Hajatuksia joulukoristeista!

Olen paljon mietiskellyt jouluisia sisustusjuttuja ja luulen etten tänäkään vuonna tule kasvattaneeksi joulukoristekokoelmaani. Vähälläkin pärjää kun käyttää luovuuttaan ja koristelee kotia vaikka syötävillä herkuilla, kuten käärekonvehdeilla tai pipareilla (koirataloudessa herkut tosin saattavat huveta karvaturrin suuhun :D). Naruun ripustetut valkoisella sokerikuorutteella numeroidut “joulukalenteripiparitkin” toimivat koristeena, aivan kuin lippuviirinauhat ja muut joulutunnelman tuojat. 🙂 Keskikokoisesta huonekuusesta saa oikean joulupuun ripustamalla siihen esim. langasta roikkuvia marianne-karkkeja, ja mikä parasta – karkit syödään joulupyhien aikana pois ja huonekuusi palautuu tavalliseksi viherkasviksi kuin Tuhkimo prinsessasta piiaksi. 🙂

Omakotivalkoinen_8381.jpg

Omakotivalkoinen_8373.jpg

Olen tullut hirmuisen ronkeliksi joulukoristeiden suhteen enkä ole tänä vuonna löytänyt kuin muutaman kauniin koristeen, joita olen edes hetken harkinnut ostavani. Nämä rakkaat joulupalloni ovat vuodesta toiseen yhtä ihania, kimaltava joulutähti-kuvioitu pallo on muistaakseni ostettu 2009, helmipallot vuotta myöhemmin. Hopeavalkoinen naarmupallo on viime vuoden koristeostos, ainut sellainen. 🙂

Omakotivalkoinen_8376.jpg

Omakotivalkoinen_8377.jpg

Omakotivalkoinen_8380.jpg

Tänään suuntaamme tytön kanssa katsomaan joulukulkuetta ja Aleksanterinkadun joulunavausta. ♥ Ihana päivä siis luvassa ja tytölle toivottavasti mukava kokemus. 🙂 Ihanaa sunnuntaita kaikille! <3

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

8 kommenttia “Hajatuksia joulukoristeista!

 1. Voi taivas kuinka kauniita nuo helmikoristeiset pallot ovat! &hearts; Arvatenkin aivan mahdoton tehtävä löytää niitä enää mistään…?

  1. Keisarinna: Helmipallot ovat Villa Stockmannin ja jostakin syystä niitä oli pieni erä viime vuonna myynnissä… Kahdesti olen jouluosaston valikoiman käynyt nyt hyppystelemässä läpi ja näyttää siltä ettei niitä tänä jouluna ole. Yksi helmipallomalli kuitenkin löytyi Helsingin keskustan Stockmannilta (ei löydy verkkokaupasta), joten mikäli piipahdat tällä suunnalla, kannattaa käydä kurkkaamassa olisiko se mieleinen. Pallo on kooltaan samanlainen, mutta helmiä on harvemmassa ja pallon pohjasävy on metallinhohtoisempi. &hearts;

  2. Kiitos vinkistä, Miia! Täytyy mahdollisimman pian kipasta Stockmannille katsomaan, josko mainitsemasi helmipallomalli löytyisi vielä sieltä. 🙂

  3. Keisarinna: Kannattaa kipaista, toivottavasti niitä on vielä jäljellä ja ne ovat mieluisia. &hearts; &hearts;

  4. Kävin pikaisesti juuri ennen sulkemisaikaa ja nopealla vilauksella löytyi (myyjäkin oli etsinnöissä mukana) kyllä helmipallomalli, mutta voi kun se oli sellainen &quot;sipulin&quot; mallinen eikä pallo! Ja se muoto ei miellyttänyt yhtään minun silmää, vaikka muuten &quot;pallo&quot; niin nätti olikin. 🙁 Muistatko/tiedätkö olivatko ne sinun bongaamasi helmipallot juuri pallon mallisia? Anteeksi, kun vaivaan tällä asialla!

  5. Keisarinna: Minun näkemäni pallo oli nimenomaan pallon muotoinen, ei ovaali tai sellainen pitkulainen… Niitä ei ollut kovin montaa esillä, olisiko se jäänyt viime vuodesta myymättä??? Löytyisiköhän niitä vielä jostakin varaston kätköistä….<br />
   <br />
   Sinooperista löysin todella kivoja helmitarroja, ne ovat ihan oikean näköisiä, toiselta puolelta suoria mutta sen verran kaartuvia että näyttävät kokonaisilta. Ne ovat jotakin Wedding-sarjaa, niitä on tarrapakkauksessa useita eri kokoisia ja niistä saisi tuunattuna tosi kivasti samannäköiset pallot kuin minullakin. 🙂 Ostaisi valkoisia palloja, liimaisi niihen helmitarroja ja jos haluaa niin voisi valkoisella liimatuubilla vetää nuo helmien väleissä olevat viivat. Onhan tuossa hieman tietty työtä, mutta tällä tavoin saisit juuri oikeannäköiset pallot tehtyä. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://sinooperi.fi/paperit-korttiaskartelu-skrappays/20500-tarrahelmi-valkoinen-6417715018130.html&quot; target="_blank">http://sinooperi.fi/paperit-korttiaskartelu-skrappays/20500-tarrahelmi-valkoinen-6417715018130.html</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://sinooperi.fi/paperit-korttiaskartelu-skrappays/20496-tarrahelmilajitelma-valkoinen-6417715019410.html&quot; target="_blank">http://sinooperi.fi/paperit-korttiaskartelu-skrappays/20496-tarrahelmilajitelma-valkoinen-6417715019410.html</a><br />
   <br />
   Prismasta löytyy valkoisia palloja ilman mitään kimalluksia tai kuvioita, joihin voisi helmet ja liimasaumat laittaa. 🙂

  6. Liekö sitten ne sinun näkemäsi olleet joitakin viimevuotisia… Iso kiitos vaivannäöstä ja etenkin askartaluvinkeistä! &hearts; Nyt kun olen päähäni saanut, että haluan tuollaiset helmipallot, niin kai se on rydyttävä tuumasta toimeen. Joskin itseni tuntien (peukalo keskellä kämmentä perfektionisti) on luvassa pitkällinen projekti, joka todennäköisesti ei tule valmistumaan kuin vasta ensi vuoden jouluksi. 😀

  7. Keisarinna: Tuota askarteluvinkkiä voisin itsekin itseasiassa hyödyntää jos tulee tarvetta suuremmalle helmipallomäärälle kuin neljälle jotka omistan. 🙂 samalla tavalla voisi aika helposti tuunata muitakin koristepalloja, kimalleraita pallojakin saa tehtyä itse kun laittaa palloon ohuella maalarinteipillä raitakuviot, töpöttää paljaisiin kohtiin kirkasta maalia ja ripottelee maaliraitojen kohdalle haluamansa väristä kimallehilettä. &hearts; &hearts; Jos ei nyt niin ensi jouluna sitten. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *