Kolmen ruokalajin illallinen ala Chef Sami & Citymarket Itäkeskus

Perjantain gourmet-illallinen syntyi Chef Samin ja K-citymarket Itäkeskuksen yhteistyön tuloksena ja rehellisesti sanottuna omassa kotikeittiössäni valmistettu ammattitason menu oli elämäni paras ruokaelämys. ♥  

Omakotivalkoinen_9613.jpg

Omakotivalkoinen_9608.jpg

Omakotivalkoinen_9609.jpg

Omakotivalkoinen_9612.jpg

Omakotivalkoinen_9616.jpg

Omakotivalkoinen_9624.jpg

Omakotivalkoinen_9626.jpg

Chef Samin loihtimaan kolmen ruokalajin illalliseen tarvittiin mm. hummeria, kampasimpukan lihaa, jättikatkaravun pyrstöjä, kuhaa sekä karitsan karetta. Citymarket Itäkeskuksen kalatiskiä ei turhaan ole kehuttu itäisen Helsingin parhaimmaksi, valikoima on erityisen tuore ja kattava, palvelu loistavaa ja asiakasjonotkin sen mukaisia. 🙂 Asioin melko harvoin kalatiskillä ja minun kaltaiselleni ruoanlaiton alkeistasolla olevalle ihmiselle hyvä ja ammattitaitoinen palvelu sekä reseptisuositukset ovat erittäin merkittävässä roolissa ostosten teossa. ♥

Omakotivalkoinen_0049.jpg

Omakotivalkoinen_0050.jpg

Juustolautaselta löytyi omia suosikkijuustojani – Aurajuustoa, Maubert Brie -valkohomejuustoa, Valio Ritaria ja Philadelphian tuorejuustoa. Kylkiäiseksi valikoin Citymarketin omassa uunissa paistettua Kisällin arinaleipää sekä hapanjuureen leivottua Ruvidoa. 

Omakotivalkoinen_9672.jpg

Omakotivalkoinen_9675.jpg

Omakotivalkoinen_9680.jpg

Hummeria_ala_ChefSami_12122014.jpg

En ole koskaan nähnyt hummeria näin läheltä ja sen avaaminen oli mielenkiintoisin vaihe ruoanlaitossa. 🙂 Yläpuolella olevaa videokuvaketta (tai TÄTÄ) klikkaamalla näette Vimeoon lataamani pätkän siitä kuinka homma toimii… 🙂

Omakotivalkoinen_9727.jpg

Omakotivalkoinen_9722.jpg

Omakotivalkoinen_9728.jpg

Omakotivalkoinen_9730.jpg

Epoqin uutuuttaan hohtava keittiöni pääsi todelliseen tulikokeeseen oikean kokin käsittelyssä ja Chef Samin antama palaute oli loistava. 🙂 

 • Laskutilaa erinomaisesti
 • Toiminnalliset pisteet sijoiteltu järkevästi – vesipiste ja roskakaappi samalla puolella lieden kanssa plussaa
 • Roskakaapin saa auki myös alareunasta varpailla, ei tarvitse likaisilla käsillä koskea oveen
 • Saarekkeen ja vastapäisen tason etäisyys optimaalinen nopeaan ruoanlaittoon, ei turhia askeleita
 • Uunin paistomittari toimi täydellisesti, karitsan kareen sisälämpötila säädettiin 52°c
 • Induktiolevyt erittäin nopeat, lämmönsäätö toimii välittömästi ehkäisten ylikiehumisen
 • Yhtenäinen Avonite-taso ja -allas helpottavat siivousta, ei reunaa johon tarttuu likaa
 • Siivoaminen ja astioiden huuhtelu ruoanlaiton aikana helppoa syvän altaan ja korkean hanan ansiosta
 • Liesituuletin erittäin tehokas säädettynä voimakkuudelle 3 (tasot 1-4)

Keittiöni suunnittelu on mennyt aivan nappiin ollakseen pieni kotikeittiö. 🙂 Suuria puutteita ei ollut ja kodinkoneiden paikat olivat käyttäjän kannalta optimaalisesti valikoitu. Kodinkoneista erityisesti Boschin Serie 8 -sarjan kiertoilmauuni ja astianpesukone olivat kokin mieleen, uuni sai täydet 10 pistettä! 😀

Omakotivalkoinen_9743.jpg

Omakotivalkoinen_9753.jpg

Omakotivalkoinen_9961.jpg

Omakotivalkoinen_9963.jpg

Alkupalana nautiskelimme lämmintä kala-äyriäissalaattia chili-vinaigrettekastikkeella. En ollut aikaisemmin maistanut simpukoita tai hummeria ja suurella mielenkiinnolla lähdin pienelle suomalais-välimerelliselle makumatkalle. 🙂 Kampasimpukan liha maistui todella hyvältä ja ennakkoluuloinen mielikuvani niljakkaasta simpukasta oli täysin väärä. Jättikatkarapujen pyrstöt ja kuha olivat superherkkua, jestas sentään… ♥ 

Omakotivalkoinen_9808.jpg

Omakotivalkoinen_9816.jpg

Omakotivalkoinen_9822.jpg

Omakotivalkoinen_9832.jpg

Omakotivalkoinen_9907.jpg

Omakotivalkoinen_9906.jpg

Omakotivalkoinen_9979.jpg

Omakotivalkoinen_9986.jpg

Omakotivalkoinen_9987.jpg

Pääruokana oli paahdettua karitsan karetta, minttu-punaviinikastiketta (superhyvää!!!), papu-tomaattihöystöä ja rapeita valkosipuliperunoita. Myös karitsa ja papu-tomaattihöystössä käytetyt valkoiset pavut olivat itselleni uusia tuttavuuksia. Äärettömän hyvänmakuinen kokonaisuus, karitsan kare oli mureaa ja minttu-punaviinikastike sai minut ja muutaman muunkin ruokailijan näkemään tähtiä, aivan älyttömän herkkua tuo Chef Samin salaisella reseptillä valmistettu soossi. ♥

Omakotivalkoinen_0024.jpg

Jälkiruoka kruunasi upean illallisen – aidolla vaniljalla maustettu wanhan ajan jäätelö ja makea biénmesabe-mantelihillo olivat jumalainen ja tasapainoinen yhdistelmä raikkaan valkoviinin kanssa. 

Kaunis kiitos täydellisestä illallisesta ja kulinaristisesta makunautinnosta K-citymarket Itäkeskuksen henkilökunnalle, Chef Samille, ihanille ruokavierailleni sekä tietysti Epoqin uudelle keittiölleni, jossa ammattilaisenkin kelpaa kokkailla! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: K-citymarket Itäkeskus)

22 kommenttia “Kolmen ruokalajin illallinen ala Chef Sami & Citymarket Itäkeskus

  1. S: Ruoka oli superia, nam! ♥ parasta oli kun sain seurata sivusta miten ammattilainen tekee ruokaa, nappasin muutaman pienen jipon omaankin taskuuni. 🙂

 1. Oi että mitä herkkuja! Siinä tulikin kunnon "kaste" uudelle upealle keittiöllesi juhlaillan muodossa 🙂

  1. LadyBlue: Keittiö joutui kovaan tulikokeeseen ja suoriutui siitä erinomaisin arvosanoin. 🙂 Tuli niin hyvä mieli itsellekin, oman suunnittelun tuotos kun tuo melkeimpä on, Epoqin avustuksella tietenkin. 🙂

  1. Jonna: Mainonta kuuluu vahvana osana kaupalliseen blogimaailmaan. Yhteistyökampanjat eivät ole ns. &quot;ilmaisen tavaran&quot; haalimista, vaan erinomainen molempiin suuntiin toimiva yleishyödyllinen tapa jakaa tietoa sekä kokemuksia yrityksen tuotevalikoimasta, palvelusta tai tuotteista ja niiden käyttötavoista. <br />
   <br />
   Itäkeskuksen Citymarket on itselleni tärkeä kauppapaikka, siihen liittyy lapsuuden aikaisiin viikonloppuihin keskittyviä muistojakin. &hearts; Yhteistyömahdollisuus oli itselleni erinomainen tilaisuus tuoda esille Itäkeskuksen Cittarin loistavaa palvelua sekä Itäisen Helsingin parhainta heviosastoa (hedelmä-vihannes), kala- ja lihatiskejä. &hearts;<br />
   <br />
   Olen äärimmäisen tarkka yhteistyökumppaneistani ja siitä millaista sisältöä yhteistyökampanjoiden merkeissä blogiini tuotan. En lähde sellaisiin yhteistyökampanjoihin, joissa minulla ei ole vapautta kirjoittaa itse tai joissa tarkastetaan tuottamani sisältö ennen julkaisua. Luotto pitää toimia molempiin suuntiin ja yhteinen sävel pitää löytyä jo ennen kampanjan alkua. 🙂 Seison yhteistyön kohteen olevien yritysten ja heidän palveluidensa takana 110% ja rehellisesti sekä avoimin mielin suosittelen heitä, tuotteitaan ja palveluitaan myös lukijoilleni. &hearts;

  2. Jonna tuskin tarkoitti kommentillaan mainontojen sisältöjä, vaan ylipäätään mainosten lisääntymistä blogissasi.<br />
   <br />
   Itseäni mainospostaukset eivät häiritse -ymmärrän sen osana blogikulttuuria, mutta se kyllä ärsyttää, kun bloggaajat jaksavat kerta toisensa jälkeen näihin lukijoiden palautteisiin mainoksista kommentoida, miten mahtava hyöty niistä on meille lukijoille.<br />
   <br />
   Totuushan on, että ainoat, jotka näistä mainospostauksista hyötyvät on mainostaja= bloggaaja ( ilmainen tuote/palvelu tai tuntuva alennus ainakin) ja mainostettava (mahdollisia uusia asiakkaita/ näkyvyys). Senhän huomaa jo siitä, että näitä yhteistyöpostauksia on pääosin vain suurempien portaaleiden alla= suuremman lukijakunnan omaavilla bloggaajilla, joista siis mainostettava hyötyy enemmän kuin itsenäisenä pikkubloggaajana kirjoittavan kanssa tehdystä yhteistyöstä. Eihän me lukijat näistä muuten hyödytä kuin että joskus harvoin jostain saattaa saada maksuttoman toimituksen tai muuta arvoltaan todella pientä. Uskallan nimittäin väittää, että jos lukija on vailla jotain tuotetta tai palvelua, saa hän vastaavan tiedon suht vaivattomasti ihan googlaamalla. Netistä myös löytyy paljon kokemuksia/arvosteluja monista tuotteista, palveluntuottajista ym. <br />
   <br />
   Tämä kommentti ei ollut ilkeällä mielellä kirjoitettu, vaan yhden lukijan näkemys asiasta. Ja tosiaan, minua ei nämä mainospostaukset sinällään haittaa.

  3. Minttu: Minä en vastauksessani maininnut lukijoiden saavan mahtavaa hyötyä yhteistyökampanjoista, mutta pakko osittain yhtyä näiden &quot;muiden bloggaajien&quot; mielipiteeseen. Jotkin yhteistyökampanjat tuovat tullessaan erinomaisia etuja, arvontoja, tarjouksia sekä tuotetietoa että se hyödyttää tuotteesta kiinnostunutta lukijaakin. Monesti unohdetaan että blogien kirjoittajat ovat myös itse blogien lukijoita, itse luen useita sisustukseen keskittyviä blogeja ja olen mm. hyödyntänyt heidän lukijatarjouksiaan säästäen kympin pari sellaisista ostoksistani jotka olisin tehnyt jokatapauksessa muutenkin. Myös tuotetietojen ja -kokemusten osalta olen itse nälkäinen – kun olen kiinnostunut jostakin tuotteesta, tahdon tietää siitä kaiken mahdollisen värin sävystä materiaaliin ja hoito-ohjeisiin, jotta voin tehdä ostopäätöksen mahdollisimman perusteellisista syistä ja näin välttää virheostoksia ja pettymyksiä. 🙂 Tämä ei tietenkään toimi silloin, jos postauksen aiheena on tuote tai palvelu joka ei ole itselleen ajankohtainen tai kiinnostava…<br />
   <br />
   Blogien yhteistyökampanjoista hyötyvät pääasiassa mainostajana oleva taho, sen jälkeen bloggaaja ja viimeisenä muttei vähäisimpänä lukija joka on kiinnostunut kyseisestä tuotteesta. Blogin aihepiiri, lukijatilastojen luetuimmat postaukset ja viitetiedot lukijoiden kiinnostuksesta ovat tärkeitä asioita mainostajalle oikean kohderyhmän saavuttamiseksi. Minulle tarjotaan viikottain useita yhteistyömahdollisuuksia sellaisten yritysten ja tuotteiden tiimoilta, jotka ovat joko omasta tyylistäni poikkeavia tai täysin väärän kohderyhmän tuotteita. Sen vuoksi olen hylännyt lähes kaikki kosmetiikkaa ja muotia koskevat ehdotukset, sillä koen että sisustukseen painottuvassa blogissani onnistuneimmat yhteistyökampanjat sekä mainostajan, minun että lukijan näkökulmasta katsottuna ovat kotiin, sisustukseen ja remontointiin liittyvät kampanjat. <br />
   <br />
   Itse luen useita blogeja laidasta laitaan, niin suuria konkareita kuin pienempiäkin nousevia tähtiä ja heistä jokainen tekee yhteistyöpostauksia kokoonsa katsomatta. Itse en koe blogeissa ilmentyvää mainontaa lainkaan huonona asiana, ainut mitä toivon että se että bloggaajat ovat rohkeasti ylpeitä omasta blogistaan ja työstä mitä sen eteen on nähty, bloggaa sitten työkseen tai harrastuksenaan. &hearts;

  4. Minttu: Vastaan vielä tuohon viimeiseen kohtaan. :)<br />
   <br />
   Blogit ovat omasta mielestäni parhain keino selvittää tuotteen todellinen ulkonäkö, koko ja muut yksityiskohdat. Jos googletan esim. By Lassen Kubusta, klikkaan itseni ensimmäisenä blogeihin katsomaan miltä tuote näyttää oikeassa ympäristössä. Tuotekuvathan ovat lähes poikkeuksetta muokattuja, värit muutettuja ja mittasuhteissakin saattaa olla eroavaisuuksia kuvan ja todellisuuden välillä. Ikean kuvasto on täysin 3D-suunniteltu, vaikka ne näyttävät aidoilta kotikuvilta tavaroineen, ovat ne täysin tietokoneellisesti tuotettuja ja sen vuoksi useassa tuotteessa väri ei täsmää aitoon tavaraan. Harva bloggaaja muokkaa kuviaan niin paljoa että vastaavaa epäaitoutta syntyy, siksi luotan blogeihin ja bloggaajiin enemmän kuin ammattikuvaajien tuotekuviin. :)<br />
   <br />
   Suomalaiset arvostelevat tuotteita verkkokaupoissa todella vähän, vain kahdesta tavarasta on koskaan löytynyt suomalaiset asiakkaan mielipide ja sekin on hyvin lyhyt – tuote vastasi kuvausta ja on ok… Eri asia on sitten esim brittisivut ja heidän verkkokauppansa, niissä vaan en itse asioi oikeastaan koskaan enkä sen vuoksi jaksa alkaa pläräämään sivukaupalla heidän mielipiteitään. :)<br />
   <br />
   Avoimilla keskustelupalstoilla ei voi uskoa aivan kaikkea mitä sieltä tulee lukeneeksi, esim Suomi24:lla moni yritys on saanut lokaa niskaansa tarjoamistaan palveluista kilpailijoiden kirjoittamana… Siksikin blogi, jossa bloggaaja on vastuussa sanomisistaan ja teoistaan on mielestäni luotettavampi lähde… 🙂

 2. Wau mitkä pidot! Mäkin haluun kokin keittiööni. Varsinkin kun olen oikeesti täysin surkea kokkaamaan ja vihaan ruuanlaittoa. Hieno yhteistyöjuttu!

  1. Mysterious M: Oli ihan mieletön kokemus päästä seuraamaan oikean kokin työskentelyä lähietäisyydeltä. 🙂 Muutamia niksejä nappasin omaankin kokkailuuni ja kyselin varmaan rasittavuuteen asti miksi ja miten mitäkin hommaa tehdään. 😀

 3. Sekä annokset että uusi keittiösi näyttävät hyviltä! 🙂 Ja tosi kiva kuulla myös, että näyttämisen lisäksi ruoka maistui hyvältä ja keittiö tuntuu käytännölliseltä. Pakko muuten kysyä, että pitäisikö mun tietää kuka on Chef Sami? 😀

  1. Johkis: Chef Sami ei ole kuuluisuus eikä tv-kokki, joten suurelle yleisölle hän on tuntematon. Moni on hänen kokkauksiaan kylläkin tullut syöneeksi vuosien varrella… 🙂 <br />
   <br />
   Ihana oli seurata ammattikokin työskentelyä lähietäisyydeltä. 🙂

 4. Teitä oli 5 henkeä? Et kuvannut ruokapöytää, joka taitaa olla aika ahdas isommalle porukalle? Miten mahdutte? Ainakaan tarjoiluastiat eivät tässä tapauksessa tainneet olla tilanviejinä, vaan annokset tulivat pöytään valmiina?

  1. Anonyymi: Meitä oli kuusi, istuimme kaikki ruokapöydän ääressä syömässä ja vaikka olikin hieman tiivistä, ei ollut liian ahdasta ja viinilasitkin mahtuivat hyvin pöytään. 🙂 Annokset tulivat pöytään tarjoiltuna, ihanaa luksusta! &hearts; &hearts;

 5. Herkullisen näköiset ruuat. Olisi vielä kiva nähdä kokonaiskuvia, joissa kattaukset &amp; ruuat. Miten mahduitte pöydän ääreen?<br />
  <br />
  Jouduitko ostamaan lisää asioita iltaa varten, vai riittivätkö nykyiset? Muistaakseni kpl määrät esim. lautasille olivat sulla 4 kpl.

  1. LE: Meitä oli kuusi henkeä ruokailemassa pyöreän pöydän ääressä ja ihan mukavasti siihen lautasinemme ja juomalaseinemme mahduttiin. :)<br />
   <br />
   Alkupala- ja pääruokalautasia löytyi minulta kuuden satsit, jälkkäriä varten lainasin ystävältäni kuusi Iittalan pientä lautasta. 🙂

 6. Onpa ihanan näköisiä annoksia, nam :)<br />
  Tuo puukko hummerissa-kuva on vaan ihan karmea, en uskalla katsoa videota siitä avaamisesta. Olen ehkä liian eläinrakas 😀

  1. Minsku: Olihan aika brutaalia menoa kieltämättä, onneksi hummeri oli kuitenkin jo heittänyt henkensä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *