Kohti valmista… Keittiöremontti loppusuoralla!

Keittiö näyttää jo ihan oikealta keittiötä, vaikka kodinkoneet puuttuvatkin. 🙂 Konekuljetus on sovittu maanantaille ja viikonloppuna vietetään pientä huilitaukoa kaikesta remppaamisesta. Kahden viime päivän aikana on saatu aikaan hirmuinen määrä pieniä sekä suuria asioita – tässä erittäin kattava tilannekatsaus edellisten remppapostausten jatkoksi… 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Laser-vatupassin avulla alakaapit on helppo saada suoraan, sokkelijalkojen säätäminen oli millintarkkaa hommaa…

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Epoq -keittiökaapin rungot ruuvattiin kiinni toisiinsa

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Avonite White -allas kiinnittettiin tasoon jo tehtaalla. Altaan kulmat ovat sisältä hieman pyöristetyt, joten puhdistaminen sujuu jouhevasti.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Hyvin on pakattu, Avonite-komposiittitaso kuljetuspakkauksessaan pahviin, suojamuoviin ja laminaattikehykseen käärittynä. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Hiiop ja hyvin kulkee… yli 100 kiloa painavan tason nostaminen paikoilleen…

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Ihana kaunis Avonite White -taso paikoillaan! ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Eristeenä toimiva alumiininen suojanauha induktiotasoa varten olevan muotoon leikatun reiän sisäreunaan

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Kapean peitelevyn kiinnitys kaapin ja seinän väliin

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Damixan Clover Easy -hanaa ja saman merkin elektronista astianpesukoneen sulkuventtiiliä varten porattiin valmiiksi reiät odottamaan. 

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Saareke alkaa valmistua, iloiset Epokkilaiset vauhdissa. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Saarekkeen Avonite-pöytälevyn reuna… tuhtia tavaraa. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Avonite-komposiitista valmistetut sivulevyt kannattelevat saarekkeen pöytälevyä ponttiasennuksena

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Avoniten omaa liimaa väliin, kuivumisaika alkaen 2 tuntia…

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Tarkkana kuin porkkana, priimaa sen aina olla pitää 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Tasoliima on niin lujaa ainetta, että kuivuttuaan sen hiomiseen menee noin 4 tuntia per saarekkeen sivu. Hiontakone onkin surrannut kahtena päivänä, ensiksi 180 hiomakiekolla ja myöhemmin 320:llä. Lopullinen pintahionta tehdään 400 hiontakiekolla molemmin puolin oleville Avoniten tasoille saarekejalkoineen remontin vihonviimeisenä vaiheena, jotta tasot ovat viimeistellyt ja saavat hieman kiiltävän pinnan. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Saarekkeen sähköveto tehdään lattian kautta…

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Johtovedon vuoksi parkettiin tehty L:n muotoinen railo tullaan tietysti peittämään. 🙂 Erilaisia vaihtoehtoja on heitelty ilmoille, koko keittiön laatoituksesta valo- ja teräslistoitukseen… Asia on vielä hieman kesken, mutta todennäköisin ratkaisu tulee olemaan 12cm leveä julkitiloihin tarkoitettu teräslista. Tästä ensi viikolla lisää infoa. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_86

Mikäli railo olisi peitetty parketilla (jota emme tee koska emme löydä samanväristä tammiparkettia kuin tämä hieman kellastunut 12-vuotiaani), olisi railon pohjalle pitänyt piikata noin etusormen paksuinen “oja” jossa johto mahtuu kulkemaan. Piikkaaminen on melkoista metakkaa, jätimme asian toistaiseksi hautumaan ja etsimme ensisijaisesti sellaista ratkaisua jossa piikkaamista ei tarvitsisi tehdä. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Piikata pikkuisen kuitenkin piti. 🙂 Johto piti saada upotettua seinän sisälle, jotta sen sai kuljetettua sokkelilistan taakse pois näkyvistä. Upotuksessa kulkeva johto piiloutuu aikanaan lattialistalla.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_87

Saareke melkein valmiina 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Pienessä ikkunassa oli aikaisemmin todella rumat listakarmit, jotka peittivät taakseen rakennusaikaisia mittavirheitä ja muita kummallisia hätäratkaisuja. Uuteen keittiööni en kelpuuttanut listoilla varustettua akkunaa ja remonttimies teki toiveistani totta leikaten vanhan ikkunakehyksen ylitursuavan vanerilevyn seinän kanssa samaan tasoon. ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Kun remppamies sahaa kirskuvaa ikkunanreunaa, hioo remppanainen superliimaa saarekkeen päädystä. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Leikattu ikkunakehys tarvitsi melkoisesti paklaamista, jotta reunoista saatiin siististi sileät 90-asteen kulmalla. Oranssit teipit ovat tukemassa hieman taipunutta kehyslevyä, jotta linja pysyy kuivuttuaankin luotisuorana.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Ikkuna oli melko vikkelään saatu sahattua ja paikattua. 🙂 Seuraavana vaiheena olikin saarekkeen pöytälevyyn asennettavan ylösponnahtavan Powerport -teleskooppipistorasian asentaminen, joka vaati luonnollisesti asennusreiän. Toisessa päässä saareketta liimasauman hionta jatkuu… 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Surrurrur 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Kurkistusaukko valmiina 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Kokeilimme kolmella sähköpistokkeella varustettua tornimaista pistorasiaa paikoilleen, hienosti toimii. 🙂 Nyt saarekkeen päällä voi tarvittaessa ladata puhelinta, vispata sähkövatkaimella kermaa tai vaikka paistella vohveleita. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Reikä ilman tornia, leikkauspinta on samettisen sileä. ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Liimasauman hionta jatkuu edelleen… 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Keittiöseinän ruokailutilan puolelle cyproclevyn reunaan askarreltiin ylimääräisestä sokkelista kapea peitelista, jotta lopputulos on siisti ja viimeistelty.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_28

Seinän pakkelointia, hiontaa ja maalaamista… 

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Kattokoteloinnissa olevasta reiästä näkyy vanhan liesituulettimen putki, joka tullaan sulkemaan valkoisella sulkuventtiilillä. Putken vierestä pilkistävä valkoinen johto on kattokotelointiin asennettavia led-spottivaloja varten odottamassa sähkömiestä. Alempana oleva yksinäinen johdonpätkä tulee johtamaan virtaa uuteen Savon 86530 -liesituulettimeeni. ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Ikkuna on niin paljon kauniimpi ja modernimpi kuin vanha mummolamainen listoilla kehystetty räppänäiseni. 🙂 Ikkunasyvennyksen reunakarmit maalasin tänään itse, kyl tuli hieno! ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Epoq Integra -etusarjat ja tuleva kattila-, paistinpannu- ja kokkausvälinelaatikostoni! ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Tältä meillä näyttää nyt! ♥

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_88

Boschin valkoinen erillisuuni ja valkoinen induktiotaso, sekä ulospäin laatikostolta näyttävän yhtenäisen kalusteoven taakse tuleva astianpesukone asennetaan seinän puolelle Savon liesituulettimen kanssa. Saarekkeeseen tulee vuorostaan Liebherrin laatikostomallinen jääkaappi sekä perinteinen työtason alle asennettava ovellinen pakastinkaappi. Kodinkoneiden asennustyön lisäksi pitää vielä tehdä muutama pienehkö juttu, kuten uusien sähkövetojen viimeistely ja työtasoon upotettavan tasopistorian asentaminen (sähkömies tulee tekemään), saarekkeen takaosan peitelevyjen asentaminen, lattiarailon peitelistoittaminen, spottivalojen kattoreikien poraaminen, sekä lattialistojen kiinnitys eteisen ja keittiön välissä olevaan seinänpätkään. Välitilalasi tullaan asentamaan lasitusliikkeen toimesta noin kahden viikon kuluttua, mutta se menee onneksi helposti jälkiasennuksena. 

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_89

Kivaa viikonloppua kaikille! <3

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq)

24 kommenttia “Kohti valmista… Keittiöremontti loppusuoralla!

 1. WAU!!! &hearts; &hearts; Ihan mielettömän kauniilta näyttää jo nyt &hearts;. Kiva kun keksit laitattaa ja laittaa ikkunan samalla, nyt se varmaan korostuu vielä enempi kuin edellisessä keittiössä. Mulla piti olla siivousilta, mut meneekin toipuessa migreenistä. Ihana katsella siistejä paikkoja sinun luona, hihii. 🙂

  1. Soili: Tuo ikkuna piti alunperin vain siistiä ja listoittaa uudestaan kun vanhat listat olivat huonossa kunnossa. Onneksi tajusin ehdottaa ikkunaa kehystävien vanerilevyjen lyhentämistä ja sitä että paikataan reunat ja unohdetaan koristelistat. 🙂 Nyt pikkuikkuna on samanlainen kuin muutkin ikkunat, jotka on upotettu seinäelementtien sisään. :)<br />
   <br />
   Minulle iski eilen myös migreeni, tosin en ole sitä käynyt diagnosoimassa lääkärissä joten erittäin kova päänsärky lieneen oikeampi termi. Ihan yht´äkkiä tuli ja koko ilta meni pötkötellessä hämärässä kun valot otti pahasti päähän. Vieläkin kuuppaa särkee mutta eiliseen verrattuna tämä on mitätöntä. Päänsärky on kauheaa. &hearts; &hearts; &hearts; Toivottavasti voit jo paremmin. &hearts;

  2. Voi Miia sinunkin pääparka 🙁 Kuulostaa ihan migreenityyppiseltä päänsärkysi mitä olet kertoillut aina ja just tuo valon sietämättömyys. Ajattelin jakaa blogissani jossain vaiheessa kokemuksiani siitä mistä olen saanut apua omaan migreeniini, eli tulossa postausta lähiaikoina. Josko saisit niistä jotain apuja ja ehkä joku muukin kohtalotoveri &hearts;<br />
   <br />
   Tänään on ollut virtaa kuin pienessä kylässä ja kotikin kiiltää, moppi ja imuri on saaneet lenkkiä. Tuntuu että monen päivän rästintyneet kotityöt on tullut tehtyä ihan tukkaputkella ja urakalla 😀 <br />
   <br />
   Voi hyvin &hearts;

  3. Soili: Päänsäryt tulevat kohtauksen omaisesti ja kestävät yleensä yhden illan tai päivän pahana. Onneksi ne ilmaantuvat harvakseltaan, eikä siskoni tapaan säännöllisesti. Siskollani on todella paha aurallinen migreeni ja kohtauksien aikaan hänellä on niin huono olo että saattaa pyörtyillä ja oksennellakin. :(<br />
   <br />
   Ihanaa kun on energiaa, päänsärkypäivien jälkeen osaa iloita &quot;terveistä&quot; päivistäkin ihan eri tavoin. 🙂 Meillä on otettu tänään rennosti ja kohta alkaa leffailta tytön kanssa herkkuja mutustellen. :)<br />
   <br />
   Sinä myös! &hearts; &hearts;

 2. Hei! Onkohan ipadissani jotain vikaa, kun viimeisissä postauksissasi kuvat ovat hyppineet miten sattuu eri postausten välillä?

  1. Anna: Mobiiliversiossa on silloin tällöin havaittu tuota kuvien järjestysongelmaa, se on tiedossa ja tekniikkapuoli yrittää löytää siihen syyn ja korjauskeinon. 🙂 Emme tiedä mistä se johtuu, sillä ongelma ilmenee harvoin eikä liity mobiililaitteeseen (tablet, puhelin) tai käyttöjärjestelmäänkään. Eiköhän tuo saada selvitettyä pikapuoliin, toivottavasti ongelmaa ei enää ilmene. &hearts;

  2. Hippu-76: Minä myös käytän sekä tablettia että puhelinta ja ongelma ilmenee harvakseltaan. Muutaman kerran on minulla ollut kuvat sekaisin, uusimman postauksen kuvat ovat menneet sekaisin sivupalkin kuvavimpaimien kanssa. Ongelmaa onneksi jo korjaillaan. 🙂

  1. S: Olen sanattoman iloinen. &hearts; &hearts; &hearts; En malta odottaa että pääsen kokkaamaan, ensimmäisenä aion tehdä sisäfileetä ja uuniperunoita uudella kiertoilmauunillani, juhlistaen uutta keittiötäni. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ensi viikolla keittiö on käyttökunnossa, can´t wait! 🙂

 3. Joutuuko tuon kaiken purkamaan mahdollisen lattiaremontin yhteydessä? Jos siis esim. tahdotkin laattalattian keittiöön.

  1. vaan kuinkas: Ei tarvitse purkaa mitään. 🙂 Saareketta pitää siirtää taaemmas ja sen saamme yhdessä tehtyä neljällä nostajalla. Keittiöseinän kalusteiden alle emme kajoa, vaan leikkaamme parketin pois saarekkeen muodon mukaisesti. Laataksi katsoin jo valmiiksi yhden valkoisen 44,5 x 44,5cm kokoisen kiiltävän laatan joka näyttää samalta kuin tuleva välitilalasi. Uskon että tulemme kuitenkin päätymään johtorailon listoitukseen ja unohdamme laatoituksen… Huomenna tehdään lopullinen päätös asiaan. 🙂

  1. Minna L: Hirmuinen syyhy on jo ja sen verran menin hyppystelemään keittiötä että laitoin uuden paistinpannuni valmiiksi laatikostoon odottamaan. 😀

 4. Hyvää lauantaita!<br />
  Ihanalta näyttää uusi keittiösi! Minäkin kiinnitin huomion tuohon ikkunaan, siitä tuli todella kaunis. En malttaisi odottaa valmista ja sisustusratkaisujasi uudessa keittiössä.<br />
  Kiitos taas inspiroivasta blogistasi.<br />
  T:Kirsi

  1. Hienoa että remppa näyttää etenevän mukavasti. Minua jäi mietityttämään, että tuliko kodinkonetoimituksessa mutkia matkaan vai pitikö niiden alun perinkin tulla ensi viikolla? Tuo pikkuikkunan uudistus on kyllä todella onnistunut idea. Sen uusi moderni ulkonäkö on ihan hivelee silmiä. Minkä korkuinen välitilan lasi tulee olemaan?<br />
   Mitä muuten on noiden komposiittilevyjen alapinnassa oleva beessiin vivahtava materiaali? Kuinka paksu on itse komposiittikerros?

  2. Kirsi: &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Keittiöstä tulee niin hieno, jopa unelmiani kauniimpi. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Ihanaa sunnuntaita! &hearts;

  3. Hippu-76: Kodinkoneiden osalta meillä oli ajatusero kuljetusliikkeen kanssa. 😀 Toimitus oli sovittu torstaille, ensi viikon torstaille nimittäin… 😀 Luulimme asennustiimin kanssa että kyseessä oli tämän viikon torstai joten mutkia ei virallisesti tullut matkaan. Olimme vain niin malttamattomia ja tuuletimme nopeasti etenevän rempan puolesta että ymmärsimme väärin tuon kodinkonekuljetuspäivän. Saimme kuitenkin aikaistettua toimitusta ja kuorma saapuu jo huomenna maanantaina aamupäivän aikana. Jes! :)<br />
   <br />
   Välitilalasi on 60cm korkea, se tulee liesituulettimen alareunaan asti, jolloin siivoaminen on superhelppoa. Lasi on yhtenäinen ilman ainuttakaan saumaa joten lasi on helppo pyyhkiä puuhtaaksi aina liesituulettimeen asti. :)<br />
   <br />
   Komposiittitasoa myydään kahdessa eri paksuudessa, ohuempi on paksuudeltaan 1,2cm ja se on pelkkää Avonitea. Paksumpi taso (joka meillä on) on paksuudeltaan 4,2cm, jossa on 1,2cm paksuinen Avonite-kerros ja 3cm paksuinen puusisus.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.epoq.fi/epoq-keittiot/tuoteluettelo/tyotasot/mittatilatut-tyotasot/avonite-white/&quot; target="_blank">http://www.epoq.fi/epoq-keittiot/tuoteluettelo/tyotasot/mittatilatut-tyotasot/avonite-white/</a><br />
   <br />
   Beige puuseos lieneen samaa mitä on paksuissa laminaattitasoissa, en tiedä tarkkaa nimikettä sille mutta kysyn asian huomenna ja palaan takaisin. 🙂

 5. Kaunis keittiö tulossa. Silmääni pistää peilit jotka ovat hitusen liian korkealla…minun makuuni.😄Odotan innolla tulevia postauksia keittiöstäsi. Tsemppiä loppuremppaan.

  1. Ruuturaita: Huomenna jatkuu keittiöremppa kun kodinkoneet saapuvat aamupäivän aikana. 🙂 En malta odottaa että pääsen kokkailemaan, olen katsonut jo reseptitkin valmiiksi ja aikomuksena on valmistaa marinoitua sisäfileetä ja uuniperunoita salaatin kanssa, nam. :)<br />
   <br />
   Peilit ovat tarkoituksella nostettu tuohon korkeuteensa. Alempana ollessaan eivät vastapäiset ikkunat olisi näkyneet kokonaan. Peilien ideana on tuplata valonmäärä ja toimia ikäänkuin valeikkunoina. 🙂

 6. Vau, keittiö näyttää aivan taivaallisen ihanalta jo nyt &hearts; Jäin itse pohtimaan, että mihin tulee jääkaappi ja pakastin? Onko ne sijoitettu jonnekin keittiön &quot;ulkopuolelle&quot;. Vai sekö tuo sun hoikkuuden salaisuus on, että ne on tarkoituksella jätetty pois, pitäiskö koklata itekin… 😀

  1. Mai_ Jääkaappi ja pakastin ovat saarekkeessa, työtason alle asennettuina kalusteovellisina malleina. 🙂 Kodinkoneet ovat Gigantista, jääkaappi on Liebherrin laatikostomallinen ja pakastin Boschin perinteisellä ovella varustettu malli. :)<br />
   <br />
   Ilman jääkaappia en tulisi toimeen, pakko saada vähintäänkin aamukahviin maitoa ja jogurtteja /rahkoja. 😀 Hihiii. 🙂

  2. Äh, no niinhän se olikin, olin aivan unohtanut vaikka olethan siitä postauksissa maininnut! Kerrothan sitten miten toimii jääkaappi ja pakastin saarekkeeseen sijoitettuna, en ole aiemmin tuollaiseen ideaan törmännytkään, kuulostaa mielenkiintoiselta!:) <br />
   Ja totta tosiaan, ainakin sen maidon tarttee aamukahviin, muuten ei lähde aamu liikkeelle! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *