Tunnelmaa ruokailunurkkaukseen & raksuva Anno-maljakko!

Ruokailutila on ollut Lack-hyllyjen poistamisen jälkeen todella tyhjän ja vaisun oloinen. Uuden keittiön ja keittiösaarekkeen valmistuttua ongelmaa ei onneksi enää ole, sillä keittiö itsessään tulee olemaan melkoinen katseenvangitsija ja siinä vaiheessa ruokailunurkkaus saakin olla vähäeleinen. Halusin kuitenkin nauttia ruokani näinä viimeisinä päivinä mahdollisimman kauniissa ympäristössä ja siksi lainasin tytön Stacked-hyllystöä ja makuuhuoneeni meikkilamppua hetkeksi keittiön puolelle. 🙂

Omakotivalkoinen_8290.jpg

Omakotivalkoinen_8300.jpg

Omakotivalkoinen_8280.jpg

Keräsin uutta keittiötä varten jemmaamani aarteet hyllylle täytteeksi – en malta odottaa että pääsen kokkailemaan lasipurkissa olevaa sienirisottoa, testaamaan Ullakon hampputiskirättejä ja hörppimään kahvia Pantonen mukista… ♥

Omakotivalkoinen_8294.jpg

Omakotivalkoinen_8287.jpg

Ostin kuvassa näkyvän valkoisen Anno-maljakon jouluista lehtijuttua varten ja taisin silloin teillekin kummastella maljakon rätisevää naksuntaa. Ihmettelin pitkään mistä puolen tunnin välein kuuluva kummallinen rikki räsähtävän lasin ääni tulee, kunnes tajusin kyseisen maljakon olevan äänilähteenä. Maljakko on raksumisesta huolimattaan edelleen ehjä, mutta huomasin että se ei kestä vettä. Vesi tihkuu pohjasta läpi ja tekee pöydälle kostean renkaan, joka turvottaa puupintoja. Maljakko on minusta niin kiva, etten halua sitä hävittää vaikkei sitä kukkamaljakkona voikaan käyttää. Istutin maljakkoon viherkasvin ja eristin veden leivinpaperin ja folion avulla, jotta säästyn jatkossa pöytien kuivaamiselta. 🙂 Onko siellä ketään kyseisen maljakon omistavaa linjoilla? Onko teillä ollut samanlaista raksumista ja veden tihkumista vai onko minulla käynyt huono tuuri maanantaikappaleen osalta??

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

18 kommenttia “Tunnelmaa ruokailunurkkaukseen & raksuva Anno-maljakko!

 1. No mun piti ihan samaa kysyä sinulta tuosta maljakosta. Täällä sama vika, sain perjantaina ruusuja ja laitoin ne tuohon maljakkoon keittiönpöydälle. Eilen kun syötiin, aloin katsomaan että miten näyttää siltä että maljakon alla ois vettä. Ja olihan siellä, pöydässä ihan kamala turvonnut renkula!!! Kyllä harmittaa, vielä ei ainakaan ole laskenut kupru pöydästä, mies sanoi että voi laskea kun oikein hyvin kuivuu, itse en oikein usko… Kyllä harmittaa 🙁

  1. Johanna: Sinullakin sama ongelma. 🙁 Minulla tuli turvonnut rengas pieneen Key-pöytään mutta onneksi se laskeutui ja silottui takaisin normaaliksi. Teilläkin toivottavasti käy samoin, pari päivää se vie aikaa. <br />
   <br />
   En muista että ensimmäisen viikon aikana olisi ollut tuota vedenvuoto-ongelmaa, se lienee tulleen veden vaikutuksesta ja nyt falskaa huomattavasti enemmän kuin ekoilla kerroilla. Harmi kyllä ettei maljakkoa voi käyttää maljakkona… on niin nätti ja ajaton. 🙁

 2. Mulla on noita maljakkoja kaks mustana ja ne ei kyllä vuoda… tai en oo huomannu 😀 toinen on kynäpurkkina (ei pysty vuotamaan) ja toisessa pidän kyllä tiskiharjoja yms muuta märkää ja ei se oo vuotanu… ei vuotanu kun kerran pidin kukkiakin… epäilen, että sulla on maanantaikappale 😉

  1. Terde: En muista että olisin ekan viikon aikana huomannut tuota veden vuotamisongelmaa, ainoastaan räsähtelyn. Nyt se vuotaa huomattavasti nopeammin ja enemmän kuin ekoilla kerroilla kun huomasin kostean renkaan maljakon alla. Saattaa olla että lasitus- tai muu suojapinta veden vaikutuksesta heikkenee pohjan saumakohdassa tms. ja saa ainaa falskaamisen. Kannattaa olla kuitenkin varovainen jos laitat maljakkoon vettä reilummin, ettei vaan tule vahinkoa pinnoille jos pidät sitä vaikka puisella pöydällä. Toivottavasti on maanantaikappale, kurjaa olisi jos maljakko on valmistettu huolimattomasti sillä ehdin suosittelemaan sitä usealle lukijalleni ennen kuin ongelmat alkoivat omani kanssa. 🙁

  1. tinde: Kiitokset. 🙂 Pöytä on sama Ikean pyöreä (reikä keskellä) pöytä jonka poimin itselleni kaverini Sortti-asemalle päätyneestä roskakuormasta. 🙂 Valkoinen maljakko peittää reiän alleen. 😀

 3. Hei! Onko maljakon sisäpuoli lasitettu? Siitä voisi kyllä antaa palautetta jos ei ole mainittu että ei kestä vettä. Kurjaa jos pöydät menee piloille sen takia 🙁 Mutta… kaunis maljakko joka tapauksessa 🙂

  1. Päivi: Sisä- ja ulkopinta ovat molemmat samalaiset, jokin käsittely niissä on koska pinta ei ole paljasta keramiikkaa mutta lasitusta en usko olevan. Vesi tihkuu hassusti pohjasta reunoilta, muttei keskeltä joka on hieman kuopalla reunoihin nähden. Jokin kummallinen falskaaminen siis kyseessä, koska ihan kuin pohjan reunasauma vuotaisi. Kaunis on silti, pienestä viastaan huolimatta! &hearts;

 4. Pakko kommentoida, että tuo on vaasi-purnukka nimellä ihan kaupan nettisivuilla, eikä se siten ole maljakkokäyttöön tarkoitettukaan. Materiaaliksi on ilmoitettu keramiikka eikä se tosiaan taida olla lasitettu eli vesi tihkuu sieltä läpi. Ei siis ole vika tai viallinen kpl, vaan väärässä käyttötarkoituksessa. Ihana purnukka siltikin 🙂

 5. Annu: Vaasi ja maljakko ovat synonyymejä, tai itse ainakin käytän vaasi sanaa kaikista maljakoista, myös lasisista. :)<br />
  <br />
  Kyseinen &quot;vaasi&quot; myydään samalta hyllyltä ja osastolta kuin esim lasiset ihan oikeat kukkamaljakot, joten luulisi että tälle Annon vaasille olisi laitettu toinen paikka mikäli sitä ei maljakkona voisi käyttää. Ja kyllähän kiinalainenkin ns. keramiikka kestää vettä ja kiinalaisia vaaseja näkee usein leikkokukkamaljakoina… Toivon edelleen että oma vaasini on vain huonosta erästä ja tämä vika ei ole kaikilla, mutta neljä lukijaa ovat minulle nyt sanoneet huomanneensa saman vian ja koska ostopaikat ovat eri kaupungeissa ja eri aikoina, en usko että kyseessä on sama valmistuserä. :/ Vaasi on todella kaunis, ihan ilman kukkia ja vettäkin joten sille varmasti keksii käyttöä. Laitoin asiasta palautetta sähköpostitse Anttilaan ja toivon että ottaisivat sen huomioon ja vaihtaisivat tuotteen nimen vaasista purnukaksi ja osaston maljakko-kasvipuolelta koriste-esineisiin. 🙂

 6. Heippa! Kommentoin vielä sen verran tuohon vaasi/maljakko-asiaan, että jos vettä tihkuu vain vähän, voi maljakon pohjaan laittaa (huopa,tms)tassut niin että maljakko on hieman ilmassa irti pöydästä. Tällöin pohjan alla pääsee kiertämään ilma ja vesi pääsee haihtumaan sitä mukaan kuin sitä tihkuu kun se kosteus ei tiivisty pohjan alle. Jos veden tihkuminen on kovinkin runsasta, ei neuvoni kyllä toimi. Ketjuliikkeissä olen erityisesti ruukku-osastoilla törmännyt yleisiin ilmoituksiin,tyyliin että &quot;emme takaa ruukkujen ja vaasien 100% vedenpitävyyttä&quot;, tällä he turvaavat oman selustansa vastaavia tilanteita varten…

  1. Myy: Loistava vinkki, kiitokset! &hearts; &hearts; Minäkin olen törmännyt tuollaisin ilmoituksiin, mutta toistaiseksi Annon &quot;vaasi&quot; on ainut joka ei ole vettä kestänyt. 🙂

 7. Sama ongelma tuon maljakon kanssa! Pohja vuoti sen verran, että pöydän pintaan jäi ikävä rinkula. Palautin maljakon reklamaationa takaisin Anttilaan ja otin riskillä uuden samanlaisen tilalle: vaihto kannatti, sillä tämä toinen maljakko ei onneksi vuoda ollenkaan :).

  1. Tiia: Sinullakin, höh. 🙁 Onneksi sait tilalle uuden joka ei vuoda. 🙂 Itse odottelen edelleen vastausta Anttilan asiakaspalvelusta… Maljakko on niin kiva että palauttaa en sitä halua mutta ottaisin kyllä ilomielin tilalle sellaisen joka ei vuodattaisi vettä pohjasta ulos. 🙂

 8. Hei, potentiaalisesti typerä kysymys ruokapöydästäsi ja olet kenties vastannut tähän aikaisemmin, mutta miksi siinä keskellä on reikä? Itselleni tulee mieleen lähinnä jokin puutarhakaluste, jossa on reikä päivänvarjoa varten, mutta eikös tuo ole kuitenkin jo sen kokoinen että käsikin menee läpi? Onko siihen jotain täytepalaa vai onko siinä tosiaan vain reikä?

  1. TagathaX: Ikean PS 2012-malliston pöytä sopii sekä sisään että ulos. Reikä pöydän keskellä on isompi kuin minun nyrkki, joten siitä saa päivänvarjon läpi mutta reikä ei ole varjoa varten laitettu. 🙂 Pöydän suunnittelija on saanut inspiraationsa hiidenkivistä, sen peruja on uskoakseni myös reikäkin, eli pelkkä esteettinen ratkaisu. 🙂

 9. Hei!! Jäin ihastelemaan noita ihania neliskanttisia kukkatelineitä!! minkä nimisiä/mistä ne mahtavat olla?? todella kauniita ja ennen kaikkea tuovat ilmavan tunnun, perus pöytämallin sijaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *