Pintaremonttia Vol. 2 & Eskaro Eco 3 -maalitestausta

Viime sunnuntaina aloittamani pintaremontti on edennyt puoliväliin ja vaikka tekemistä on vielä paljon jäljellä, ollaan jo voiton puolella… Tältä meillä näyttää juuri nyt. 🙂

Omakotivalkoinen_7924.jpg

Omakotivalkoinen_7929.jpg

Eco%203%209l.jpg

Omakotivalkoinen_998478.jpg

Pääsin blogiyhteistyön merkeissä testailemaan eettisiä arvoja vaalivan kotimaisen Eskaron maaleja. Eskaro Oy on toiminut Suomessa jo yli 30 vuoden ajan, mutta minulle se oli täysin uusi tuttavuus remonttirintamalla. Kokemusta on karttunut vasta Eco 3 -katto- ja pohjamaalista, jolla maalasin oman kattoni kauniin valkoiseksi. Eco 3 on hajuton, liuotteeton, todella helposti ja tasaisesti levittyvä, sekä erittäin peittävä samettisen himmeä maali. Olin varautunut maalaamaan katon kahteen kertaan, sillä katossa oli useita paikattuja reikiä, likaisia pinttymiä ja yleistä epätasaisuutta. Yksi maalauskerta kuitenkin riitti peittämään jopa kitillä pakkeloidut paikkakohdat ja katto on kauttaaltaan tasaisen kaunis. ♥

Omakotivalkoinen_7903.jpg

Omakotivalkoinen_7900.jpg

Katonrajat, elementtisaumat ja valopisteiden ympärykset maalasin pensselillä, muun kattopinnan jatkovarrella varustetulla maalitelalla. Eco 3 -maali roiskui todella vähän telatessa, vähemmän kuin Tikkurilan vastaavat pohja- tai kattomaalit. Maali kuivui hyvin nopeasti ja lopputulos on sileä, tasainen ja niin ammattimainen, että voin ylpeänä esitellä omin käsin työstettyä maalipintaa keittiötä rakentamaan tuleville remonttireiskoillekin. 🙂

Omakotivalkoinen_7930.jpg

Omakotivalkoinen_7909.jpg

Keinua varten jouduin aikoinaan porailemaan kattoon useita reikiä, löytääkseni ontelolaatasta kantavimman kohdan. Hutiin menneet ylimääräiset reiät ja porailusta vahingoittunut naarmuinen maalipinta on enää pelkkä muisto vain. 🙂

Omakotivalkoinen_7910.jpg

Omakotivalkoinen_7912.jpg

Jätin muoviset kattopistokkeet paikoilleen olohuoneessa ja ruokailutilan yllä, mutta tulevan saarekkeen kohdalla otin ne pois ennen maalaamista…

Omakotivalkoinen_7926.jpg

Omakotivalkoinen_7916.jpg

Eteisen vinoa seinää ei tarvitse maalata, joten jätin painavat peilit seinälle ja suojasin ne remppamuovilla. 

Omakotivalkoinen_7913.jpg

Omakotivalkoinen_7925.jpg

Omakotivalkoinen_7907.jpg

Olohuoneen ja keittiön struktuurikuvioidut seinät ovat olleet varsinainen riesake. 😀 Olen tasoittanut ne kauttaaltaan jo kahdesti, mutta vieläkin pinnassa on skröböä ja skrubua jotka pitää saada tasaisemmaksi ennen maalikerroksia. Kolmas välihionta on tehty (hitsi mikä määrä tulee remppapölyä, thyi)  ja kohta aloitan kolmannen pakkelikerroksen levittämisen. Toivon hartaasti että tämä riittää ja pääsisin huomenna vihdoin maalaamaan. 🙂

Kivaa lauantaita kaikille ja huomiseen! <3

(Yhteistyössä: Eskaro)

12 kommenttia “Pintaremonttia Vol. 2 & Eskaro Eco 3 -maalitestausta

 1. Voisiko saada jotain &quot;ennen ja jälkeen&quot; -kuvaa? Minulle tuo katto näyttää ihan samanlaiselta kuin aiemmin 😀

  1. Jenni: Voin tehdä ennen ja jälkeen postauksen kun kaivelen vanhoja kuvia, joissa näkyy kuinka ruma ja tahrainen vanha maalipinta katossa oli. 🙂

  1. Emma: Sisustuksesta ei ole tällä hetkellä tietoakaan tässä remppakaaoksessa. 🙂 Koti on edelleen samannäköinen kuin kuvissa ja tulee todennäköisesti olemaan vielä maanantainakin. 😀 Alkaa jo itseäkin rasittamaan tämä tyhjyyden keskellä lorvaaminen ja ajattelinkin iltapuuhakseni alkaa kohta maalaamaan ikkunaseiniä, jotka eivät tarvitse hiontaa. 🙂

 2. Maaliin liittyen; muistelin sinun joskus kirjoittaneen, mitä maalia käytit Hayn tuolin maalaukseen. Itse onnistuin pudottamaan Hayn tarjottimen ja siitä lähti maalia parista kulmasta :/ Toivoisin löytäväni mahdollisimman samansävyistä maalia, mitä alkuperäinenkin on, joten olisin kiitollinen, jos viitsisit vinkata tuon tuolissa käyttämäsi valkoisen maalin tiedot! Tuoli ja tarjotin kun ovat aikalailla samaa sävyä. Kiitos!<br />
  <br />
  Tsemppiä valtavaan maalausurakkaan! 🙂

  1. Tepa: Clas Ohlsonin kalustemaaleista mattaisempi eli puolikiintävä 40 Pure White on hyvin lähellä Tray-pöydän valkoista. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Kalustemaali&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Kalustemaali</a&gt; puolikiiltävä 40/Pr409010003<br />
   <br />
   Kiiltävämpi 80 Pure White jolla maalasin Hee-tuolin vastikään on kiiltoasteeltaan kiiltävämpi kuin Tray, mutta Hee-tuoleille aivan täydellinen. 🙂

 3. Onnea vaan urakkaan! Meillä on sellainen röpelöpintainen katto, joka on hankala maalata, sillä se on kaiketi ruiskutettu. Itse voin vain haaveilla sen maalaamisesta, sillä samalla tulisi myös eteinen maalata, sillä katto on sama sielläkin ja jatkuu siis yhtenäisenä. Kesällä vähän jo sitä mietittiin miehen kanssa, mutta en ollut silloin niin innokas suureen urakkaan. Vaihdoin verhot ja ripustukset meni uusiksi ja siinä samassa meinasi tulla seinien ja katonkin maalaus, mutta puhalsin pelin poikki ja siirsin sen tulevaisuuteen. Sinä se vaan jaksat:)

  1. Mysterious M: maalari tuttuni sanoi että röpelöpintaa on helpompi maalata, sillä maali tasoittuu siinä paremmin kuin sileässä pinnassa. Sileän pinnan ongelmana on &quot;hikoiluefekti&quot; eli siihen jää todella helposti telan vetojen saumat näkyviin joka aiheuttaa hikoilevan efektin. 🙂 Pakkauksien tekeminen röpelökattoon on varmasti vaikeaa, tai itse on vaikea miettiä miten saisi paikkauskohdasta samanlaisen röpelön jos paikattava kohta olisi isompi alue… Katon maalaaminen on kyllä maalaushommista karmein, niskat menee jumiin ja pinta on niin iso. 😀 2 vuotta olen katon maalaamista ollut tekemässä, joten kovin nopeaa ei tämä minunkaan työstäminen ole ollut. 😀 Nyt oli hyvä hetki ja oikeastaan viimeinen hetki saada maalattua katto valmiiksi keittiötä varten, jonka tulo muuten aikaistuukin viikolla. :)<br />
   <br />
   Nyt alkaa olla kisaväsymystä havaittavissa, seinien maalailut on menossa ja olohuoneen ja keittiön ongelmaseinät ovat saaneet ensimmäiset pohjamaalikerrokset yllensä. 🙂 Täysin sileää ei seinistä tullut, mutta riittävän sileät kuitenkin jotta niiden kanssa voi elää ilman ärsytystä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *