Viini, ruoka & hyvä elämä – herkkuja messuilta!

Käväisin eilen Suomen suurimmassa ruokaan, viineihin ja ruokakulttuuriin keskittyvässä messutapahtumassa hakemassa inspiraatiota ja innostusta omaan ruoanlaittooni. 🙂 Tunnelma messuilla oli iloinen ja vapautunut, ja vesi kirjaimellisesti herahti kielelleni kierrellessäni huumaavan tuoksuisten herkkuja notkuvien messupöytien ohitse. Tässä muutama maistiainen omista suosikeistani (varoitus, kuvat saattavat aiheuttaa yllättävää näläntunnetta)… 🙂 

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1389.jp

Omakotivalkoinen_Viinimessut2014_1393.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1390.jp

Herranen aika sentään miten herkullisen näköisiä ja makuisia olivatkaan nämä 1001 Flavoursin oliivilajikkeet ja aurinkokuivatut tomaatit. Nuorempana en tykännyt oliiveista ollenkaan, mutta nykyisin ne ovat yksi suosikkiherkuistani ja saatan popsia niitä fetajuuston kanssa ilman salaattiakin. 🙂

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1396.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1397.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1398.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1399.jp

Yksi pahimmista ruokaheikkouksistani on juustot ja voisin melkeimpä elää pelkällä juustolla. l´ABC del guston pisteellä tuli vierailtua kerta jos toinenkin. 🙂

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1405.jp

Näitä sisilialaisia herkkuvuoria katselin hieman kauempaa. Pisteellä oli niin hurjasti tunkua etten päässyt kysymään mitä kaikkea heillä oli tarjolla. Hyvältä kuitenkin näytti ja ihmisten kiinnostuksesta ja tyytyväisestä murahtelusta päätellen makuelämys oli kaiken tungeksimisen arvoista. 🙂

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1407.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1408.jp

Suklaata… Namskis. ♥ Fazerin sinistä (tai Fasun mustikkasuklaata) ei voita mikään, mutta pakko myöntää että konvehtien joukossa oli muutamia lajikkeita jotka saivat suukkini varsin muikeaksi. 🙂

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1419.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1420.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1421.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1423.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1427.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1426.jp

Omakotivalkoinen_viinimessut2014_1422.jp

Tässä Biscotti Italianin messupisteessä oli lähes silmän kantamattomiin toinen toistaan kauniimpia herkkuja. Suosikkimakujani olivat pistaasi-, stracciatella- ja chilisuklaapalat, joita ostin pienen satsin kotiinviemisiksi. 

Omakotivalkoinen_Epoq_viinimessut2014_13

Löysin messuilta myös Epoq-keittiöiden näyttelyosaston, jossa julkkiskokki Akseli Herlevin johdolla kokkailtiin suomalaista sieniruokaa italialaisella otteella. Kokkauspuuhissa Epoq-keittiössä Akselin kanssa olivat Lia Gasbarra ja Ina Ruokolainen.

Omakotivalkoinen_Epoq_viinimessut20141.j

Omakotivalkoinen_Epoq_viinimessut2014_13

Kävin katsastamassa messukeittiöön asennetuja kylmäkoneita ja ihastuin yllä olevassa kuvakollaasissa näkyvään Samsungin Showcase -jääkaappiin. Jääkaapissa on tuplasti tuplaovet, sillä vierekkäisen jääkaapin ja pakastimen lisäksi jääkaapin ovessa on kaksi erillistä avautuvaa kerrosta. 🙂 Ensimmäisen oven takaa aukeavat ns. ovilaatikot, joista aamupalatarpeet ja illallistarjoilut on kätevä napata. Molemmat ovet avaamalla ovilaatikot aukeavat mukana ja pääsy jääkaapin takaosiin on esteetön. Tätä loistavaa innovaatiota on liian vaikea selittää sanoin, Gigantin tuotesivulta löytyy lisäinfoa kiinnostuneille. 🙂 

Omakotivalkoinen_Epoq_viinimessut20142.j

Tämän perinteikkään keittiön pöytätasosta löytyi Damixan tasoon upotettava astianpesukoneen sulkuventtiili, jollainen omaankin keittiööni on tulossa. 🙂 Painamalla nappia kerran, on vesilukko auki kolme tuntia ja se sulkee vedentulon automaattisesti määräajan umpeuduttua. 

Omakotivalkoinen_Epoq_viinimessut2014_13

Vesihana, jääpalakone sekä erillinen tarjoiluluukku suoraan jääkaapissa!?! Kelpaisi minullekin. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_viinimessut2014_12

VIINI RUOKA & HYVÄ ELÄMÄ -nimeä kantavan messutapahtuman pääteemana on tänä vuonna Italia. Messukeskuksesta löydät italialaista tunnelmaa henkivän herkkukadun, joka pursuaa saapasmaan antimia, myös sellaisia joita ei muuten Suomesta saa. 

Viinialueella voit tutustua uutuusviineihin – tarjolla on yli kahdenkymmenenviiden maahantuojan parhaimmistoa. Viinialueen ikäraja on 18 vuotta, lapset eivät pääse alueelle edes aikuisen seurassa. Sen sijaan ruokapuolelle lapset ovat erittäin tervetulleita! Luennot ja tastingit järjestetään viinialueella.

Samalla lipulla myös Helsingin Kirjamessuille ja Musiikkimessuille. Lisätietoa tapahtumasta TÄÄLTÄ!

VIINI RUOKA & HYVÄ ELÄMÄ

Helsingin Messukeskuksessa tänä viikonloppuna!

lauantai 25.10.2014 klo 10–18
sunnuntai 26.10.2014 klo 10–18

6 kommenttia “Viini, ruoka & hyvä elämä – herkkuja messuilta!

    1. Mitä ihmettä: Mobiiliversiossa ollut jotakin häikkää viikonloppuna, osa kuvista on ollut väärässä järjestyksessä. Ongelman pitäisi olla jo korjaantunut. 🙂

    1. Mitä ihmettä: Mobiiliversiossa (luit ilmeisesti puhelimen kautta?) on ollut häiriöitä ja postauksien kuvat ovet olleet sekaisin. Ongelman pitäisi olla jo poistunut ja kuvien olla oikeassa järjestyksessä. 🙂

    1. Minni: Olin muistiinpanoihini kirjoittanut vahingossa Aleksi ja se päätyi tietysti myös blogiin. Kiitos että tulit oikaisemaan, virheeni on nyt korjattu! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *