Sisustussuunnitelma porrassyvennykseen!

Lukijani S kysyi minulta apua eteisen yhteydessä olevan pienehkön porrassyvennyksen sisustamisen suhteen. Syvennys on matalaa tilaa ja osittain toiseen kerrokseen kulkevien portaiden alla, joten sisustushaastetta todella riitti. Ehdotin S:lle tilan hyödyntämistä säilytyksessä sekä pukeutumisessa ja tälläisen suunnitelman hänelle väkersin… 🙂

Sisustusuunnitelma_fiiliskuva1.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-11-02%20koht

Portaat asettuvat tilassa oikealle puolelle ja pohjakuvan vasemmalla puolella näkyy tuulikaappiin johtava ovi sekä vieressä oleva ikkuna. Varsinaiset eteiskalusteet sijoittuvat pohjakuvan ulkopuolelle, joten takkien ja kenkien säilytystä ei sisustussuunnitelmassani tarvitse huomioida. Kuvassa näkyvä pyöreä ympyrä edustaa mattoa, päätyseinällä säilytyskaluste.

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-11-02%20koht

Pyöreän peilin sijaan tilaan sopisi myös vaakaan asennettu kantikas peili, joka samaan aikaan sekä avartaa tilaa että toimii katseenvangitsijana panoraamaikkunan tavoin. Oikealle puolelle ehdotin seinäkoukkuja laukkujen ripustamista varten, kuvassa omat suosikkini Muuton Dotsit. 

Sisustussuunnitelma_tuotekuvat.jpg

Suunnitelma kaipaa vielä pientä hiomista ennen kuin lopputulos on tarpeeksi toimiva ja perheen tarpeita vastaava. Peili todennäköisesti vaihdetaan erilaiseen ja valaistuksen osalta S:n toiveena on led-nauhan hyödyntäminen lipaston takareunassa tai muu vastaava tunnelmallinen valaistusratkaisu… Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa suunnitelman fiilaamista. 🙂

Ihanaa alkanutta uutta viikkoa kaikille! <3

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

10 kommenttia “Sisustussuunnitelma porrassyvennykseen!

  1. minna: Ylimmän kuvan lipasto on Voice Arcticin, mutta myös Ikean Bestå-sarjasta voi rakentaa tismalleen saman näköisen neliovisen kaapiston. Alimman tuotekuvan kolme ovinen versio on Ikean Bestå. 🙂

 1. Usein eteiset ovat haastavia sisustaa. Tarvitaan säilytystilaa eri jutuille jne.<br />
  <br />
  Suunnitelmasi on ihan ok,mutta miksi ihmeessä valitset näihin suunnitelmiin samoja elementtejä kuin kotonasi on?<br />
  Maailmahan on pullollaan vaihtoehtoja. Itse olen käyttänyt ammattilaista ja koskaan he eivät ole tuoneet omiasta kodistaan valintoja esiin vaan luoneet minun näköistä sisustusta. Ymmärrän, että teet tätä harrastepohjalta, mutta usein sinulta kysytään näitä vinkkejä ja olet lehdissä jne.

  1. Nimetön: Niin ovat, tila kun usein on liian matala seisomiseen mutta kuitenkin sen verran suuri että jotakin käyttöä sille olisi hyvä saada järjestettyä. :)<br />
   <br />
   Valitsen elementtejä oman makuni mukaan juuri siksi, että apua pyytäneet lukijat pitävät minun sisustuksestani ja lähtökohtana useimmiten on saada samantyylistä tunnelmaa aikaan – ikäänkuin sisustaisin tilan itselleni. 🙂 <br />
   <br />
   Kyllähän maailma on pullollaan ihania ratkaisuja, värejä ja tyylejä, ja osa suunnitelmistani on hyvinkin erilaisia kuin miten itse kotiani laittaisin. En kovin usein jaa blogissa sisustussuunnitelmiani, sillä haluan säilyttää lukijan yksityisyyden ja ilman lähtötilannetta on vaikea antaa kunnollista kokonaiskuvaa sisustuksesta ja suunnitelmasta. Tästä halusin kuitenkin postata (ilman lukijan omia kotikuvia) sillä ensimmäisen kollaasin tekeminen oli hauskaa ja lopputuloksena oli omasta mielestäni hieno yhdistelmä tuotekuvia ja kolmeulotteisuutta. 🙂

 2. Meillä on myös haasteena portaanalustilan hyödyntäminen. Matalaa tilaa, ei pistorasiaa, portaista tippuu pölyä.. Onkin nyt sitten pidetty enimmäkseen tyhjänä tilana, vaikka haluaisinkin sen jotenkin sisustaa.

  1. Lillan: Tuo on todella hankala tila… Millaisia tarpeita teillä on? Onko tarpeeksi säilytystilaa muualla kotona? Onko portaikko osa eteistilaa vai olohuonetta? Tarvitaanko teillä työpistettä, jos niin onko sellainen jo olemassa vai voisiko portaiden alaosaa hyödyntää työsoppena? tarvitsetteko rauhallista lukunurkkausta? <br />
   <br />
   Kun käyttötarkoitus on selvillä, on helpompi miettiä kalustusta ja sisustusta. 🙂 Näin itse lähdin liikenteeseen ja ensimmäinen asia olikin laukkujen ripustaminen koukkuihin seinälle, joka toimi kaiken muun perusteena. 🙂

 3. Kokemuksen äänellä nuo porrasaluset ovat inhottavia siivottavia. Siksi kannattaa laittaa noihin kalusteisiin pyörät alle, että ne saa vedetyksi helposti pois matalasta paikasta. Siivous on helpompaa ja kaappien kaivelu onnistuu päätä kolhimatta portaisiin. <br />
  <br />
  Kaunis ja rauhallinen suunnitelma.

 4. Tuo 40 cm syvä kaappi on ahtaissa tiloissa hyvä, mutta tässä tapauksessa tilan saisi hyödynnettyä paremmin syvemmällä kaapilla.

  1. Hmm: Tuossa portaiden keskivaiheilla on tukipuu, jonka vuoksi syvempää kaappia ei tilaan voi laittaa. Kaapin ovet (tai vaihtoehtoisesti lipaston laatikot) eivät aukeaisi tarpeeksi, jotta kaapin sisältöön pääsisi käsiksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *