A V A & Design Letters

Tytön huoneen ovessa oli vuonna 2011 pienelle 1-vuotiaalle prinsessalle sopiva tähtitarra “a star is born”-tekstillä varustettuna. Muutama vuosi tuijotettiin sisustustarrasta jääneitä pölyyntyneitä liimajäämiä ja viimein tänään sain aikaiseksi putsattua ne pois kiinnittääkseni oveen Design Lettersin puuaakkosista tehdyn tytön nimen. 🙂

Omakotivalkoinen_00892563.jpg

Omakotivalkoinen_0065.jpg

Vanhaa liimaa olen jynssännyt ties millä aineella, mutta Universal Stonea en tullut koskaan kokeilleeksi, vaikka tiedän sen puhdistustehon olevan suorastaan mystisen toimivaa. 🙂 Viime jouluna muistaakseni viimeksi pyyhin pölyt ovesta pois, mutta vuodessa ehtii kertymään melkoinen määrä harmaata haituvaa joka ikävästi tarttuu liimajämiin. Tuo ongelmakohta näkyi onneksi vain viistosta katsottuna, joten se oli helppo “unohtaa” kaiken muun puunaamisen ja tuunaamisen jalkoihin. 🙂

Omakotivalkoinen_0067.jpg

Omakotivalkoinen_0073.jpg

Universal Stonella ja siivousrätillä sain liimat helposti pois ja hetken aikaa ihmettelin miksen ollut tehnyt tätä pikkuhommaa jo aikapäiviä sitten… Jos siellä ruudun takana joku tuskailee lapsen liimailemien tarrojen ja niistä jääneiden liimajäämien vuoksi, suosittelen kokeilemaan Universal Stonella putsaamista. 🙂 Saman operaation tein nimittäin tytön sängynpäätyyn, jonne neiti viime viikolla iloisesti liimasi eläintarrakokoelmansa. 😀

Omakotivalkoinen_0077.jpg

Omakotivalkoinen_0079.jpg

Omakotivalkoinen_0081.jpg

Arne Jacobsenin suunnitteleman fontin mukaan valmistetut puuaakkoset ovat kauniita, selkeitä ja hyvin moderneja. Kiinnityksenä toimii näille puukirjaimille tarkoitettu Design Lettersin oma sinitarramainen valkoinen kiinnitysmassa, joka pitää aakkoset paikoillaan muttei jätä jälkeensä perinteisille tarroille ominaista liimatahraa. 🙂

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! <3

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

18 kommenttia “A V A & Design Letters

 1. Todella nätti ja simppeli lopputulos! 🙂 Tytöllä on myös hyvin kaunis nimi, itse mietin tytölleni nimeksi Aavaa, mutta lopulta päädyttiin Aadaan 🙂

  1. Katie: Simppeliä ja selkeää. 🙂 Meidän neidille oli nimi valmiina jo ennen syntymää, onneksi tyttö oli ihan Avan oloinen jo heti syntyessään. 😀

 2. Kylläpäs on raikkaan näköiset ja tyylikkäät kirjaimet.<br />
  <br />
  Ihmettelen tuota sinun ihme-ainetta, kun olen koittanut katsella sitä kaupoista, mutta en löydä mistään? Onko sitä täällä Helsingin seudulla missään – sille olisi kyllä käyttöä aika monessa kohdassa.

  1. Minde: Universal Stonea saa ainakin Prismoista, Sokokselta, Stockmannilta ja suurimmista S-marketeista sekä Citymarketeista. 🙂 Tuote myydään tummanvihreässä pahvilaatikossa jossa pesuainepurkin lisäksi myös sieni. Sieni on niin karkea ettei sitä kannata käyttää oikein missään, korkeintaan ehkä kylpyhuoneen laatoille. 🙂

  2. Ostin joskus kokeeksi Hulluilta Päiviltä samaa tavaraa nimellä OnXon, ei eroa mielestäni &quot;aidosta&quot; yhtään, paitsi että pakkauskoko on pienempi. Sitä on saanut ihan s-marketeistakin. On kyllä ihan tajuttoman hyvää tavaraa, mun lempikohde on ehdottomasti kaikki kalkkitahrat.

  3. Anna: Siskollani on OnOxia ja hän on kehunut sitä myös. 🙂 Universal Stonen pakkauskoko on suurempi ja se tulee halvemmaksi kuin OnOx, oma US-purkkini kestää aktiivisessa käytössä reilusti yli vuoden päivät, siskon OnOx kuluu nopeammin ja hän ostaa kaksi purnukkaa sitä vuodessa. 🙂 Loistavia tuotteita ovat molemmat ja OnOxia myydään useammissa paikoissa kuin Universal Stonea. Minunkin pienessä lähikaupassani on OnOxia. 🙂

  4. Täytynee käydä katsomassa uudelleen, sillä kävin tänään Prismassa ja en löytänyt tuotetta millään. Etsiskelin vihreää purkkia pesuaineiden joukosta ja siivous puolelta, mutta eipä osunut vain silmään.

  5. Minde: Täältä löytyy jälleenmyyjälista:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.universalstone.eu/page3/page7/page7.html&quot; target="_blank">http://www.universalstone.eu/page3/page7/page7.html</a><br />
   <br />
   Näiden lisäksi on vielä muutamia paikkoja jotka tuotetta myyvät mutta jostakin syystä ovat jääneet listan ulkopuolelle…<br />
   <br />
   Pahvinen loota on usein jemmassa, joko ylähyllyllä tahranpoistoaineiden vieressä tai sitten alahyllyllä Maison Bellen tyyppisten erikoispesuaineiden kanssa. Toivottavasti löytyy! &hearts;

  6. Hep, näillä ohjeilla löysin tuotteen jopa Itiksen Cittarista. Kiitos paljon! Oletko kokeillut tuotetta kankaisiin tuotteisiin? Minulla on yksi viheliäinen sohva, jossa on tahra, joka ei meinaa lähteä millään pois. Ajattelin aloittaa tuotteen kokeilun siihen.

  7. Minde: jes, hienoa että löytyi. :)<br />
   <br />
   Olen kokeillut myös kankaisiin, mm. tytön housujen polvet olen puhdistanut Universal Stonella ennen tavallista konepesua ja nurmikon värjäämät tahrat lähti pois. :)<br />
   <br />
   Kokeile ensiksi Universal Stonea varoen, kostuta esim mikrokuituisen siivousliinan tai käsipyyhkeen kulma, vaahdota se US-purkissa ja kevyin pyörivin liikkein hankaa tahraa. Huuhdo pesuaine pelkällä vedellä kostutetulla liinalla tai pyyhkeellä pyyhkimällä ja anna kuivaa. Jos tahra on haalistunut edes hieman, voit uusia käsittelyn kovemmillakin otteilla. 🙂 Vältä kuitenkin voimakasta hankaamista koska savimainen pesuaine saattaa hangata herkän pinnan rikki, varsinkin jos se on alcantaramaista keinomokkaa. 🙂

 3. Kivat kirjaimet, nuo uudet. Ja kiitos tahranpoistoideasta. Aika monesta tarrasta jää vaikeasti irroitettava jälki. Seuraavan kerran kokeilen kyllä tuota UnivarsalStonea. Minua hymyilyttää nuo väliovet. Jos haluat muuttaa ilmettä kohtuullisella hinnalla, vaihda ovet yksinkertaisempiin. Ovilla on hurjan suuri vaikutus sisustukseen.<br />
  <br />
  Mukavaa joulunalusaikaa!

  1. Satu: Suosittelen ostamaan purkillisen, se kestää aktiivisessa käytössä yli vuoden ellei jopa kaksikin, eikä vanhene vaikka sitä käyttäisi harvemminkin. :)<br />
   <br />
   Kodin sisustuksen ideana on yhdistää vanhaan 1900-luvun alkupuolen tunnelmaa upouuteen minimalistiseen modernismiin ja tykkään kovasti korkeiden jalkalistojen ja peiliovien tuomasta kontrastista uusia kalusteiden ja erityisesti keittiön kanssa. 🙂 Väliovet ja lattialistat on vaihdettu 2010, joten niiden suhteen en usko tekeväni muutoksia vielä vuosiin. :)<br />
   <br />
   Ihanaa joulunodotusta ja tunnelmallista joulunaikaa! &hearts;

 4. Minä juuri pari viikkoa sitten tuskailin roijarinteipin jälkien kanssa kiiltäväpintaisessa bestå kaapin ovessa. Sain loppujen lopuksi irti hyvin helposti kynsilakan poistoaineella ja oveen ei jäänyt mitään jälkiä. Meinasi jo tuskanhiki pukata pintaa, kun en muilla kokeilemillani aineilla saanut puhtaaksi. Melkein meni ovet vaihtoon.

  1. Petra: kynsilakanpoistoaineen kanssa olen itsekin joskus lutrannut… Onneksi ei pinta vaurioitunut, Tofta-ovet kun ovat sellaista herkkää muovikalvoa. &hearts; &hearts; Universal Stone tai OnOx kannattaa hankkia, niillä putsaminen on hellävaraista (ilman sitä pesuaineen mukana tulevaa karheaa sientä!) ja ne irroittaa kuulakärkikynän viirutkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *