Oma Koti Valkoinen ♥ Epoq

Tällä kertaa annan kuvien puhua puolestani, sillä luvassa on toivotut kokonaiskuvat uudesta Epoq-keittiöstäni ja siitä miten se yhdistyy ruokailutilan ja eteisen kanssa. Keittiö henkii loft-tyylille tavanomaista tunnelmaa modernilla yläkaapittomalla ulkomuodollaan. Itse olen äärettömän tyytyväinen kokonaisuuteen ja näen jo mielessäni miten upealta keittiö tulee näyttämään kun viimeisetkin puuttuvat palat ovat paikoillaan <3

Omakotivalkoinen_9157.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_03

Omakotivalkoinen_9166.jpg

Omakotivalkoinen_9159.jpg

Omakotivalkoinen_9175.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_03

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_03

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_91

Rakastan… ♥ Ihanaa iltaa kaikille! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

56 kommenttia “Oma Koti Valkoinen ♥ Epoq

 1. Hienolta näyttää keittiö.<br />
  Eteisen peilit vain näyttävät keittiön vieressä kovin raskailta.

  1. Leenu: Keittiöstä tuli aivan ihana. &hearts; &hearts; Eteisen seinällä olevat peilit ovat kooltaan todella massiiviset, mutta tykkään niistä silti. 🙂 Ihastuin niihin jo vuonna 2010 kun ne ostin ja edelleenkin ovat yhtä mieluisat. &hearts;

  1. Hieno: Väliovi oli tällä kertaa auki tarkoituksella, jotta uudetkin lukijat pääsevät kärryille siitä mikä on ulko-ovi ja mikä kylpyhuoneen tai tytön huoneen ovi. 🙂

 2. Yksinkertainen, kaunis, tyylikäs ja varmasti riittävän tilava teidän tarpeisiin. En kaipaa edes verhoja! Lämpöä sää tammisella ruokaryhmällä ja matoilla, mutta tuo pyöreä valkoinen pöytä ja Hay'n tuolit ovat myös kauniit ja kepeät. Nyt lattiakin pääsee oikeuksiinsa eikä ollenkaan näytä niin kellertavalta, mitä aikaisemmin.

  1. Doris: Keittiö ei kaipaa verhoja lainkaan ja ainakin toistaiseksi jätän verhokiskojen lisäämiset verhoineen unholaan. 🙂 Lattiakin on nyt paremman näköinen, ei niin kellertäväkään kuin ennen… Haaveilen silti salaa aidosta lankkulanttiasta… 😀

  2. Hippu-76: Sellaista mattaista antiikkitammista joka vivahtaa aavistuksen harmaaseen. &hearts; &hearts; Yksi lankku olisi noin 30-40cm leveä, todella näyttävä ja lämpimän vivahteen omaava. &hearts; &hearts; Oijoi, rakastan! &hearts; &hearts;

 3. Miten asennus ajat noin pitkät ja erillään toisistaan? Yleensähän 2-4 päivässä saa isonkin keittiön kuntoon ja käyttöön purkamisineen? Onku sulle selvitetty viivästyksien syytä?<br />
  Näyttää varmasti upealle, kun saat lopulta valmiim keittiön :)<br />
  <br />
  …kannattaa ehkä antaa palautetta tuosta asennuksien pitkistä väleistä, oikeasti.<br />
  <br />
  Kuvia silti malttamattomana odottaen lopputuloksesta.

  1. Lilli: Toimituksen kanssa on pientä ongelmaa ollut, kuormasta puuttui yksi kolli (paketti) ja sen saapumista odotellaan. Ongelma on siis puhtaasti kuljetusliikkeen kadottamasta puketista kiinni, mutta niin loisto palvelua olen saanut Epoqilta että laittoivat heti uuden tilauksen puuttuneista osista sisään, varuiksi jos kadonnutta pakettia ei löydy kuljetusliikkeen terminaalista tms ja se saapuu viimeistään maanantaina 8.12. 🙂 <br />
   <br />
   Onneksi kadonneen kollin osat olivat loppupään tavaraa, saatiin keittiö rakennettua melkein loppuun asti. &hearts; &hearts; Hyvää jaksaa odottaa vielä muutaman päivän ja viikonloppuna menemme siskolle syömään makaroonilaatikkoa ja makkarakeittoa mikäli uuni ja liesitaso saadaan asennettua vasta ensi viikolla. 🙂

 4. Kauniin näköinen, livenä varmaan vielä kivempi. <br />
  Voin kuvitella miltä sinusta tuntuu nyt astua kotiisi, kun koko näkymä avautuu heti silmien eteen! :)<br />
  <br />
  Onko lavuaari normaalia pienempi vai näyttääkö vain siltä?

  1. K-K: Livenä tämä on vieläkin kauniimpi, kuvaan teille videopostauksen kun keittiö on viimeistä piirtoa myöten valmis. &hearts;<br />
   <br />
   Lavuaari on aikasempaa suurempi, uskallanko sanoa että suurempi kuin keskivertoallas. :)<br />
   <br />
   Mitat ovat 33x41cm ja syvyys 18,5cm. 🙂 Sinne holahtaa 6L kattilani ja sitä mahtuu liikuttelemaankin vesihanan alla, toisin kuin ennen. 🙂

  2. En näköjään hahmota mittasuhteita sitten ollenkaan, kun näytti niin pieneltä. Ehkä sama efekti noiden tuolien kanssa. <br />
   Lisäpostauksille on siis tarvetta! 😀

  3. Kyllä tuollaiset yhden altaan systeemit ovat usein isompia. Meillä esim. pari vuotta vanhassa keittiössä 35×55 ja siinä mahtuu hienosti pesemään uunipellit sun muut. Tai jos astioita on likoamassa, on tilaa muille toiminnoille toisella reunalla.

  4. K-K: Lisäpostauksia tulossa heti kun keittiö on valmis. 🙂 Kuvailen myös saareketuolit teille omana postauksenaan keittiön valmistumisen jälkeen. Pyysin jo siskolta kuvausapua että saadaan sellaiset kuvat joissa istun tuolilla ja näette konkreettisesti istumaasennon ja korkeuden. 🙂

  5. Anonyymi: Loistavan tuosta altaasta tekee sen syvyys yhdistettynä korkeaan hanaan. 🙂 Mahtuu pyörittelemään isoakin kattilaa ja pannua ilman että ne osuvat hanaan ja roiskivat vettä pitkin poikin. 🙂 Käsintiskaamisessakin tuo allas on varmasti unelmien täyttymys, mahtuu hirmuinen määrä tiskiä likoomaan ja mahtuu hyvin ne vielä huuhtomaankin tiskikasan päällä. 🙂

  6. Tosiaan, sama syvyys meillä ja juoksuputkellisella (onkohan oikea sana sille ulosvedettävälle hanan osalle) hanalla hyvä suihkia menemään 😉 Ilman juoksuputkea (kun vaikka lapsi ollut ottamassa vettä ja vetää lasin liian aikaisin pois, huom. päiväkoti-ikäinen oppi heti, mutta niin aikuisella kuin lapsellakin joskus sattuu ja varsinkin sitten niillä lapsivierailla, jotka jo itse hakevat vettä) niin roiskuu kyllä :D<br />
   <br />
   Mutta tykkään.

  7. Sama anonyymi: Juoksuputkellista hanamallia itsekin mietin, mutta halusin juuri tuon tietyn Damixan mallin, joten tingin siitä. 🙂 Vesi roiskuu jonkin verran altaassa jos päästelee täydellä teholla vettä hanasta. Onneksi allas on kuitenkin normaalia syvempi, joten vesiroiskeet jäävät altaan sisään eivätkä lentele tasolle tai seinälle. :)<br />
   <br />
   Esteettisyyden vuoksi en joutunut tinkimään oikeastaan muusta kuin säilytystilasta ja senkään osalta en koe jääneeni mistään paitsi. Tavarani tulevat mahtumaan todella hyvin ja kompaktisti keittiöön, vaikka säilytystilan määrä onkin vähäinen. 🙂

 5. Niin kaunista! 🙂 Tuleeko teille siis mikroa enää ollenkaan? Entä missä kahvinkeitintä säilytät, kun jostain luin ettet laita sitä tasolle? Minun keittiötavarani ei ikinä mahtuisi tuohon keittiöön, mutta vaatisi kyllä oma määränikin karsimista.. 😀 Mutta pohdin mahtuuko sinun kaikki tavarasi, jos tuo yksi on roskiskaappi, yksi astianpesukone, yksi uuni, jää toisen tason alle vain kolme laatikkoa kaikille astioillesi? Ja toisella puolella on jääkaappi, pakastin ja kuiva-ainekaappi. Haluan vain ymmärtää, mihin astiat laitat. 🙂 Yläkaapittomuuskin kiinnostaa, elikkä kun suomalaiseen keittiöön juurtunut kuivauskaappi nyt puuttuu, kuivaatko kaikki koneesta tulevat astiat pyyhkeellä vai miten hoidat tämän puolen? 🙂 Paljon kysymyksiä, kiitos jo etukäteen vastauksistasi! 🙂

  1. eimii: Mikroa ei tule enää lainkaan. 🙂 Induktiotaso on niin nopea lämmittäjä, että helpommin saa ruoan lämmitettyä suoraan liedellä kattilassa – marjojen sulatuksesta kaakaon tekemiseen ja ruoan lämmitykseen. 🙂 Pähkäilin Gigantissa kahden eri uunin väliltä, toisessa oli mikrotoiminto tavallisten uunitoimintojen lisänä ja toisella mallissa pyrolyysipuhdistus. Valitsin pyrolyysipuhdistuksen sisältävän mallin, koska vihaan pestä uunia. 😀 :D<br />
   <br />
   Siirryin jo jokin aika sitten keittelemään perinteistä vanhanajan pannukahvia, joten kahvinkeitin on jäänyt turhaksi. 🙂 Pannukahvin valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa, eikä tarvitse taitella edes suodatinpussin reunoja. 😀 Pannuun vettä, annostellaan kahvimitalla pannukahvit joukkoon, kiehautetaan nopeasti (vie aikaa vain muutamia sekuntteja induktioliedellä) ja annetaan hautua pari minuuttia. Pannukahvi on todella hyvää, jopa mokkamasterin kahviin verrattuna. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tavarat mahtuvat uuteen keittiöön, ne mittasin ja laskelmoin jo suunnitteluvaiheessa. 🙂 Saarekkeen puolella on kokonaan ulosvedettävillä hyllyillä varustettu kaappi, jonne säilön kuivaruoan ja alimmalle hyllylle koiran raksupussin ja jotakin harvemmin tarvittavaa astiaa, kuten tarjoilukulhoja tms. Ikkunan puolella on yksi laatikosto keittiö- ja ruoanlaittovälineille ja toinen laatikosto astioille ja aterimille. Ainut mitä en tahtonut laatikostoon laittaa on jalalliset viinilasit, niille olen suunnitellut pientä avohyllyä eteisen puolimmaiseen tolppaan. 🙂 Viinilasit saavat olla toistaiseksi tosin olohuoneen puolella Bestå-kaapissa, sillä haluan olla 110% varma asiastani ennen kuin alan kiinnittämään yhtäkään hyllyä seinälle. :)<br />
   <br />
   Astiapesukoneesta tulee astiat ulos kuivina (ja kuumina :D). Annan niiden jäähtyä ohjelman päätteeksi minuutin tai pari ja nostelen ne suoraan sen jälkeen omille paikoilleen laatikostoihin. Myös viinilasit pesen koneessa, olen aina pessyt ja hyvin ovat kestäneet ehjinä. 🙂 Käsin pestäviä astioita tai keittovälineitä ei montaa ole, ne pesen käsitiskinä ja kuivaan astiapyyhkeeseen joita säilytän siivoushyllyllä allaskaapissa. 🙂 Kysy vaan jos tulee vielä jotakin mieleen… 🙂

 6. No wau!!! On tuo kyllä hieno ja sopii asuntoon ja tyyliin älyttömän hyvin. Hyvää kannatti siis odottaa . Ihania hetkiä uudessa keittiössä!

  1. Tuuli: Koko kodin tunnelma on muuttunut uuden keittiön myötä, ihanan avaraa ja modernia. &hearts; &hearts; &hearts; Kiitokset! &hearts; &hearts;

 7. Baarijakkararoihin näyttää jäävän tosi vähän jalkatilaa? Toi sammutuspeitto kannattaa muuten laittaa seinälle josta sen saa tosi paikan tullen nykäistyä äkkiä kunnolla ulos!

  1. Qwerty: Baarijakkaroiden ja saarekkeen pöytätason väliin jää 13,5cm, joka on kohtuullisen hyvä määrä ilmatilaa. 🙂 Omat jalkani mahtuvat tuohon väliin hyvin, vaikka laittaisi kädetkin reisien päälle. Sammutuspeiton olen ajatellut laittaa ruokakaapin oven sisäpuolelle roikkumaan. Paikkana se on uunia ja induktiotasoa vastapäätä ja varsin nopeasti otettavissa. Seinälle en sitä halua laittaa roikkumaan, puhtaasti estettisistä syistä. 🙂

 8. Kodin sydän on syntynyt!<br />
  Saanko kysyä onko hana sellainen alas laskettava malli, kun on tuossa ikkunan edessä? <br />
  Asuin kerran hetken asunnossa, jossa ei saanut ikkunaa auki hana takia, joten lasien pesu ei tietenkään onnistunut! Silloin katselin hanoja, jotka saa laskettua alas. Hyvä keksintö!<br />
  Onnea uudesta upeasta keittiöstä!

  1. Mikaela: Niin on! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Hanaa ei voi laskea, putki on kiinteä. 🙂 Ikkuna aukeaa ihan hilkulla, on kyllä niin millilleen mitattu koko keittiö. 🙂 Tuo alas laskeutuva hana kuullostaa todella kätevältä. 🙂 <br />
   <br />
   Kiitokset! &hearts; &hearts;

 9. Joku kyseli astiankuivauskaapin perään. Vaikkakin hieno skandinaavinen keksintö (?), en kyllä näe kaapille nykypäivänä mitään käyttöä. Olen tosin asunut Keski-Euroopassa viimeiset 20 vuotta, joten olisiko tuo myös tottumiskysymys – täällä kun ei kuivauskaappeja tunneta;). Tiskaan koneessa kaikki astiat, vain suurimmat kattilat ja pannut käsin, ja nekin kuivaan samantien kaappiin. En muutenkaan tykkää säilyttää astioita, varsinkaan lautasia, yläkaapeissa – vetolaatikot ovat paljon käytännöllisempi ja ergonomisempi säilytyspaikka. Jos keittiöni olisi tarpeeksi tilava, olisin jättänyt sinun tapaasi yläkaapit kokonaan asennuttamatta. <br />
  Sinun uusi keittiösi on aivan ihana, ja mielestäni näyttää juuri sellaiselta kuin avoimen tilan keittiön &quot;kuuluukin&quot; näyttää, sulautuen kauniisti ympäristöönsä, ollen yhtä aikaa sekä kaunis että käytännöllinen. Onnittelut uudesta keittiöstä!

  1. Minusta kyllä kuivauskaappi on tarpeellinen, jos syystä tai toisesta on päivittäin jotain käsin tiskattavaa. Helppo jättää kuivauskaappiin kuivamaan ja siellä on myös kätevä sulattaa lemmikkien ruokia iltaa varten jne. En siis missään nimessä ostaisi asuntoa, jossa ei ole kuivauskaappia! <br />
   Muuten olen samaa mieltä yläkaapeista sillä ei ne ylimmät hyllyt kovin käteviä ole, kun ei yletä kuin jakkaran avulla, mutta toki siellä on niitä harvemmin tarvittavia tavaroita.

  2. Ymmärrän että tarpeita ja mieltymyksiä on toki erilaisia, mutta nyt heräsi uteliaisuus: jättäisitkö tosiaan asuntokaupat tekemättä puuttuvan kuivauskaapin takia? Itse en tekisi kompromissia esim. parvekkeen olemassaolon tai huoneiden lukumäärän suhteen, mutta että kuivauskaappi…?

  3. T: Itselläni ei ole ollut tarvetta kuivauskaapille sen jälkeen kun astianpesukone tuli kuvioihin vuonna 2003. 🙂 Ne muutamat vähäiset käsin tiskattavat astiat ja keittiövälineet on helppo kuivata suoraan huuhtelemisen jälkeen ja laittaa puhtaina takaisin paikoilleen. Kuivauskaappi oli pelkkä romunkerääjä, sinne olen säilönyt joskus tyhjiä pulloja, muovinkeräykseen meneviä roskia sekä vauva-ajan ruokapurkkien lasipurkkeja jotka vein kerran viikossa lasinkeräyspönttöön. 🙂 Roskien lajittelulle yläkaappi ei todellakaan ole järkevin valinta, mutta parempi sekin kuin pitää sitä tyhjillään. :D<br />
   <br />
   Keittiö on todella kompakti ja sen suunnittelu on vienyt melkoisesti aikaa. Monesti saattaa ajatella että äkkiäkös tuollaisen parin kaapin keittiön suunnittelee ja rakentaa, mutta kaikkien toimintojen mahduttaminen pieneen tilaan on yllättävän haastavaa, jos ei keittiötä voi laajentaa korkeussuunnassa seinille. 🙂 vaikka säilytystilan suhteen mennään melkoisen pienellä kaapistomäärällä, en silti koe että olisin joutunut luopumaan mistään tai joustamaan toivestani. Sain keittiööni mahtumaan kaiken sen mitä halusin ja vielä enemmänkin, kiitos kuuluu Epoqin keittiöammattilaisille jotka auttoivat suunnitelman kanssa ja varmistivat vielä että kaikki tärkeät asiat on otettu huomioon. &hearts; &hearts;

  4. K-K: Kuivauskaappi on onneksi hyvin helppo itsekin lisätä jälkikäteen, mikäli unelma-asunnosta sellainen puuttuu. Valmiisiin yläkaappeihin voi porata alalevyn pohjaan reiän ja lisätä sinne keskelle viettävän &quot;hyllyaltaan&quot;, joka ohjaa valuneen veden kohti reikää ja ulos. Myös erillinen allaskaukalo alimmalla hyllyllä toimii hyvin, se pitää vain muistaa itse tyhjentää tiskaamisen päätteeksi ettei se tulvi yli. :)<br />
   <br />
   Minulla on tuttu joka rakastaa käsin tiskaamista ja hän on samalla linjalla kanssasi tiskikaapin tärkeydestä. Itse taas tykkään päästä helpolla ja pesen mielelläni tiskit koneessa, hyödyntäen kaiken mahdollisen apuvälineistön mitä on saatavilla. 🙂 Tärkeintä on että keittiö vastaa omia tarpeita. &hearts;

  5. T: Kuivauskaappi on helppo itsekin lisätä jälkeenpäin, joko kokonaisena kaappina tai irrallisillä tiskikaappi-osilla joilla voi muookata tavallisesta kaapista kuivauskaapin. 🙂

  6. No ehkä vähän liioittelin, nyt kun katsoin mitä kirjoitin! 😀 Toki jos hyvä asunto tulisi vastaan niin kuivauskaapilla ei olisi mitään merkitystä, mutta kyllä minä sen sitten asennuttaisin jälkikäteen. <br />
   Ehkä tämänhetkinen tilanteeni vaikuttaa kommenttiini, koska meidän väliaikaisasunnossa keittiö on pieni, astianpesukonetta ei ole, kaappitilaa on vähän ja kaikki tekeminen keittiössä on hankalaa. 😀 Siksi toivon, että uudessa asunnossa on ihana keittiö, jossa on kaikki mitä tarvitsen.<br />
   <br />
   Asuntoa etsiessä (ei ole siis akuutti tarve ja muutenkin yleinen taloustilanne vaikuttaa passiivisuuteen) olen huomannut, että kun tulee vastaan sellainen ihan ok asunto, mutta joka ei yhtään tunnu omalta, kiinnittää huomiota epäolennaisuuksiin ja niitä sitten päivittelemme mieheni kanssa. Varmaan tällaisessa tilanteessa astiakaappikin voisi nousta esille, kun miettii miksi asunto ei tunnu potentiaaliselta 🙂

  7. Itselleni kuivauskaappi oli sellainen, kun kerran mahtuu, niin kiva olisi kapeana versiona. Esim. muoviset säilytysrasiat ovat sellaisia, etteivät kuivu niin nopeasti pesukoneen avauksen jälkeen. Niiden säilytyspaikka on siis kuivauskaappi, jonne ne voi helposti siirtää. Ja samalla on satunnaistarpeelle se ritilähyllyllinen kaappi olemassa 😉 Ylähyllylle siinä kaapissa puran mm. Talouspaperirullat odottamaan käyttöönottoa. Mistä tulikin mieleeni, missä teillä pienehkössä keittiössä mm. niitä uudesta paketista ylijääneitä rullia säilytetään? Musta tuntuu, että aina on kaikkea pientä sälää, jolle kaipaa tilaa…. <br />
   <br />
   Hirveen kiva muuten toi roskiskaapin laatikko. Meilläkin sellainen ja siellä mm. pesuaineita, roskapussirullia….

  8. K-K: K-K: Ylähyllyihin olisi kyllä hyvä keksiä jonkinlaisia uusia lisävarusteratkaisuja, esim vivusta alaspäin vedettävät hyllyt jotka laskeutuvat vaakatasossa alemmas… Tikkaille kipuaminen on ärsyttävää puuhaa. 🙂

  9. Anonyymi: Muoviastioille kuivauskaappi on kyllä hyvä, niissä kun niitä reunoja ja ulokkeita joihin koneessa usein jää vettä kellumaan. Tiedän ettei muovia saisi koneessa edes pestä mutta pesen silti. 😀 :D<br />
   <br />
   Talouspaperia ja vessapaperia ostan aina tukkupakkaukset (talouspaperia 16rll, wcpaprua (32rll), niitä paperimääriä ei keittiön kaapeissa mahdu mitenkään säilyttämään. Olen ratkaissut asian niin että säilön talouspaperirullatkin kylpyhuoneessa allaskaapin hyllyillä vessapaperin kanssa. 🙂 Keittiön allas- / roskakaapin sisällä olevaan pieneen ulos liukuvaan laatikkoon säilön yhden vararullan talouspaperia käytössä olevan lisäksi, loput ovat siellä kylppärissä. 🙂 Roskapussit säilön yhteen pieneen roskaämpäriin, siivousliinat ja astianpesuaineet samaiseen laatikkoon kuin talouspaperi-extrarullankin. 🙂

 10. Kaunis keittiö! Nimimerkiltä &quot;Lilli&quot; haluaisin tiedustella, että mistä keittiöliikkeestä mahtaa saada &quot;isommankin keittiön 2-4 päivässä käyttöön purkamisineen&quot;?! Etenkin jos keittiöön tulee kivi- tai komposiittitasoa ja välitilan lasia, jotka lähes poikkeuksetta pystytään mittaamaan vasta kun keittiö muuten asennettu. Mittauksen jälkeen valmistus ja sitten vielä asennus. Remontoimme hiljattain oman keittiömme ja runsaasti eri keittiöliikkeitä kiertäneenä voin vain todeta, ettei, ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla, keittiöremontteja toteuteta moisessa ajassa!

  1. Komppaan. Meillä kesti ihan suunnitelman mukaan kokonaispalvelu (purku ja uuden asennus) 2 viikkoa. <br />
   <br />
   Mikäli omaa osallistumista ei tarvita, siihen voi varata lomamatkan, niin ei tarvitse elellä ilman keittiötä 😉

  2. Christina: Itsekin olen kysynyt useiden keittiöiden tarjouksia ja asennusmahdollisuuksia sekä aikatauluja. Jokainen on käskenyt varaamaan 4 vkoa aikaa remontille ja jopa Epoqista sanottiin että kannattaa varata mielummin liikaa aikaa kuin vetää liian tiukalla aikataululla. 🙂 keittiöremontissa on niin monta erilaista palikkaa ja kun yhteen tulee ongelma, se vaikuttaa kaikkeen. Pahinta on jos keittiöremontin alkupäässä tapahtuu jotakin, se saattaa viivatyttää remonttia reilustikin koska suurimmat yllätykset tulevat usein vanhan purkamisen ja pohjatöiden osalta. :)<br />
   <br />
   Mikäli kuljetusliike ei olisi hukannut yhtä kollia, olisi meidän keittiö ollut välitilan lasia lukuunottamatta jo valmis. Vanhan purkaminen ja pohjatyöt veivät noin 15 tuntia yhteensä aikaa maalin kuivamisineen, sen nopeus yllätti jopa asennustiiminkin. 🙂 Alunperin oltiin sovittu että remontti alkaa 4.12. eli eilen. Tämä siksi että Avonite-taso tehdään mittatilauksena ja sen toimitusaikaan pitää varata ainakin 6vkoa. Taso kuitenkin valmistui vauhdikkaammin ja pääsimme aloittamaan jo 9 päivää aiemmin. Tämä on keittiöremonteissa äärimmäisen harvinaista, yleensä kalusteiden ja osien toimitusajan aikaistaminen ei onnistu vaikka päällään seisoisi. 🙂 Puuttuvien tavaroiden vuoksi remppa on nyt ollut tauolla, emme voi jatkaa ennen kuin ne saapuvat. Ensi viikolla keittiö on kuitenkin lasia lukuunottamatta valmis, ja jos hyvin käy, saan lasinkin ensi viikolla jolloin voin sanoa että valmista tuli! 🙂

  3. anonyymi: Oijoi, tuollainen etelänmatkalle ajoitettu avaimet käteen remppa olisi ihana! &hearts; &hearts;

 11. Hei! Keittiö näyttää mahtavalta. 🙂 mielestäni se tamminen ruokapöytä sopisi niin hyvin toisi vähän särmää muuten niin valkoiseen sisustukseen. 🙂

  1. Aurinko: Tamminen ruokapöytä toisi kivaa tunnelmaa valkoisuuden keskelle. &hearts; &hearts; Olen kuitenkin totaalisen ihastunut tähän Ikean vanhaan ruokapöytään, jonka pelastin ystäväni Sortti-aseman roskajätekuormasta. 🙂 Tykkään myös siitä että kantikkaiden kalusteiden joukossa on muutama pyöreä elementti, se pehmentää tilaa ja tekee siitä aavistuksen mielenkiintoisemman. &hearts;

  2. Anonyymi: Tamminen pöytä on mitoiltaan liian massiivinen, se tulee liian lähelle keittiötä ja saa takuulla keittiön näyttämään ahtaalta saarekkeen kanssa, joten pöytää ei tulla enää näkemään… Pienempi pitkulainen tai kenties pyöreäkin tamminen pöytä sopisi kyllä kauniisti, mutta en ole ajatellut vaihtaa valkoista ruokapöytääni toiseen. 🙂 Tuo Kvarnsten-pöytä on vienyt sydämeni ja sen helppohoitoisuus on vailla vertaansa, sitä voi tarvittaessa jynssätä vaikka karhunkielellä koska se on galvanoitua ja maalattua terästä. 🙂

 12. Hei, kerrassaan upea keittiö! Ja upea koti muutenkin. Montako henkilöä kodissasi asuu? Minulta on nyt tämä seikka hämärän peitossa 🙂 Sinulla on aina niin kaikki jämptisti kunnossa ja kun postailet ahkerasti niin tuskinpa mitään salasotkuja löytyy. Itse ponnistelen kaksi aikuista kolme lasta perheessä jatkuvien sotkutaisteluiden keskellä….

  1. Jaana: Kauniit kiitokset! &hearts; &hearts; Kolme sotkupetteriä täällä asustelee, minä mukaanlukien. 🙂 Kyllä meilläkin on välillä sotkuista, koira tuo kuraa ja hiekkaa sisälle ja joka ikinen ilta pitää vähintäänkin siivoilla tytön lelut ja tavarat sekä päivän aikana kertynyt likapyykki pois lattioilta. 😀 Elämänjälkiä näkyy eikä kaikki ole aina niin vimpan päälle, mutta onneksi kaikilla tavaroilla on oma paikkansa ja imuri aina kädenulottuvilla villakoirien ja hiekkakasojen siivoamista varten. 🙂 Nahkasohvaa ja Pappelinan mattoja en voi tarpeeksi ylistää, ne ovat valkoisen kodin (ja muunkin väristen) pelastus, sillä ne on helppo puhdistaa nihkeällä rätillä pyyhkimällä. &hearts;

 13. Onnea uuteen keittiöön! Todella kauniilta näyttää. <br />
  Olisin halunnut kysyä, että jääkö tuo liesituulettimen pistorasia näkyviin? Omaan silmääni ainoastaan se häiritsee upeassa keittiössäsi…tai ei häiritse, mutta kiinnitän siihen kuvissa aina huomioni.<br />
  Edelleen jaksan ihastella myös pikkuikkunaa, se on kuin taulu ja tuo jotenkin viimeisen silauksen.<br />
  <br />
  Aina, kun luen blogiasi (päivittäin 🙂 ), niin jaksan vain ihailla valkoista kotiasi!

  1. kirsi: Kiitokset Kirsi! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Pistorasialle olisi voinut tehdä pienen koteloinnin, mutta päätin että koska sitä ei kuitenkaan saa taiottua piiloon, annan pistokkeen näkyä. 🙂 Yleensä liesituulettimen yläpuolelle tulee putki joka peittää taakseen pistorasiat ja johdot, mutta minä en sitä tahtonut ja tietoisen päätöksen tein että pieni pistorasia saa jäädä näkyviin. Liekkarin sisään se ei mahtunut, kokeilimme sen ennen asennusta. :)<br />
   <br />
   Pikkuikkunasta tuli todella hieno kun se paikattiin reunoiltaan sileäksi ja seinästä tuli yhtenäinen ilman erillisiä peitelistoja. 🙂 Maalasin itse ikkunan pokat valkoisella maalilla jotta sain siitä vieläkin kauniimman, näissä kuvissa on vielä vanha hieman kellastunut maalipinta, mutta uudemmissa postauksissa uusi valkoisempi tasainen maali. 🙂

 14. Meillä purku / paikkaukset / maalaukset tapahtui 1 päivän aikana ja 4 miestä teki töitä aamusta iltaan. 2 päivänä saapui kaikki keittiön rungot, jotka oli kaikki valmiiksi kasattuina -vain ovet puuttuivat paikoiltaan. Samat miehet kiinnittivät kaikki rungot alas, ylös ja korkeat tornit niin ja tottakai ovia ja laatikostojen etusarjoja jo osittain. Saman päivän iltana alkoi koneiden asennus torneihin. 3 päivänä saareke tuotiin sisään, kasattuna sekin jo kokonaan. Saarekkeen ylle kattoon asennettiin valot ja liesituuletin levynä. <br />
  Kivitasot asennettiin paikoilleen työtasoon ja saarekkeeseen 3 päivänä ja aloitettiin kaiken säätäminen ja mitattiin välitilaan tuleva lasi, joka oli ainut, joka tuli viikon myöhempää kuin muu keittiö oli jo valmis. 4 päivänä tehtiin kaikki loppuun säädöistä ja asennuksista.<br />
  Keittion korkeat tornit on 2 x 60 x 240 ja tuon lisäksi alkaa tasoa 3,4m jonka alla laatikostot ja yläpuolelle ei tullut mitään. Saareke on 3,2m jossa laatikostot ja keittolevy. Kaikkina tasoina on kvartsitasot ja välitilassa lasia. Kaikkeen tähän meni tuo 4 päivää, kun keittiö oli täydellisesti käytössä ja pääsin laittamaan kaikki omat tavarani paikoilleen ja ruokaa valmistamaan perheelle.<br />
  <br />
  Mittatilauksesta tehtiin kaikki juuri meidän mitoille oikeiksi ja samalla tuo palvelu, että kaikki toimitetaan kasattuna suoraan ja näin saatiin nopeutettua itse remonttia. Ja nämä 4 miestä hoiti asennukset, putkityöt ja sähkötyöt. <br />
  Joten kyllä remontti onnistuu 4 päivässä, jos niikseen haluaa. ( se aika mitä tehtaalla on mennyt kaappienrunkojen kasaamiseen ei ole omasta ajasta pois, joten sitä en laske, toki se on laskussa huomioitu, mutta mielummin näin päin, kuin kauan ilman keittiötä lasten kanssa )

  1. Lilli: Meilläkin olisi mennyt yhtä jouhevasti tuo aikataulutus jos oltaisi pidetty kiinni alkuperäisestä aikataulusta eli 4.12 alkaneesta rempasta. 🙂 Minulle tarjoutui kuitenkin mahdollisuus aikaistaa remppaa ja lähes kahdella viikolla, ja hyvä että aikaistettiin sillä yllättävät muutokset ja mahdolliset puutteet olisi saatu nipin napin hoidettua ennen joulua, välitilalasin kanssa tehty muutos vasta tammikuun puolella. 🙂

 15. Tuli mieleen tuosta astianpesukonekeskustelusta, että säilyykö sinulla lasit ym. toistuvasta konepesusta huolimatta kirkkaina? Huomasin että muutama lasi ja kulho on harmaantunut ikävästi 🙁

  1. Mari: Lasit ja lasiastiat ovat pysyneet kirkkaina, uudessa koneessa niihin ei jää edes kuivumisesta johtuvia pieniä rantuja. 🙂 Uskon että tuo harmaantuminen johtuu pesuaineesta, tai lasin laadusta… Omat Ikean, Casa Stockmannin ja Iittalan lasit olen pessut useimmiten Sunin astianpesuainetableteilla ja vajaissa koneellisissa leikannut tabletin kahtia jotta pesuainetta ei ole liikaa. Huuhtelukirkastetta en erikseen käytä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *