Kaunis, erilainen & ajaton lattiavalaisinlöytö!

Olen harkinnut toisen epäsuoran valonlähteen lisäämistä olohuoneeseen ja tiiraillut useiden eri kauppojen valikoimia sillä silmällä jo jonkin aikaa. En halua sohvan viereen perinteistä valaisin ja sivupöytä -ratkaisua ja sen vuoksi olenkin keskittynyt enimmäkseen lattiavalaisinvalikoiman läpikäymiseen. Kriteerini ovat olleet hyvin tiukat ja varteenotettavia vaihtoehtoja ei ole montaa tullut vastaan, kunnes viime viikolla törmäsin tähän Philipsin Lirio Crany -lattiavalaisimeen… ♥

Philips_Lirio_Crany_lattiavalaisin.jpg

Philips_Lirio_Crany667.jpg

Valaisin on muotoilultaan samankaltainen kuin ykkössuosikkini Louis Poulsenin AJ, jollainen löytyy makuuhuoneesta – valkoiseksi maalattua terästä, ajaton ja kevyt muoto, ei mitään ylimääräistä johon voisi kyllästyä tulevaisuudessa ja yksinkertaisen riisuttu kaunis perusmalli 🙂 Valaisimen koko on melko massiivinen, korkeutta on peräti 233cm, leveys jalustan kohdalta 50cm ja eteenpäin kaartuvan varren pituus 167cm. Valaisin olisi täydellisen kokoinen ja mallinen olohuoneen todella tylsään ikkunanurkkaan, josta sen suuntaisin kohti sohvan edessä olevia pöytiä…

Omakotivalkoinen_Pic77635.jpg

Tein hahmotelmakuvan miltä valaisin suurinpiirtein tulisi näyttämään sille suunnittelemallani paikalla. Mittasuhteet olen tosin itse arvioinut eli varjostin voi todellisuudessa olla aavistuksen suuremman oloinen… Valaisinhankinta on ajankohtaista onneksi vasta ensi vuoden puolella, joten voin rauhassa jatkaa Lirio Cranyn ihastelua ja mahdollisten muiden vaihtoehtojen etsintää. 🙂 Kyseistä valaisinta löytyy Suomesta hyvin niukalti, vaikka ulkomailla Philipsin valaisimet tuntuvat olevan trendikkäitä ja suosittuja. No, tänne pohjolaan kestää aina jonkin aikaa uusien trendien rantautuminen, vaikka designin ja sisustustuotteiden suunnittelun kärkimaihin kuulummekin. 🙂 

Tämä on Philipsiltä todella mielenkiintoinen aluevaltaus, sillä itse en osaa vieläkään ajatella Philipsiä sisustuspuolen valaisinmarkkinoilla. Brändinä minulle tulee kyseisestä merkistä edelleen mieleen 90-luvun kannettavat mankat, kuulokkeet, stereot ja televisiot, joita meidänkin kotona oli. 😀 

Huomiseksi olen varannut blogipäivän ja tulossa on muutama postaus sekä vastaukset kuluneen vauhtiviikon aikana kirjoittamiinne kommentteihin sekä sähköposteihin. 🙂 Mukavaa viikonloppua kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Philips.com)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

10 kommenttia “Kaunis, erilainen & ajaton lattiavalaisinlöytö!

 1. Minusta tuntuu, että valaisin on luonnossa huomattavasti korkeampi, kuin mitä olet sen luonnoksessasi laittanut! Ajatteles, 233cm korkeimmalta kohdalta, sehän on luultavammin lähempänä sun ikkunoiden yläreunaa kuin puoliväliä. Riippuen tietenkin asuntosi huonekorkeudesta…

  1. BB: On hieman korkeampi kuin luonnoskuvassani. 🙂 En saanut valaisinta tuon paremmin aseteltua vanhaan olkkarikuvaani, mutta se antaa hyvin osviittaa siitä miten valaisin asettuisi nurkasta ikkunan eteen ja pöytien päälle. :)<br />
   <br />
   Varjostimen päällä oleva &quot;uloke&quot; ylettää ikkunan yläkarmiin ja varjostimen yläreuna on noin 20-25cm alempana ikkunalasin yläosassa. Luonnoskuvaan verrattuna luulisin että varjostin tulisi oman mittansa verran ylemmäs, suurinpiirtein. 🙂

 2. Valaisin on kaunis, mutta jos sillä on korkeutta 233 ja yleensä huonekorkeus on 250, niin sehän tulee melkein kattoon!

  1. anonyymi: Meillä on normaali korkeampi huonekorkeus ja tuossa juuri mittasin että varjostimen yläreuna tulee ikkunalasin yläosaan noin 20cm päähän yläkarmista. Luonnoskuvaan verrattuna varjostin on oman mittansa verran ylempänä. 🙂

 3. Havainnekuvassa lamppu on aika matalalla. Kuinka korkea sinulla on huonekorkeus, jos reippaasti yli 2 m korkea lamppu jättää noin paljon ilmaa katon ja lampun väliin?

  1. anonyymi: En saanut valaisinta tuon paremmin istumaan olohuonekuvaan. Mittasin tarkan kohdan mihin valaisin tulisi ja varjostimen yläreuna tulee noin 20cm päähän ikkunan yläkarmista. Varjostimen koon verran ylemmäs siis kuin mitä havainnekuvassani on. 🙂

 4. Kieltämättä kaunis valaisin juuri yksinkertaisuutensa vuoksi! Hahmotelmakuvassa varjostin jäänee todellista alemmaksi, sillä noin 2,3 metrin korkeudessa olevan varjostimen yläreuna lienee todellisuudessa korkeammalla kuin ikkunan yläkarmi.

  1. Hippu-76: Meillä on normaalia korkeampi huonekorkeus ja tarkan mittauksen perusteella varjostimen yläreuna tulee noin 20cm alemmas kuin ikkunan yläkarmi. Valaisimen korkein kohta on varjostimen yläpuolella oleva &quot;vipu&quot; joka ylettää karmin yläreunaan. 🙂

 5. Huomasikohan, että leveys ei ole VARJOSTIMEN kohdalta 50cm, kuten yllä kirjoitit? Mittakaavan mukaan jalkaosan halkaisija on tuo 50cm ja varjostin tätä kapeampi.

  1. Sirkka: Kiitos korjauksesta, huomasin tuon vasta postauksen jälkeen että halkaisijamitta on tosiaan jalustasta eikä varjostimesta. 🙂 Tämä on itseasiassa hyvä juttu, sillä 50cm varjostin olisi ollut ehkä hieman ison näköinen pöytien kokoon verrattuna. 🙂 Varjostimen mitta on noin 35cm, korjaan tuon virheen samantien. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *