EPOQ – keittiöremontin grande finale! ♥

Epoq-keittiöihin erikoistunut Epokki Asennuksen remppatiimi käväisi tänään kylässä viimeistä kertaa… keittiöremontti nimittäin saatiin välitilalasia lukuunottamatta päätökseen ja heidän työnsä on tehty. ♥ Tässä Epoq -postaussarjan viimeisessä remonttiin keskittyvässä osassa kurkistetaan millaisia pieniä, mutta sitäkin haasteellisempia työvaiheita tänään ratkottiin! 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Vanha liesituulettimemme oli huippuimurilla varutettu hormiin liitetty malli, jonka vaihtamisen suhteen teimme melkoisen selvitystyön ennen remontin alkua. Huipparimme oli onneksi manuaalikäyttöinen, joten saimme vaihtaa sen Savon hormittomaan aktiivihiilisuodattimella toimivaan huoneilmaan palauttavaan versioon. 🙂 Vanhaa putkea ei kuitenkaan voinut täysin sulkea ja piilottaa cyproc-koteloinnin sisään ilmanvaihdollisista syistä, joten jouduimme tekemään melkoisen aivoriihen miten saamme putken suuaukon siistiksi. Päädyimme valkoiseen sulkuventtiiliin, joita usein näkee mm. kylpyhuoneissa, mutta yksinkertaiseksi ja helpoksi luultu operaatio standardikokoisen sulkuventtiilin kiinnittämisestä olikin lopulta kaikkea muuta kuin yksinkertainen. 🙂 Kattokoteloinnista pilkistävän putken suu oli millin liian pieni sulkuventtiilin liitosrenkaalle ja remppamies sai äheltää ja säätää liitospalojen ja työkalujen kanssa tuskanhiessä… 🙂 Vanhan putkenpään ja uuden liitosrenkaan väliin laitettiin varmuuden vuoksi liimaa, jotta venttiili todellakin pysyy paikoillaan katossa, kuivumisajaksi ne puristettiin puunpätkällä tiukasti toisiaan vasten…

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Eteisen ikkunan ja keittiön välissä oleva seinänpätkä kehystettiin jalkalistalla, jollaista löytyy muistakin kodin tiloista. Seinä ei ollut lähelläkään suoraa, joten myös listoituksen kanssa oli extrasäätöä. Seinä oli keskeltä ulkoneva ja sen vuoksi molempiin päihin jäi puolen sentin rako, jotka peitettiin valkoisella akryylimassalla. Teippi on tukemassa liitoskohtaa, jotta kulmasta tulee siisti. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Saarekkeen sähkövetoa varten parkettiin piti leikata railo, jonka peittämisen suhteen kävimme läpi useita vaihtoehtoja. 🙂 Ensimmäinen vaihtoehto oli täyttää se joko tammiparketilla tai tammisella listalla, mutta uusi tammipuu on aivan eri väristä kuin 12 vuotias auringon patinoima parkettini. Vaihtoehto kakkosena oli keittiöseinän ja saarekkeen välisen lattia-alueen laatoittaminen valkoisella laatalla. Materiaalien korkeuserosta johtuen laattalattian pinta olisi ollut lähes sentin alempana kuin parketin pinta, eikä saarekkeen ympärillä olisi voinut enää istua baarituoleilla niiden etujalkojen ollessa matalammalla kuin takajalkojen. Myös valaistua led-listaa harkittiin hetken aikaa, mutta hylkäsin sen mittatilaustyöstä johtuvan ensi vuodelle menevän pitkän toimitusajan vuoksi. Ehdotin lopulta valkoista peitelistaa, mutta sen ongelmaksi muodostui väritoiveeni aiheuttamat materiaalirajoitteet (valkoinen muovi tai valkoiseksi maalattu teräs)  ja niiden huono kulutuksenkestävyys, joka on erityisen tärkeää eteisen kaltaisessa tilassa. Lopulta remppamies keksi keinon joka yhdistää väritoiveeni kulutuksenkestoon – mittatilaustyönä teetetty valkoinen polykarbonaattilevy, jonka päältä voi ajella vaikka autolla. 🙂 Valkoinen lista sai reunoilleen valkoista reunamassaa, joka saa tuunattujen varoitusmerkkien kanssa kuivua rauhassa huomiseen asti. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_94

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Merkittävimmän ulkoisen muutoksen sai aikaan saarekkeen taustalevyjen asentaminen. ♥ Levyt kiinnitettiin saarekkeen runkoon ja toisiinsa teräslevyillä ja kulmakiinnikkeillä, jotka piiloutuvat kodinkoneiden puolelle, tehden olohuoneeseen näkyvästä “julkisivusta” siistin ja yhtenäisen.

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Keittiöremontin viimeinen vaihe Epokki Asennuksen osalta oli Avonite -komposiittitasojen suojaus- ja kiillotuskäsittely. 🙂 Alla olevaa videokuvaa (tai TÄTÄ) klikkaamalla pääset kurkkaamaan Vimeoon lataamani videonpätkän aiheesta. 🙂

Vimeo_Omakotivalkoinen_Epoq_Avonite.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Omakotivalkoinen_Epoq_Keittioremontti_95

Annan tasojen vielä hetken aikaa hengähtää suojausaineen kanssa ja tunnin kuluttua vasta hyökkään sinne laittelemaan keittiötavaroita takaisin paikoilleen. Enää puuttuu valkoinen välitilalasi, joka saapuu lasitusliikkeen kautta ensi viikolla. Lasi saadaan onneksi pujotettua pakoilleen vesihanan taakse, joten asennus sujuneen heiltä varsin pikaisesti ja helposti. 🙂 

Keittiöremontti tehtiin äärettömän ammattitaitoisesti ja huolellisesti, ja kuten olen teille jo ehtinyt muutamaan otteeseen ylistämäänkin, en voisi tyytyväisempi olla Epokki Asennuksen remppatiimiin ja heidän työhönsä! ♥ Suosittelen erittäin lämpimästi heidän palveluitaan kaikille teille, jotka harkitsette uudeksi keittiöksenne Epoq keittiötä! ♥

Kivaa iltaa kaikille! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq)

20 kommenttia “EPOQ – keittiöremontin grande finale! ♥

 1. Eikö tuolle sähköjohdolle ois riittäny pikkusen kapiampiki railo? Sen ois voinu peittää huomaamattomalla alumiinisella lattialistalla 🙂

  1. Marjo: Seinästä eteisen peileihin päin kulkevan railon kohdalla on ollut ennen seinä ja se oli jo kertaalleen peitetty puunpalalla, laminaatilla. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/eteinen-ennen-ja-jalkeen&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2011/08/eteinen-ennen-ja-jalkeen</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/02/remontin-vaiheet-osa-1&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/02/remontin-vaiheet-osa-1</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/02/seina-kaadettu-jeeeeeeee-ja-jippiiiiii&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2012/02/seina-kaadettu-jeeeeeeee-ja-jippiiiiii</a><br />
   <br />
   Laminaattipala piti repiä pois ja mietimme miten railon saa siististi jatkettua sivulle kohti saareketta ja päädyimme leikkaamaan yhtä paksun kulkuaukon saarekkeenkin suuntaan, jolloin johto kulkee L-muotoisesti. 🙂

  1. Tiina: Budjetissa pysyttiin, yllättäviä kustannuksia ei tullut ja alkuperäiset suunnitteluvaiheessa tehdyt laskelmat pitivät paikkansa. Budjetissani oli pientä pelivaraa ja se käytettiin välitilalasiin, josta halusin täysin saumattoman. Se vaihdettiin lasitusliikkeen mittausreissun jälkeen karkaistuun lasiin, joka on hieman arvokkaampaa materiaalia kuin perinteinen paksu välitilalasi joka oli alkuperäinen valintani. 🙂

 2. Luin nuo vanhat eteis-postaukset ja täytyy todeta, että tuo teidän eteinen alkuperäisasussaan (seinä kiinteät kaapit) on ollut ihan kammottava! 🙂 En voi ymmärtää mikä koppi siitä oli tehty! Ja vielä niin kapea kulkuväyläkin kaappien ja seinän välissä, voi päivää. Ootte kyllä alunperin tehneet ihan oikean päätöksen seinän kaadolla ja kaappien purkamisella. <br />
  <br />
  Tuo sun uusi keittiö olisi kyllä nähtävä livenä, ehdottomasti!… vink vink…! 😉

  1. Heidi: vanha eteinen seinineen ja kaappeineen oli todella pimeä ja ahdas tila. 😀 Kaikista hauskinta oli se, että eteiseen oli laitettu nettipistoke, ihan kuin sinne olisi edes mahtunut työpöytä ja tietokone, hihii. :D<br />
   <br />
   Ensin lähti eteisen viistolta seinältä lähes 4m kiinteitä kaappeja ja sen jälkeen pistettiin seinäkin sitten nurin, niin paljon valoisampi ja tilavampi tuli koko kodista etten enää edes muista miten ahdasta eteisessä aikoinaan on ollut. :)<br />
   <br />
   Ajattelin pitää alkuvuodesta pirskeet, joten kutsua tulossa… 😉

 3. Näyttää yhtenäisen hyvälle kokonaisuus :)<br />
  Miksi saarekkeen levyt on 3:ssa osassa, eikä yksi oikean kokoinen, kuten yleensä käytetään näkyvissä pinnoissa? Nyt raot näkyy kuvissa vai tuleeko joku peittävä vielä päälle?<br />
  Ja myös tuo lattian rako toteutettu erikoisesti. Mutta varmasti niin, että olet itse tyytyväinen ja se aina tärkeintä 🙂

  1. M: Mallikeittiössä oli toteutettu saareke kolmella peitelevyllä ja minusta se näytti hintaansa nähden todella hyvältä. 🙂 Yksiosaisen levyn teettämisestä olisi tullut lisäkustannuksia ja halusin mielummin satsata tasoihin, kodinkoneisiin ja välitilalasiin. 🙂 Budgetin joustovara meni välitilalasiin. :)<br />
   <br />
   Lattian johtorailon peittolistaan olen todella tyytyväinen, siitä tuli todella kiva ja erilainen ratkaisu valkoisella polykarbonaatilla. 🙂 Se on hyvä valinta koiraperheessä, koska se ei naarmuunnu kuten perinteiset teräslistat. 🙂

  1. Susanna: koti on loft-henkinen, jossa tullaan ikäänkuin suoraan sisälle keittiöön. 🙂 Eteistä ei varsinaisesti ole. 🙂

 4. Tuli vain mieleeni, eikö mahdollisen keittiön laattalattian alle olisi voinut laittaa tasoitetta, jotta lattia olisi saatu samalle tasolle? Meillä ainakin lattiaa remontoidessamme tehtiin niin.

  1. Sipu: Lista oli ensisijainen valinta aikataulullisista ja kustannussyistä ja laatta-asia tuli puheeksi vasta remppaa tehdessä jolloin oli jo auttamattomasti liian myöhäistä lattiavalujen teolle.<br />
   <br />
   Laattalattia olisi pitänyt asentaa vanhan keittiön purkamisen jälkeen ennen uuden asentamista, jolloin keittiöremppa olisi siirtynyt ensi vuodelle. Mikäli laatassa ei olisi ollut korkeuseroa, olisi se voitu asentaa lattiaan myös uuden keittiön valmistumisen jälkeen leikkamalla parketti pois siltä alueelta joka laatoitetaan. Yleensä tuo onnistuu mutta meidän parketti olikin liian korkeaa mallia. 🙂

 5. niin ja missä ihmeessä säilytätte kaikkia ulkokenkiä ja talvitakkeja, käsilaukkuja, tumppuja, pipoja ym. ym. asunto näyttää anteksi nyt vain aivan kuin siellä ei asuttaisi. Ei hedelmiä pöydällä, kirjoja tai mitään ylipäätään, että ns. normieläminen näkyy. Talouspaperirulla? leivänpaahdin…. ja oikeasti ei yhtään lapsen tavaraa sitten missään. NÄyttäisi menevän pakkomielteen puolelle tuo karsiminen ja tuo ylempänä esittelemäsi design-viherkukan alusastia ei tee kukille hyvää kun kasteluvesi jää lillumaan pohjalle.

  1. Rakel: Eteisessä säilytetään takit, kengät ja asusteet joita käytämme. 🙂 Minulla on yksi takki, huivi, pipo ja lapaset, tytöllä on toppapuku, hattu ja kahdet tumput. Lisäksi on kolmet kengät, yhdet minun ja kahdet tytön. Muut takit ja kengät säilytetään muualla. :)<br />
   <br />
   Pari postausta takaperin pöydällä oli hedelmiä, omppuja ja banaania. Keittiö vasta valmistui tiistaina ja tasojen kiillotuskäsittelyn vuoksi jouduin luonnollisesti tyhjentämään kaiken keittiöstä pois. Nyt tavara on taas löytänyt takaisin paikoilleen, mutta keittiön ideana on olla minimalistinen joten pyrin pitämään tasot melko tyhjillään jatkossakin enkä täytä niitä tavaroilla. :)<br />
   <br />
   Kirjat luen jokop kirjaston tai iPadin e-bookin muodossa, fyysisiä kirjoja itselläni on vain muutama, tytön kirjat säilytetään hänen huoneessaan. talouspaperirulla on allaskaapin siivousvälinehyllyllä, ainakin siihen asti kunnes saan hankittua kivan näköisen telineen sitä varten. Leipää emme paahda, leivänpaahdinta en ole omistanut vuosikausiin. vedenkeittimen virkaa toimittaa pikkukattila tai pannu ja induktioliesi joka kuumentaa veden sekunneissa. <br />
   <br />
   lapsen tavarat ovat hänen huoneessaan, ainakin suurimman osan ajasta. 🙂 Remppaamisen ajaksi ei hänellä ollut lupa levittää yhtä ainuttakaan leluaan keittiön tai olohuoneen puolelle yleisestä kaaoksesta johtuen. <br />
   <br />
   Kukat ovat olleet jo vuoden päivät By Lassen Kubus-kulhoissa ja hyvin ovat viihtyneet. Vesi ei lillu kulhon pohjalla, juuret imevät kaiken veden itseensä. Tämän olen testannut itse. 🙂

  2. Voi jösses tuon edellisen ihmisen kommenttia. Luen paljon erilaisia blogeja ja en voi kuin ihmetellä, että eikö jotkut ihmiset osaa ajatella asioita omilla aivoillaan. Pitää suoltaa päätöntä tekstiä blogeihin.<br />
   Juuri valmistunut keittiö, pitää odotella tasojen kuivumista, niin kuin kerroit postauksessa ja eikös joku sitten ihmettele missä kaikki tavarat on???<br />
   En voi ymmärtää, en<br />
   Onneksi te bloggaajat jaksatte vastata ystävällisesti tuollaisiinkin viesteihin, joita valitettavasti suolletaan aivan liian paljon.<br />
   Sitä paitsi eiköhän kaikki tee omista kodeistaan sellaisen kuin itse haluaa, eikä niin miten olisi ns. normi koti. Myös lapsiperheessä.

  3. Terhi: Todella moni katsoo pelkästään kuvia ja silmäilee tekstin läpi nopeasti, ehkä tuosta johtuen välillä menee ohitse kirjoittamani &quot;lisäinfo&quot; kuviin liittyen. :)<br />
   <br />
   Jokainen laittaa omaa kotiansa varmasti itselleen ja omalle perheelle parhaimman mukaan, niin minäkin. 🙂 <br />
   <br />
   Keittiö on juuri sellainen kuin olen unelmoinut ja omasta mielestäni lopputuloksessa yhdistyy ulkoiset vaatimukset käyttötarpeisiin todella hyvin, ulkonäön vuoksi mistään ei tarvinnut tinkiä, säilytystilaa on enemmän kuin alunperin luulin olevan edes mahdollista saada aikaan ja sähkövedot ovat täydellisissä paikoissa. 🙂 Aina kun vanhaa purkaa ja vaihtaa uutta tilalle, tulee vastaan rajoituksia jotka pitää ratkoa parhaimmalla mahdollisella vaihtoehdolla. Vanhaan kerrostaloon on paljon haastavampi rakentaa uutta keittiötä kuin uuteen omakotitaloon, jossa kaikki putket, sähköt ja ilmastoinnit voidaan jo suunnitteluvaiheessa laittaa juuri oikeille paikoille kalusteiden kanssa. Kerrostaloissa ja rivitaloissa on taloyhtiön säädöksiä, on katon rajaan piilotettuja koteloiden sisällä kulkevia putkia ja muita kommervenkkejä joille ei voi tehdä mitään vaikka tahtoisi. Olisi niin ihanaa jos saisin olohuoneesta ja keittiöstä purettua ikkunoiden yläpuolella olevat koteloinnit, saisin ilmastointiputken aukon kokonaan kadotettua ja mielelläänhän purkaisin myös eteisen ikkunan ja keittiön välissä olevan tolpankin huitsin tuuttiin, mutta yhteenkään noista en voi mennä kajoamaan koska niiden sisällä kulkee poistoputkia, ilmastointiputkia ja ties mitä putkiä joita tässä kerrostalon linjassa meidän 5krs. asunnon kanssa päällekkäin on. 🙂 Keittiöni on kaikesta huolimatta totaalisen ihana, ja nuo kotelot ja tolpat ovat välttämättömyys joka pitää hyväksyä. 🙂

 6. Oi, toi keittiö on aivan mielettömän ihana! 🙂 Ihan pakko kuitenkin kysyä, että miten noilla baarijakkaroilla voi istua pöydän ääressä? 😀 Eivätkö matalat tuolit toimisi paremmin, kun ei kai tuo saareke mitenkään valtavan korkea ole? :)<br />
  <br />
  Joka tapauksessa, argh, olet saanut nyt minutkin haaveilemaan valkoisesta keittiöstä. Ja minä kun vielä aiemmin olin oikein tyytyväinen tähän vuokrakämpän keittiöön, mur! 😀

  1. Jenni: Baarituoleilla voi istua oikein hyvin. 🙂 Itseni lisäksi tuolit on nyt testannut myös 5 muuta ihmistä ja ihan kelvolliset olivat kaikkien mielestä. :)<br />
   <br />
   Keittiön tasot ovat molemmilta puolilta hieman normaalia korkeammat, 91,5cm. Normaalikorkeat tuolit eivät ole toimivat ja saarekkeeseen tarkoitetut baarituoleja 10cm matalammat Hay Hee-tuolit näyttävät hassulta samanlaisten ruokatuolien läheisyydessä. Itse olen tyytyväinen baarituoleihin ja niiden korkeuteen. :)<br />
   <br />
   Valkoinen yläkaapiton keittiöni on pitkäaikainen unelmani ja se täydentää todella kauniisti koko kodin sisustuksen! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *