Eco White Light – Winter Light

Valkoinen voi olla paljon muutakin kuin pelkkä väri – se on tunnetta, kauneutta, ajattomuutta, rauhaa. ♥ Eco White Light -malliston valkoinen tapettivalikoima pitää sisällään 37 kaunista ja vivahteikasta tapettivaihtoehtoa, joilla voi luoda sisustukseen haluamansa tunnelmaa… rouheasta ylelliseen ja vanhan ajan nostalgiasta nykypäivän modernismiin. 

Omakotivalkoinen_8065.jpg

Omakotivalkoinen_8066.jpg

Minulle tarjoitui mahdollisuus päästä kokeilemaan tapetointia ja mietin useita viikkoja uskallanko ottaa tapetointihaastetta vastaan. Bloginaapurini Fanni kuitenkin onnistui puhumaan minut ympäri ja hänen esimerkkinsä ansiosta päädyin vastaamaan Rautakeskon ehdotukseen myöntävästi… 🙂 Laajasta tapettivalikoimasta suosikikseni nousi Eco White Light -malliston Winter 1732 -tapetti, jossa on rouhea pystyraitainen kuviointi ja sellaisen meinaan tänään operoida olohuoneen seinälle. Tapetoinnin kohteena on sohvan takana oleva suuri seinäpinta, jonka tasoitin struktuurimaalien jäljiltä sileäksi. Huoneen muoto on pitkänomainen ja toivon että pystysuuntainen raitakuosi luo illuusion neliömäisestä tilasta hälventäen pitkulaisuutta. 🙂

Omakotivalkoinen_8070.jpg

Omakotivalkoinen_8073.jpg

Omakotivalkoinen_Eco_White_Light_1732.jp

Tapetoinnin ja maalaamisen erona on se, että maalipintaa voi aina korjata mutta tapetoinnissa on osuttava lähes kerralla maaliin. Non-woven tapetti on onneksi helpoimpia tapetoitavia, sillä vettymisaikoja ei tarvita ja liiman voi telata suoraan seinään. Valitsemani tapetti on melko paksua, joten uskon sen peittävän seinään mahdollisesti jääneet pienet epätasaisuudet ja helpotuksena on myös se, ettei kuviointi vaadi kohdistamista. Ensikertalaisena kaikki on kuitenkin uutta ja jännää… Toivottavasti tälläkin kertaa hermoilen turhaan ja tapetointi onnistuisi hyvin. 🙂 Pitäkää minulle kuitenkin peukkuja, varmuuden vuoksi. 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä Rautakesko Oy / Eco, osa tuotteista saatu yhteistyön tiimoilta)

14 kommenttia “Eco White Light – Winter Light

 1. Hyvin se menee! 🙂 Non-woven tapetit on tosiaan helppoja, niitä pystyy seinäpinnalla vielä liu'uttamaan. Me tapetoitiin ensimmäisen kerran jokunen vuosi sitten ja valittiin tietysti vielä kohdistettava tapetti. Jonkun kerran sitä kirottiin ja kohdennettavassa tapetissa myös hävikin määrä on suuri. Tsemppiä tapetointiin! 🙂

  1. Heidi: tapetointi on tehty ja se oli yllättävän helppoa. 🙂 Ihan turhaan jännitin. :D<br />
   <br />
   Jonkin verran tuli näkyviin seinän epätasaisuutta, se on ihan oma mokani kun en ollut näemmä tarpeeksi siltikään tasoittanut vaikka neljään kertaan seinän siloitin ja maalipinta näytti tasaiselta. 🙂

  1. Minsku: tapetointi oli helpompaa kuin mitä luulin, ainakin tällä non-wovenilla jonka sai suoraan nostettua rullasta seinälle. 🙂 postaan lopputuloksesta huomenna kun ehdon kuvaamaan päivänvalossa. 🙂

 2. Tapetointi onnistuu sulta varmasti kädenkäänteessä!<br />
  <br />
  Niin vaan se aika rullaa ympyrässä. Tuo tapetti on nimittäin kuin suoraan 80-luvulta. Tulee ihan omien vanhempien koti mieleen…

  1. Susanna: Tapetointi onnistui ihan hyvin, ei ollut ihan niin vaikeaa kuin kuvittelin. :)<br />
   <br />
   Tuossa tapetissa on vähän menneisyyden tuulahdusta, 70- ja 80-luvulla oli paljon pystyraitaa ja olet ihan oikeassa, muistuttaa hieman kasaria. 🙂

 3. Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta, mutta nykyään olo on kuin lukisi ilmaisjakelupostia – mainoksia mainosten perään 🙁

  1. Marke: Tämä syksy on suuren remppaamisen vuoksi hieman erilainen kuin aikaisemmat vuodet. Olen saanut todella paljon yhteydenottoja eri yrityksiltä remonttiasioihin liittyen mutta vain muutamaan olen lähtenyt mukaan. Tämä tapettiprojekti on osittain omakustanteinen, mutta selkeyden vuoksi haluan tuoda selvästi esille että se on yhteistyönä toteutettu, sillä markkinalaki ei tunne puolikkaita yhteistyökamppanjoita.<br />
   <br />
   Mainosmaisia postauksia on ilmestynyt jonkin verran enemmän kuin alkuvuonna, mutta ne ovat sisällöltään erittäin tarkasti valikoituja ja uskon että niistä on hyötyä myös lukijoille. Remppa-aiheet eivät tietenkään kiinnosta heitä jotka eivät remontoi, mutta joukossa on ollut myös arvontaa ja etuja, joista kenties on ollut hyötyä joillekin lukijoilleni. &hearts;

  1. Maria: Tapetti on jo eilen laitettu ja se on kaunis. &hearts; Raitakuvio on hyvin hillitty ja sen huomaa vain viistosta katsottuna. Pinta näyttää hieman betoniselta ja helmiäinen ei kimalla lainkaan tämän postauksen lähikuvien kaltaisesti. 🙂

 4. Hei! Olen samaa mieltä Marke-nimisen kirjoittajan kanssa. Alussa olin aivan innoissani tästä blogistasi, mutta vähitellen olen huomannut, että mainokset ja tuotevinkit lisääntyvät rähjähdysmäisesti. Samaan aikaan kaikki henkilökohtainen blogistasi vähenee. <br />
  Tykkään tyylistäsi ja kirjoitustyylistäsi, mutta aina ei haluaisi lukea mainoksia.

  1. Päivi: Remontti on tuonut tullessaan uusia mielenkiintoisia yhteistyömahdollisuuksia, jotka olen tarkoin valikoinut. Saattaa kuullostaa blogikliseeltä, mutta jokainen yhteistyökampanjani on sisältänyt sellaisia tuotteita jotka olisin mieluusti ostanut myös täyteen hintaan. Siksi en itse koe että sisältö remonttiaihetta lukuunottamatta muuttunut mihinkään aikaisemmasta. Yhteistyönä toteuttamani postaukset ovat markkinoinlaissa mainoksia mutta itselleni ne ovat normaaleja postauksiani, joissa jaan sekä tietoa että omakohtaisia kokemuksia lukijoilleni, aivan kuin vuodesta 2011 alkaen. Yhteistyönä toteutetut kampanjat myös laajentavat blogissa käsiteltäviä aihealueita ja olen monesti uskaltautunut kokeilemaan täysin uusia juttuja juurikin yhteistyön muodossa (esim. Eskaron maalit, jotka osoittautuivat todella loistaviksi ja päihittivät aikasemman maalisuosikkini Tikkurilan, Econ tapetti sekä Danonen terveysrahkat).<br />
   <br />
   Olen alusta alkaen postaillut teille tuotevinkkejä kivoista tuotteista sekä tarjouksista, joita olen löytänyt. Sen suhde on remppailua ja sitä seuranneita uusia yhteistyömahdollisuuksiani lukuunottamatta jopa vähäisempi kuin normaalisti. Kirjoitan blogia 60% itselleni, omasta tarpeestani kirjoittaa, kuvata sekä jakaa sisustusjuttujani ja kuulumisiani blogissa. 40% sisällöstä on puhtaasti teitä lukijoita varten, kuten toivepostauksien toteuttamista, toivottuja tuotevinkkejä (olen luvannut vinkkailla mm. Stockmannin alekamppiksista sekä tietyistä tuotteista jos satun niitä jostain löytämään), sisustusideoita, panosta &amp; pihistä ja muita vastaavia postaussarjoja (nyt tosin jääneet hieman tauolle rempan takia, kun aika on kortilla)… <br />
   <br />
   Jos bloggaajana voin hieman höytyä blogiin käyttämästäni ajasta ja panostuksesta niin itse koen sen pelkästäänkin reiluna vaihtokauppana. En ole koskaan tainnut kertoa kuinka paljon viikossa käytän aikaani bloggaamiseen, se on kuitenkin reippaasti yli 15 tuntia kaiken kaikkiaan, keskittyen tosin lähinnä viikonloppuihin. Bloggaan täysin omilla ehdoillani ja omasta tahdostani, siksi en koe suurta tuntimäärää taakkana tai edes raskaana asiana, mutta en voi kieltää etteikö aina välillä olisi kiva saada jotakin takaisinpäinkin. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Remontoinnin keskellä en valitettavasti pysty tämän henkilökohtaisempaan antiin, päiväni täyttyvät työnteosta, normi arjen pyörittämisestä ja remppailusta. Seuraavat viikot tulevatkin olemaan melkoista menoa ja välillä hirvittääkin tuleva työmäärä kaiken pakollisen tekemisen lisäksi. 🙂 Joulukuun alussa tahti hiljenee ja pääsen laittelemaan joulua kotiin. Ilmoittauduin myös vuoden vaihteessa alkavalle kokkikurssille ja siitä onkin tulossa varmasti juttua ihan viikottain, resepteineen päivineen (mikäli jotakin siellä opin ja kokkaukseni menevät edes hieman sinne päin minne pitäisi :D). <br />
   <br />
   Heti kun remppa on ohi, ehdin istumaan alas ja kirjoittelemaan teille myös juoksuharrastukseni väliaikatietoja sekä vatsalihasjumpastani jolla tälläinen kehnokuntoinen kolmekymppinen on saanut pienen pienen sixpäkin. 😀 Tosin jouluna se lihaspäkki muuttuneen pömppöpäkiksi, mutta toivon että ehdin kuvaamaan jumppani teille ennen joulun pyhiä. :)<br />
   <br />
   Joulukuulle olen järkkäämässä myös cocktail-juhlat josta tulossa juhlakoristelu ja -tarjoilupostausta, joka minun blogissani on hieman harvinaisempi näky. Paljon on siis kaikkea valmiina, toteutus vaan on toistaikseksi jäissä kun kodissa ei oikein muuta tapahdu kun remppaa. :D<br />
   <br />
   Kiitos avoimesta palautteestasi! &hearts; Toivottavasti jäisit seuraamaan juttujani sillä remontti on kuitenkin pieni hetki tuhansien postauksien ja vuosien joukossa. Ymmärrän kuitenkin jos päätät jatkaa matkaa ja toivotankin sinulle varmuudeksi jo tunnelmallista joulun odotusta ja loppuvuotta 2014! &hearts;

  2. Päivi: Mukava kuulla että pysyt mukana menossa. &hearts; &hearts; &hearts; Keittiöremppa alkaa parin viikon kuluessa ja jos ei yllätyksiä sen osalta ilmaannu, on se reilussa viikossa ohitse ja rempat on seuraaviksi vuosiksi tehty. 🙂 Tosin tytön huoneen ja kylpyhuoneen katon aion maalata, mutta niiden aika on vasta ensi keväänä. 🙂 Kuntoilujutuista on tosiaan tulossa postausta heti kun ehdin kuvaamaan tuloksia ja etsimään tuhansien kuvieni arkistosta jotakin &quot;ennen&quot;-kuvamateriaalia teille vertaukseksi. Kolmekymppisenä ei ihan niin nopeasti pääse kuntoon kuin nuorempana, sen olen nyt jumpatessani todella huomannut. 😀 Mutta tulossa siis on tuosta aiheesta lisää… &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *