Keittiöremontti – ideasta toteutukseen!

Täällä on täysi tohina päällä uuden keittiön valmistuessa hurjaa vauhtia. 🙂 Aamupäivällä saapui Epoqin yhteistyökumppanin Epokki Asennuksen tehotiimi ja hommat alkoivat vanhan keittiön purkamisella, joka näytti tältä… 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Tälläinen kaukaisesti keittiötä muistuttava neljän kalusteen ja kolmen kodinkoneen kokoinen köökki oli vastaanottamassa purku- ja asennustyöstä vastaavia Epokkilaisia. 🙂  Purin vanhasta keittiöstä kaiken helposti irtoavan etukäteen pois, jotta ammattilaiset pääsevät nopeasti tositoimiin ja käsiksi osittain vaihdettavaan taustaseinämateriaaliin.   

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Ensimmäisenä purkutyövaiheena otettiin uuni, yksi pistorasia sekä kaapin alla ollut työtasovalaisin irti seinästä, jotta päästiin siirtymään kohti isompia pintoja. Kahden yläkaapin väliin kiinnitetty maustekaappi ja sen takana piileskellyt liesituuletin poistettiin, sen jälkeen lähtivät loputkin yläkaapit. Alakaapiston purkaminen aloitettiin vesiputkien sulkemisella ja poistovesiputkiston irroittamisella. Kun putket oli ravistellen saatu valutettua tyhjiksi, vedettiin astianpesukone ulos aukostaan liitosputkiensa kanssa. 

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti889

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti889

Allaskaappi ja -taso irtosivat yhdellä ronskilla otteella ja näin oli saatu vanhan keittiön kalustus siirrettyä sivumalle odottamaan hävitystä. Keittiön seinä on betonielementin päälle kiinnitettyä cyprocia, joten vanha laatoitus vei seinämateriaalin mukanaan. Siistin ja sileän lopputuloksen vuoksi cyproc-levyt päätettiin irroittaa myös laatta-alueen yläpuolelta ja levyttää seinä uudelleen sähkömiehen visiitin ja uusien johdotuksien jälkeen. 🙂 

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti889

Sähköasentaja apulaisineen tuli tekemään modifiointia olemassa oleville sähkövedoille – pari vanhaa betoniseinän sisällä kiemurtelevaa johdotusta poistettiin ja vaihdettiin uusiin toimivampiin versioihin. Saarekkeeseen vedetään sähköt lattian kautta parketin alta ohjattuna, kattokoteloon tuleville led-spoteille sekä uudelle liesituulettimelle vedettiin uudet johdot vanhojen tilalle.

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti887

Omakotivalkoinen_Epoq_keittioremontti998

Epoqin kalustekuorma saapui juuri sopivalla hetkellä kahden voimamiehen kantamana. Seinän puolelle tuleva lähes kolme metrinen Avoniten komposiittitaso painoi vaivaiset 180kg ja kahteen pekkaan he kantoivat erittäin huolellisesti pakatun tason portaita pitkin viidenteen kerrokseen. Avoniten jättitason lisäksi kuormaan kuului melkein yhtä painava saarekkeeseen tuleva pöytätaso, 2kpl (66kg painavaa) sivulevyä sekä kaksi puulavallista Epoqin kalusteita. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti773

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Epokki Asennuksen tiimi toimii niin organisoidusti ja ripeästi että he ovat tätä postausta tehdessäni ehtineet jo paklaamaan takaseinän ja asentamaan alakaappeja sekä niiden sisuksia paikoilleen. Kävin räpsäämässä muutaman kuvan loppukaneetiksi… 🙂

Jos et ole vielä käynyt lukemassa keittiöremonttiin liittyviä ideapostauksiani, löytyvät ne kaikki kätevästi TÄÄLTÄ! 🙂

Tästä on hyvä jatkaa iltaa ihastellen ammattilaisten aikaansaamaa jälkeä sekä kaunista Epoq-keittiötäni!  Huomenna jatketaan! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq.fi)

14 kommenttia “Keittiöremontti – ideasta toteutukseen!

 1. En millään malta odottaa kuvia uudesta keittiöstäsi. Siitä tulee varmaan mielettömän hieno. Kuinka ihana on kokkailla sitten, kun kaikki on valmista.

  1. Marja K: Huomenna tulossa kuvia valmiimmasta keittiöstä. 🙂 Saadaan todennäköisesti huomisen aikana takaseinä kuntoon ja valkoiseksi, spotit kattoon, rungot ja tasot paikoilleen… ja jos todella hyvin käy niin kodinkoneetkin kalusteovineen asennettua. Se tietysti tarkoittaakin jo sitä että pieni hifistely ja välitilalasi uupuvat ja muuten onkin jo valmista. 🙂 Tähän mennessä on tullut vain yksi yllätys eteen (betoniseinän sisään valetut sähköjohdot jotka jumissa :D), täytyy koputtaa puuta ettei "haasteita" enempää tulisi. 🙂

 2. Oho, mahtaa olla hyvä fiilis sulla! Niin kauan kun olen blogiasi lukenut, olet haaveillut uudesta keittiöstä ;D Ja nyt sen saat!

  1. Jasmin: Pitkä on ollut odottavan aika ja montakohan erilaista keittiösuunnitelmaa olen ehtinytkään tekemään kolmen vuoden aikana… ainakin sivuttainen U-malli, i ilman saareketta, tupla ii saarekkeella erilaisilla variaatioilla, L-muoto korkeilla ja matalilla kylmäkoneilla… 😀 <br />
   <br />
   Nyt on päätökset viimein tehty ja niiden kanssa elelläänkin iloisin mielin seuraavat 10 vuotta… ainakin. 🙂

 3. No vihdoinkin:) Aika järeää kamaa nuo levyt. Pitikö muuten jotain lupaa anoa näin perusteelliseen keittiöremonttiin kerrostalossa vai riittääkö ihan vaan oma lupa?

  1. Susanna: Keittiön perusverkkoon ei ole koskettu (uunin voimavirta, vesiputkistot), joten lupaa remontille ei tarvinnut erikseen anoa. Oma ilmoitus vastuuhenkilöineen isännöitsijälle ja hallitukselle riitti, talonkirjaan kirjataan huoneiston kohdalle kattava pintaremontti vuosiluvulla 2014 sisältäen keittiön uudistuksen kodinkoneineen. 🙂

 4. Onpa mukava nähdä että remontti etenee sutjakkaasti 🙂 Mahtaa sinulla olla jännät paikat kun näin lukijanakaan ei malttaisi odottaa remontin valmistumista. Lopputulos on varmasti upea!

  1. Hippu-76: Jännää on, en malttanut viime yönä nukkuakaan kun odotin vain että kello käy ja aamu koittaa. 🙂 Ensi yönä tulee takuulla uni silmään ja hyvä niin, koska aamulla klo 9 jatkamme remppaamista. 🙂

 5. Vau!<br />
  Voin vain kuvitella miten täpinöissäsi olet, kun itse täällä ruudun toisella puolella odotan todella malttamattomana :D<br />
  Itse en ollut aiemmin kuullutkaan kyseisestä keittiömallistosta, mutta samanlaisia kaapistoja ja vetimettömiä laatikostoja olen kuolannut Kvikillä.<br />
  Usko tai älä, meidän 3h keittiötuunausprojekti on edelleen kesken, aika ei vain tunnu riittävän. Mitenköhän käy sen varsinaisen, muutaman vuoden päähän siirretyn, keittiöremontin kanssa kun tämä pikkuhommakin venyi 3kk mittaiseksi! :D<br />
  <br />
  Lisää kuvia odotellaan!!

  1. Suvie: Aikamoinen täpinä on kyllä ollut päällä viimeiset kaksi päivää ja jatkuneen samanlaisena vielä huomennakin. 🙂 Tosi ihanasti on kaikki tähänmennessä mennyt. &hearts;<br />
   <br />
   Kurkkasin hetki sitten yhteen ovipakettiin ja voi herranen aika miten kaunis on tuo valkoinen pinta! &hearts; &hearts; Se ei ole matta muttei myöskään kiiltävä, todella kaunis satiininen tuntu. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kvikillä on myös vedinurallinen malli. 🙂 Kvikistä en tiedä, mutta Epoqin edulliset Integra-uraovet on käsitelty erikoislakalla, joka estää maalipintaa haalistumasta tai kellertymästä vuosien varrella. Ovi painaa melkoisesti ja todella järeää tekoa, takuulla pitkäikäinen valinta jota uskallan suositella jo nyt, vaikka omat oveni ovat huomiseen asti pakkauksissaan. 🙂 <br />
   <br />
   Tiedän tuon tunteen kun keittiöremppa venyy ja venyy. 🙂 Samoissa vesissä on uiskenneltu ja tässä on nyt kolme vuotta vatvottu keittiön mallia ja muita valintoja. 🙂 Pikkuhiljaa hyvä tulee, meilläkin tehtiin seinien kaatoa ja vanhan kaapiston purkua osissa vuosien varrella. Nyt vielä tämä kauan kaivattu viimeinen rutistus ja voila, kotona on varmasti kiva kokkailla jatkossa. 🙂 Huomenna lisää kuvia, myös niistä ovista. 🙂

 6. Voi miten ihanaa nähdä, kun haaveestasi tulee viimein totta! Aika hurjia nuo kuvat kun kalusteita on tuotu sisälle ja tavarat&amp;roskat hujanhajan. Onko sulla nyt joku varakeittiö (lue:mikro) jossain olkkarissa että pystytte tuon keskellä olemaan?

  1. Minna L: Tyhjää tilaa oli hirmuinen määrä, mutta kun kalustekuorma saapui niin eipä jäänyt montaakaan senttiä vapaata lattiapintaa jäljelle. 🙂 Roskat häipyvät tänään ja kalusteet saadaan koneita lukuunottamatta laitettua paikoilleen odottelemaan kodinkoneita, jotka saapuvat viimeistään huomenna. :)<br />
   <br />
   Kylpyhuoneen tasolla on varakeittiö, jossa muutamia astioita, tiskauspiste ja kahvinkeittopaikka. Mikro on tytön huoneessa ja vanha jääkaappi olohuoneen nurkassa. Ei tässä hirveemmin edes malta ruokailla, jotain leipää vaan nassuun ja kahvia päälle. 🙂 Tyttö ja koira on hoidossa eilisaamusta huomisiltaan, joten yksin pärjään vaikka ilman ruokaakin. 🙂 Kahvia itselle ja remppatiimille kun on, niin sillä pysyy moottori käynnissä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *