Epoq & Avonite!

Keittiötä suunnitellessäni keräsin risut & ruusut -listaan laminaatti-, massiivipuu- sekä komposiittitasojen hyvät sekä huonot puolet. Vaihtoehtoinani oli moderniin kotiin sopiva kiiltävän valkoinen laminaatti, kodikkaan skandinaavinen vahattu massiivitammi sekä ajaton ja kestävä valkoinen Avonite-komposiittitaso

Epoq_laminaattitasot.jpg

Laminaatti

+ edullinen hinta

+ pintakuvioiden monipuolisuus puukuvioista ruosteiseen teräkseen sekä kiiltävään valkoiseen

+ helppohoitoisuus

– näkyvät saumat

– muovinen tuntu

– ei voida korjata mikäli naarmuuntuu

Epoq_Massiivipuutasot.jpg

Massiivipuu

+ kestävä ja kauniisti patinoituva materiaali

+ voidaan korjata hiomalla ja öljyämällä uudenveroiseksi

+ kaunis ja ajaton kontrasti valkoisen kanssa

– hinta

– vaatii säännöllistä hoitoa ja huolenpitoa

– näkyvät saumat

– huono vedenkestävyys, upotetun altaan ympärillä helposti ikääntyvä

Epoq_Avonite_komposiitti3.jpg

Avonite -komposiittitaso

+ kovaa kulutusta kestävä

+ saumattomuus (myös altaan kanssa)

+ lähes täysin hoitovapaa

+ voidaan korjauspaikata uudenveroiseksi

+ kaunis

– hinta

Uuden keittiön suhteen prioriteettilistan kärjessä ovat työtaso sekä kodinkoneet, joiden haluan olevan ajattomia, helppokäyttöisiä sekä teknisiltä ominaisuuksiltaan mahdollisimman nykyaikaisia. Vanha työtasomme on massiivipähkinäpuuta ja 8 vuoden kokemuksellani uskallan todeta että niin kaunis kuin aito puupinta onkin, on sen hoitaminen minulle liian työlästä. Viimeiseen vuoteen en ole sitä öljynnyt ja taso on myös sen näköinen – kulunut, haalistunut ja kuivahtanut. Hoitamisen haasteellisuuden vuoksi massiivipuutaso tipahti ensimmäisenä pois laskuista. Jäljelle jäivät edullinen laminaatti ja tyyriimpi Avonite-komposiitti ja päädyin lopulta panostamaan Avoniteen sen kestävyyden ja hoitovapaiden ominaisuuksien vuoksi. Täydellinen saumattomuus ja samaa materiaalia oleva saumattomasti integroitava tiskiallas mahdollistavat yhtenäisen linjakkaan ilmeen ja siivoaminenkin käy kädenkäänteessä parilla pyyhkäisyllä. 🙂

Epoq_Avonite2.jpg

Avonite on yhtenäinen ja huokoseton materiaali, joka koostuu luonnon mineraaleista ja akryylista hylkien likaa ja kodin kemikaaleja. Työtasot on läpivärjätty, joten kuviot ja värit eivät kulu eivätkä haalistu vuosienkaan kuluessa. Avonite-työtasot ovat erittäin helppohoitoisia, tahrat ja naarmut hiotaan pois ja kiillotus tekee pinnasta uudenveroisen. Kuumuudenkestävyys on jopa 150°C, suosituksena kuitenkin pannunalustojen käyttäminen uuniastioiden ja kattiloiden alla. Ominaisuuksien johdosta Avonite on kestävä valinta keittiöön, mutta myös julkisiin tiloihin, kuten sairaaloihin, ravintoloihin ja hotellikylpyhuoneisiin. Työtaso valmistetaan asiakkaan toivomusten mukaisesti, Avonite-altaat saatavilla samanvärisenä kuin taso.

Epoq_Avonite_white-608x405-q100.jpg

233_A-640x371-q100_%28kopia%29-640x371-q

Omaan keittiööni on tuossa vitivalkoinen Avonite White -taso, joka jatkuu saarekkeessa myös saumattomasti sivuille kehystäen saarekkeen. Altaaksi valitsin saman sävyisen 33x40cm kokoisen Avonite-altaan ilman tiskipöydälle ominaista tasoon tehtyä uritusta (kts. ylempi allaskuva). 

Epoq_Avonite_Tasot.jpg

Yllä oleva mallikuva antaa hyvin osviittaa siitä millainen uusi keittiö tulee olemaan… ♥ Ovina vedinuralla varustetut Epoq Integrat, tasona valkoinen Avonite, saumattomasti upotettu Avonite-allas sekä valkoinen liesitaso, joka omassa keittiössäni tulee altaan vasemmalle puolen. 🙂

keitti%C3%B66.jpg

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202014-10-17%20koht

Tässä vielä itse tuunattu fiiliskuva ikkunanseinän puoleisesta keittiökalusteesta sekä Savo 86530 -liesituulettimesta. Oikealla puolella oleva pitkä tolppa on kiinteä seinäelementti, jonka sisällä kulkee talon putkistoa eikä sitä siksi voi poistaa eteisen ikkunan ja keittiön välistä. Ensi viikolla päästään tositoimiin, en malta odottaa enää päivääkään että pääsen sanomaan vanhalle keittiölle ikuiset hyvästit. 😀

Iloista päivää kaikille! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq.fi)

32 kommenttia “Epoq & Avonite!

 1. Oletko kuullut kokemuksia valkoisesta liesitasosta? Kestääköhän se siistinä? Kiinnostava vaihtoehto kyllä. <br />
  <br />
  Keittiöstäsi tulee varmasti tyylikäs ja moderni. 🙂 Tuo sijoitus Avoniteen vaikuttaa hyvältä vedolta, laatuunhan kannattaa satsata.

  1. Tuuli: Valkoinen liesitaso on yleisesti todella kehuttu ja siinä on yhtä helposti puhdistuva pinta kuin mustassakin versiossa. Uskon vakaasti että puhdistus on yhtä helppoa eikä se tahraannu sen enempää kuin mustakaan liesitaso. 🙂 Omasta kokemuksestani pääsen teille kertomaan kun olen parit kokkailut saanut tehtyä eli parin viikon päästä. 🙂

 2. Voi että keittiöstäsi tulee kyllä aivan mahtava! Ihana tää mun uus puhelin viestit voi sanelemalla kirjoittaa, ihan huippua.

  1. T: Heiiii, mikä tuollainen ihana puhelin on???? Olen niin monesti haaveillut että voisin sanella kommentit, niin paljon nopeampaa ja kivempaa olisi tuollainen &quot;kirjoittaminen&quot; eikä tulisi niin paljoa kirjoitusvirheitäkään. 😀

 3. Moi!<br />
  Todella hyvältä kuulostaa keittiösuunnitelmasi! Siitä tulee varmasti ihana, kuvia siis odotellessa 🙂 .<br />
  Haluaisin myös tehdä remonttia keittiössämme (ja kodissamme), mutta näin hoitovapaalla rahat käytetään muuhun 🙂 . Toiseksi asumme asumisoikeusasunnossa, joten tämän remontoiminen on rajallistakin…<br />
  Tsemppiä remppaan, kohta tulee valmista!<br />
  T: Kirsi<br />
  <br />
  P.s. Kun ehdit/viitsit, niin pyytäisin vielä raivausvinkkejä (tarvetta on!!) ja asukirjoituksesi ovat aina ihania!!

  1. Kirsi: Vanha keittiö on ollut kodin häpeäpilkku ja ystäväni totesikin minulle ettei ihmettele lainkaan miksen tykkää tehdä ruokaa. 🙂 <br />
   Kokkailen pakolliset sapuskat tietysti, mutta intoa ei ole riittänyt kovin kummoisiin sapuskoihin tai niiden opetteluun. 🙂 Jospa tuokin asia korjaantuisi uuden keittiön myötä ja minusta kuoriutuisi kunnollinen kotikokki. :)<br />
   <br />
   Raivausjuttuja ja asupostauksia on tulossa heti kun keittiöremppa on hoidettu kunnialla pois alta ja uusi arki uudessa keittiössä alkaa. 🙂 Asujen suhteen ei tässä viime kuukausina ole ollut oikein mitään eroa vanhoihin postauksiin, samat perusvaatteet kiertävät käytössä päivästä toiseen. 😀 Jotain uutta tvistiä ehkä saatan keksiä miten saisin jotakin uutta tuotua tavallisiin asupostauksiini… 🙂 Raivauspostaukset jatkuvat tytön huoneesta heti remppapölyn laskeuduttua eli parin viikon kuluttua. 🙂

 4. Voih, on virhe laitaa valkoista komposiittia! Meillä on valkoinen komposiitti allas keittiössä ja en voi kyllä suositella! Sitä ei saa pidettyä valkoisena normaalilla käytöllä! 🙁 Eikä todellakaan ole huoltovapaa vaan on jynssättävä päivittäin muuten värjäytyy esim. kahvista. Samoin marjat jättävät ikitahran.. Se on erittäin huokoinen materiaali.

  1. Marjo: Itse olen kuullut pelkästään positiivisia käyttökokemuksia valkoisesta komposiitista… Olisikohan teillä pinta mennyt jotenkin huonoon kuntoon tai valmistusvaiheessa tapahtunut jokin sekaannus?? Itse olen tosiaan kuullut vain ylistäviä mielipiteitä sen helppohoitoisuudesta ja siitä ettei edes valurautapannusta jää tasolle renkaankuvaa, joka jää massiivipuuhun sekä laminaattiin… 🙁 Oletteko tehneet asiasta reklamaatiota?

 5. Kiitos hyödyllisestä jutusta! Täytyykin tutstua tuohon komposiittiin enemmän… Tiedätkö tuosta komposiitin hionnasta enemmän? Onko siis itse tehtävissä vai ammattilaisten hommia?

  1. Nanna: En ole aivan satavarrma hionnan suorittamisesta, mutta ymmärsin että suosituksena on että ammattilainen sen tekee… Varmistan tämän asentajalta kun hän ensi viikolla saapuu. 🙂

 6. Tuleva keittiösi on niin kauniin näköinen!<br />
  <br />
  Ainoastaan tuo neliön mallinen allas ei mielestäni ole hyvä vaihtis… Kokemuksesta voin sanoa, että tosi vaikea pitää puhtaana :/ noihin nurkkiin kertyy kaikki moska ja niitä on hankala puhdistaa, kun ovat niin kaposet. Ja lisäksi minun neliön muotoisessa altaassa tuo pohja viettää tosi vähän viemäriin, joten vesi ei vauhdilla sujahda viemäriin vieden roskat ja lian mennessään. Vaan minulla pohja jää likaiseksi ja pitää aina itse harjalla tms. putsata liat viemäriin. <br />
  <br />
  En tiedä ymmärsikö tästä selityksestä mitään 😀 Toki itse olen HYVIN laiska siivooja, sinulle tämä neliön muotoisen altaan puhtaana pito tuskin tulee olemaan ongelma 😉

  1. Sinnie: Epoqin mallikeittiössä kyseinen allas vaikutti todella näppärältä ja minusta altaan pohjalla oli kallistusta viemärireikää kohden. Putsaan altaan yleensä aina tiskiharjan kanssa jos se on likaantunut, joten en usko että itseäni haittaa jos joudun puunaamaan altaan kulmia aikaisempaa enemmän… Käytännönasioista pääsen teille kertoilemaan kokemuksiani heti kun köökki on paikoillaan ja saan ensimmäiset kokkaukset tehtyä. 😀

 7. Itselläni on kokemusta laminaateista sekä puusta. Näistä kahdesta pidän ehdottomasti enemmän puusta. Edellisen asunnon koivutasot ostin noin 8 vuotta sitten Bauhausista murto-osahintaan verrattuna keittiöliikkeiden hintatasoon. Lisäksi tasot sai mittoihin sahattuna (sisältäen kaarevan kulman) mukaan samana päivänä (joka vielä oli lauantai) kun keittiöliikkeiden toimitusajat pyörivät tuolloin viikoissa. Ennen asennusta öljysin tasot kolmeen kertaan. Käsittely oli työvaiheena todella nopeaa. Öljytyt tasot oli mielestäni helppo pitää puhtaina ja öljyäminen kerran vuodessa ei vienyt aikaa varttia enempää. Haasteellisin osa oli muistaa ostaa öljy 😉 Puun kuivuminen vuoden aikana oli todella vähäistä, mutta käytinkin tasojen pyyhkimiseen käytännössä vain vettä. Puisen tason kanssa on kieltämättä tärkeää, että upotetun altaan ympärystän muistaa aina kuivata huolellisesti. Päinvastaisesta toiminnasta olen nähnyt tuloksena tummuneita altaan ympärystöjä.<br />
  <br />
  Ehdottomasti valkoinen taso on Miia sinun keittiöösi täydellinen valinta ja ymmärrän enemmän kuin hyvin valkoisen laminaatin välttämisen. Toivottavasti tuo komposiittitaso osoittautuu hyväksi myös käytännössä. Saumattomuus valkoisine altaineen kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!<br />
  <br />
  Mietitkö ollenkaan kivitasoa yhtenä vaihtoehtona? Niitähän saa myös valkoisina. Tosin siihen olisi sitten joutunut laittamaan erillisen altaan.

  1. Hippu-76: Massiivipuu on kaunis materiaali ja plussaa siinä on myös kestävyys ja se että tasoa voi hioa mikäli se naarmuuntuu. &hearts; Itse olen vaalinut omaa pähkinäpuista tasoani vuosia, hionut kevyesti veitsen vahingossa naarmuttamia kohtia ja öljynnyt sitä säännöllisesti, lukuunottamatta viimeistä laiminlyötyä vuotta. 😀 Itseäni vaivasi eniten se että puuöljy jätti kuivahtaneenkin tason hieman rasvaiseksi vaikka öljysin sitä todella pienellä määrällä. Altaan ympäryksistä olen roiskeet kuivannut aina, mutta se on myös oma hommansa ja alussa sitä ei meinannut aina muistaa. 🙂 Myös kupista läikkynyt musta kahvi on värjännyt tasoa, jättänyt jälkeensä tumman rinkulan kahvikupin pohjan muodon mukaisesti. Samoin valurautapannu (pesty, kuiva ja huoneenlämpöinen, ei kuuma tai likainen) on jättänyt tumman söhrön puun pintaan ja se ei lähde eikä kulu edes hiomalla… Lieneekö jotakin rasvaa valuraudan ulkopinnasta joka imeytyi puutasoon… <br />
   <br />
   Uusia hoitorutiineja oppii helposti ja jos joku minulta kysyy mielipidettä massiivipuutasosta, sanon että jos se materiaalina ja pintana miellyttää niin ilman muuta kannattaa valita silloin sellainen. 🙂 Itse tykkäsin todella paljon meidän puutasosta silloin kun tähän kotiin muutettiin, hoitamisen säntillisyyteen olin varautunut eikä se tuntunut mitenkään vaikealta tai ärsyttävältä, eikä oikeastaan tunnu vieläkään. 🙂 Itse päädyin komposiittiin koska se on kaunis ja puupintojakin helppohoitoisempi ja altaan saa siihen saumattomasti yhdistettyä, se ei tummu eikä aika sitä patinoi, ja tietysti siksi että se on valkoinen. &hearts;

 8. Viitaten aikaisempaan kommentiin valkoisesta komposiittitasosta, ei meidän valkoiseen komposiittitasoon ainakaan jää kahvista tahroja, joita olisi vaikea puhdistaa tai marjoista ikitahroja! Päin vastoin, todella helposti puhtaanapidettävä taso! Suosittelen lämpimästi! Altaana meillä puolestaan musta kiviallas, josta ei erotu vaikkapa huuhtelemmattomat kahvinjämät;)

  1. Christina: Tälläisiä kokemuksia olen itsekin kuullut, kaikki ovat kehuneet komposiittia sellaisella innolla, että on vaikea uskoa heidän edes liiottelevan. 🙂 En malta odottaa että pääsen &quot;kaatamaan kahvit&quot; pitkin pöytiä ja pyyhkimään ne pois, hihii. 😀

 9. Niin, ja itsekin ihastuin nimenomaan tuohon valkoiseen komposiittiin, jota toisin kuin (koko)kivitasoa saa puhtaan valkoisena! 100% kivessä aina pisteitä, jotka eivät miellytä ainakaan tämän esteetikon silmää;)

  1. Christina: Kivitasot ovat sävyltään liian kermaisia ja niissä on pieniä &quot;haituvia&quot; mukana, en ole löytänyt ainuttakaan vitivalkoista kivitasoa josta olisin tykännyt. Musta kivi onkin taas sitten upea, sekä tasaisena että sellaisena kimaltavia kiviä sisältävänä. &hearts; &hearts; Vuosia sitten halusin mustavalkoisen keittiön, siinä olisi ollut musta kivitaso ja tyyliin sopiva musta allas. Uunia ja liesitasoa ei siihen aikaan saanut valkoisena kalusteversiona, joten koneet olisivat olleet myös mustia, jopa jääkaappi ja pakastin. 🙂

 10. En tiedä onko noissa komposiittialtaissa eroja valmistajien osalta tms. mutta meillä on myös valkoinen komposiittiallas, joka on todella työläs pitää puhtaannäköisenä, siihen jämähtävät kaikki värillinen ruoka ja kahvi ellei niitä huuhtele heti pois altaasta, pannuja pestessä jää mustia jälkiä, joita saa jynssätä päivittäin.

  1. J: Niissä on varmasti myös valmistajakohtaisia eroa, tosin olen kuullut tähän mennessä pelkästään hyvää vaikka tasoja on ollut eri valmistajilta. Valurautapannusta jää minullakin mustia jälkiä (vanhaan teräsaltaaseen siis), mutta ne lähtee puhtaaksi tiskiharjalla hankaamalla. Toivottavasti valkoinen komposiittialtaani tulee olemaan kehujen arvoinen, ja onneksi se huonommillaankin voittaa nykyisen teräksisen altaan. 🙂

 11. Oih, en huomannutkaan aiemmin kommentoidessani, että tässä puhuttiinkin valkoisesta &quot;komposiittialtaasta&quot;. Itse puhuin valkoisista komposiittitasoista, jotka siis helposti puhtaanapidettävät. Minulla ei kokemuksia valkoisesta &quot;komposiittialtaasta&quot;.

 12. Minulla on ollut komposiittitaso keittiössä jo pari vuotta, ja olen erittäin tyytyväinen. Valitsin komposiitin lähinnä puhtaanvalkoisen värin ja kauniin kiillon takia, mutta värin ohella nimenomaan helppohoitoisuus on osoittautunut tärkeimmäksi ominaisuudeksi keittiössä, jossa kaksi aikuista ja kaksi teiniä kokkaavat. Altaaksi tosin valitsimme suuren kulmikkaan teräsaltaan, ja vaikka hanassa on &quot;suihkuletku&quot; ja allasta muutenkin siivotaan ahkerasti, komppaan edellisiä kommentteja nimenomaan lian kertymisestä altaan nurkkiin – teräsaltaassa ei häiritsevää, mutta komposiittialtaan kanssa olisin varmaan koko ajan tiskiharja heilumassa:)!

  1. T: Minulla myös vaikuttajana valkoinen väri, kaunis samettinen pintakiilto sekä saumattomuus ja helppohoitoisuus. &hearts;<br />
   <br />
   Voi olla että 90 asteen kulmat keräävät likaa joka valkoisessa tietysti sitten näkyy kaikista parhaiten. Itseäni tuo ei haittaa vaikka noin kävisikin, sillä allas on muutoin unelmien täyttymys. &hearts; &hearts; Harjaa ja rättiä pitää sitten vaan vilautella enempi kuin pyöreäkulmaisissa altaissa. 🙂

  1. Tanja: Pahoittelut näin pahasta viivästyksestä, viestisi oli jäänyt muiden jalkoihin enkä ollut huomannut sitä. &hearts;<br />
   <br />
   Keittiö ja allas on ollut käytössä nyt hieman vajaa 2 vuotta ja käytönjälkiä ei juurikaan näy. Kaikki pinttymät ovat tähän asti aina lähteneet Universal Stone puhdistusaineella ja aineen mukana tulleella keskikarkealla sienellä. Olen todella tyytyväinen valintaani edelleen! 🙂

 13. Meillä komposiittitaso, joka on todellakin helppohoitoinen, mutta tuo valkoinen, neliön mallinen komposiittiallas onkin sitten täysi susi; altaan huuhteluun tosiaan kuluu vettä ihan mukavasti, vaikka tiskiharja apuna olisikin, koska kaatoa ei ole tarpeeksi ja kaikki lika imaisee hetkessä kiinni. Vaihtoon menee.

  1. E: Itse käytän tiskiharjaa apuna huuhtelussa enkä ole huomannut että vettä kuluisi ylettömästi enemmän kuin aikaisemman altaankaan kanssa. Myöskään lika ei ole jäänyt kiinni ja kaikki tahrat ja tuhrut on lähteneet Universal Stonella puhtaaksi. Itse olen todella tyytyväinen valintaani tänäkin päivänä enkä vaihtaisi allasta toisenlaiseen. Todella kurjaa että teillä allas on osoittautunut huonoksi valinnaksi, ilman muuta se kannattaa vaihtaa. &hearts;

 14. Hei! Tuo Gigantin Avonite oli myyjän kertoman mukaan kyllä ihan huippu materiaali. Ja tosi upean näköinen! Täysvalkoinen keittiö on tulossa meillekin ja meillä kokkailaan isolla kädellä ja helppohoitoisuus ja kestävyys on tärkeää. Muissa keittiömyymälöissä meille on sanuttu että ei missään nimessä valkoista komposiittitasoa, mutta Gigantissa taas Avonitea suositeltiin. Onkohan tosiaan niin että muut komposiittimateriaalit ovat huokoisia mutta tämä Avonite sitten ei… Saako kysyä että pystytkö vielä tälläkin hetkellä suosittelemaan Avonitea tasomateriaaliksi? Ja miten on mennyt sen altaan kanssa? Käsi sydämellä? 😉 Näistä ei kenelläkään tuttavalla ole kokemuksia ja netistäkin löytyy huonosti kokemuksia, joten tämä olisi tosi arvokasta tietoa 🙂

  1. S: Olen näin vuosienkin jälkeen erittäin tyytyväinen tuohon Avoniteen, myös altaan osalta. 🙂 Universal Stonella olen saanut altaan ja tasot puhtaaksi jopa porkkanamehuroiskeista ja liljojen (kukkien) ruskeista heteistä, jotka värjäävät yleensä kaiken ikiajoiksi. 🙂 kaikenmaailman kuulakärkikynien viirut ja muut ovat aina lähteneet pyyhkimällä, eikä myöskään leipäveitsi saanut naarmua aikaiseksi kun lipsahti ulos leikkuulaudalta. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta muista vastaavista taso- ja allasmateriaaleista, joten en osaa vertailua tehdä, mutta itse olen äärettömän tyytyväinen valintoihini ja niiden laatuun… enkä vaihtaisi pois mistään hinnasta. :)<br />
   <br />
   Meillä allas on pohjaa myöten vitivalkoinen ja pyyhkimällä täysin uudenveroinen vielä tänäkin päivänä. &hearts; Avonite-allasta on saatavana myös teräspohjaisena mallina, sellainen on myös todella upea ja tyylikäs valinta jos altaan pohjan värjääntymät huolestuttavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *