Tavararemontin Koti Kuntoon -starttipakettitarjous & arvonta!

Tavararemontin kanssa yhteistyönä toteutetun haastatteluni jatko-osa on julkaistu ja se keskittyy raivausprosessin tuloksiin sekä ajatuksiini menneestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Alla muutama poiminta siitä miten entisestä sottapyttyhamsterista tuli minimalismista kiinnostunut siivousfani. 🙂

banneri_260914.jpg

Kauanko järjestämisprosessi  kesti ja mitä hyötyä siitä on sinulle ollut?

“Kodin kuntoon saaminen kesti neljä vuotta, jonka aikana hankkiuduin eroon lähes kaikesta turhasta. Olen kulkenut todella pitkän ja hetkittäin erittäin kivisen tien, jotta olen päässyt nykyiseen tilanteeseeni ja siihen etten enää ripustaudu tavaraan. Olen huomannut, että mitä enemmän minulla on varastoitavaa tavaraa, sen enemmän koen niistä huolta. Tavaralla on alitajunnallinen tapa hallita ihmismieltä, on sitten kyse kodista ja sen irtaimistosta, autosta, pyörästä tai harrastusvälineistä. Olen joskus harkinnut muuttavani isompaan kotiin, jotta tavaroille olisi enemmän tilaa, ja siten olisin maksanut asumisesta huomattavasti enemmän. Olen pelännyt että tilanpuutteen vuoksi varastossa säilyttämäni harrastusvälineet varastetaan, tai että vesivahinko pilaa ne. Tätä turhan huolehtimisen kuormaa olen halunnut pienentää ja kurssi oikeaan suuntaan on otettu. Hermoilen jatkossa vain sellaisista tavaroista joita todella tarvitsen arkeani helpottamaan ja kaunistamaan.”

OKV3v3.jpg

Onko uusissa tavoissasi tapahtunut lipsumista?

“Lipsumista on tapahtunut vuosien varrella muutamia kertoja. Pahin takapakki koettiin vuoden 2012 alkupuolella, kun sain idean muuttaa kotini sisustustyylin hotellimaisen tyylikkääksi ja sen seurauksena innostuin ostelemaan sisustustavaraa aivan liikaa. En alussa huomannut yhtäläisyyksiä vanhoihin hamstraamiseen johtaneisiin tapoihini, mutta kodin täyttyessä sisustustavarasta aloin potemaan tavaraähkyä, enkä tuntenut kotiani omakseni. Voimakkaiden epäonnistumisen tunteiden saattelemana myönsin tehneeni vääriä valintoja ja aloin korjaamaan tapahtunutta vahinkoa. Opin myös sen, ettei kaikkea kaunista tarvitse aina omistaa, joskus riittää vähempikin.”

Omakotivalkoinen_Olohuone1.jpg

Miltä tuntuu nyt?

“Mitä vähemmän omistan kiinteää maallista mammonaa, sen vapaammaksi olen kokenut itse elämän. Se sai minut innostumaan minimalistisesta elämäntavasta sekä sisustustyylistä, ja olenkin jatkanut prosessin parissa työstäen useita elämäni eri osa-alueita sekä omia ongelmakohtiani.

Tavaramäärän vähentyessä olen karsinut myös säilytystilaa, sillä kaapeilla on taipumus täyttyä uudelleen. Yksi tärkeimmistä itselleni asetetuista tavoitteistani on ollut, että jokainen omistamani tavara on katseenkestävä ja niitä voi pitää halutessaan esilläkin. Yritänkin välttää tavaran säilyttämistä kaapin kätköissä viimeiseen asti ja mietin jopa keittiövälineiden kohdalla niiden ulkonäköä ja sisustukseen sopivuutta. Monesta tämä saattaa olla hassua, mutta minulle on tärkeää että omistan vain sellaisia tavaroita joita haluan katsella ja käden ulottuvilla ollessaan niitä tulee myös käytettyä. Tämä on arkipäivän estetiikkaa parhaimmillaan!”

Omakotivalkoinen_1059.jpg

Kaapit täynnä ja kellariinkaan ei mahdu enää mitään, tavaroita ajelehtii ruokapöydällä, lattioilla, tuoleilla ja nurkissa. Tärkeitä papereita ja tavaroita etsitään kissojen ja koirien kanssa. Olisi kiva palkata siivooja, mutta jonkun pitäisi ensin raivata paikat siihen kuntoon, että siivooja mahtuu sisään… Mitenkäs niille tavaroille edes järjestetään paikkoja? Mitä heittää pois ja mitä säästää? Jos tilanne kuullostaa tutulta, korvat hörölle sillä nyt alkaa blogiarvonta! 🙂 

Tavararemontti_Lahjakortti_Omakotivalkoi

Osallistujien kesken arvotaan Tavararemontin Koti kuntoon -starttipakettilahjakortti (arvo 174€), joka sisältää kodin kartoituskäynnin sekä toimintassuunnitelman siitä, miten voit parhaiten järjestää kotisi haasteelliset kohdat. Alkuun pääsemistä vauhdittamaan käydään konkreettisesti läpi jokin pieni kohde, kuten vaatekaappi. Starttiraivauksen kesto 3 tuntia, toiminta-alueena on PK-seutu (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen)! 
 
Arvontaan voit osallistua jättämällä persoonallisella ja erottuvalla nimimerkillä varustetun vapaamuotoisen kommenttisi tämän postauksen kommenttiboksiin. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 26.10.2014 klo 23.59 asti! Tuttuun tapaani huhuilen voittajaa ilmoittautumaan blogissani heti arvonnan päättymisen jälkeisenä maanantaina, joten muistathan olla kuulolla!
 
Voit myös tilata lukijoilleni räätälöidyn Koti Kuntoon -starttipaketin tarjoushintaan 149€ (norm. 174€/3h). Tilauksen voit tehdä Tavararemontin yhteyslomakkeen kautta koodilla Oma Koti Valkoinen. Tarjous on voimassa 15.11.2014 mennessä tehdyihin tilauksiin. Palveluista saat täyden kotitalousvähennyksen! 
 
Tavararemontin palvelulahjakortti on myös oiva lahjaidea – hänelle jolla on jo kaikkea, liikaa! 🙂
 
Rentoa sunnuntaita kaikille!
 
(Postaus toteutettu yhteistyössä Tavararemontin kanssa!)

31 kommenttia “Tavararemontin Koti Kuntoon -starttipakettitarjous & arvonta!

 1. Olen aloittanut tararoiden karsimisen noin vuosi sitten. Se onkin yllättävän haastavaa. Olisi hienoa nähdä asioita ammattilaisen silmin. Arvostan näitä osaajia!

 2. Tää tulisi niin tarpeeseen tässä tavaran täyttämässä huushollissa!! Yrittänyt olen kovasti aika ajoin, tuntuu vaan niin pitkältä prosessilta 5henkisessä perheessä tämä raivaus! Hjälp!! 🙂 toivottavasti onni potkaisisi!!

 3. Jos voitan tämän strattipaketin, tulisi se täsmälleen oikeaan osoitteeseen. Jahkailen aina kun siivoilen kaappeja poisheitettävän ja säilytettävän välillä. Nyt olen jo päässyt siihen pisteeseen, että jos en ole vuoteen tai kahteen tarvinnut / käyttäny jotain, SILLOIN se joutuu kaatopaikalle tai kierrätykseen. Olenkin näin saanut joltisestikin tavaraa karsittua. Aina kuitenkin löytyy "jos vielä joskus" juttuja, joten ehkä ammattilainen olisi hyvä juttu tavaran karsimisessa.

 4. Omassa kodissani tavaranraivaus alkaa onneksi olla jo melko hyvällä mallilla, kiitos siitä tälle inspiroivalle blogillesi! 🙂 Haluaisin antaa starttipaketin joululahjaksi läheiselle ihmiselle, joka haluaisi päästä eroon turhista tavaroista mutta tarvitsee apua alkuun pääsemisessä.

 5. Olen itse keskellä juuri tätä tavaran karsimis prosessia. Pienen 1-vuotiaan kanssa ei aina niinkään helppoa löytää sitä aikaa siihen mutta suunta on kuitenkin oikea. Jos voittaisin tämän palkinnon antaisin sen kuitenkin omille vanhemmilleni joululahjaksi..Heillä on todella todella paljon tavaraa mutta nyt heillä(kin) on tullut seinä vastaan..eli suursiivous ja tavaroista luopuminen on alkanut myös heillä mutta uskon että ammattilaisen apu ja näkökulma toisi lisäpotkua ja apua heidän tilanteeseen. Lisäksi olemme päättäneet että kaiken minkä myymme kirppiksillä yms laitamme yhteiseen matkakassaan ja teemme näin ollen ikimuistoisen yhteisen matkan isovanhempien, isoisovanhempien ja lastenlasten kanssa vuoden päästä :)<br />
  Kiitos inspiroivasta blogista!

 6. Olen usein miettinyt, miksi elämme näin suuren tavaramäärä keskellä? Luoko se tiettyä turvaa, onko se pakenemispaikka vai mitä? Apu olisi todella tarpeen, sillä luopuminen on vaikeaa, vaikka tunnistankin halun päästä eroon…. Tulkaa meille….

 7. Vaikka säilytystilan määrä on uudessa kodissamme kasvanut, niin viimeisin muutto ulkomailta kotiin toi taas lisää tavaraa, ja jonkin verran olemme joutuneet hankkimaan tuplana tavaraa, jota oli Suomessa ulkomaankomennuksen aikaan säilössä Suomessa. Miten luopua käyttämättömistä talvivaatteista, jotka ei vielä tänä(kään) vuonna pääse käyttöön, koska eivät vain ole omaa tyyliä…. ehkä joku vuosi, tai sitten ei?

 8. Olisipa kiva voittaa! Koska en asu pk-seudulla, lahjottaisin voiton tuttavalle. Tarvetta olisi kyllä itselläkin!

 9. Hei! Kuulostaa just hyvältä, meidän pikkuvarasto kaipaisi ehdottomasti läpikäymistä ja tuntuu, etten lasten kanssa ehdi millään käydä sen kimppuun..

 10. Meille!!! Meillä on koti aika hyvässä järjestyksessä. Tämä perustuu siihen, että kaikki, siis IHAN KAIKKI, sullotaan varastoon. Apuaaaa :(.

 11. Mä koen yleensä olevani mestari luopumaan tavarasta, enkä varsinaisesti muodosta tunnesiteitä tavaroihin. Meillä on kuitenkin kolme pientä lasta, 2,5-vuotias esikoinen ja 7kk kaksostytöt. Lasten myötä tavaran määrä on lisääntynyt huimasti ja etenkin eteisen säilytysjärjestelmät kaipaisivat ammattilaisen apua. Kauhulla odotan jo sitä aikaa, kun lapset ovat päiväkodissa ja kaikille pitäisi löytää aamulla säänmukaiset vaatteet kaappien uumenista!

 12. Mieheni vaatekomeroa, autoa ja miksipä ei toimistohuonetta! voisi tulla raivaamaan. On se T sellainen tavarahamstraaja, että hiki tulee välillä, kun yritän tunkea pestyä ja silitettyä vaatetta komeroon. Onneksi meillä on vaatteet eri komeroissa – omat on täydellisessä väri- ja sorttijärjestyksessä 🙂 Koska mussa on pirttihirmun vikaa, niin T ei uskalla laajentaa hamstrausta muun kodin puolelle… Tervetuloa meille!

 13. Mukana arvonnassa. Meillä viisi henkilöä kolmiossa asettaa omat haasteensa. Karsimiselle ja tavaroiden järkevälle sijoittamiselle olisi tarvetta.

 14. Ehdottamasti mukana! Uusi koti ja kaksi pientä lasta, seurauksena tavarat hukassa ja liikaa turhaa roinaa!

 15. Jokaiselle tavaralle pitäisi käytännössä löytyä oma paikka. Kuitenkin pöydät ja tuolien selkänojat notkuvat enemmän tai vähemmän vaatetta ja muuta pikkusälää. Esteettinen silmäni on kovin stressaantunut ja tuntuu ettei meillä ole koskaan siistiä! Paras arvonta aikoihin, ehdottomasti mukana!

 16. Täällä vaikeinta on alkuun pääseminen. Kaapit jäävät siivoamatta ja järjestelemättä, koska en saa mistään kunnon alkusysäystä. Ammattilainen voisi varmasti auttaa!

 17. Tämä tulisi niin tarpeeseen – lahjoittaisin rakkaalle ihmiselle, jonka kodin ja tilan tavarat ovat vallanneet!

 18. Koska en itse asu pääkaupunkiseudulla, antaisin tämän myös ystävälleni lahjaksi. Kiireinen elämä, muutto uutee taloon, pieni lapsi yms, ja monta kertaa keskustelumme menee siihen miten tavaraa on vain niin paljon eikä oikeita paikkoja tahdo löytyä – eikä sitten löydy tavaroita ja papereitakaan kun niitä tarvitsisi.

 19. Työmäärä meillä olisi kohtuullinen. Olemme muuttaneet vuosi sitten ja syystä että äiti yrittää yksin rakentaa taloa valmiiksi on romun raivaaminen sisältä jäänyt. Tästä olisi suuri apu.

 20. Tarpeeseen tulisi! 😀 Muutimme vastikään entistä huomattavasti pienempään asuntoon ja karsimisesta huolimatta kaikelle ei vain löydy omaa paikkaa… Pohdin juuri kuinka olen töissä niin järjestelmällinen ja kaikki on ojennuksessa, mutta kotiin asti ko.into ei riitä 😉

 21. Erosin poikaystävästä, ja ajattelin, että nyt on tilaa tavaroille, kun kaapeissa on enää yhden ihmisen tavarat! No jotenkin ne kaapit on taas täyttyneet, ja jotain pitäisi tehdä, että asumismukavuus tästä vähän paranisi. Ainakin ne poikaystävän kamat mitä kaapeista löytynee vielä pitäisi palauttaa : )

 22. Muutimme syyskuussa rivarista puolet pienempään kaupunkiasuntoon viimeisenkin lapsen muutettua kotoa. Onnistuimme melko hyvin tavaroiden karsimisessa ja uusi koti on avaran kaunis, mutta vanhapa on edelleenkin turhauttavassa tilassa: se tulisi saada myyntikuntoon, mutta tyhjennys on vielä pahasti vaiheessa! Vanhan kodin varasto ja lastenhuoneet ovat lähes entisellään ja kirppisoperaatio tuntuu yhä kaukaisemmalta haaveelta…

 23. Meillä (tai oikeastaan minulla, mies heittäisi kaiken vaan pois) on tavaran raivausprojekti meneillään. Yläkerran tuleva työhuone on täynnä tavaraa mikä vaan kannettiin muutossa, kohta 5 vuotta sitten, sisään. Kotia on rempattu pikkuhiljaa ja tuo tila pitäisi saada tyhjennettyä niin, että sielläkin voisi tehdä remonttia. Työhuoneeseen kulkeutuu kaikki ylimääräinen tavara jolle ei löydy paikkaa. Ylimääräistä tavaraa onkin paljon ja esim. lasten ja aikuisten vaatteiden läpikäymiseen menee tolkuttomasti aikaa jos haluaa vaatteita myydä esim. huuto.netissä. Aika tuntuukin olevan suurin ongelma; töiden, miehen ylitöiden, 2 lapsen ja kodin pyörittämisen ohella ei hirveästi jää ylimääräistä aikaa. Sitten kun käyn tavaroita läpi teenkin sen kunnolla ja hartaasti, pohdin ehkä jopa liikaa mitä tavaroita heitetään pois ja mitä ei, minne tavarat laitetaan yms. Vaikka päällisin puolin ei ehkä vaikutakaan siltä, mutta deep down olen hyvin pedantti ja järjestelmällinen, mieluiten järjestelisin kaikki tavarat omiin laatikoihin ja lokeroihin (esim. duplot suurinpiirtein muodon ja värin mukaan, eläimet erikseen, ihmiset erikseen, ajoneuvot erikseen jne :D) Ulkopuolisen apu olisi kiva niin pääsisin kunnolla vauhtiin, ja luulen että mieskin olisi tyytyväinen.

 24. Minulla on ystävä, jolla on paha sairaus ja työkyky mennyt toistaiseksi. Hänelle on tehty vesiremontti ja vihdoin on puhdasta vettä käyttävissä. Upea kylpyhuoneremonttikin on tehty. Tällä ystävällä vaan ei ole voimia yksin alkaa lajittelemaan kaikkea tavaroita ja koti on aikamoisessa kaaoksessa. Olisi hienoa saada hänelle apua tähän asiaan. Hän kyllä pystyy työhön osallistumaan eli on siinä mielessä täysin kyvykäs.

 25. Mistä löytyy onnellinen koti? Ehkä paperikasan alta? Kirjahyllystä? Pölykoirien keskeltä? Pursuilevasta vaatekaapista? Jossain se on piilossa, koska täpötäysi koti nykyisellään aiheuttaa vain ahdistusta…

 26. Oi, tämä olisi täydellistä! Olen ihaillut sinun minimalismiasi Miia ja herännyt itsekin miettimään oman kodin tavaramäärää.. ahdistaa!!

 27. Meidän perhe tarvitsee ulkopuolista apua romukasojen raivaukseen, toivottavasti arpaonni suosii meidän perhettä. Tilanne on se että ostimme omakotitalomme minun vanhemmiltani irtaimistoineen emmekä saaneet tyhjennettyä heidän tavaroitaan pois omiemme alta. Nyt on kahden sukupolven verran romuja nurkissa ja tilannetta on omin voimin vaikea alkaa hoitamaan.

 28. Monen vuoden projekti on loppusuoralla, mutta sehän se tiukin vaihe onkin. Nyt on ollut myös merkkejä että tilat alkavat taas täyttymään. Turha roina ahdistaa ja vie älyttömästi aikaa. Sellaisen potkun persuuksiin tarvitsisin..varsinkin kun kun mulla on todistusaineistoa että turhan poistaminen tuo elämään uusia asioita ja nyt on aika tukkoinen elämäntilanne…..

 29. Kiitos kaikille osallistujille! &hearts; &hearts; Arvonta suoritetaan tänään, illan postauksessa huhuilen onnellista voittajaa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *