Oi joulupuu!

Alkusyksyllä ostamani pieni huonekuusi kuihtui ohjeen mukaisesta hoidostani huolimatta pois ja oman joulupuun kasvatus otti pahasti takapakkia. Ruokaostosten yhteydessä kävin tänään kurkkaamassa kahden kukkakaupan tarjontaa ja jälkimmäisestä löytyi muutama kappale keskikokoisia kuusia. Oksat ovat pieneen kuuseeni verrattuna vahvemmat ja ne jaksavat jo nyt kannatella pieniä joulupalloja, jotka ripustan kuuseen jouluna. 🙂 

Omakotivalkoinen_8055.jpg

Omakotivalkoinen_8056.jpg

Omakotivalkoinen_8063.jpg

Huomenna alan tapetoimaan olohuoneen seinää ja näin ensikertalaisena hieman jännittää. 🙂 Tapetti on onneksi non-wovenia ja tapettiliima telataan suoraan seinälle, joten teknisesti homman pitäisi olla suhteellisen helppoa. Kiitos tapetti-innostuksestani kuuluu Modernia Maalaisromantiikkaa -blogin Fannille, joka rempseästi päätti tapetoida kotinsa seinät ja kehui miten helppoa ja nopeaa se on maalaamiseen verrattuna. 🙂 Huomenna se sitten nähdään miten minun käy, tuleeko minustakin tapettifani vai pysynkö jatkossakin maalitelan varressa. 😀 Letkeää lauantai-iltaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

10 kommenttia “Oi joulupuu!

 1. Moi! Minkälaiset on tuon huonekuusen hoito-ohjeet? Ostin nimittäin juurikin tänään tuollasen mutta unohdin sit kysästä, että kuinkas kuusta hoidellaan 🙂

  1. Hanni: Itse sain ohjeen suihkutella kuusta suihkepullolla pari kertaa viikossa ja kastelu 1-2 viikon välein niin että pintamulta kuivahtaa välissä. Patterin viereen ei kuusta saisi laittaa, koska paikka on liian lämmin ja kuiva. Huonekuusi tykkää hieman viileämmästä ilmasta, joten mahdollisuuksien mukaan ikkunapaikka olisi optimaalisin, mutta vain jos patteri ei porota siinä ihan vieressä. 🙂

 2. Mä voisin oikeastaan kans hankkia tuollaisen, ja ostaa S-marketista ne suloiset pienet pallot, mitä jo viime vuonna katselin.<br />
  Meillä ei ole ollenkaan viherkasveja, koska olen tappanut kaiken alta aikayksikön. Ja lapsi onkin melkein kaikelle allerginen, että sen takia en ole uusia ostanut. Onkohan tuo muuten miten allergisoiva…

  1. Minsku: Talvi varsinkin on huonekasveille vaikeaa hoitoaikaa, kun lämpöpatterit porottaa täysillä ja huoneilma on todella kuiva. Minulla on muutama kasvi tässä viime viikon aikana joutanut roskiin, yksi ihan oman kastelemattomuuteni (unohdin :D) vuoksi ja muutama kuivui kuoliaaksi vaikka pohjamulta oli kosteaa. <br />
   <br />
   Ymmärtääkseni huonekuusi on allergisoiva, joten jos lapsi on reagoinut allergisesti joulukuuseen, viirivehkaan (ja muihin vehkalajeihin) tai traakkipuuhun niin en välttämättä hankkisi huonekuusta. Myös rahapuu on allergisoiva, vaikkei uskoisi sen kumimaisista lehdista että aiheuttaisi allergiaa. Isosiskoni on allerginen kuuselle (ja muille kasveille sekä siitepölylle) mutta pystyy meillä kyläilemään ihan hyvin vaikka on paljon viherkasveja. Omaan kotiinsa ei kuitenkaan voi ottaa yhtään kasvia, koska useamman päivän altistuksella ne saavat aikaan allergisen nuhan.

  2. No voi harmi, että tuo on allergisoiva. En minä sitten sitä uskalla hankkia. Tyttärelläni on paljon siitepölyallergioita. Tytär ei siedä edes esim. kimppua pihakukista sisällä, ja muutama sukulainen on kans joutunut luopumaan kaikista viherkasveistaan pahojen oireidensa takia.<br />
   Yksi päivä oli jossain lehdessä lista allergiaa aiheuttavista ja aiheuttamattomista viherkasveista, mutta harmi etten laittanut ylös sitä mihinkään.

  3. Minsku: uskon että on parempi jättää kokeilu väliin. Ikeasta saa muuten todella aidon näköisiä muovisia huonekuusia, niitä ei meinaa aidosta erottaa edes lähietäisyydelta katsottuna. 🙂

 3. Tapetointi on helppoa!sitä voi tehdä yksinkin.laitoin vasta makuuhuoneeseen uuden tapetin.oli vain työläs irrottaa entinen,siksi tapetti jäikin vain yhteen seinään!laita vatupassilla ekalle vuodalle kynällä merkki mihin tapetin oikean reunan pitää asettua!tämä auttaa,että tapetti pysyy suorassa.voit tehdä toisellekin vuodalle oman viivan kynällä ylhäältä alas saakka.jos tapetti on kohdistettavaa niin huolehdi,että yläosan leikkaat oikeasta kohdasta.tiputan tapettirullan ylhäältä alas ja asettelen tapetin paikoillen ja sitten vasta mattoveitsellä leikkaan tapetin alhaalta.vinkkejä tapetointiin kirjoittelin: <a rel="external nofollow" href="http://www.madeinkoti.blogspot.fi/2014/10/vinkkeja-tapetointiin-ja-valkoinen.html&quot; target="_blank">http://www.madeinkoti.blogspot.fi/2014/10/vinkkeja-tapetointiin-ja-valkoinen.html</a&gt; <br />
  Onnea tapetointiin!Jään odottamaan sun kuvia tapetista!<br />
  (

  1. Aikku: Kiitokset vnkeistäsi ja postauksen ohjeista! &hearts; &hearts; Alan tapetoimaan kolmen jälkeen kun isänpäivähulinat on kahviteltu ja toivon hartaasti että olohuoneen seinä on riittävän tasainen jotta tapetti asettuu hyvin. 🙂 Olen katsellut Youtubesta tapetointivideoita viimeiset kolme päivää ja yrittänyt sisäistää tapetoinnin salat. 😀 Vaikeaa se ei tunnu olevan mutta näin ensikertalaisena kaikki aina jännittää. 🙂 Pidähän minulle peukkuja! 🙂

  1. Jonna: Pussukka on S-kokoinen. 🙂 Pussukka on hyvin piukea ja ruukun saaminen yläreunastaan pussukan sisään oli aikoimoinen ähellys, mutta onnistui. 🙂 M-kokoinen jää liian löysäksi ja ruskea ruukku vilkkui sieltä vähän rumasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *