Maidonvalkoista & kirkkaankeltaista!

Milk-lamppuni jäi “taas” orvoksi kun nappasin keittiössä olleet Lack-seinähyllyt pois. Suloiselle valaisimelle löytyi kuitenkin yhtä hyvä ellei jopa parempikin paikka tytön huoneesta. 🙂

Omakotivalkoinen_8095.jpg

Omakotivalkoinen_8092.jpg

Omakotivalkoinen_8103.jpg

Omakotivalkoinen_8100.jpg

Omakotivalkoinen_8088.jpg

Täällä otetaan kohta suunta kohti ruokakauppaa ja sen jälkeen ilta meneekin siivotessa eilisen tapetoinnin aiheuttamaa sotkua. 🙂 Tapettipostausta ja uusia olohuonekuvia tulossa huomenna! 

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

25 kommenttia “Maidonvalkoista & kirkkaankeltaista!

 1. Tulipa mieleen kysyä sinulta tätä, kun olet noita String-hyllyjä asennellut 🙂 Osaisitko kertoa, että kuinka monta reikää tollaisen täyskorkean lattiamodulin kiinnitämiseen tarvitaan? Tai siis kuinka tiheästi kiinnitysruuvit tulee porata? Mä asun 30-luvulla rakennetussa kivitalossa, jonka seinien porailu on vähän sanallasanoen haastavaa. Unelmoin kuitenkin String-kokonaisuudesta, mutta missään ei oikein kerrota käytännön tietoja tosta kiinnityksestä.

  1. HannaLe: Minä olen kiinnittänyt hyllyt neljällä ruuvilla, yksi ylös, kaksi keskelle ja yksi alas tasaisella noin 50cm välillä per laita. Suositus on kai kuusi ruuvia laitaa kohden, mutta itse en koe tarpeelliseksi laittaa ihan niin montaa ruuvia. 🙂

  2. Meille ostettiin tänä syksynä String-hylly. Mukana tuli neljä ruuvia eli kaksi per laita. Ohjeen mukaan toiset laitettiin ihan ylös ja toiset erilliseen ruuvin paikkaan noin 60 cm:n korkeudelle.

  3. Hippu-76: Mitähän ihmettä, itselläni oli kaksi neljä ruuvin pussia mukana kaikissa 200cm pitkissä sivulaidoissa. 😀 kolme per laita olen laittanut ja kaikista jäi yksi ylimääräinen ruuvi, jotka keräsin yhteen pussiin talteen, hihii. 😀 Minulla on 10 ylimääräistä ruuvia ja yhteensä 15 porattuna seinään viiden sivulaidan (kolme makkarissa ja kaksi tytön huoneessa) kanssa.

 2. Meillä on vain kaksi ruuvia per laita. Tarkistin vielä ohjekirjasta ja jos nyt yhtään ymmärrän kuvaa, niin siinä on vain kaksi ruuvia;)

  1. Sabina: Minäkin katsoin ohjetta ja ajattelin automaattisesti että neljä ruuvia tulee jakaa tasaisin välein. 😀 Minulla tosiaan tosi kaikissa viidessä 200cm pitkässä sivupaneelissa neljän ruuvin pussi mukana ja niistä jäi jokaisesta yksi ruuvi ylimääräiseksi kun laitoin vain kolmella ne kiinni seinään. 😀 Kahdesta eri kaupastakin olen niitä vielä tilannut kaiken lisäksi, joten ei voi mitenkään olla kauppakohtainen tuo ruuvien määrä pakkauksessa. 🙂 En osaa sanoa mistä nyt johtuu eri määrät pakkauksissa… Onko minulla ollut liikaa ruuveja vai teillä liian vähän…

  2. Sabina ja Hippu-76: Ja omat hyllyni olen siis ostanut yksittäisinä moduuleina lukuunottamatta hyllyjä, jotka myytiin kolmen hyllylevyn pakkauksissa. 😀 Outo juttu. 🙂

 3. Hei Miia! Olen aina pitänyt kotiesittelyistäsi ja avoimen avarasta tavastasi kuvata kotiasi. Sinulla on ollut kiva kirjoitustyyli, jonka vuoksi olen seurannut blogiasi pitkän aikaa. <br />
  <br />
  Nyt on kuitenkin tapahtunut jotakin kuvien ja niiden rajausten sekä kirjoitustyylin suhteen. Liekö ammatillista kasvua vai mitä, mutta juttujen laajuus on typistynyt huomattavasti ja kuvat ovat usein kapeasta kohteesta, esim kukkaruukusta. Ymmärrän täysin jos juttujen jatkuva tekeminen alkaa puuduttamaan ja/tai aiheita on monen vuoden kirjoittamisen jälkeen jo vaikeata keksiä. Sen voi hyvin myös sanoa tällä, niin kyllä me jaksamme odottaa parempia aikoja ja hyvää bloggaajaa. <br />
  <br />
  Ehkä ongelma on minussa ja kaipaan vain alkuaikojen innostunutta Miiaa, jonka laajoja kotiesittelyjä, persoonallista ilmettä ja hyviä raikkaita juttuja oli virkistävää lukea. <br />
  <br />
  Olet edelleenkin hyvä, mutta ehkä tuo kehittymisesi ja kasvusi on joillekin lukijoista vaikeampaa..? <br />
  <br />
  Parhain terveisin, Eliisa

  1. Eliisa: Kiitos avoimesta palautteestasi! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   En osaa sanoa mitään yksittäistä syytä muutokselle, sillä itse en koe merkittävää muutosta blogin tyylissä tapahtuneen. Itse tosin on vaikea edes alkaa arvioimaan tuollaista, sillä omalle tekemiselleen on ehkä aavistuksen sokea. 🙂 <br />
   <br />
   En tiedä kuinka pitkältä ajalta olet havainnut muutoksia, mutta viimeiset viikot ovat olleet poikkeuksellisia ja se tietysti heijastuu myös blogista. Tämä syksy on tuonut tullessaan uusia työkuvioita, uusia ihmissuhteita sekä tietysti myös suuren remppaprojektin, jonka seurauksena olen saanut mahdollisuuden tehdä uusia mielenkiintoisia yhteistyökampanjoita. Olen myös saattanut ihmisenä hieman kasvaa, sillä uudet haasteet tuovat aina tullessaan uusia vastuita jotka vaikuttavat tietysti kaikkeen, toivottavasti hyvällä tavalla. :)<br />
   <br />
   Puutumista tai juttujen puutetta ei ole, mutta aikaa on himppasen vähemmän kuin keväällä ja viikkoja kestänyt remontoiminen on suunnannut postausaiheet normaalista poikkeavaan suuntaan. Kun koti on remonttikaaoksessa (tai tyhjillään rempan vuoksi) ei oikein ole kokonaiskuvia joista postailla. Makuuhuoneesta toki olen viime viikkoinakin postaillut normaaliin tapaan, sillä siellä ei ole mikään muuttunut edes remontin aikana, olohuone sen sijaan on jäänyt täysin paitsioon mutta illalla on tulossa olkkaripostausta pitkästä aikaa. :)<br />
   <br />
   Innostusta edelleen riittää roppakaupalla ja itselläni on todella paljon kirjoitusaiheita takataskussa loppuvuotta ajatellen. 🙂 Seuraavat viikot ovat ikäänkuin odotusvaihetta, odotan keittiöremontin alkamista ja sitä että pääsen ensimmäistä kertaa koko blogihistorian aikana kuvaamaan teille koko kotia ja meidän uutta arkea. 🙂 Nyt joudun kuitenkin hieman himmailemaan sillä kuten sanoin, odottelen itsekin ns. seuraavaan vaiheeseen siirtymistä. :)<br />
   <br />
   Kiva kuitenkin kuulla että jaksat odotella vielä vähän aikaa, etkä jää kyydistä pois ihan vielä. 🙂

  2. En ole Eliisa (Heh nimestä jo huomaa :D) mutta halusin vain kommentoida, että Miia, mahtavaa kun vastaat niin ystävällisesti ja ymmärtäväisesti! 🙂 Usein kun lukee kommentteja, bloggaaja vastaa ilkeään sävyyn '' ei tarvitse lukea blogiani''. Sinä vastaat hienosti etkä sano että lukijassa olisi pelkästään vika.

  3. Jasmin: Kiitos mukavasta kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   Bloggaajana ja oman elämänsä kertojana on vaikea välillä aallokoida mielipiteiden ja makuasioiden välillä. Yritän kuitenkin aina asettua myös lukijan puolelle ja katsoa tilanteita ulkopuolisin silmin parhaani mukaan. Osa saamastani palautteesta ja kritiikistä on ihan aiheellistakin ja niistä minun kannattaa tietysti ottaa onkeeni ja sitä kautta kehittää sekä itseäni että blogiani eteenpäin. 🙂 Kaikkia ei koskaan voi miellyttää eikä sille tielle pidä lähteäkään, se ei nimittäin kannattele kovin pitkälle ketään. Itselleen pitää olla lojaali ja uskoa siihen mikä itsestä tuntuu oikealta, mutta joskus meille kaikille tekee hyvää pieni ravistelu, sillä kuten Eliisalle mainitsinkin. voi omalle toiminnalleen myös sokeutua. 🙂 <br />
   <br />
   Seuraavat viikot tulevat olemaan muutoksen aikaa enkä malta odottaa että pääsen kunnolla postailemaan teille uudesta keittiöstä ja koko kodista joka sen seurauksena tulee kokemaan mullistavan muutoksen. 🙂 Videopostauksia on tulossa keittiön valmistumisen jälkeen ja värväsimpäs ammattikokki-tuttavanikin testaamaan uutta keittiöni ja siitä tulee takuulla mehevää materiaalia teillekin jaettavaksi. 🙂

 4. Ihanan raikkaalta näyttää tuo tyttäresi huone! Itsekin olen sisustanut valkoisen (ja pienen määrän mustaa) lisäksi hieman keltaisella, meillä kun on vanha talo, jossa on valkoiset lankkulattiat, valkoiset seinät ja katot ja vanhat puiset ovet, joihin keltainen sopii ihanasti &hearts; Lapsen huoneeseen tuollainen keltainen tehosteseinä voisikin olla upea näky, laitetaanpas harkintaan (tai siis yritän myydä ajatusta miehelle…;)).<br />
  Postaukseen liittymättä haluaisin kysyä sinulta Miia maalisuositusta. Meillä on leveät, valkoiset ikkunalaudat, joiden materiaali on kai jonkinlaista betonia/kiveä ? En tiedä mitä, mutta siis sellaiset perinteiset vanhojen talojen leveät ikkunalaudat löytyy. Ne vaativat kuitenkin nyt uutta maalia pinnalleen. Olisiko sinulla hyvää, valkoista maalisuositusta, mielellään suht. edukasta? Löytyisiköhän Cals Ohlssonin valikoimasta jotain? Pinta varmaan pitäisi aluksi hioa jonkinlaisella hiekkapaperilla? Olen ihan tumpelo remonttipuuhissa, mies taas toteuttaa kaikki villeimmätkin ideani, kunhan olen välineet hankkinut valmiiksi niin hän kyllä tarttuu telaan tai vasaraan ihan mielellään koska tahansa 😀 Noh, kyllä mullakin se pensseli kädessä pysyy, tuloksesta taas en ole aina niin vakuuttunut 😀

  1. Mai: keltainen, valkoinen ja musta on todella kaunis yhdistelmä. &hearts; &hearts; keltaisen sävyksi suosittelen Tikkurilan värikartan sävyä K302, joka on sitruunaisen kirkkaan keltainen, ei liian hailakka, syksyisen murrettu tai neonsävyyn taittava. :)<br />
   <br />
   Maaliksi suosittelen Clas Ohlsonin puolikiiltävää 40 Pure White kalustemaalia ja pientä maalitelaa:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Kalustemaali&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Kalustemaali</a&gt; puolikiiltävä 40/Pr409010003<br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Telapakkaus-Stiwex-Mini-50-mm/30-5252&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Telapakkaus-Stiwex-Mini-50-mm/30-5252</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Ikkunanpuhdistin/30-6849&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Ikkunanpuhdistin/30-6849</a><br />
   <br />
   Tuolla saa siistiä ja tasaista jälkeä ilman pensselinvetoja. 🙂

  2. Suuri KIITOS kun jaksoit vastata viestiini (ja kaikkien muidenkin viesteihin), vaikka tiedän, että sinulla on kädet täynnä rempan ja siivousten vuoksi. Taidan suunnata torstaina töiden jälkeen Clas Ohlsonille:) Ihanaa loppuviikkoa &hearts;

  3. Mai: Piti vielä sanoa että yksi kalustemaalipurkki riittää tuolla minitelalla levitettynä älyttömän pitkään. 🙂 Itse maalasin sillä neljä tuolia kahteen kertaan ja pari pientä tavaraa ja maalipurkki on vieläkin puolillaan. 🙂 Muista sekoittaa maali todella huolella, itse ravistelen purkkia muutaman minuutin ennen kun avaan kannen, kansi on tiivis. 🙂 Erillistä sekoitinta ei tarvita kun kunnolla ravistelee. :)<br />
   <br />
   Ihanaa loppuviikkoa ja tsemppiä maalaamiseen! &hearts;

 5. Meilläkin on string 200cm sivulaidat kiinni seinässä vain kahdella ruuvilla per laita. Ei tullut enempää ruuveja mukana kahdessa paketissa ja ohjeessakin oli kuva ja teksti, että kahdella kiinni. Ihan ylhäältä ja puolimetriä maasta kohtiin.

  1. Marianne: Onkohan minulle sattunut joku sellainen erä, jossa on epähuomiossa pakattu mukaan liikaa ruuveja? No, yksi ruuvi sinne tai tänne harvoin haittaa. 🙂

 6. Ihanan selkeä ja siisti pöytä 🙂 Oman tyttäreni (9 v.) pöydästä ei juurikaan pöytäpintaa näe kaiken tavaran alta. Vaikka sen siivoaisi niin alta tunnin se on taas samassa jamassa…

  1. Rose: Pöytä siivottiin tytön kanssa yhdessä ennen kuin otin kuvat. 😀 Sotkuisempi se meilläkin yleensä on ja tytön taideteoksia ja pikkutavaroita täynnä, hyvä että mahtuu edes piirtämään pöydälle. 😀

 7. Tuo Milk-lamppu on kyllä ihana ja sopii hyllyyn hyvin!<br />
  Harmi vain, ettei siihen saa valoa päälle kun ei ole pistorasiaa lähettyvillä ja johtokin taitaa olla siihen nähden liian lyhyt, että ylettyisi lähimpään rasiaan.

  1. Lilli: Valaisin on kytkettynä töpseliin eli valo toimii ihan normaalisti. 🙂 Ihanaa kun siinä on himmennin, voi iltaisin säätää sen hämyiselle valolle ja käyttää sitä yövalona. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *