Epoq -inspiraatiota Itiksestä!

Käväisin kamerani kanssa Itäkeskuksen Gigantin Epoq-näyttelyosastolla katsomassa Integra-ovilla varustettua mallikeittiötä, jossa on ovien lisäksi myös muita unelmakeittiöni mukaisia yksityiskohtia kuten upotettuja spotteja sekä vitivalkoinen välitilalasi. ♥ 

Omakotivalkoinen_Epoq_1171.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1173.jpg

Oman saarekkeeni ympärille tulee mallikeittiön tapaan Avonite-taso, joka jatkuu saumattomasti saarekkeen sivuille. Oman saarekkeeni takapuolelle ei tule kaappeja (kuten kuvan mallisaarekkeessa), vaan se toimii aamiaisbaarina jalkatiloineen ja baarijakkaroineen. Jalkatilaa tulee olemaan 25cm, joka on 5cm suositeltua vähimmäismittaa vähemmän, mutta kuitenkin vielä riittävä. Saarekkeen päälle lisään jossakin vaiheessa 2-3kpl riippuvalaisimia, mutta niiden suhteen pähkäilen vasta sitten kun keittiö on valmis ja paikoillaan, jotta valaisimet sopivat varmasti keittiön jatkeeksi. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1180.jpg

Norcoolin laatikostomallinen jääkaappi vaikuttaa erittäin toimivalta ja tilavalta. Laatikostoa saa vain Norcoolin omalla rosteripaneelilla, joten oma laatikostomallini tulee olemaan kodinkoneisiin keskittyvässä postauksessani esittelyvuoroon pääsevä kalusteovellinen Liebherr.

Omakotivalkoinen_Epoq_1184.jpg

Epoq-keittiöiden laatikostoissa ja ovissa on vaimentimet, jotka sulkevat saranat sekä kiskot täysin äänettömästi. Uuteen keittiööni tulee kaksi laatikostoa, joista toiseen säilön astioita ja toiseen kokkausvälineistöä, kuten kattiloita ja uunivuokia. Laatikostojen lisäksi saarekkeeseen tulee 60cm leveä kaappi, jossa ulosvedettävät hyllyt kuivaruokien säilytystä varten. Laatikoiden pohjalle haluan laatikkomatot, jotka pitävät lasipurkit ja lautaspinot paikoillaan laatikkoa liikutellessa. 

Omakotivalkoinen_Epoq_1185.jpg

Kulmakaappien ongelmana on usein liian pieni oviaukko, jonka takia isoon kaappiin ei saa isoja uunivuokia tai harvoin käytettyjä keittiökoneita mahtumaan ja niiden täyttöaste jää vajaaksi epäkäytännöllisyytensä vuoksi. Mikäli olisin päätynyt keittiössäni U-muotoon, olisin ehdottomasti tahtonut kulmakaappien olevan tuplaovella ja pyörivällä karusellihyllyllä varustettuja, kuten yllä olevassa kuvassa. Karuselli pyörii kevyesti suuremmankin painon alla ja kulman molemmin puolin aukeavan taiteoven ansiosta koko kaappi tulee käytettyä hyödyksi, toimivalla tavalla. 

Omakotivalkoinen_Epoq_1191.jpg

Astianpesukone piiloutuu kalusteoven taakse ja laatikoston etulevyjä mukaileva yhtenäinen ulkoasu toistuu kulmakaappia lukuunottamatta koko keittiössä. Laatikostolta näyttävä astianpesukone tulee omaankin köökkiini. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1209.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1194.jpg

Kaapintäytteitä on Epoq-valikoimassa useita erilaisia ja eri kokoisia aina mauste- ja lautastelineistä monikäyttöisiin lokerikkoihin. Kuvan 4-osainen roskasankosetti sopii suuremmankin perheen jätteille ja sankoihin voi kätevästi eritellä seka-, paperi-, ongelma-, sekä biojäteet. Kannellisen sangon ansiosta biojätteiden kierrätys on kivempaa, sillä kansi pitää hajut hallinnassa. Tuollaiset tahdon meillekin! 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1196.jpg

Olin vielä viime viikolla kahdenvaiheilla yläkaappien suhteen, mutta päädyin lopulta toteuttamaan keittiöni modernin unelmani mukaisesti ilman yläkaappeja. Tälläiset vaakaan asennetut nostomekanismilla varustetut kaapit olisin tahtonut, mutta keittiöseinällä oleva pieni ikkuna olisi rikkonut kauniin ja selkeän linjan. Myös rakastumiseni Savon liesituulettimeen vaikutti asiaan, liesituuletinta ei olisi saanut lyhyelle keittiöseinälle yläkaappien ja pikkuikkunan väliin mitenkään. Valinnat on joskus vaikeita… 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1250.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1201.jpg

Integra & vedinura! <3 <3 Ajattoman kaunis ja klassinen ovivalinta moderniinkin kotiin! <3

Omakotivalkoinen_Epoq_1203.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1206.jpg

Mallikeittiön yläkaappien pohjaan on upotettu Spotlight San Diego -kalustespotit, jotka toimivat työtasovalaistuksena. Yläkaappien puutteessa toteutan hieman samanlaisen idean upottamalla spotit kaapiston yläpuolella olevaan kattokotelointiin. 🙂 Kalustespottien tilavaraus on vain muutama sentti ja ne saa täysin piiloon yläkaapin alapohjaa vasten asennettavan peitelevyn ansiosta. Sähköpistokeen voi piilottaa vaikka kaapin sisään. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1204.jpg

Epoqin valikoimassa ei ole omia välitilaratkaisuja, mutta Epoqin yhteistyökumppanin kautta tilatun asennustyön ohessa sellainenkin tarvittaessa järjestyy. Oman keittiöni välitilaan tahdon tismalleen saman lasitusliikkeen toimittaman vitivalkoisen lasin kuin mallikeittiössä. Lasi ei viherrä reunoistaan lainkaan ja on kauttaaltaan kauniin hohtavan valkoinen. ♥ 

Omakotivalkoinen_Epoq_1174.jpg

Itäkeskuksen Gigantin keittiönayttelyssä on esillä muutama muukin upea keittiökokonaisuus, ne esittelen teille erikseen heti huomenna. 🙂 Ihanaa iltaa kaikille! <3

(Yhteistyössä: Epoq)

12 kommenttia “Epoq -inspiraatiota Itiksestä!

 1. Tuossa myös yksi vinkki U-malliseen keittiöön. Ois varmaan aika kätevä. Tuosta vaihtoehdosta en itse tiennyt kun keittiötä suunniteltiin, meillä kulmassa ulosvedettävä karuselli.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="https://www.facebook.com/sisustussuunnitteluInanaDesigner/photos/pb.617132631661546.-2207520000.1413830506./722038187837656/?type=3&theater&quot; target="_blank">https://www.facebook.com/sisustussuunnitteluInanaDesigner/photos/pb.617132631661546.-2207520000.1413830506./722038187837656/?type=3&theater</a&gt;

 2. Kauniilta näyttää. Norcoolin laatikostojääkaappia saa myös kalusteovella näin kerrottiin oman alueeni gigantista kun kysyin asiaa eilen sekä norcoolin nettisivuilla. Ihanaa viikon alkua ♡

  1. Meiju: Norcoolia sai aikaisemmin kalusteovella, mutta ymmärsin että sen valmistus on joko lopetettu tai loppumassa lähiaikoina. Norcool oli ensimmäinen laatikkojääkaappiehdokkaani ja himoitsin sitä jo kaksi vuotta sitten. &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Liebherr on onneksi yhtä hyvä eikä haittaa että valitsin sen. 🙂 Liebherr-kylmäkoneet valmistetaan Mielen kanssa yhteistyönä, joten luotan laatuunkin vaikka merkkinä olikin minulle entuudestaan tuntematon. :)<br />
   <br />
   Ihanaa syksyistä viikkoa! &hearts; &hearts;

 3. Ihanan raikasta ja VALKOISTA &hearts; Meillä muuten myös valkoinen välitilamaitolasi, käy kurkkaamassa keittiöpostaus: <a rel="external nofollow" href="http://smthingsmall.blogspot.fi/2014/04/keittion-esittely.html&quot; target="_blank">http://smthingsmall.blogspot.fi/2014/04/keittion-esittely.html</a><br />
  <br />
  Ei vaan kuvat oo yhtä hienoja ja mahtavia, kun sulla, mutta ehkä ideasta saa kiinni. Meillä kanssa oli valittavissa joko vihreään taittava tai kokonaan valkoinen ja valitsin tuon kokovalkoisen maitolasin, se on tosi kaunis.<br />
  <br />
  Kuka muuten voitti Happylightsit, en löytänyt postauksestasi voittajaa 🙂

  1. Anna Maria: Teidän valkoinen välitilalasi on tosi ihana, kauniisti heijastaa valoa! &hearts; &hearts; Muutenkin keittiössänne oli ihana tunnelma, samaan aikaan kotoisa ja tyylikäs. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Osallistujia oli niin paljon, että nimimerkkien listaaminen exceliin on vieläkin menossa. 😀 Aloitin sen jo aamusella ja vielä on noin 50 nimimerkkiä listaamatta. Heti huomenaamulla surrautan Ramdom.orgin arpomiskojetta ja katson minkä numeron se minulle antaa… ja kenen komentti sillä numerorivillä on. 🙂

 4. Miia, sulla on ihan kiva blogi, mutta näitä mainostuspostauksia alkaa olla todella paljon 🙁 kyllästyttää jo!

  1. Lady DeBourgh: Yhteistyönä toteutetut postaukset ovat rinnastettavissa mainontaan kyllä, mutta jokainen yhteistyökumppanini on sellainen joista olen postannut yhteistyön ulkopuolellakin ja koen että yhteistyö on luonnollinen osa blogiani ja sen tyyliä. Olen todella tarkka siitä millaista yhteistyötä teen ja pyrin aina huomioimaan myös lukijat yhteistyökampanjoissani, ehdottaen alennusmahdollisuuksia, arvontoja ja muita kivoja juttuja joista saattaa olla iloa lukijallekin. &hearts; <br />
   <br />
   Yhteistyöjuttuja on tulossa jonkin verran loppuvuonna, keskittyen pääasiassa keittiöön. Yhteistyö-tunnisteella merkityt postaukset syntyvät omasta kokemuksestani, ilosta ja tarpeesta yritystä ja sen tuotteita kohtaan, ja täysin riippumattomasti. 🙂 Hyviä juttuja ja tuotteita tuon suurella ilolla yhteistyön kautta esille, ja kenties siinä samassa lukijatkin saavat uusia ideoita ja etuja. &hearts;

 5. Vedinura on kyllä kaunis mutta epäkäytännöllinen. Sormet vinkuralla saa olla avaamassa isoja ja painavia laatikoita.

  1. Sissu: laatikostojen liukukiskot ovat tosi kevyet ja liukuvat kuin unelmat painavammankin täytteen kanssa. Omiin hyppysiini vedinura tuntui hyvän kokoiselta, ote oli tukeva eikä sormenpäät olleet kippurassa. 🙂

 6. Hei, kivalta näyttää suunniteltu keittiö. Oletko harkinnut välitilaan pelkkää maalipintaa lasin sijaan? Korkeakiiltoiset pinnat kuten kiiltävä lasi eivät ehkä nyt enää ole kovin tuoreita valintoja mikäli nyt trendeistä on kiinnostunut. Olemme toteuttaneet kaksi keittiötä niin että välitilassa on ollut maalipinta, toinen on ruuanlaittoa harrastavan perheemme oma keittiö ja toinen asunnossa, jossa meillä on ollut vuokralaisena jo useampi lapsiperhe ja on ollut todella helppo pitää puhtaana ja hyvin on käyttöä kestänyt. Ja myöhemmin voi harkita laattaa, lasia tai ihan mitä vain jos alkaa kyllästyttää 😉 Vedinuriin olen myös ollut todella tyytyväinen, painavatkin laatikot liikkuvat keveästi!

  1. Kotirouva: Harkitsin myös pelkkää maalipintaa, sekä sileää että betonimaisen rouheaa jonka pintamaalina olisi ollut sellainen nihkeäpyyhintää kestävä maalikerros. Tuo vitivalkoinen lasi on mielestäni todella kaunis ja helppohoitoisuuden vuoksi päädyin lopulta siihen. :)<br />
   <br />
   Vedinuralliset ovet ovat ulkoisesti ja toiminnallisesti täydellinen valinta minun keittiöön. &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *