Epoq & Avonite!

Kaupallinen yhteistyö: Epoq / Gigantti

Keittiötä suunnitellessäni keräsin risut & ruusut -listaan laminaatti-, massiivipuu- sekä komposiittitasojen hyvät sekä huonot puolet. Vaihtoehtoinani oli moderniin kotiin sopiva kiiltävän valkoinen laminaatti, kodikkaan skandinaavinen vahattu tammi sekä ajaton ja kestävä valkoinen Avonite-komposiittitaso.

Epoq laminaattitasot - Keittiöremontin suunnittelu Omakotivalkoinen

Laminaattitasot

+ edullinen hinta

+ pintakuvioiden monipuolisuus puukuvioista ruosteiseen teräkseen sekä kiiltävään valkoiseen

+ helppohoitoisuus

– näkyvät saumat

– muovinen tuntu

– ei voida korjata mikäli naarmuuntuu

Epoq massiivipuutasot - Keittiöremontin suunnittelu Omakotivalkoinen

Massiivipuutasot

+ kestävä ja kauniisti patinoituva materiaali

+ voidaan korjata hiomalla ja öljyämällä uudenveroiseksi

+ kaunis ja ajaton kontrasti valkoisen kanssa

– hinta

– vaatii säännöllistä hoitoa ja huolenpitoa

– näkyvät saumat

– huono vedenkestävyys, upotetun altaan ympärillä helposti ikääntyvä

Epoq Avonite komposiittitaso - Keittiöremontin suunnittelu Omakotivalkoinen

Avonite komposiittitasot

+ kovaa kulutusta kestävä

+ saumattomuus (myös altaan kanssa)

+ lähes täysin hoitovapaa

+ voidaan korjauspaikata uudenveroiseksi

+ kaunis

– hinta

Epoq Avonite komposiittitaso - Keittiöremontin suunnittelu Omakotivalkoinen

Täysin saumaton Avonite-taso ja -allas

Uuden keittiön suhteen prioriteettilistan kärjessä ovat työtaso sekä kodinkoneet, joiden haluan olevan ajattomia, helppokäyttöisiä sekä teknisiltä ominaisuuksiltaan mahdollisimman nykyaikaisia. Vanha työtasomme on massiivipähkinäpuuta ja 8 vuoden kokemuksellani uskallan todeta että niin kaunis kuin aito puupinta onkin, on sen hoitaminen minulle liian työlästä. Viimeiseen vuoteen en ole sitä öljynnyt ja taso on myös sen näköinen – kulunut, haalistunut ja kuivahtanut.

Hoitamisen haasteellisuuden vuoksi massiivipuutaso tipahti ensimmäisenä pois laskuista. Jäljelle jäivät edullinen laminaatti ja tyyriimpi Avonite-komposiitti ja päädyin lopulta panostamaan Avoniteen sen kestävyyden ja hoitovapaiden ominaisuuksien vuoksi. Täydellinen saumattomuus ja samaa materiaalia oleva saumattomasti integroitava tiskiallas mahdollistavat yhtenäisen linjakkaan ilmeen ja siivoaminenkin käy kädenkäänteessä parilla pyyhkäisyllä.

Epoq Avonite komposiittitaso - Keittiöremontin suunnittelu Omakotivalkoinen

Likaa ja kodin kemikaaleja hylkivä työtaso keittiöön

Avonite on yhtenäinen ja huokoseton materiaali, joka koostuu luonnon mineraaleista ja akryylista hylkien likaa ja kodin kemikaaleja. Työtasot on läpivärjätty, joten kuviot ja värit eivät kulu eivätkä haalistu vuosienkaan kuluessa. Avonite-työtasot ovat erittäin helppohoitoisia, tahrat ja naarmut hiotaan pois ja kiillotus tekee pinnasta uudenveroisen.

Kuumuudenkestävyys on jopa 150°C, suosituksena kuitenkin pannunalustojen käyttäminen uuniastioiden ja kattiloiden alla. Ominaisuuksien johdosta Avonite on kestävä valinta keittiöön, mutta myös julkisiin tiloihin, kuten sairaaloihin, ravintoloihin ja hotellikylpyhuoneisiin. Työtaso valmistetaan asiakkaan toivomusten mukaisesti, Avonite-altaat saatavilla samanvärisenä kuin taso.

Epoq Avonite komposiittitaso - Keittiöremontin suunnittelu Omakotivalkoinen

Saumattomat linjat saarekkeeseen

Omaan keittiööni on tuossa vitivalkoinen Avonite White -taso, joka jatkuu saarekkeessa myös saumattomasti sivuille kehystäen saarekkeen. Altaaksi valitsin saman sävyisen 33x40cm kokoisen Avonite-altaan ilman tiskipöydälle ominaista tasoon tehtyä uritusta (kts. ylempi allaskuva). 

Yllä oleva mallikeittiö antaa hyvin osviittaa siitä millainen uusi keittiö tulee olemaan… ♥ Ovina vedinuralla varustetut Epoq Integrat, tasona valkoinen Avonite, saumattomasti upotettu Avonite-allas sekä valkoinen liesitaso, joka omassa keittiössäni tulee altaan vasemmalle puolen. 🙂

Epoq Integra kalusteovi - Keittiöremontin suunnittelu Omakotivalkoinen
Epoq  keittiöremontin suunnittelu Omakotivalkoinen

Epoq keittiösuunnitelma todeksi

Tässä vielä itse tuunattu fiiliskuva ikkunanseinän puoleisesta keittiökalusteesta sekä Savo 86530 -liesituulettimesta. Oikealla puolella oleva pitkä tolppa on kiinteä seinäelementti, jonka sisällä kulkee talon putkistoa eikä sitä siksi voi poistaa eteisen ikkunan ja keittiön välistä. Ensi viikolla päästään tositoimiin, en malta odottaa enää päivääkään että pääsen sanomaan vanhalle keittiölle ikuiset hyvästit. 😀

Iloista päivää kaikille!


Comments are closed.