Pintaremonttia Vol. 3 – Eskaro Eco 7 -pintamaalitestailua

Sain eilen illalla maalausurakkani päätökseen ja näitä kauniin valkoisia katto- ja seinäpintoja voi vain ihastella. 🙂 Eskaron Eco 3 -pohjamaalia jäi katon maalaamisesta sen verran reilusti yli, että se riitti kaikkien seinien pohjamaalaukseen.  Olohuoneen ja keittiön neljään kertaan tasoitetut struktuuriseinät maalasin pohjamaalilla kahdesti, jotta sain seinäpinnoista mahdollisimman tasaiset ja kauniit. Pintamaalina käytin Eskaron Eco 7 -pintamaalia, joka pohjamaalin tavoin oli todella peittävää ja tasaisesti levittyvää. Yksi pintamaalikerros riitti tasaisen lopputuloksen saamiseen ja testaamani Eco 3 ja Eco 7 -maalit ovat ehdottomasti parhaat koskaan käyttämäni remonttimaalit. Itse maalaaminen ei ole remontoinnissa rankkaa, mutta maalikertojen useat toistot kuivumisaikoineen ja odotteluineen on. Mitä vähemmällä vaivalla saa peittävää ja tasaista jälkeä, sen parempi… ja oman kokemukseni kautta suosittelenkin lämpimästi Eskaron Eco-sarjan maaleja kaikille remontoijille. ♥

Omakotivalkoinen_7941.jpg

Omakotivalkoinen_7939.jpg

Omakotivalkoinen_7937.jpg

Olohuoneen seinän kanssa minulta meinasi usko ja energia loppua pahasti kesken. 🙂 Jouduin tasoittamaan seinän neljään kertaan, joista kolme ensimmäistä tasoituskerrosta olivat koko seinän kattavia. Tasoitukseen meni aikaa useita tunteja ja hionnasta levinneen hienojakoisen pölyn siivoamiseen meni jokaisen hiontakerran jälkeen noin 45 minuuttia. Struktuuripintojen maalaaminen on aina kivaa puuhaa, mutta röpelöisen pinnan saaminen takaisin tasaiseksi ei tosiaankaan ole. 😀 Nyt on tämäkin projekti koettu ja jatkossa aion tapetoida haluamani struktuurikuviot seinälle, jotta muutostyöt sujuvat jouhevammin. 🙂

Eco%207%209l.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-11-05%20koht

“Eskaron oma Eskarocolor – sävytysjärjestelmä mahdollistaa maalien ja lakkojen sävyttämisen yli 15 000 väriin niiden toimintatehosta tinkimättä. Värin maaleille ja lakoille antavat tiivistetyt pigmenttipastat, jotka valmistetaan Eskaro Group AB:n tilauksesta johtavissa eurooppalaisissa pigmentti- ja pigmenttimateriaalitehtaissa. Pastamme eivät sisällä VOC-yhdisteitä (haihtuvat orgaaniset yhdisteet) ja ovat VOC-direktiivi 2004/42/CE:n mukaisia. Valmistuksessa käytetyt pigmentit ovat kestäviä ja kirkkaita.”

Minun maalini sävytettiin Tikkurilan F497 (Paperi) värisävyn mukaiseksi, joka on kaunis ja neutraali valkoisen sävy. Se on hieman kirkkaamman valkoinen kuin ikkuna-, lattia- ja seinälistat, mutta silti sopivan lähellä ollakseen kuitenkin puhtaanvalkoinen. Listojen sävy on liian kermainen kalusteisiin nähden, joten F497 on hyvä kompromissi kellastuneiden ikkunankarmien ja listojen sekä valkoisten tekstiilien ja kalusteiden välillä.

Omakotivalkoinen_7974.jpg

Omakotivalkoinen_7971.jpg

Omakotivalkoinen_7972.jpg

Kulmia ja ahtaita nurkkia riitti maalattavaksi… Tikkaita tulikin ravattua maalipensselin kanssa satoja kertoja, ensin suojateipaten ovilistoja ja sen jälkeen pensselöiden pohja- ja pintamaaleja katonrajaan, seinien nurkkiin ja muihin ahtaisiin paikkoihin. 🙂 12 vuotta vanhat todella pahasti kellastuneet pistorasiatkin maalasin pensselillä valkoiseksi – seinämaalilla saa tasaista jälkeä kun maalaa ohuilla kerroksilla kahteen kolmeen kertaan seinien maalaamisen yhteydessä. Jossakin vaiheessa varmasti tulen vaihtamaan vanhat pistorasiat ja valokatkaisimet modernimman näköisiin versioihin, mutta hätävararatkaisuna niiden maalaaminen toimii hyvin. 🙂

Omakotivalkoinen_7957.jpg

Omakotivalkoinen_7975.jpg

Omakotivalkoinen_7966.jpg

Myös keittiön hyllyseinä aiheutti ongelmia ja se sai tismalleen saman käsittelyn kuin olohuoneen rouhea ja epätasainen seinäpinta. Keittiössä oli struktuurimaalilla tehtyjen kohokuvioiden lisäksi myös hirveä määrä paikattavia reikiä, sillä Lack-hyllyt jättivät jälkeensä 60kpl euron kolikon kokoisia aukkoja ja niiden paikkaaminen oli hyvin haasteellista. Kunnon remppaaja olisi poistanut  cyprocia hyllyjen mittaiselta alueelta ja vaihtanut tilalle uuden palan ehjää seinälevyä. Cyprocia ei kuitenkaan täällä meillä päin myydä kappaleittain, vaan minun olisi pitänyt ostaa 10 ison Cyproc-levyn kokoinen jättipaketti ja saada se rautakaupasta toimitettua kotiin lainakyydillä. Päätin kokeilla seinän paklaamista ensiksi vaikeimman kautta ja seinästä tuli onneksi riittävän tasainen näinkin. Nyt on maalailut maalattu ja pääsen laittamaan tavaroita takaisin paikoilleen. 🙂

Suuret kiitokset Eskaron väelle maalien testausmahdollisuudesta! ♥ Kivaa päivää kaikille!

(Yhteistyössä: Eskaro Suomi / Eskaro Groub AB)

 

24 kommenttia “Pintaremonttia Vol. 3 – Eskaro Eco 7 -pintamaalitestailua

 1. Huhhuh…! Kyllä on sulla hommaa piisannut! Mulla olis todennäköisesti loppunut huumori kesken niitä struktuuriseiniä peitellessä…! 🙂 Tuo Paperi on hyvin kaunis sävy. Me maalattiin sillä koko kämppä viime kesänä. Se on juuri sellainen kaunis, puhtaansävyinen valkoinen. Odotan jo innolla sun keittiörempan alkamista! 😉

  1. Heidi: Itselläkin kyllä pariin otteeseen hionnan ja pölyn siivoamisen aikana meni hermot ja hampaita piti kiristellä. 😀 Nyt voin pari päivää huilata ja parannella järkyttävän kipeetä oikean käden olkalihasta ja kämmenen niveliä ja lihaksia, jotka huutavat hoosiannaa. 🙂 Yöllä sain suonenvedon oikeaan peukalolihakseen jota kutsun nimellä &quot;pullalihas&quot;. 🙂 Aivan järkky tuska ja peukku vääntyi yli 90 asteen kulmaan sivulle, auts. :D<br />
   <br />
   keittiöremppa aikaistui joten enää on kaksi viikkoa aikaa ennen kuin kalustetoimitus saapuu. 🙂 Hui kamala, mihin nämä päivät oikein häviävät. 🙂

   1. EijaQ: Olen miettinyt, mutta päätin jo vajaa vuosi sitten että vanha tammiparketti saa säilyä. Se on todella hyväskuntoinen ollakseen 12 vuotta vanha koiratalouden parketti. Jos ja kun keksitään keino miten tehdaslakatun parketin saa hionttua ja sävytettyä tasaiseksi takuutyöllä, ryhdyn muutostöihin. 🙂 Muussa tapauksessa jatkan eloani tämän lattian kanssa siihen asti kunnes sen kunto on huono ja vaihto jo pelkästään kunnon vuoksi ajankohtainen. 🙂

 2. Hyvältä näyttää 🙂 Olen itse myös maalaillut viime aikoina useampia huoneita ja täytyy sanoa, että olet kyllä sitkeä tuon hiomisen suhteen. Mä en oisi jaksanut itse hioa seiniä niin tasaiseksi mitä niistä piti tulla.

  1. Rose: Meinasin oikoa, mutta sisu ei antanut periksi. 🙂 Halusin kerrankin tehdä remppahommat niin hyvin kuin suinkin osaan ja pystyn ja siksi taistelin nuo kaksi ongelmaseinää sileäksi pienen kipukiukun saattelemana. 😀

  2. Mä nakitin hionnat miehelle 🙂 <br />
   Ehkäpä ilman tätä vaihtoehtoa olisin itsekin seinät saanut hiottua!

  3. Rose: Kumpa minäkin olisin voinut osan hommista delegoida eteenpäin, varsinkin tuon hiontapuolen. 😀 takuulla olisin hyödyntänyt apua, jos sellaista olisi ollut saatavilla. 🙂

 3. Mä en tiedä mitä sä teet työksesi (jos oot joskus maininnut, niin on menny multa ohi), mutta voisit kuule ruveta yrittäjäksi ja alkaa markkinoida Miian Remonttipaketteja tyylillä vuokraa Miia päivävuokralla. Oon jo aikasemminkin kattonu sun remppajuttuja, että sähän saat jo päivässä aikaiseksi enemmän kuin perusremonttireiska viikossa! Ja tulee vielä siistimpää jälkeäkin… Kolmanneksi sun kanssa ois helppo kattoa samalla myös sisustusjuttuja joista perusremonttireiskat ei tiedä mitään, eikä niitä myöskään kiinnosta moiset naisten hapatukset. Neljänneksi, sun kanssa olisi varmasti myös mukava huseerata, edelleen niitten jöröjukkaperusremonttireiskojen tieltä kannattaa vaan pysyä pois, huomenten ja heippojen suhteen kommunikointi just ja just onnistuu mut muuta on turha odottaa. Jään odottelemaan ilmoitusta, että siut saa vuokrata kodin pikkuremontteihin päällepäsmäriksi, olen ekana jonossa sitten! 🙂

  1. Susanna: Teen tylsää toimistohommaa etätyönä kotoa käsin, eli totaalisen erilaista kuin remontoiminen. 🙂 Remppailu voisi olla kiva uusi ammatti, puoliksi huumorilla heitinkin ystävälleni että pitäisiköhän aloittaa opiskelu remontti tai maalarilinjalla ja pikkuhiljaa laajentaa osaamista erikoismaalauksiin ja muihin sisustuksellisesti pätevien pinnoitteiden tekoon 🙂 Myös siivous ja tavararaivaus kiinnostaa, sisustuksen ohella. Uusi urani voisikin olla sellainen &quot;joka kodin höylä&quot;, joka hoitaa kuntoon koko huushollin remonteista siivoamiseen ja sisustamiseen. 🙂

  2. Minttu: Lupaan ilmoittaa blogissani heti jos päädyn aloittamaan uuden uran &quot;jokapaikan höylänä&quot;. 🙂

 4. Kyllähän parketin saa hiottua koneella ja maalattua, tulee upea. Tosin on oikeasti työläämpi ja sotkuisempi, kuin uuden esim: laminaatin asentaminen, joka käy todella nopeasti, vaikka lukkoponttilaminaateilla -sinultakin :)<br />
  <br />
  Kannattaisi varmaan samaan saumaan laittaa tuo lattia, kun uusi keittiökin tulee ja asunto näyttää valmiiksi tyhjälle jo nyt -joten niks ja naks laminaatit lattiaan ja wow mikä koti 😉

  1. Maria: Perusparketin saakin mutta tehdaslakattua parkettia ei yksikään ammattimies suistu tekemään, koska eivät voi taata tasaista hiontatulosta eivätkä varsinkaan tasaista sävytystä. :/ Ilman takuuta voin toki löytyä joku tekijä, mutta itse haluan näin kalliissa investoinnissa työlle takuun ja sellaista ei tosiaan meidän parketille kukaan voi antaa. Maalattu parketti on kaunis, varsinkin jos maali on valkoista. Oman parkettimme on ongelma on epätasaisesta hiontatuloksesta johtuva maalin paikallinen heikko pysyvyys, varsinkin kun meillä on sisällä juoksenteleva ja riehuva koira, jonka kynnet raapivat maalin pahimmassa tapauksessa irti. En halua ottaa riskiä sillä hionta- ja sävytystyö maksaa yhtä paljon kuin kokonaan uuden parketin vaihtaminen, eli useita tuhansia euroja. Isännöitsijä ei suosittele laminaattia parketin päälle asennettavaksi ja jos vanhan parketin repii kaatopaikalle, valitsisin suoraan uuden parketin vanhan tilalle. En kuitenkaan raaski hyväkuntoista parkettia kärrätä ongelmajätekeräykseen (lakkapinnan vuoksi) pelkän &quot;värivirheen&quot; vuoksi, joten tällä mennään ainakin toistaiseksi. 🙂 Keittiö on prioriteettina asia yksi ja koska uuden keittiön remppailu alkaakin jo kahden viikon kuluttua, ei olisi aikaakaan alkaa tässä vaiheessa uusimaan lattiaa saati sävyttämään sitä kuivumis- ja kovettumisaikoineen. Oma kotini tuskin tulee koskaan ole 100% täydellinen ja esteettisiä virheitä on pakko jatkossakin oppia sietämään. 🙂

 5. Huh mikä homma 🙂 Mietin jo silloin kun teit niitä struktuuripintoja, että niiden peittäminen tulee olemaan h a n k a l a a. Ilmeisesti et kuitenkaan halunnut käyttää esim. tasoitetatapettia? Meillä oli sellaista yhden cyproc-seinän päällä edellisessä asunnossa, koska seinäsä oli jäänyt hieman epätasainen saumaus- ja tasoitusvaiheessa; hyvin peitti kaikki röpöt alleen. Siihen vain maali päälle, niin näyttää vain maalatulta, ei tapetoidulta. <br />
  <br />
  En malta odottaa sitä sun keittiötä enää YHTÄÄN! 🙂 🙂

  1. Kati: Otin tietoisen riskin kun valitsin seinilleni Struktuuripinnoitteen. 😀 Rankkaan työhön osasin varautuakin, mutta todellisuus oli hieman ennakoitua raadollisempi, hihii. 😀 Siksi pysyttelen jatkossa erossa struktuurimaaleista ja sellaista pintaa halutessani käppäilen suoraan tapettiostoksille. :)<br />
   <br />
   Oma seinäni oli todella röpelöinen, siinä oli useiden senttien korkeusheittoja koko seinän pituudelta lattiasta kattoon. Struktuuripinta ei hiodu juuri lainkaan, joten jouduin tasoittamaan seinäpinnan uloimpien ulokkeiden mukaan. Kahden tasoituskerroksen jälkeen olisin saanut tasoitetapetilla loput siliämään, mutta pelkkä tapetti ei olisi riittänyt noin mittavaan oikaisuus. Kysyin tätä nimittäin alakerrassani asuvalta remppamieheltä ja hän pudisteli päätään ja totesi että tasoitustyö on tehtävä laastilla ainakin osittain. :D<br />
   <br />
   Kaksi viikkoa vielä…. ÄÄÄK!!!! 😀 😀 Sitten pyörähtää hommat käyntiin vanhan purkutyöllä ja uuden rakentumisella. 🙂

 6. Haluatko avata käsittääkseni todella joustavaa etätyötäsi. Et ole enää koskaan toimistolla vaan teet kaikki työt kotoa käsin? Onko työ kokopäiväinen, mutta joustaa helposti eli voit tehdä pari päivää kokopäiväisesti remonttia?<br />
  <br />
  Olisi kiva kuulla, varmasti monelle perheenäidille ja muillekin aika ihanteellista, kun jää työmatka pois ja päivä joustaa. Onko jotain negatiivista (työkaverit, sosiaaliset verkostot, ergonomia, työ-ja vapaa-ajan sekoittuminen, muuta?)

  1. Joustava etätyö: Teen lyhennettyä työpäivää ja normaalisti istun koneen ja puhelimen päässä klo 7.30 alkaen. Työpäivän pituutta voi helposti säädellä aloittamalla päivä aikaisemmin tai lopettamalla myöhemmin. Osan töistä voi tehdä virastoaikojen ulkopuolella, joten olen joskus istunut työn parissa koneella iltaisinkin, varsinkin nyt remppaa tehdessä jolloin olen hyödyntänyt valoisan kellonajan (9-13) maalaamiseen. <br />
   <br />
   Plussaa on työmatkoista säästetty aika ja oman työtahdin säätäminen. En useinkaan pidä ruokataukoja ja hörppään kahvit työn lomassa, joten taukoiluunkaan ei mene ihan niin paljoa aikaa kuin normaalissa 8-16 työpaikassa. Plussaa annan myös siitä, että voin puolikuntoisenakin tehdä kotoa käsin töitä oman voinnin mukaan, joten sairaslomia ei tarvitse hakea tavallisen flunssan vuoksi eikä työt pääse kasautumaan. Myös tytön sairastellessa säästyy ylimääräiseltä säätämiseltä sillä pystyn samanaikaisesti tekemään töitä ja hoitamaan kipeää lasta kotona. Lääkärikäyntejä ja vastaavia on helppo sopia, sillä pystyn yleensä joustamaan työajan suhteen, ellei kyse ole jostakin palaverista tai vastaavasta joka on ennalta sovittu tietylle päivälle ja kellonajalle. <br />
   <br />
   Miinusta annan työkavereiden puutteesta ja ajoittaisesta yksinäisyydestä, vaikka tykkäänkin omasta rauhasta ja siitä että saan keskittyä kunnolla työn tekemiseen. Myös itsekuria tarvitaan, jotta työn aloittamista ei tule siirtäneeksi… on niin helppo ajatella että nukunpa tunnin pidempään ja pesempäs nyt hieman pyykkiä… 😀 Olen tehnyt etätöitä nuorempanakin ja silloin se ei sopinut itselleni. Pitkitin töiden aloittamista ja lopulta minulla oli jo kiire saada kaikki ajoissa tehtyä. Lopetin ne hommat silloin sopimattomuuden vuoksi ja siirryin suosiolla tekemään vuorotyötä fyysiseen työpaikkaan. :)<br />
   <br />
   Etätyö on täydellinen ratkaisu moneen asiaan ja nykytekniikka mahdollistaa erilaisten työtehtävien suorittamisen etänä. Valitettavasti etätyön tuoma vapaus ei sovi aivan kaikille ja puolen vuoden aikana neljä kollegaa on lopettanut työt koska kokivat työn siirtymisen kotinurkkiin stressaavaksi, minkä ymmärrän aivan täysin. Kun ei ole fyysistä työpaikkaa, on oma koti työpaikka ja se voi alkaa pitemmän päälle olla ahdistavaa. Siksi onkin todella tärkeää erotella työaika ja arkielämä toisistaa, työpapereita ei kannata jättää esille lojumaan ja jos on työhuone käytössä, ei sinne kannata mennä muuten kuin työaikoina. :)<br />
   <br />
   Itse tykkään kovasti tästä vapaudesta ja siitä että voin hyödyntää omaa osaamistani ja organisointikykyäni päivän aikataulukseen. Olen myös parhaimmillani heti herättyäni, joten saan käytettyä tarmokasta aamuenergiaa työntekemiseen pitkäveteisen työmatkailun sijaan. 🙂

 7. Onpa ollut aika urakka! Olet kyllä tosi tehokas remppaaja 🙂 Omassa kodissamme suunnittelimme pitkään keittiön seinän maalaamista liitutaulumaalilla. Lopulta uskalsimme maalata sen, vaikka arvelimmekin, että sen (mahdollinen) maalaaminen myöhemmin takaisin valkoiseksi saattaa olla aika iso urakka. Olemme tykänneet siitä kovasti, joten riski kannatti ottaa.

  1. Piia: Itsekään en kadu struktuurimaalien kokeilemista, vaikka hiomistyö olikin raskas. 🙂 Struktuuripinta palveli tarkoitustaan ja olen iloinen siitä että se kaunisti kotia sen ajan kun intoani kesti. 🙂 Liitutaulumaalia olen miettinyt tytön huoneeseen, mutta keltaisten raitojen kanssa se voisi olla vähän liikaa. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten…&hearts;

 8. Voi muru kun oot niin reipas! Meitsillä olis usko loppunut! 😀 Näyttääpä muuten teidän lattia ihan mielettömän hyvältä! Remppa hommat aina palkitaan! Loppu häämöttää jo! &hearts;

  1. Fanni: Kova homma tuli tehtyä ja puristin kyllä viimeisenkin energiapisaran itsestäni irti mitä oli saatavilla. 🙂 Vaikka raskasta oli niin kyllä kannatti, ja lepopäivät mukavasti kultaavat muistotkin, hiontahommat ei tunnu enää lainkaan niin raskailta kun on saanut muutaman päivän huilata. 😀

 9. Hyvältä näyttää, niin &quot;puhtaalta&quot; ja valkoiselta :)<br />
  Mun pitäisi maalaa meidän ovenkarmit joten tuo maalivinkki F497 oli hyvä, kiitos &hearts;

  1. Jennifer: Karmit pitäisi meilläkin maalata, mutta tänä vuonna en siihen hommeliin ryhdy. 😀 Tuo F497 on hyvä perussävy ja sopiva kompromissi erisävyisten uusien ja vanhojen valkoisten pintojen välille. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *