulta että parasta jälkeä syntyy kun keittiöasennuksen ammattilainen tulee tekemään remontin avaimet käteen -taktiikalla. 🙂

Mukavaa illanjatkoa kaikille ja huomiseen! <3

(Yhteistyössä: Epoq)

18 kommenttia “Kaunis Epoq-keittiöni! ♥

 1. Kivat keittiösuunnitelmat, tulee varmasti tosi tosi hieno! <br />
  <br />
  Oli muutes aika pelästyttävä ja absurdi kokemus: tuo (sinun?) käsiala on aivan samanlaista kuin omani! 🙂 🙂 Hui! 🙂

  1. Kati: En malttaisi millään odotella kuutta viikkoa että pääsen kokkailemaan uuteen keittiööni. 😀 Käsiala kuvaa jonkin verran persoonallisuutta, onkohan meissä muutakin samaa, hihii?!? 😀

  2. No et varmasti! Minäkään en malta odottaa sun keittiötä! 🙂 😉 <br />
   Ja voi ollakin, on muutamia ajatuksia kyllä osunut yksiin muutenkin. Mutta kerrassaan omituinen ja epätodellinen fiilis nähdä oma käsialansa jossain muualla 😀

  3. Kati: Hihii, olisi kiva nähdä sinun käsiala, voi olla että oma suunikin jäisi auki hämmästyksestä. 🙂 🙂

 2. Odotan mielenkiinnolla kokemuksiasi tuosta laatikkojääkaapista! Ihastuin itsekin siihen muutama vuosi sitten, kun näin sen yhdessä asuntoesittelyssä. Kivan näköiset suunnitelmat, tsemppiä remonttiin! 🙂

 3. Oi, sullapa on ollut kivaa tekemistä! Olet jo niin pitkään haaveillut tuosta keittiöstä, että voin kuvitella, miten innoissasi olet.

  1. Minna L: Olen tosi innoissani, varsinkin nyt kun olen 110% varma siitä että haluan nimenomaan i-muotoisen keittiön saarekkeella. 🙂 Pitkän aikaa pähkäilin ii:n ja ällän välillä, koska kalusteovellista laatikostojääkaappia ei tuntunut löytyvän mistään Norcoolin lopetettua kalusteoviversion valmistamisen. 🙂 Luojan kiitos Liebherrille! &hearts; &hearts;

 4. Näyttää todella hyvältä suunnnitelmalta ja varmasti aivan sinun näköisesi keittiö siitä tuleekin. Ruudun tällä puolen malttamattomana odottelen rempan alkamista! Voimia! 🙂

  1. Marja: Keittiöstä tulee takuulla kaunis ja ihana, juuri sellainen kuin olen haaveillutkin! &hearts; &hearts; Kiitos tsemppaamisesta, sitä tarvitaan kun kattoremppa ensi viikolla alkaa ja suunnitelmat lähtevät todenteolla toteutumaan. 🙂

 5. Näyttää hyvältä. Itse haaveilen juuri tuon näköisestä keittiöstä. Paljonko on keittiön kustannusarvio?

  1. Merja: Kustannusarvio on vielä avoin, alkuviikosta tilausta tehdessäni selviää keittiön tarkka hinta. Kodinkoneissa haluan panostaa toimivuuteen ja ulkonäköön, taso on myös sellainen johon haluan satsata. Varsinainen remppatyö sähkövetoineen on myös hinnaltaan vielä avoin, alkuviikosta myös se vahvistuu. 🙂

 6. Varmasti tulee käytännöllinen ja ilmavan raikas valkoinen avokeittiö. Niin mielelläni minäkin haluaisin tuollaiset kalusteovet niin jääkaappiin kuin myös astiapesukoneeseen. Suomessa nämä kalusteovet ovat suositumpia kuin esim. Kanadassa, missä asun. Onnea uuden keittiön valmistuprosessiin. Jouluna sinulla onkin sitten uusi ihana keittiö.

  1. Ulla Buchanan: Kalusteovilla saa keittiöön kauniin ilmeen kun kylmäkoneet ovat tiivis osa muuta kalustusta. &hearts; &hearts; Uskon että kalusteovet tulevat suositummiksi muuallakin maailmassa ja kysynnän kasvaessa myös tarjonta kasvaa. :)<br />
   <br />
   Joulu uudessa keittiössä tulee olemaan taivaallista. 🙂 Käytän takuulla koko joulunkin hellan ääressä kokkailemassa. 😀

   1. Saara: Liesituuletin tulee aktiivihiilisuodattimella, nykyinen hormi pistetään sulkuventtiilillä kiinni ja putki katoaa kokonaan. 🙂

 7. Hei,<br />
  <br />
  postauksesta näyttää olevan jo tovi aikaa, joten osaat varmaan kertoa jo hyvin käytännön kokemuksia tuosta jääkaappi/pakastin ratkaisusta. Olisi itsellä harkinnassa, mutta mistään ei oikein tunnu löytyvän kunnon tietoa. Kaunis kiitos jo etukäteen.

  1. Veera: Keittiörempan valmistumisesta on vierähtänyt jo reilusti yli 2 vuotta ja laatikoston mallinen jääkaappi on edelleen näiden kaikkien kuukausien ja vuosien jälkeen ollut täydellinen valinta. Pelkästään hyvää sanottavaa on, tilavuus on erinomainen ja sen täyttöaste on suurempi kuin perinteisen kaappimallisen jääkaapin. Liukukiskot liukuvat edelleen yhtä kevyesti kuin uutena, yhtään ei ole tarvinnut öljytä niitä. Kalusteovi on myös kuin uusi, ei ole taipunut ollenkaan vaikka laatikostojääkaapin ovi on aina tupaten täynnä painavia pulloja ja jogurtteja. 🙂 Loistava ostos jonka tekisin ehdottomasti uudelleen jos keittiörempan nyt tekisin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *