Valkoisen kodin pelastaja!

Alkuillasta kotiin saapuessani minua odotti koiran järjestämä yllätys – karvakuono oli käynyt kaivelemassa roskakaapin aarteita ja repinyt roskaämpärin sisällön pitkin poikin keittiön lattiaa. Kahvinpurut, ruoantähteet ja tyhjät ruokapakkaukset oli selvästi nuuskittu ja osittain myös nakerrettu, lienee maistuneen koiran suussa hyvältä kun vesikippokin oli tyhjentynyt lähes kokonaan. 🙂 Olohuoneen valkoinen matto ja nahkasohva olivat täynnä likaisia tassunjälkiä ja kiitin jälleen kerran itseäni siitä, että mattoni on muovia ja sohvani nahkaa. ♥

Omakotivalkoinen_667289.jpg

1212.jpgOmakotivalkoinen_667288.jpg

Universal Stone on jo vuosien ajan ollut aktiivisessa käytössä ja ilman sitä en tulisi enää toimeen. Sohvan käsinojaan ilmestyneet likatahrat eivät lähteneet pelkällä vedellä kostutetulla rätillä puhtaaksi, joten kaivoin kaapista Universal Stonen luottosiivouspurnukkani ja johan tuli siistiä jälkeä. 🙂

Tällä myrkyttömällä ihmeaineella putsaan viikottain keittiössä induktioliesitason, tiskialtaan (postaus aiheesta) sekä kaakelit, ja kylpyhuoneessa hanat sekä muut pinnat. Nahkasohvan perusputsauksen suoritan puolivuosittain ja sohva on pysynyt muutamaa selkänojaan ilmestynyttä painautumaa lukuunottamatta lähes uudenveroisena. Universal Stonella puhdistuu myös kengät (postaus aiheesta), nahkalaukut sekä vaatteissa olevat tahrat, ja olenpa kokeillut sitä ikkunoiden ja peilienkin pesuun. 🙂 Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä marketeista saatavaa edullista puhdistusainetta! <3

Rentoa illanjatkoa kaikille ja huomiseen!

32 kommenttia “Valkoisen kodin pelastaja!

 1. Täältä intoutuneena taannoin törsäsin ja ostin Universal Stonea. Vitsi, kun toimii hyvin moneen kohteeseen. Mm. Lasten todella mustalla lialla varustetut Ctocsin kumisaappaat puhdistuivat ihan kirkkaiksi. Samoin lavuaarin läntit, joita olin vuosien ajan luullut naarmuiksi, lähtivät pois.

  1. Marie: Minäkin luulin että kaksi mustaa viirua kylpyhuoneen altaassa olivat naarmuja, mutta eivätpä olleetkaan kun Universal Stonella katosivat. 🙂 Keittiön teräksinen tiskialtaan pinttymät katosivat myös ja altaasta tuli yhtä hohtava kuin uutena. Niin huippu ainetta! &hearts; &hearts;

 2. Universal Stone on mulla ainoa puhdistusaine mikrokuituliinan kanssa käytettynä, joka ei jätä läikkiä ja raitoja tiskipöytään. Ja on tosiaan hyvin puhdistuneet muutkin kodin pinnat ja tosiaan jopa nahkakengät. Täältäkin siis suositus Universal Stonelle!

  1. Irina: Mikrokuituliinan kanssa saa niin hohtavaksi tiskipöydän ja muutkin lasi- ja teräspinnat. &hearts;

  1. siivooja: Pakkauksen mukana tuleva sieni on tosi karkea ja käytän sitä ainoastaan kylpyhuoneessa laattojen putsaamiseen jos siihenkään. Keittiöpinnat putsaan Universal Stonen kanssa mikrokuituliinalla, tai muulla rätillä ja pyyhin kuivalla liinalla kuivaksi. 🙂

  2. Kiitos vastauksesta. Minua on häirinnyt, kun pakkauksessa tulee mukana vain 2 sientä eikä kyllä huvita joka paikkaa jynssätä samalla sienellä.

  3. siivooja: Sieni on liian karkea ja naarmuttaa herkkiä pintoja, itse käytän niitä vain kylppärin kaakeleille: 🙂

 3. Myös meikäläisen suosikkituote on tuo! Tähän mennessä on tullut vastaan vain yksi sotku, johon Universal Stonekaan ei ole purrut: värililjat varistivat siitepölyä vahakankaalle. Ei lähde, ei Universal Stonella, joten ei lähde millään 🙁

  1. Vanha Jäärä: Nuo liljojen siitepölyvärjäytymät on sitkeitä, minullakin on yhden paidan hihassa kirkkaankeltainen läiskä joka ei lähde edes valkaisevalla pyykinpesuaineella pois. 🙂 Sain lukijaltani jokunen aika sitten hyvän vinkin leikata liljojen &quot;heteet&quot; (ne siitepölysydämet :D) pois heti kun kukka aukeaa, silloin se ei ehdi ripottelemaan siitepölyä ympäriinsä. 🙂

 4. Tämä on purkki, jota ilman ei voi olla. En tiedä mihin sitä ei voisi käyttää, sillä killoitan aterimet ja puhdistan nokiset takanluukut. Vuosia ollut minunkin luottotuotteeni. Suosittelen lämpimästi!

  1. Merja: Aterimista tulee kyllä häikäisevän kiiltävät. 🙂 <br />
   <br />
   Takanluukuista tulikin mieleeni, että käytän Universal Stonea myös uunin ja uunipeltien puhdistamiseen, tulee todella puhdasta jälkeä ilman myrkkyjä. 🙂

  1. Johanna: Universal Stonea myydään Prismoissa ja Citymarkeissa, muissa isommissa tavarataloissa sekä suurimmissa S-marketeissakin. 🙂 Tarjoustalosta ja vastaavista saattaa myös löytyä.

 5. Ensimmäinen näkyvä havainto koirasta. Arvelin, että koira on mielikuvitusolento, jonka olette tytön kanssa keksineet… leijuva koira, joka ei jätä karvoja, jälkiä eikä eritteitä, ei tarvitse petiä eikä muuta rompetta, edes valkoista.

  1. viti: Koiramummelini on esiintynyt blogissa vuosien varrella useasti mutta epäsäännöllisesti. 🙂 Aikaisemmin koiria oli kaksi, mutta rakas Roopeni lensi pilven päälle meitä katselemaan. &hearts; &hearts; Jos kiinnostaa nähdä millainen karvakuono täällä asustelee, löytyy juttua ja kuvia alla olevien linkkien takaa. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/01/rakas-ystava&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/01/rakas-ystava</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/hyvaa-paivaa-mina-olen-miffe&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/01/hyvaa-paivaa-mina-olen-miffe</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/03/vuf-mina-olen-cockapoo-nimeltani-miffe&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/03/vuf-mina-olen-cockapoo-nimeltani-miffe</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/10/meidan-miffe-on-nyt-7-v&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/10/meidan-miffe-on-nyt-7-v</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/surullista&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/surullista</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/04/suuri-ikava&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/04/suuri-ikava</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/roope&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/roope</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/03/sisustuskuvahaaste-jotain-musta-valkoista-seka-hopotysta&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/03/sisustuskuvahaaste-jotain-musta-valkoista-seka-hopotysta</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/05/laiskottelijan-jaarittelua-ilman-mitaan-oikeaa-asiaa&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/05/laiskottelijan-jaarittelua-ilman-mitaan-oikeaa-asiaa</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/miffe-tytto-5-v&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/miffe-tytto-5-v</a&gt;

  2. Eikö näitä turhanpäiväisiä kommentteja vaan voi jättää postaamatta? Miten ihmiset jaksaa pienimmistäkin asioista naljailla ja kuittailla. Itse ainakin jätän lukematta sellaset blogit jotka ei mua miellytä (tai joiden kirjoittajasta en henk.koht pidä vaikken oikeesti ihmistä tuntisikaan).<br />
   Kyllä mä muistan postaukset jossa koira oksentanut matolle yms. Se ettei sitä joka postauksessa näy tuskin tarkoittaa ettei sitä olisi olemassa. Ja kai siitäkin sit tulis jotain napinaa jos kuvattais vaan koiran jättämiä tassun jälkiä ja karvapalloja. <br />
   Onkohan näiden kommenttien kirjoittajat niitä jotka jostain keskustelupalstoilta pompsahtaa katsomaan mistä kyse.

  3. Mii: Koiruli osaa olla ilkimys ja tehdä jäynää yksin ollessaan. 🙂 Pitäisi melkein asentaa valvontakamera kuvaamaan koiran touhuja, jotta voisi ennakoida tulevat kiusanteot, kuten tytön nallukoiden natustelut ja roskien kaivuut. 🙂 Pappelinoille on oksenneltu useasti, tänäkin syksyjä jo kahdesti kun Miffen vatsa oli sekaisin. Onneksi matot puhdistuvat helposti eikä jälkeen jää tahran tahraa. :)<br />
   <br />
   Kiitos kommentistasi! &hearts; &hearts;

  4. Osaat yllättää! Olen ällistynyt, suo anteeksi. Julkaisemastasi pohjapiirroksesta näkyy, että kylpyhuone on kaukana ulko-ovesta. Arvostan järjestelmällisyyttäsi suuresti – mutta että pitkäkarvaisen, keskikokoisen koiran kelillä kuin kelillä keinottelet pesulle halki putipuhtaan kodin, aina puhtaissa asuissa, joita ei ole kuin ne, jotka sopivat hienoon vaatesäilytyssysteemiisi… Voitko avata toisille koiraihmisille kikkojasi?

  5. viti: Kylpyhuone on ulko-oveen nähden vastakkaisella seinällä ja tassupesulle viipotetaan keittiötilan poikki. :)<br />
   <br />
   Omat niksini kurakeleille on lukijaltani aikoinaan saamani vinkki Natusan baby peppypuhdistuspyyhkeistä, joilla saa pyyhittyä koiran tassut jo heti ovensuussa puhtaaksi. 🙂 Myös kerrostaloasumisessa on puolensa, suurin osa kurasta ja hiekasta irtoaa jo käytävämatolle ja kotiin kulkeutuu vain puolet siitä määrästä mitä koiralla on tassuissaan ulkona. :)<br />
   <br />
   Tassupyykki tehdään kylpyhuoneessa suihkulla, sen jälkeen kuivaan tassut pyyhkeeseen ihan samoin kuin muissakin koiraperheissä kai tehdään. :)<br />
   <br />
   Vaikka koti on valkoinen, pysyy se puhtaana kun materiaalit on oikein valittu. Nahkasohvan voi puhdistaa pyyhkimällä, matto puhdistuu jopa moppaamalla. 🙂

 6. Eipä ole tullut mieleenkään, että US toimii myös nahkasohvan puhdistuksessa! Kiitos vinkistä : ) !!

  1. Tiia: Toimii ja hyvin toimiikin. 🙂 Minulla on sellainen froteinen (pyyhekankainen) pesukinnas jota käytän sohvan putsaamiseen. Tulee hyvä vaahto ja voi kääntää neljään kertaan ennen välihuuhtelua ja uudelleenvaahdotusta. 🙂

 7. Ompas näppärää ainetta, täytyykin laittaa ostoslistalle seuraavalle kauppareissulle.<br />
  Uteliaisuus heräsi, mistä olet ostanut nykyisen sohvanne? 🙂

  1. sallanika: Kannattaa kokeilla, tulet takuulla yllättymään yhtä positiivisesti puhdistuaineen tehosta ja hellävaraisuudesta kuin minä ja monet muutkin. 🙂 <br />
   <br />
   Sohva on Maskun Bellus. 🙂

 8. Kyllä koti koiraperheessä voi olla vaaleasävyinen. Itselläni on kaksi cockerspanielia ja näin syksyisin kuraa kantautuu sisään pakostakin. Tiheämpään saa siivota, varsinkin lattiapintoja. Karvoille en ole staattista liinaa parempaa juttua löytänyt, se on huippukeksintö. Tahroille, pinttymille ja muille jäljille paras on juurikin tuo Universal Stone. Ainut miinus siinä on, että siitä jää sellaista vaaleaa &quot;jauhoa&quot;, mutta mikrokuituliinan kanssa ne ovat mainio pari.<br />
  Joka kodissa, jos se ei museo ole, näkyy elämisen merkit, mutta kukapa sellaisia haluaisi kuvata. Kumma kun näitä &quot;inisijöitä&quot; aina ilmaantuu. ;D Mä ainakin tykkään kovasti blogistasi, toivottavasti jaksat kauan. Yksi suosikkiblogini lopetti hiljattain ja se saa surullliseksi. Blogin lukeminen on niin ihanaa, saa vinkkejä omaankin kotiin. &hearts;

  1. Laura: Universal Stonea saa pyyhkiä jonkin verran jotta valkoista jauhoa ei jää putsatuille pinnoille, mutta siltikin on ihan korvaamattoman loistava aine. :)<br />
   <br />
   Meillä on imuri syksyisin ja keväisin aina esillä, jotta koiran tassujen sisääntuomat kivet ja hiekat saa imuroitua päivittäin pois. Nihkeämoppaamista teen myös useammin syysaikaan, kerta viikkoon pyyhkäisen eteisen keittiön ja olohuoneen lattian puhtaaksi. :)<br />
   <br />
   Sotkuja harvemmin kukaan haluaa kuvata ja minäkin keskityn pääasiassa kuvailemaan siistiä kotia. 🙂

 9. Minkälainen sottapyttykoiranomistaja täytyy olla, jos pitää oikein tänne tulla ihmettelemään kuinka koirakotitalous saadaan pysymään puhtaana?! Meilläkin vaalea koti, kaksi koiraa ja pieni lapsi ja silti aina siistiä ja puhdasta!:)

  1. Christina: Väriä tärkeäpää on materiaalit. 🙂 Tumma ja / tai värikäskin koti voi olla likainen ja sotkuinen, jos materiaalit on valittu &quot;huonosti&quot;. Tummassa tai värikkäässä sohvassa näkyy vaalean koiran karvat ja pöly liiankin hyvin, jopa enemmän kuin valkoisessa. Nahkasohvat ovat kaikki väristä riippumatta yhtä hyviä, niihin ei karvat tartu kiinni ja likatahrat voi pyyhkiä rätillä pois. 🙂 Puuvillamatot ovat eläinperheessä silloin ok, jos on mahdollisuus pestä niitä useasti ja omatoimisesti. Itselläni ei ole pesumahiksia, koska minulla ei ole autoa jolla saan matot vietyä pesulaan, ei kesämökkiä jossa pestä kerralla kaikki likaiset matot puhtaaksi, eikä tarpeeksi tilaa maton pesulle ja kuivatukselle kylpyhuoneessa tai omalla pihalla (jota ei ole lainkaan). Valinnat pitääkin tehdä oman elämän ja sen tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan. 🙂

 10. Vitin ja monen muun aiemman ihmettelijän kommentteihin liittyen. Aikuisen ihmisen luulisi ymmärtävän, että jokin asia voi olla olemassa, vaikka sitä ei juuri sillä hetkellä näe. Jos minulla olisi sisustusblogi, en minäkään sinne kodin sotkuja tai vaatteiden tahroja kuvaisi. Meillä koirakoti pysyy puhtaana yksinkertaisesti siivoamalla sotkut ja mielellään heti kun niitä tulee. Ei kai sitä nyt tarvitse läävässä elää, vaikka koiraperhe olisikin. Anteeksi kärkäs kommenttini. Ihmettelen vain, miksi niin monella on selvästikin kova tarve tehdä Miiasta valehtelija, lyödä lyttyyn ja aiheuttaa mielipahaa.

  1. Liisa: Valkoista sisustusta pidetään vielä vuosia sitten tapahtuneen yleistymisen jälkeenkin outona valintana eläin- ja lapsiperheille. 🙂 Ehkä syy siihen on mielleyhtymä 90-luvun valkoisiin koteihin, joissa matot olivat pölyä keräävää valkoista karvalankaa tai puuvillaisia neulemattoja, sohvat olivat nupukkimaista sähköistä kangasta tai puuvillaa ja verhot polyesterisilkkiä tai -samettia, jotka nekin olivat varsinaisia pölynkerääjiä. Siihen aikaan suosittiin edullisia mutta vaikeasti puhdistuvia materiaaleja ja siivoaminen oli varmasti melkoista aherrusta. Nykytyyli on huomattavasti monipuolisempi ja tuotetarjontaa on paljon enemmän nyt nettiaikana kuin 20-vuotta sitten, jolloin ostokset piti tehdä naapurikunnan Sotkasta tai muusta vastaavasta liikkeestä. Meidän kotia tarvitsee siivota nyt huomattavasti vähemmän (vaikka se on valkoinen) kuin vuonna 2007 jolloin sisustuksessa oli mustan ja valkoisen lisäksi myös ruskeaa ja limenvihreää. :)<br />
   <br />
   Kiitos tsemppihengessä kirjoitetusta kommentistasi! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *