Asuvalintani pikkujoulupirskeisiin!

Päätin olla ahkera ja hoitaa kaikki viikonlopun pikkujouluja varten hoidettavat rästihommat heti pois alta. Kipaisin siskon luona hakemassa laukun lainaan, vein mekkoni pesulaan ja ostin Lindexiltä parit 10 denierin sukkahousut valmiiksi lauantai-iltaa odottamaan. Lindex-visiittini ohjautui kuitenkin sivuraiteille kurvatessani sisään Zaran ovista ja kuten arvata saattaa, jotakin superiahan sieltä löytyi. 🙂

Omakotivalkoinen_pikkujouluasu.jpg

pusero Mango, nahkahame Zara, laukku Marimekko Tasku, korkkarit Zara, sukkahousut Lindex, huulipuna ja kynsilakka Dior Rouge 999

En halua puolustella itseäni ja sanoa että olisin ollut etsimässä juuri tälläistä vaatetta, sillä heräteostoshan tämä Zaran musta keinonahkainen kynähameeni oli. 🙂 Ostokseni onneksi täyttää muutaman vähemmän tärkeän puutteen vaatevalikoimassani, en nimittäin omistanut ainuttakaan hametta. Aidolta nahalta näyttävä tyylikäs polvimittainen kynähame sopii täydellisesti valkoisen läpikuultavan shifonkipuseroni kanssa. Punatut huulet ja lakatut kynnet toimivat pikkujoulukostyymini viimeistelynä, jalassa korkkarit ja kainalossa Marimekon Tasku-pussukka aka iltalaukkuni. 🙂

Kivaa illanjatkoa kaikille ja huomiseen! <3

14 kommenttia “Asuvalintani pikkujoulupirskeisiin!

 1. Olitko pettynyt H&amp;Mn samanmalliseen mustaan kynähameseen, jota esittelit syksyllä? Vai miksi luovuit siitä? Olen katsonut itselleni mustaa kynähametta Hennesiltä ja kuulisin mielelläni kommentit, mikäli et ollut aikaisempaan ostokseesi tyytyväinen.

  1. Liisa: H&amp;M:n mustan trikoohameen leveä vyötärökuminauha alkoi rullaamaan parin pesukerran jälkeen ikävästi, kangas ikään kuin oli liian suuri kuminauhaan nähden. Sen seurauksena hame kirjaimellisesti rullasi alas kohti lanteita sukkahousujen tapaan. 😀 Pistin hameen Uffin keräyslaatikkoon, koska en jaksanut alkaa muutamien eurojen hintaista alehametta korjaamaan ja tuunaamaan. Hame oli muutoin kyllä oikein kiva, mukava päällä ja pysyi siistinä pesuissa ja istumatyössä. Oma hameeni oli nuorison Divided-osastolta, taisin nähdä paremman version H&amp;M:n naistenpuolella, siinä oli erilainen leikkaus ja piilotettu vetoketju takasaumassa. Tosi nätin oloinen. &hearts;

  2. Eikö olisi jo aika siirtyä vähän parempiin merkkeihin.Laatru vaatteet kestävät sentäs ja ovat pitkällä tähtäimellä oikeasti parempi vaihtoehto.<br />
   Olen ymmärtänyt ettet juhli kovin tiheään joten laadukas hame harvemmin käytettynä on paras vaihtoehto, kukaan ei varmaan musita että olet käyttänyt sitä aiemminkin:) Sen sijaan että ostaa näitä halpis merkkejä?<br />
   Mietin että onko tosiaan Zaralla sen väärtejä vaatteita että vaativat pesulapesua? Minusta Zara kuuluu halpis ketjuliikkeisin..

  3. Hame: Zaran vaatteiden hinta-laatusuhteeseen olen ollut todella tyytyväinen jo vuosia. :)<br />
   <br />
   Osa Zaran Woman-malliston vaatteista on ns. premium luokituksella, joihin suositellaan kemiallista pesua, lempparimekkoni kuuluu tähän sarjaan. Zaran vaatteet eivät ole ehkä kalleimmasta päästä, mutta halpishintaiseksikaan en Zaraa itse kutsuisi. Woman-malliston business- ja juhlapukeutumiseen tarkoitetut mallistot ovat minusta keskihintaisia tai joskus jopa tyyriitä. Hinta ja laatu eivät kulje valitettavasti vaatteiden osalta käsikädessä, parempienkin merkkien hinnaltaan kalliimmat vaatteet ovat usein samoissa tehtaissa valmistettuja keinokuitusekoitteita. :/ <br />
   <br />
   Itse pesetän oman mekkoni ilomielin, sillä mekko on itselleni täydellinen. &hearts; &hearts; Ei haittaa yhtään että mekko on merkiltään niinkin tavis kuin Zara, koska se istuu kuin hansikas ja näyttää todella hyvältä. :)<br />
   <br />
   H&amp;M:n nuorisomalliston alehame oli ihan tietoinen ostos ja osasin odottaakin jotain ongelmaa sen suhteen, vähintäänkin mustaksi värjätyn puuvillakankaan haalistumista pesussa, joka on enemmän sääntö kuin poikkeus nykypäivänä. Hame maksoi alle 10€ joten menetys ei ole onneksi suuri, vaikka harmittaakin että muutoin hyvän näköisen ja mukavasti istuvan hameen ongelmaksi muodostui selkeästä suunnitteluvirheestä johtuva leveän kuminauhan vääntyminen ja rullaaminen vyötärönauhan sisällä.

  4. No nämä ovat makuasioita. Toisille laatu vaatteissa merkitsee eriä kuin toisille. <br />
   Itse en viitisisi rahaa laittaa hukkaan ostaen halvempia merkkejä sillä harvemmin ne ovat pitkänlinjan vaatteita. Suosin mieluiten kunnon merkkejä kuten Gant jne Käytössäni on vuosia vanhoja Gantin neuleita ym , jotka näyttävät yhä uudenveroisilta.

  5. Hame: Ovat makuasioita. 🙂 Gantin puuvillaiset neuleet ovat varmasti laadukkaita, samoin kuin Filippa K:n joka on samaa hintaluokkaa Gantin kanssa. &hearts;<br />
   <br />
   Itse panostan laatuun lähinnä talvitakeissa ja kengissä, koska niissä laatu merkitsee jo ihan mukavuudenkin tasolla todella paljon. Trikoovaatteet sen sijaan ovat merkistä riippumatta lyhytikäisiä aktiivisesti käytettynä, joten ostan mielummin halpaa ja usein kuin kallista ja usein. 🙂 Minulla on muutamia huonoja kokemuksia laatumerkkien trikoopaidoista, niissä saumat kiertyivät ja värit haalistuivat samaa vauhtia kuin halpisketjujen vastaavissa.

  6. Onpa ikävää jos kokemuksesi ovat niiden osalta huonoja sillä mulla taas ei:)<br />
   Käytössäni on myös Gantin trikooita kuten muidenkin merkkien.<br />
   Samoilla linjoilla olen talvivaatteista, minulla on myös pari Parajumpersin untuvatakkia, Harkitsen kolmannen ostamista, minusta myös talvivaatteissa pitää olla &quot;vaihtovaraa&quot;. Tylsää kulkea samassa takissa :)<br />
   Toki erikseen on duffelit ym.Löysin hyvän merkin myös Napapirijilta joista olen tehnyt mm. kenkäostoksia .Suosittelen.

  7. Hame: Gantin trikkopaitoja en ole koskaan kokeillut, mutta Lexingtonilta, Espritiltä, Guessiltä ja Hilfigeriltä olen omistanut eikä niistä yksikään ollut laadultaan sen parempi kuin henkkamaukan tai Seppälän trikoopaidat. <br />
   <br />
   Minulla on myös Parajumpersin untuvatakki, käytössä jo kolmatta talvea ja parempaa takkia en tiedä! &hearts; &hearts; &hearts; Oma takkini on polven alapuolelle ulottuva Michelle-malli. &hearts;

  8. Ai onpas vain huono tuuri olliut mainittujen merkkien kanssa.<br />
   Samoja merkkejä olen käyttänyt vuosikausia ja ei minulla ole moittimista niiden suhteen.

  9. Hame: Varmaankin riippuu tuotteesta… <br />
   <br />
   En tuomitse merkin koko valikoimaa muutaman trikoopaidan vuoksi, esim hilfigerillä on tosi laadukkaita neuleita, sukkia ja farkkuja jotka kestää takuulla vuosia hyvässä kunnossa. 🙂

 2. Asu näyttää siltä, että se sopisi hyvin melkein minkälaisiin juhliin vaan. Olisi kiva kuulla mikä siitä tekee juuri pikkujoulupirskekokonaisuuden.

  1. Nunnuka: Asukokonaisuus toimii pikkujoulujen illanviettoasunani, se tekee siitä pikkujouluasun minulle. 🙂 <br />
   <br />
   Mustavalko(punaisena) se on klassinen ja sopii lähes jokaiseen rennompaan juhlatilaisuuteen, keskikesän hellepäiviä tai kesähäitä lukuunottamatta. 🙂

 3. Minusta tuo on kiva kokonaisuus. Sopii lähes ympäri vuoden erilaisiin tilaisuuksiin. Senkun pistää asusteita tilanteen mukaan, niin avot :)<br />
  <br />
  Itse ostan kengät ja ulkoiluvaatteet merkkeinä, mutta muut sitten halpisketjuista. Eipä ole paljon valittamista. Joskus tulee laadutonta vastaan, mutta kyllä mulla usein vuosia kestää hyvänä esim. pelkkä trikoopaita. Viime vuosina olen saanut noissa kalliissa kengissä ja ulkovaatteissa pettyä laatuun sen verrain usein, että harkitsen niissäkin siirtymistä halvempiin.

  1. Minsku: Merkki tai hinta ei vaatteissa ole enää laadun tae, sen olen huomannut itsekin. Seppälän puuvillasekoiteneuleet ovat olleet tosi kovassa käytössä lähes päivittäin ja ovat edelleen siistissä kunnossa, niihin olen äärettömän tyytyväinen ja laatu yllätti kerrankin positiivisesti. Myös H&amp;M:llä on hyvälaatuisia puuvillavaatteita, erityisesti LOGG-mallistossa, mutta ne eivät ole tyyliltään ihan sitä mitä haluan… Kengissä panostan yleensä laatuun ja laadukkaina pidettyihin merkkeihin, mutta halpiksissakin on helmiä. Aitoa nahkaa olevat saappaani ostin vuosia sitten Din Skosta ja ne ovat edelleen kuin uudet, ei uskoisi että kyseessä edes on halpisketjun kengät. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *