Uusi makoisampi arki on alkanut! :)

Jippii, uusi valkoinen uuni ja induktiotaso ovat kytkettyinä omilla paikoillaan ja testikokkauksetkin sain hetki sitten suoritettua. Kodinkoneisiin keskittyvän toivepostauksen sijaan tuleekin nyt arkisempi kuvapläjäys tästä erillisuunin ja -liesitason iloisesta ensikertalaisen kokkauskokemuksesta. 🙂 Itsenäisyyspäivä olisi ansainnut kunnon gourmetin, mutta parin viikon mikroruoan jälkeen meidän teki mieli ihan vaan kotikutoista makaronilaatikkoa, namsk. 🙂

Omakotivalkoinen_9912.jpg

Omakotivalkoinen_9913.jpg

Omakotivalkoinen_9914.jpg

Omakotivalkoinen_9915.jpg

Omakotivalkoinen_9916.jpg

Omakotivalkoinen_9917.jpg

Omakotivalkoinen_9919.jpg

Omakotivalkoinen_9921.jpg

Omakotivalkoinen_9920.jpg

Omakotivalkoinen_9918.jpg

(Bosch PIB672F17E -induktiotaso 60cm, Bosch HBG761620S -kiertoilmauuni 63L, Savo 86530 -liesituuletin)

Uusi Boschin kiertoilmauuni toimii kuin unelma! ♥ Makaronilaatikko kypsentyi tasaisesti 185°C lämpötilassa ja pinnalla oleva juustokerroskin oli sopivan pehmeää, pienellä rapsakalla lisätwistillä. 🙂 Uunin lasiluukku ei kuumene ulkopuolelta ollenkaan, edes ohjeenmukaisen 240°C:n starttikuumennuksen aikana… Nyt on pakko hetken aikaa sulatella makaroniloodan tupla-annostani, ennen kuin alamme katselemaan Linnan juhlia ja herkuttelemaan Ben & Jerry´s jälkkärijätskillä…

Leppoisaa itsenäisyyspäivän iltaa kaikille! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

20 kommenttia “Uusi makoisampi arki on alkanut! :)

  1. Irina: Kiits! ♥ ♥ Ja tulet sitten maistelemaan kokkikolmosen loihtimia herkkuja viikon päästä!!! 🙂 🙂

 1. Kehut ensin tekeväsi sitä ja tätä illallis ja gourmee ruokaa.Ja sitten tulle perus juttua??<br />
  Kas kun et puuroa keittänyt:)

  1. Kuten aina: Eilen aamulla klo 8.00 tuli sähkäri kytkemään uunia ja induktiotasoa. 🙂 Ihanaa palvelua että tuli piipahtamaan vaikka olikin pyhäpäivä. &hearts; Asia oli toissailtaan saakka hieman avoin, joten en siksi tullut kaupasta ostaneeksi sisäfileetä tai muutakaan kallista ruokaainesta, ettei sitten olisi käynyt niin että ruoan päiväys ehtii menemään ennen kuin saan uunin käyttööni. :D<br />
   <br />
   Lisäksi meidän teki tytön kanssa hirmuisesti mieli makaronilaatikkoa, siitä olemme jo viikon haaveilleet. Eikähän tässä kuitenkin kerkiä tekemään gourmet-ruokaakin vielä vuosien satossa. Puurotkin keitin, eilen illalla ja tänä aamuna. 🙂

 2. Voiko nykyajan induktioille laittaa kuuman astian vai onko tuolla välissä alusta? Ainakaan vielä 6v sitten ei voinut, mutta tekniikka kehittyy! 🙂 <br />
  <br />
  Ihanalta näyttää uusi keittiösi kyllä! &hearts;

  1. Kati: Nyt on pakko myöntää että en tiedä tuosta asiasta mitään. 😀 Meidän vanha erillisliesikin oli induktio ja siihen kyllä ihan surutta olen neljä vuotta laittanut kuumia uuniastioita ilman alustoja. 😀 Saman tein nytkin, eikä tuolle valkoiselle induktiotasolle käynyt kuinkaan. :)<br />
   <br />
   Kiitokset! &hearts; &hearts;

  2. Ok. Kannattaa selvittää asia, sillä meidän lieden käyttöohjeissa luki ettei saa laskea kylmälle liedelle kuumaa astiaa sillä lasi voi haljeta. Ettei käy köpösti 🙂

  3. Kati: Lasin kanssa tuo ohje pätee aina, kylmän ja kuuman nopea vaihtelu saattaa rikkoa lasin. Sama hoito-ohje on myös kivitasoissa, kuuma uuniastia saattaa laajentaa kivimassaa ja aiheuttaa vahinkoa. Olen nyt varmuuden vuoksi käyttänyt välissä pannunalustaa, en tahdo riskeerata kaunista valkoista induktiotasoani! &hearts; &hearts;

 3. On ne hienot 🙂 i<br />
  Luulenpa, että valkoinen liesi on helpompi pitää siistinä kuin musta. Mustassa näkyy niin älynopeaan kaikki pölystä alkaen.

  1. Minsku: Valkoisessa tasossa ei näy pölyt, se on loistava ominaisuus ja ehdoton etu mustaan verrattuna. 🙂

  1. moonangel: Makrulooda on meidän perheen lemppareita, hitsit miten hyvää oli parin viikon tauon jälkeen syödä kunnon kotiruokaa, slurps. 🙂

  1. Nanna: Samaa mieltä! 🙂 Myös perunamuusi ja lihapullakastike itsetehtynä tavissalaatin kanssa on superherkkua. 🙂 Kylkeen pala kunnon ruisleipää niin avot! Nam! 🙂

 4. Onnea uudelle keittiölle. Se näyttää erittäin ihanalta. Kysyisin semmoista, kun perinteiset joulukuusen jalat on ehdoton nounou, koska yksinkertaisesti ne on niin rumia. Oisko sulla ideaa, miten itse voisi tehdä kuusen jalan?

  1. Hilima: Kaunis kiitos! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Oma kuusen jalka pitäisi tehdä ainakin osittain betonista, jotta se on varmasti tukeva ja jaksaa tasapainoittaa isommankin joulukuusen. Toinen vaihtoehto olisi raudasta tuunattu jalka, mutta harvalla on oikeita välineitä noin suuriin terästöihin. Oma ehdotukseni on esim Clas Ohlsonin edullisen valurautaisen kuusenjalan ostaminen ja sen tuunaminen maalin avulla esim valkoiseksi tai harmaaksi. Jos kuusenkoristeet ovat hopeisia, voisi kuusen jalkaan liimata pieniö strassitimantteja tai timanttitarroja, jotta jalka olisi ikäänkuin osa koristusta. &hearts;

 5. Hei. Olipas kiva makaroonilaatikkopostaus, sillä että se toi ihanan arkisen tuulahduksen muuten aina hyvin viimeisteltyyn blogiisi (ja tämä oli tarkoitettu kohteliaisuutena 🙂 ). Valkoinen on kovin kaunis kontrasti lattian kanssa, samoin kuin vanha ja tuttu makaroonilaatikko upouudeessa keittiossä. Oikein kiva.

  1. sam: makaroonilaatikko on meidän perheen lemppariruokaa. 🙂 Meidän ruokapuoli on muutenkin hyvin perinteistä suomalaista kotiruokatasoa ja uuden keittiön myötä vasta nyt on minussa herännyt kipinä kokkailuun ja uusien reseptien kokeilemiseen. 🙂 <br />
   <br />
   Lattia tuo minusta kivasti lämpöä valkoisuuden keskelle ja vaikka parketti onkin jo ikivanha, tasapainoittaa se kokonaisuutta minusta todella kauniisti kun kalusteet ovat uusia. 🙂

 6. Hei, keittiösi näyttää ihanalta! Olen juuri itsekkin tilannut epoq integra keittiön valkoisilla Bosch kodinkoneilla. Tänään juolahti mieleeni, että ovatkohan kodinkoneet ja integran valkoinen väri yhteensointuvia!? Mitä mieltä sinä olet, sopiiko ne ihan hyvin yhteen? Eli jompi kumpi ei eroa suuresti toisesta? Ei häiritse silmää ero?

  1. Saara: Boschin kalusteuuni on erittäin hyvän sävyinen ja sopii Integra-kalusteoviin kuin nenä päähän. 🙂 Valkoinen induktioliesi vivahtaa hieman harmaaseen, johtuen sen pohjaväristä joka kuultaa valkoisen lasin läpi. Sävyero tason kanssa on kuitenkin maltillinen eikä häiritse. 🙂 Boschin uusin liesimalli on ilmeisesti valkoisempi kuin minun, suosittelen että käyt Gigantin myymälässä katsomassa ja vertailemassa sävyjä vielä varmuuden vuoksi. 🙂 Uunin voit ostaa huoletta vertailemattakin, on täydellisen valkoinen ja kalusteisiin sopiva. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *